Kyriakao
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Συνεχώς αυτο ψάχνω!
- Ταξίδι-Όνειρο
- ματσου πιτσου,περου
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- DAY 1. Αφιξη. Gwangjang Market-Dongdaemun Design Plaza-Myeong-Dong Walking Street.
- Day 2 : Gyeongbokgung Palace - Bukchon Hanok Village , National Museum of Korea, Noryangjin Fish Market, Itaewon.
- Day 3. Namsan park- Seoul Tower, The Sool Gallery, Itaweon.
- Day 4. DMZ.Demillitarized Zone (θα θέλαμε...), Yeouido Hangang Park, War Memorial of Korea.
- Day 5. Train to Busan- BIFF square - Haeundae beach.
- Day 6. Jinhae Cherry Blossom Festival.
- Day 7. Gamcheon Culture Village - SPA LAND Centum City.
- Day 8. Επιστροφή στη Σεούλ.
- Day 9 . Seokchon Lake, Starfield Library, Gangam, Yeouido Park.
- Day 10. Ημέρα αναχώρησης- Απολογισμός.
DAY 1. Αφιξη. Gwangjang Market-Dongdaemun Design Plaza-Myeong-Dong Walking Street.
Άφιξη στο αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ γύρω στη 1 το μεσημέρι. Οι πρώτες εντυπώσεις από την υποδοχή και την οργάνωση της χωρας άκρως θετικές! Έλεγχος διαβατήριων και απαραίτητων εγγράφων παραλαβή αποσκευών
όλα ταχύτατα.
Παραλάβαμε τις κάρτες σιμ αμέσως μετα , εισητήρια και επιβίβαση στο λεωφορείο για την πολη και όλα αυτά σε λιγότερο από 1 ωρα, γεγονός για εμένα εντυπωσιακό ,από την εμπειρία μου από αντίστοιχα ταξίδια.
Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά λεωφορεία για την πολη ,ανάλογα της περιοχή διαμονής, καθώς και ένα τρένο εξπρές που σε πηγαίνει όμως μόνο στον κεντρικό σταθμό τρένων και από εκεί με ταξί η μετρο για το ξενοδοχείο σου. Αυτό που διάλεξα εγω θα μας πήγαινε 200 μετρα από το ξενοδοχείο μας στην περιοχή Insadong.
Οι περιοχές για διαμονή στη Σεούλ πολλές, κάθε μια με το χαρακτήρα της και τα αξιοθέατα της, πιο κεντρική από ολες όμως θεωρείται η Myeong-Dong, ο πιο εμπορική περιοχή και πεζόδρομος της Σεούλ.
Πολύ κοντά σε αυτήν είναι η Insadong, η πιο γραφική, με χαμηλά σπιτάκια ,τσαγερίες , παραδοσιακά εστιατόρια και μαγαζιά με σουβενίρ. Απόσταση αναπνοής από πολλά κύρια αξιοθέατα και ήσυχη πολύ το βραδύ.
Εδώ λοιπόν θα ήταν το πρώτο μας κατάλυμά στην Κορέα ,ένα συμπαθητικό guest house -hostel, με απογοητευτικά μικρό δωμάτιο, κάτι που αλώστε δύσκολα μπορείς να αποφύγεις σε τέτοιες μεγαλουπόλεις της Ασιας.
Αλλά με 43 ευρώ με πρωινό, στο κέντρο της Σεούλ, δεν μπορείς να έχεις και μεγάλες απατήσεις.
Εναποθέσαμε λοιπόν τις αποσκευές μας ,ήπιαμε και ένα γρήγορο καφεδάκι και τι καλύτερο από την πρώτη επαφή με μια καινούρια χώρα από το φαγητό της? Πρώτη στάση και απαραιτητη,Gwangjang Market,
Η παλαιότερη, μεγαλύτερη και καλύτερη αγορά φαγητού στη Σεούλ ! Το φαγητό γενικά στην Κορέα είναι παντού! Απίθανο street food αλλά και μικρά μαγαζάκια με ωραίο φαγητό σε κάθε γωνιά της πολης η συγκεκριμένη αγορά όμως, θεωρείται η κορυφαία ,καθώς κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της χωρας στην καλύτερη τους εκδοχή σερβίρονται εκει.
Και δοκίμασα όσα περισσότερα μπορούσα, με έναν και μόνο κανόνα, ΟΧΙ καυτερά ! Και όσο πιο κόκκινα τόσο πιο καυτερα, οπότε μακριιά από τα κόκκινα και όλα καλα!
Αναμφισβήτητα η σταρ της αγοράς είναι η Κυριά Cho! Η συμπαθέστατη κυριά ,έγινε διάσημη όταν το Νετφλιξ ανέδειξε την ιστορία και το φαγητό της στο επεισόδιο που αφορά τη Σεούλ ,στη σειρά ντοκιμαντέρ Street Food: Asia.
Μια μικρή αναμονή άξιζε για να δοκιμάσουμε το φαγητό της ,που παρέμεινε πεντανόστιμο , φρεσκότατο και σε λογικές τιμές παρά την μεγάλη δημοφιλία. Πρώτη δοκιμή και για το Κιμτσι,το πιο χαρακτηριστικό έδεσμα της Κορεάτικης κουζίνας, που θα συνόδευε τα γεύματα μας σε ολη τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Επι της ουσίας ,λάχανο τουρσί, απο πικάντικο ως καυτερό ,που μου αρεσε τόσο που πηρα μαζί μου στην επιστροφή και μια μικρή ποσότητα ως αναμνηστικό γεύσης!Netflix lady Cho in action. Gwangjang Market Seoulhttps://www.youtube.com/shorts/2Bhyo_gnQuc
Πολύ ευχαριστημένοι και με γεμάτα στομάχια ,συνεχίζουμε τη βόλτα μας εκεί κοντά στο Dongdaemun Design Plaza η DDP, ένα φουτουριστικό, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτήριο, που λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο, κάτι σαν το δικό μας Σταυρος Νιάρχος. Ειδικά βράδυ φωτισμένο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Πολύ ενδιαφέρον και από εξω και από μέσα .
Στον εσωτερικό χώρο ,υπήρχε μια έκθεση ,κατι σαν μουσείο της ιστορίας της τηλεόρασης ,είδα συσκευές που δεν είχαν ξαναδεί τα ματιά μου, πολλές από αυτές samsumg φυσικά.
Επιστροφή μέσω μιας υπέροχης διαδρομής προς το κέντρο και στην Myeong, όπου το βράδυ άπειρα καροτσάκια με κάθε λογής φαγητά εμφανίζονται ,η αγορά είναι ανοιχτή μέχρι αργά το βράδυ και γενικά γίνεται ο κακός χαμός. Την τιμητική τους έχουν τα καταστήματα με καλλυντικά καθώς η Κορέα θεωρείται πρώτη στον κόσμο σε αυτά όπως αλώστε και στις πλαστικές!
Εντύπωση μου έκανε και ο μεγάλο αριθμός καταστημάτων και πάγκων με κάλτσες! Τόσο μεγάλη ποικιλία δεν είχα ξαναδεί, τις αγαπάνε τις κάλτσες προφανώς οι Κορεάτες. Εμείς όμως για ακόμα μια φορά επικεντρωθήκαμε στο φαγητό και ποτό ,
στους πάγκους πουλούσαν από κρέπες και βαφλες μέχρι σουβλάκι χταπόδι, όμως καταλήξαμε να καθίσουμε σε μαγαζι για φάμε το πρώτο και οχι τελευταίο , Κορεατικο τηγανητό κοτόπουλο με μπυρα, αλλα και να πιούμε soju ,το πιο δημοφιλές ποτο τους ,εκτός από τη μπυρα, με μικρή σχετικά περιεκτικότητα σε αλκοόλ, συνήθως 16-20 βαθμούς και ελαφρύ στη γεύση.
Last edited: