Έλληνες σε σχέση με άλλους λαούς

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Εννοείς και σε ένταση φωνής; Δεν ξέρω αλλά με τους Ιταλούς που γνωρίζω βλέπω οτί τους κερδίζω 8 μέρες την βδομάδα. Σε επιμονή ίσως με κερδίζουν...

Η καθαριότητα με έχει φρικάρει κι εμένα, ειδικά η μέθοδος πλυσίματος των πιάτων και που τα βάζουν στην θήκη με την σαπουνάδα, έλεος.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Εννοείς και σε ένταση φωνής; Δεν ξέρω αλλά με τους Ιταλούς που γνωρίζω βλέπω οτί τους κερδίζω 8 μέρες την βδομάδα. Σε επιμονή ίσως με κερδίζουν...

Η καθαριότητα με έχει φρικάρει κι εμένα, ειδικά η μέθοδος πλυσίματος των πιάτων και που τα βάζουν στην θήκη με την σαπουνάδα, έλεος.
Tι εννοείς τους κερδίζεις; Γενικά ναι εννοώ σε ένταση φωνής, το παρατήρησα και όσες φορές πήγα Ιταλία το παρατήρησα και τώρα που συναναστρέφομαι με Ιταλούς. Επίσης, από Ισπανούς, οι Ανδαλουσιανοί είναι μακράν πιο φωνακλάδες, δε ξέρω πώς το καταφέρνουν αυτό αλλά φωνάζουν τόσο μα τόσο πολύ που απλά 2 από δαύτους συζητώντας μπορούν να καλυψουν 5 έλληνες (τρου στόρυ).

Καλά ναι τι να λέμε τώρα. Τους πέφτει το κουτάλι στο πάτωμα και το βάζουν πίσω στα πλυμμένα. Και δεν είναι ότι καθαρίζουν και συχνά πυκνά το πάτωμα για να πώ ότι πάει στα κομμάτια. Γενικά μπορώ να γράφω άπειρες σειρές για τη βρωμιά τους.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
ΟΚ, δεν έχω και ντεσιμπελόμετρο αλλά εννοώ ότι σε ένας με έναν σε ζωντανό διάλογο θα ακουστώ πιο πολύ στην διπλανή παρέα, αλλά στο τέλος θα σταματήσω να μιλάω και θα ακούγεται μόνο ο Ιταλός. Αλλά ίσως είναι το σόι.

edit: Είναι αλήθεια ότι οι Ιταλοί τείνουν να γίνονται ιδιαίτερα θεατρικοί μερικές φορές και να φωνάζουν for the sake of it, που λέμε.
 
Last edited:

giorgoStar

Member
Μηνύματα
50
Likes
316
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Σε αυτό θα συμφωνήσω κι εγώ. Όσο πιο πολύ θα κάτσεις έξω, τόσο πιο πολύ θα φαίνονται και τα άσχημά τους που εννοείται πως υπάρχουν. Ζώντας σε μια εξαιρετικά «οργανωμένη» κι «εκπολιτισμένη» Ελβετία, είδα ότι οι άνθρωποι είναι μεν πάναπλοι και ακριβείς, κάνουν όμως λάθη, είναι ευερέθιστοι, γίνονται αγενείς και όλα αυτά χωρίς τη συναισθηματική ευφυΐα που υπάρχει στις χώρες του νότου, δηλαδή με ένα βλέμμα να καταλάβει ο άλλος όλο το κείμενο.
Συνάμα, κάνουμε το λάθος να συγκρίνουμε ας πούμε έναν Έλληνα κλαρινογαμπρό με έναν ξένο καλοκάγαθο κυριούλη που συναντήσαμε στο ταξίδι μας και όχι με τον αντίστοιχο ξένο ανυπόφορο golden Boy. Οι έννοιες, οι ιδιότητες και το μέτρο είναι ίδιο. Η έννοια παραδείγματος χάριν του «κωλόγερου» δε συναντά σύνορα, είναι παντού ίδιος και υπάρχει παντού. Ή το λεγόμενο white trash μπορεί να το βρει κανείς στην ίδια νοοτροπία ως latin trash ή indian trash, una faccia.
Στο πολιτισμικό επίπεδο, μπορεί να έχουν οι ξένοι αναπτύξει κάποια σημεία τους όπως η παιδεία με τα ζώα ή ο σεβασμός στο περιβάλλον (μιλάμε τώρα για χώρες της «Δύσης» διότι περι ου ο λόγος), έχουν όμως όπως πολύ σωστά ειπώθηκε άλλα ντεφώ, όπως το προβλημα της προσωπικής υγιεινής και αταξίας , το ότι μεγαλώνουν με υπερβολική αυτοπεποίθηση και συχνά συγκρούονται τα εγώ τους (η υπερίσχυση έναντι του άλλου) και φυσικά η απουσία αλληλεγγύης σε όλες της τις εκφάνσεις. Κι όταν το «εγώ» δεν έχει ουσιαστικό γαλούχισμα, συντροφιά, παρηγοριά, να το και το ψυχοφάρμακο, να το και το ναρκωτικούλι και μια αυτοκτονίτσα για το γμτ και αυτό δεν έχει να κάνει με νοοτροπίες, είναι λάθος από κάθε άποψη, από όποια απόρροια και όποιο σκεπτικό.
Οπότε, συμπέρασμα. Όταν ακούμε συγκρίσεις, ανώτεροι-κατώτεροι λαοί, ξένη νοοτροπία προσκύνημα- ελληνική στο πυρ, ναι εννοείται πως υπάρχουν διαφορές αλλά πιθηκοειδή ανδρείκελα υπάρχουν παντού. Εφόσον έχουμε έρθει στο σημείο να τα γνωρίζουμε και να τα αναλύουμε, το θέμα μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι και να ανταλλάσουμε τα θετικά μας. Σίγουρα οι Έλληνες έχουν πολλά να μάθουν αλλά και οι άλλοι να εμπνευστούν από εμάς.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
8.463
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Kαι στη Γαλλία μια χαρά stagiaires υπάρχουν που τα λεφτά που κερδίζουν ανάγοντάς τα είναι λιγότερα απ' τα ελληνικά 400 ευρώ.
Εννοείς την πρακτική που στην Ελλάδα την κάνεις τσάμπα για προϋπηρεσία; Η Γαλλία έχει έναν από τους υψηλοτερους κατωτατους μισθους στην Ευρώπη. Ακόμα κι από Αγγλία και Γερμανία.

Απο την αλλη αυτο που απεχθανομαι ειναι αυτο το εντελως ρομποτικο, που το εχουν σε μεγαλο ποσοστο οι Γερμανοι, σπιτι- δουλεια τις καθημερινες και σ/κ να πινω ολη μερα χωρις να με νοιαζει τιποτα.
Πίστευα το ίδιο για τους Γερμανούς μέχρι που άρχισα να τους γνωρίζω. Έχω αλλάξει γνώμη εντελώς. Είχα πάει Κολωνία καθημερινή και γινοταν χαμός σαν να είναι σκ. Λαός που προσαρμοζεται ευκολα σε παρέα.

Τωρα αυτο που αναφερεις για τους Γαλλους δεν ξερω πως μπορει να ισχυει ως προς το τι ανθρωποι ειναι...τι σημαινει το οτι εχουν καλες εργασιακες συνθηκες και δεν δουλευουν για 400 ευρω?
Η οικονομια της χωρας τους ειναι πολυ ανωτερη και γενικα η αναλογια στο κοστος ζωης ειναι διαφορετικη...
Στην Ελλαδα δεν λες ευχαριστω που σου δινουν 400ευρω, λες ευχαριστω επειδη εχεις δουλεια...και αν δεν εχεις αναγκη δεν θα δουλεψεις για 400ευρω, αλλα δυστυχως πολλοι συνανθρωποι μας εχουν αναγκη οποτε φτανουμε σε αυτο το αποτελεσμα...
Εννοώ ότι οι Γάλλοι έχουν παλεψει πολύ για τα εργασιακά και είναι λαός που δεν σηκώνει μαγκιες στο συγκεκριμένο θέμα. Οι Γάλλοι δεν θα ελεγαν ευχαριστώ που έχουμε δουλειά αλλά θα ήταν στο δρόμο κάθε μέρα. Όλες μου οι ελπίδες για τέλος της λιτότητας είναι στους Γάλλους.


Μιας και ξεκίνησε το θέμα καθαριότητα, θυμήθηκα κάτι που δυστυχώς ξέχασα να βάλω στην ιστορία μου για την Ολλανδία. Υπήρχαν ολλανδοι φοιτητές που έρχονταν στο πανεπιστήμιο ξυπολητοι! Ουτε καν με κάλτσα! Φυσικά οι πατούσες καταμαυρες. Όταν τους ρώταγες γιατί το κάνεις αυτόα έλεγαν για να νιώσω την ενέργεια της γης:haha: Σε καποια φάση το πανεπιστήμιο έβγαλε ανακοίνωση που απαγορευε να πηγαίνεις ξυπολητος στο πανεπιστήμιο:haha:
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
461
Likes
1.501
Παρότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην καθαριότητα που αν και υπάρχουν εξαιρέσεις ο γενικός κανόνας είναι ότι εκτός Ελλάδας συναντάς πρωτοφανή αντιμετώπιση του φαινομένου για τα δικά μας δεδομένα (επιβεβαιωνω και εγω), θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πως ειναι συγκριτικά με τους Έλληνες οι υπόλοιποι λαοί σε σχέση με τη συμπεριφορά τους απέναντι στην/στον φίλο, σύντροφο, συμφοιτητή, συνάδελφο στη δουλειά, γείτονα, συμφορουμιτη ( ναι υπαρχει και αυτος ο τιτλος εδω :p) . Και εδώ κατα γενικό κανόνα ας μιλησουμε όχι για εξαιρέσεις. Να λάβουμε επίσης υπόψιν οτι ακόμα και όποιος ζει στο εξωτερικό, μπορεί να έχει πχ πια πιο ολοκληρωμένη άποψη σε σχέση με ένα ταξιδιώτη περιορισμένης χρονικής διάρκειας, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να γνωρίζει τα ίδια δεδομένα με έναν γηγενή (που προφανώς ξέρει πως είναι η ίδια του η ράτσα, κατά κανονα παντα). Και επίσης αν παρατηρούμε διαφορές στη συμπεριφορά άραγε που οφείλονται? Στην προέλευση πχ ( Ανατολική η Δυτική αντίστοιχα), στο τρόπο που μεγαλώνουμε και την διαπαιδαγωγηση της οικογενειας-γονέων, στη κουλτούρα μας, στην οικονομική συγκυρια της εκαστοτε χώρας?
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Έπρεπε να διευκρινισω, δεν εννοω καθαριοτητα, δε μου εχει τυχει να πετυχω ανθρωπους που ζεχνουν ή δεν πλενονται, αν και ο τροπος που πλενουν οι Αγγλοι τα πιατα ειναι ολιγον τι αηδιαστικος.

Εννοω οτι εξω δε σε κρινουν απ το πως ντυνεσαι ή ποσο δυνατα φωναζεις ή αν τα σχολια σου μπορει να ειναι λιγο εριστικα κλπ. Στην Ελλαδα το αντιμετωπιζα συνεχεια.

Οι Ολλανδοι ειναι αυτοι με τα λιγοτερα σημεια επαφης οντως, απιστευτα ψυχροι και τσιγκουνηδες κυριως ανθρωποι. Προσπαθουσα να ειμαι κοινωνικος με 2 συμφοιτητες και ανταποκριση μηδεν. Και μιλαμε για κολλητους φιλους μεταξυ τους που κρατανε αν χρωστα 10 λεπτα του ευρω ο ενας στον αλλον !!!

Αλλα Γαλλοι, Πολωνοι, Γερμανοι ειναι πολυ πιο ανοιχτοι και λιγοτερο επικιριτικοι ανθρωποι θα ελεγα...ουτε αγενη θα σε θεωρησουν αν ο χαρακτηρας σου ειναι σαρκαστικος, ουτε ενοχλητικα φλυαρο παροτι μπορει να μην ειναι τοσο ομιλητικοι οι ιδιοι, ουτε ομοφοβικοι/σεξιστες/ρατσιστες ειναι οι φοιτητες (ΟΚ οι μεγαλυτεροι πιθανως να ειναι, αλλα στην Ελλαδα ειναι ΚΑΙ οι φοιτητες σε μεγαλο βαθμο...). Καλα οι Γερμανοι (ειδικα απο Κολωνια που ειναι οι περισσοτεροι που ξερω) καμια σχεση με τα στερεοτυπα, πολυ φιλικοι, συζητανε για τα παντα, δεν υπαρχει ταμπου θεμα, ουτε ψυχρο ουτε ρομποτικοι κλπ. Και οι Πολωνοι - ειδικα απ το Κρακοβια, Λοτζ, Σλουπσκ - ειναι πολυ πιο δυτικοποημενοι απ οσο περιμενα,τουλαχιστον οι νεοι.
Οι Ιταλοι ειναι σαν Ελληνες αλλα πιο φασαριοζοι και πιο χαρουμενοι.

Πολυ θετικη εντυπωση εχω απο Κορεατες και Ιαπωνες επισης, ειναι χαρουμενοι και ενθουσιασμενοι με τα παντα, και ξαφνιαζονται ευχαριστα με πολυ αστειο τροπο απο φιλικες χειρονομιες εως εναν καλο λογο !

Οι δε Μεξικανοι και Κολομβιανοι μπορει να αρχισουν να κερνανε στο μπαρ ατομα που γνωρισαν 2 ωρες πριν, το ακρως αντιθετο των Ολλανδων.

Με Ινδους (Ταμιλ Ινδους ειδικα)-Πακιστανους-Κινεζους δεν ενθουσιαζομαι, περιεργα ατομα γενικα που κανουν παρεες κυριως με ατομα της ιδιας χωρας, ισως επειδη ειναι και πολλοι.

Συμφωνω με οσους θεσανε το θεμα με το περιβαλλον και την αγαπη για τα ζωα, κυριως για λαους κεντρικης και βορειας Ευρωπης, στην Ισπανια το σκουπιδαριο ειναι επιπεδου Ελλαδας αν και προσπαθουν να το περιορισουν πολυ οι δημοι, οι πολιτες δεν νοιαζονται ιδιαιτερα.
 
Last edited:

underwater

Member
Μηνύματα
2.695
Likes
11.091
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Όντως. Ανυπόφοροι.

[διάλειμμα για να πω τα προβλήματά μου στην ψυχολόγο]
Αυτό που έχω παρατηρήσει εδώ στην Ισπανία και έχω φρικάρει τη ζωή μου είναι το πόσο βρωμιάρηδες είναι στο σπίτι, στον προσωπικό τους χώρο.
Συμφωνώ απόλυτα. Η αλήθεια είναι ότι Ισπανία έχω πάει μόνο μια φορά πολλά χρόνια πριν και δε θυμάμαι πολλά πράγματα, πόσο μάλλον περί καθαριότητας, έχω όμως αρκετή εμπειρία από Ισπανούς σε φοιτητικές εστίες και γενικά τέτοιου είδους περιβάλλοντα. Μιλάμε για πολύ βρωμιά! Απάλευτοι.
Πολύ διαφορετικά στάνταρ καθαριότητας από εμάς έχουν βεβαίως και οι Βρετανοί. Οι εμπειρίες μου από μεσαίες, μέχρι τραυματικές! Ευτυχώς όταν σπούδαζα Σκωτία και έμενα σε εστία είχα δωμάτιο με en-suite μπάνιο, οπότε αναγκαζόμουν να υποστώ μόνο τη φρίκη της κουζίνας. Ευτυχώς μια φορά την εβδομάδα ερχόταν καθαρίστρια για τους κοινόχρηστους χώρους, την οποία ντρεπόμουν και να αντικρύσω.

Από εκεί και πέρα συμφωνώ με αρκετά από όσα ειπώθηκαν, με άλλα διαφωνώ, νομίζω ότι σε τέτοιες συζητήσεις δεν βγαίνει άλλωστε συμπέρασμα. Κάποιοι θα είναι πιο ορθολογιστές, άλλοι πιο συναισθηματικοί ως προς το πώς βλέπουν τα πράγματα. Κάποιοι θα παραείναι επικριτικοί με τους ομοεθνείς τους, άλλοι θα προσπαθούν λυσσασμένα να αποδείξουν ότι οι Έλληνες είναι οι καλύτεροι του κόσμου.

Προσωπικά θα πω απλά σε ποιές χώρες έχω νιώσει πιο "οικεία" ως επισκέπτρια, σε ποιές χώρες "συντονίστηκα" περισσότερο με τη νοοτροπία των ανθρώπων: Κύπρος (πάντα σε σχέση με την ελληνική επαρχία, δε μπορεί να γίνει σύγκριση της νοοτροπίας του νησιού με Αθήνα και Θεσσαλονίκη), Τουρκία, αραβικές χώρες Ανατολικής Μεσογείου, Ιράν, Νότια Ιταλία, Αλβανία.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Έτσι και στο πιο ελαφρό που το πάει ο @North66 , έχετε γνωρίσει πιο φωνακλάδες ανθρώπους από τους Έλληνες; (υπό κανονικές συνθήκες λέμε, όχι υπό επήρεια)
Τους Ιταλούς .
 

vasilis.gkik

Member
Μηνύματα
186
Likes
132
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο Γυρος του Κοσμου
Εννοείς την πρακτική που στην Ελλάδα την κάνεις τσάμπα για προϋπηρεσία; Η Γαλλία έχει έναν από τους υψηλοτερους κατωτατους μισθους στην Ευρώπη. Ακόμα κι από Αγγλία και Γερμανία.



Πίστευα το ίδιο για τους Γερμανούς μέχρι που άρχισα να τους γνωρίζω. Έχω αλλάξει γνώμη εντελώς. Είχα πάει Κολωνία καθημερινή και γινοταν χαμός σαν να είναι σκ. Λαός που προσαρμοζεται ευκολα σε παρέα.



Εννοώ ότι οι Γάλλοι έχουν παλεψει πολύ για τα εργασιακά και είναι λαός που δεν σηκώνει μαγκιες στο συγκεκριμένο θέμα. Οι Γάλλοι δεν θα ελεγαν ευχαριστώ που έχουμε δουλειά αλλά θα ήταν στο δρόμο κάθε μέρα. Όλες μου οι ελπίδες για τέλος της λιτότητας είναι στους Γάλλους.


Μιας και ξεκίνησε το θέμα καθαριότητα, θυμήθηκα κάτι που δυστυχώς ξέχασα να βάλω στην ιστορία μου για την Ολλανδία. Υπήρχαν ολλανδοι φοιτητές που έρχονταν στο πανεπιστήμιο ξυπολητοι! Ουτε καν με κάλτσα! Φυσικά οι πατούσες καταμαυρες. Όταν τους ρώταγες γιατί το κάνεις αυτόα έλεγαν για να νιώσω την ενέργεια της γης:haha: Σε καποια φάση το πανεπιστήμιο έβγαλε ανακοίνωση που απαγορευε να πηγαίνεις ξυπολητος στο πανεπιστήμιο:haha:
Ναι σε αυτο το κομματι θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου για τους Γαλλους! Οι τυποι κατεβαινουν στους δρομους για το παραμικρο και τους παραδεχομαι σε αυτο!
Οι συγκεντρωσεις τους και οι πορεις που κανουν ειναι παντα μαζικες!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
edit: Είναι αλήθεια ότι οι Ιταλοί τείνουν να γίνονται ιδιαίτερα θεατρικοί μερικές φορές και να φωνάζουν for the sake of it, που λέμε.
Τι λές τώρα....Ιταλός μου έχει πει να κάνω τατουάζ αυτό που μου έλεγε και δεν το δεχόμουν...έτσι για να το εμπεδώσω καλά και να το βουλώσω!...αυτό που δεν δεχόμουν ήταν υπερ-χρέωση σε τιμολόγιο, και τα επιχειρήματα μου βασίζονταν σε συμφωνημένη γραπτή προσφορά!
Δεν θα πώ άλλα "ωραία Ιταλικά" παραδείγματα, αν και έχω μπόλικα...
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Μετά από περίπου έξι χρόνια στο UK άρχισα να αγαπώ πολύ τους μισούς Έλληνες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.526
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom