Kyriakao
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Συνεχώς αυτο ψάχνω!
- Ταξίδι-Όνειρο
- ματσου πιτσου,περου
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- DAY 1. Αφιξη. Gwangjang Market-Dongdaemun Design Plaza-Myeong-Dong Walking Street.
- Day 2 : Gyeongbokgung Palace - Bukchon Hanok Village , National Museum of Korea, Noryangjin Fish Market, Itaewon.
- Day 3. Namsan park- Seoul Tower, The Sool Gallery, Itaweon.
- Day 4. DMZ.Demillitarized Zone (θα θέλαμε...), Yeouido Hangang Park, War Memorial of Korea.
- Day 5. Train to Busan- BIFF square - Haeundae beach.
- Day 6. Jinhae Cherry Blossom Festival.
- Day 7. Gamcheon Culture Village - SPA LAND Centum City.
- Day 8. Επιστροφή στη Σεούλ.
- Day 9 . Seokchon Lake, Starfield Library, Gangam, Yeouido Park.
- Day 10. Ημέρα αναχώρησης- Απολογισμός.
Day 9 . Seokchon Lake, Starfield Library, Gangam, Yeouido Park.
Τελευταία μας ολόκληρη ήμερα στην Κορέα.
Ο καιρός πλέον εντελώς ανοιξιάτικος. Λεπτό δεν είχαμε για χάσιμο.
Πάλι δυο γραμμές μετρό για περάσουμε ξανά στην απέναντι όχθη του ποταμού Χαν.
Έστω και για λιγο υπέργειο.
Προορισμός , η Seokchon lake,
μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για να απολαύσεις τις ανθισμένες κερασιές στη Σεούλ!
Η λίμνη βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το Lotte World Tower, άλλο ένα ορόσημο της πόλης,
χωρίζεται σε 2 μέρη και την περιβάλει πάρκο. Το ένα μέρος ,πιο ήσυχο ,για ηρεμία και βόλτα ,το δεύτερο πιο θορυβώδες εξαιτίας του θεματικού πάρκου Lotte World Magic Island,
που βρίσκεται στο κέντρο του.
Τι καλύτερο από πρωινό καφεδάκι εδώ??
Αν και σχετικά νωρίς το πρωί, ο κόσμος ήταν πολύς. Αναρωτήθηκα ακόμα μια φορά ,πόσο ανάγκη έχουν οι Κορεάτες τον ερχομό της Άνοιξης και την επαφή με τη φύση.
Είναι η αισθητική τους που τους θέλει να απολαμβάνουν τόσο πολύ το θέαμα των ανθισμένων δέντρων ή, η ψυχική ανάταση λόγω του τέλους του βαρύ Κορεατικού χειμώνα?
Ομολογώ ότι το σκηνικό ξεπερνούσε τις προσδοκίες μου.
Η βόλτα γύρω από τη λίμνη απλά υπέροχη.
Εκ των υστέρων νομίζω μετάνιωσα που δεν αφιέρωσα ακόμα περισσότερο χρόνο εδώ.
Mε βαριά καρδιά ,είπαμε να συνεχίσουμε την περιήγηση μας και αλλού.
Επόμενος σταθμός η περιοχή Gangam ,που έγινε διάσημη χάρη στο τραγούδι του Psy, Gangam Style, που ακόμα και τώρα, νομίζω ότι έχει το ρεκόρ θέασης στο youtube.
Στάση πρώτη το εμπορικό σύμπλεγμα Coex Mall , στο εσωτερικό του, έχει δημιουργηθεί η τεράστια ανοιχτή βιβλιοθήκη Starfield Library η οποία, εκτός από φοβερά φωτογενής είναι και λειτουργική καθώς μπορείς να δανειστείς βιβλιo ,να αράξεις και να διαβάσεις εκεί στο χώρο!
Στον εξωτερικό χώρο του ,ο Psy και το τραγούδι του έχουν "κερδίσει" το δικό τους μνημείο.
Από εκεί. είχαμε την ,κακή όπως αποδείχθηκε ιδέα , να περπατήσουμε ως τον σταθμό μετρό Gangam,
καθώς η διαδρομή δεν είχε να μας προσφέρει απολύτως τίποτα.
Περισσότερο έμοιαζε σα να βρίσκεσαι σε Αμερικανική μεγαλούπολη ,παρά στην Ασία.
Άχρωμη και άοσμη θα την χαρακτήριζα την περιοχή αυτή ,αν και θεωρείται η πιο ακριβή και εκλεπτυσμένη ,τόσο ώστε, σε πολλά από τα νυχτερινά μαγαζιά εδώ δεν επιτρέπεται καν η είσοδος σε δυτικούς.
Όχι ότι είχαμε καμία διάθεση να το δοκιμάσουμε.
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ,εάν υπήρχε η δυνατότητα, να επαναληφθεί το Yeouido Park,
αυτή τη φορά την ώρα του ηλιοβασιλέματος και οι υποσχέσεις είναι καλό να τηρούνται.
Αφού είχαμε τελειώσει από τα βασικά ,γιατί όχι να μην απολαύσουμε ξανά, εκεί που μας είχε αρέσει τόσο πολύ?
Οι ενδοιασμοί μου για το ,αν θα είχε κόσμο τις καθημερνές, έγιναν καπνός μόλις βγήκαμε από το μετρό, καθώς ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος από την πρώτη φορα το περασμένο Σάββατο!
Οι εικόνες ήταν και για ακόμα μία φορά μαγικές ,βοηθούσε βέβαια και η ήλιος που έδυε πίσω μας.
Πήραμε και πάλι κάτι να πιούμε και απλά απολαμβάναμε την κάθε στιγμή.
Φύγαμε όταν πλέον είχε νυχτώσει για τα καλά, το πλήθος όμως παρέμεινε αμείωτο ,εχω την εντύπωση ότι αυξήθηκε κιόλας.
Πίσω στην Myeon-Dong γινόταν και εκεί το αδιαχώρητο.
Κάτω από το ξενοδοχείο μας, το οποίο βρισκόταν στον 4ο όροφο ενός κτηρίου, είχε πολλά μαγαζιά με Κορεατικό τηγανητό κοτόπουλο.
Διαλέξαμε ένα που απλά, είχε να κάτσουμε και δεν είχε ουρά να περιμένουν να καθίσουν ,όσο αλλά και φάγαμε το καλύτερο κοτόπουλο όλου του ταξιδιού, Αν και και λιγο καυτερό για τα γούστα μας το τσακίσαμε και δε μας έφτασε κιόλας.
Δεν είμασταν για άλλες δοκιμές με την μεταμεσονύκτια ζωή της Σεούλ ,τελειώσαμε τις μπίρες μας και ανεβήκαμε στο ταπεινό ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.
Η επομένη ήταν ημέρα αναχώρησης, δυστυχώς.
Τελευταία μας ολόκληρη ήμερα στην Κορέα.
Ο καιρός πλέον εντελώς ανοιξιάτικος. Λεπτό δεν είχαμε για χάσιμο.
Πάλι δυο γραμμές μετρό για περάσουμε ξανά στην απέναντι όχθη του ποταμού Χαν.
Έστω και για λιγο υπέργειο.
Προορισμός , η Seokchon lake,
μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για να απολαύσεις τις ανθισμένες κερασιές στη Σεούλ!
Η λίμνη βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το Lotte World Tower, άλλο ένα ορόσημο της πόλης,
χωρίζεται σε 2 μέρη και την περιβάλει πάρκο. Το ένα μέρος ,πιο ήσυχο ,για ηρεμία και βόλτα ,το δεύτερο πιο θορυβώδες εξαιτίας του θεματικού πάρκου Lotte World Magic Island,
που βρίσκεται στο κέντρο του.
Τι καλύτερο από πρωινό καφεδάκι εδώ??
Αν και σχετικά νωρίς το πρωί, ο κόσμος ήταν πολύς. Αναρωτήθηκα ακόμα μια φορά ,πόσο ανάγκη έχουν οι Κορεάτες τον ερχομό της Άνοιξης και την επαφή με τη φύση.
Είναι η αισθητική τους που τους θέλει να απολαμβάνουν τόσο πολύ το θέαμα των ανθισμένων δέντρων ή, η ψυχική ανάταση λόγω του τέλους του βαρύ Κορεατικού χειμώνα?
Ομολογώ ότι το σκηνικό ξεπερνούσε τις προσδοκίες μου.
Η βόλτα γύρω από τη λίμνη απλά υπέροχη.
Εκ των υστέρων νομίζω μετάνιωσα που δεν αφιέρωσα ακόμα περισσότερο χρόνο εδώ.
Mε βαριά καρδιά ,είπαμε να συνεχίσουμε την περιήγηση μας και αλλού.
Επόμενος σταθμός η περιοχή Gangam ,που έγινε διάσημη χάρη στο τραγούδι του Psy, Gangam Style, που ακόμα και τώρα, νομίζω ότι έχει το ρεκόρ θέασης στο youtube.
Στάση πρώτη το εμπορικό σύμπλεγμα Coex Mall , στο εσωτερικό του, έχει δημιουργηθεί η τεράστια ανοιχτή βιβλιοθήκη Starfield Library η οποία, εκτός από φοβερά φωτογενής είναι και λειτουργική καθώς μπορείς να δανειστείς βιβλιo ,να αράξεις και να διαβάσεις εκεί στο χώρο!
Στον εξωτερικό χώρο του ,ο Psy και το τραγούδι του έχουν "κερδίσει" το δικό τους μνημείο.
Από εκεί. είχαμε την ,κακή όπως αποδείχθηκε ιδέα , να περπατήσουμε ως τον σταθμό μετρό Gangam,
καθώς η διαδρομή δεν είχε να μας προσφέρει απολύτως τίποτα.
Περισσότερο έμοιαζε σα να βρίσκεσαι σε Αμερικανική μεγαλούπολη ,παρά στην Ασία.
Άχρωμη και άοσμη θα την χαρακτήριζα την περιοχή αυτή ,αν και θεωρείται η πιο ακριβή και εκλεπτυσμένη ,τόσο ώστε, σε πολλά από τα νυχτερινά μαγαζιά εδώ δεν επιτρέπεται καν η είσοδος σε δυτικούς.
Όχι ότι είχαμε καμία διάθεση να το δοκιμάσουμε.
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ,εάν υπήρχε η δυνατότητα, να επαναληφθεί το Yeouido Park,
αυτή τη φορά την ώρα του ηλιοβασιλέματος και οι υποσχέσεις είναι καλό να τηρούνται.
Αφού είχαμε τελειώσει από τα βασικά ,γιατί όχι να μην απολαύσουμε ξανά, εκεί που μας είχε αρέσει τόσο πολύ?
Οι ενδοιασμοί μου για το ,αν θα είχε κόσμο τις καθημερνές, έγιναν καπνός μόλις βγήκαμε από το μετρό, καθώς ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος από την πρώτη φορα το περασμένο Σάββατο!
Οι εικόνες ήταν και για ακόμα μία φορά μαγικές ,βοηθούσε βέβαια και η ήλιος που έδυε πίσω μας.
Πήραμε και πάλι κάτι να πιούμε και απλά απολαμβάναμε την κάθε στιγμή.
Φύγαμε όταν πλέον είχε νυχτώσει για τα καλά, το πλήθος όμως παρέμεινε αμείωτο ,εχω την εντύπωση ότι αυξήθηκε κιόλας.
Πίσω στην Myeon-Dong γινόταν και εκεί το αδιαχώρητο.
Κάτω από το ξενοδοχείο μας, το οποίο βρισκόταν στον 4ο όροφο ενός κτηρίου, είχε πολλά μαγαζιά με Κορεατικό τηγανητό κοτόπουλο.
Διαλέξαμε ένα που απλά, είχε να κάτσουμε και δεν είχε ουρά να περιμένουν να καθίσουν ,όσο αλλά και φάγαμε το καλύτερο κοτόπουλο όλου του ταξιδιού, Αν και και λιγο καυτερό για τα γούστα μας το τσακίσαμε και δε μας έφτασε κιόλας.
Δεν είμασταν για άλλες δοκιμές με την μεταμεσονύκτια ζωή της Σεούλ ,τελειώσαμε τις μπίρες μας και ανεβήκαμε στο ταπεινό ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.
Η επομένη ήταν ημέρα αναχώρησης, δυστυχώς.
Last edited: