Ένα long weekend στην Πάργα και ... όχι μόνο!

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas

Ο Coronovarius όχι μόνο μας ακύρωσε τα φετινά σχέδια ενός πολυήμερου οδικού ταξιδιού στην Ευρώπη :(:(, αλλά μου ρούφηξε και τη διάθεση για οτιδήποτε άλλο, ακόμα και για την Ελλάδα. Ήρθαν και κάτι ριζικές αλλαγές στη δουλειά, που με αποδιοργάνωσαν εντελώς και η μόνη επαφή μου με το “χόμπυ” των ταξιδιών ήταν το ανέβασμα” φωτογραφιών στο forum από παλιά ταξίδια.

Ώσπου ξαφνικά τέλος Αυγούστου η μικρή μου κόρη ύστερα από ενάμισι μήνα παραθερισμού σε γιαγιάδες μου είπε: Καλά φέτος δεν θα πάμε πουθενά;
o_O Έπαθα πανικό! Ήθελε το παιδάκι μου να πάμε κάπου και εγώ ... ούτε που είχα κάτι στα σκαριά; Και εγώ που νόμιζα ότι τους τραβολογούσα όλους μέσα στην οικογένεια....
Τέλος Αυγούστου όμως που να βρω την άδεια; Είχε φαγωθεί η άδεια σε “χαζοπαραθερισμούς”. Μια μέρα μπορούσα μόνο να κολλήσω σε Σαββατοκύριακο και τίποτα παραπάνω. Μια Δευτέρα. Που να πας μέσα σε ένα τριήμερο με αφετηρία την Αθήνα; Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια σε μια απόσταση 3 ωρών. Αν αποφύγεις το πλοίο, η Πελοπόννησος φαντάζει μια καλή λύση.

Λυπάμαι που το λέω αλλά η έρευνα που έκανα για εύρεση καταλύματος σε όλη την Πελοπόννησο απέβη άκαρπη. Και αυτό γιατί δεν μπορούσα να βρω κατάλυμα που να καλύπτει τις ανάγκες μας ... στο budget που πίστευα ότι αυτό αξίζει. Μου φαινόντουσαν όλα τα καταλύματα ή πολύ ακριβά ή πολύ χάλια.
Αυτός θυμάμαι ότι ήταν ένας σημαντικός λόγος που τα τελευταία χρόνια είχα “κόψει” τα πολλά ταξίδια στην Ελλάδα.

Το θέμα όμως τώρα ήταν ότι είχα κατααγχωθεί. Τετάρτη & Πέμπτη έψαχνα μανιωδώς για ένα ταξίδι που θα ξεκινούσε Παρασκευή μεσημέρι. Που να πάμε; Είχα γνωστοποιήσει το “πρόβλημα” σε γνωστούς και φίλους με συνέπεια να δέχομαι τηλεφωνήματα και μηνύματα με ιδέες. “Να πάτε εδώ”, “να πάτε εκεί”.
Αφού μελέτησα Λακωνία, Μεσσηνία, Ηλεία, από Κυκλάδες την Κύθνο, από Σποράδες τη Σκιάθο και έφτασα ως και τη Ζάκυνθο, όπου ... αλλού δεν “έβγαιναν τα λεφτά”, αλλού δεν προλάβαινα καράβια, αλλού δεν μου άρεσαν τα καταλύματα και αλλού δεν είχαν ελεύθερα δωμάτια, μου ήρθε η ιδέα:
Γιατί να πάμε κάπου κοντά; Εμείς δυο οδηγοί είμαστε, τα χιλιόμετρα τα τρώμε άνετα, το road trip μου λείπει, οι δρόμοι πια στην Ελλάδα είναι άνετοι. Κάνεις 4 ώρες να πας Ελαφόνησο και 4,5 ώρες να πας στα Γιάννενα. Ωραία! Αντί να κάνουμε 4,5 ώρες μέχρι τα Γιάννενα ... θα κάνουμε 5 ώρες για να πάμε έως την Πάργα. Βρήκα και μια χαρά κατάλυμα. Διαμέρισμα με πισίνα (που ήθελε το παιδί) με 50€ το βράδυ. Πέμπτη βράδυ έκανα ένα τηλεφωνηματάκι και “έκλεισα”.

Πρόσφατες φωτό από το “click & post” με βοήθησαν πολύ γρήγορα να φτιάξω πρόγραμμα τριημέρου και έτσι Παρασκευή γύρω στις 4:30 μετά τη δουλειά ξεκινήσαμε για Πάργα. Με στάσεις στο δρόμο φτάσαμε Πάργα στις 11:00 το βράδυ. Τακτοποιηθήκαμε γρήγορα και πέσαμε για ύπνο.

Έτσι και για να έχω και μια συνέπεια και με το στυλ των τελευταίων τουλάχιστον ιστοριών μου από τα ταξίδια του εξωτερικού σε αυτό το σημείο θα ανεβάσω κάποιες πρωταγωνίστριες (& κράχτες) εικόνες από αυτό το ταξίδι, που δεν περίμενα να με ενθουσιάσει τόσο ...

Πάργα...
εικόνα_Viber_2020-09-09_17-10-001.jpg


Αχέρων ποταμός ...
IMG_4544.JPG


IMG_4428.JPG


Παξοί ...
IMG_4672.JPG


 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Πηγές Αχέροντα και Σύβοτα
Το πρωί του Σαββάτου με το που ξυπνήσαμε ... θεωρήσαμε ότι μια πρωινή βουτιά στην πισίνα ήταν απαραίτητη εφόσον βέβαια συνοδευόταν και με τον πρωινό καφέ μας.

IMG_4334.jpg


Μετά την πρωινή δροσιά ... φύγαμε για τις πηγές του Αχέροντα.
Η βόλτα στις Πηγές του Αχέροντα ήταν ένα Highlight από τα λίγα. Ήξερα και από το forum και από φίλους και γνωστούς που είχαν πάει ότι αξίζει αυτή η βόλτα, αλλά πραγματικά σήμερα διαπίστωσα ότι τα λόγια και οι φωτογραφίες αδικούν την πραγματικότητα.
Η περιοχή Γλυκή, που βρίσκονται οι πηγές είναι μισή ώρα δρόμος από την Πάργα. Φτάσαμε γρήγορα.

Είναι δύσκολο να αντισταθείς στις δραστηριότητες που σε περιμένουν μόλις φτάσεις. Rafting, ιππασία και zip-line. Αποφασίσαμε rafting για όλους και ιππασία για τη μικρή.

IMG_4366.JPG


Το rafting ήταν απολαυστικό.
Είχαμε βέβαια στο νου μας και τον covid. Αποφύγαμε τη μεγάλη βάρκα των 8 ατόμων και περιμέναμε μια μικρότερη που ήταν για 6, στην οποία μπήκαμε εμείς μαζί με μια οικογένεια Ιταλών με μικρό παιδάκι, επιλέγοντας να καθίσουμε μπροστά έχοντας έτσι ευνοϊκά τον αέρα.

IMG_4400.JPG


Η βόλτα ήταν υπέροχη.
Είχαμε όλοι (οι 4 ενήλικοι) κουπί και η ροή ήταν ομαλή, δηλ. ότι πρέπει για αρχάριους σαν και εμάς.

DSCN2299.JPG


Συναντήσαμε δυο τρία καταρρακτάκια και περάσαμε και από πολύ όμορφα σημεία του ποταμού. Ο οδηγός μας (ο Δημήτρης) μόνιμος κάτοικος της περιοχής, φαινόταν γνώστης του ποταμού και ήταν ευγενικός και με χιούμορ. Δεν θα έλεγα ότι εκκρίθηκε καθόλου αδρεναλίνη. Ήταν σαν μια όμορφη βαρκάδα.

IMG_4381.JPG


IMG_4388.JPG


Το πιο άγριο που συναντήσαμε ήταν .... αυτό:
video1.png


Καμία σχέση με τον Εύηνο, που πριν χρόνια όταν έκανα rafting σε αυτόν κόντεψα να πνιγώ..... :(:oops:

video3.png


video4.png


Κοντά στο finish ...
DSCN2320.JPG


Πιο πολύ ταράχτηκα με το άλογο στη συνέχεια, παρά με το rafting.

Όταν τελείωσε η κατάβασή μας ήρθε και η ώρα της ιππασίας.
Με την αποβίβασή μας στη στεριά μας περίμεναν τα άλογα...

IMG_4408.JPG


Η μικρή δεν ήθελε να πάει μόνη της και έτσι με “ανάγκασε” να την ακολουθήσω. Τα άλογα που καβαλήσαμε δεν μας προέκυψαν τυχαία, αλλά οι οδηγοί αφού συγκέντρωσαν 10-12 άτομα που ήθελαν να κάνουν ιππασία, επέλεξαν ποιος θα πάει σε ποιο άλογο ανάλογα με το σωματότυπο και το “νεύρο” του αλόγου. Η κόρη μου ανέβηκε σε μάλλον πιο ζωηρό άλογο από το δικό μου. Το δικό μου ήταν μια φοράδα Αλβανικής καταγωγής ονόματι Drina (ρώτησα και έμαθα).
Η διαδρομή δεν ήταν κάτι σπουδαίο. Ένα μικρό μονοπάτι διασχίσαμε που ήταν πνιγμένο στη βλάστηση και σε δεύτερη φάση περάσαμε και μέσα από το ποτάμι.

IMG_4409.JPG


IMG_4413.JPG


IMG_4430.JPG


Συνολικά θα'ταν δεν θα' ταν κανένα τέταρτο διαδρομή. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν ήθελα και περισσότερο. Ένιωθα ότι ήταν πολύ εύκολο να πέσω. Πίστευα ότι λίγο να κουνιόταν παραπάνω το μάλλον ήρεμο έως τεμπέλικο θα έλεγα άλογο που είχα και θα έπεφτα μαζί με τη σέλα, που δεν την ένιωθα και πολύ καλά στερεωμένη. Δεν λέω ότι ίσχυε κάτι τέτοιο (να μην παρεξηγηθώ) αλλά λέω ότι εγώ είχα τις δικές μου ανασφάλειες και εκκρίθηκε και λίγη ... αδρεναλίνη.
Ουφ! Τελείωσε αυτό. Τελικά ήταν μια καλή φάση, αφού η κόρη μου το καταευχαριστήθηκε!

Τέλος η επί πληρωμή δραστηριότητες. Τώρα είχε φτάσει η ώρα για τη πεζοπορία στο ποτάμι, για το λόγο δηλαδή που φτάνει κάποιος μέχρι εδώ. Υπάρχει ένα μονοπάτι που “τρέχει” παράλληλα με το ποτάμι και δίπλα στην κοίτη του ποταμού, για κάποια λίγα μέτρα και στη συνέχεια το μονοπάτι συνεχίζει μέσα από ... το ίδιο το ποτάμι.

IMG_4446.JPG


IMG_4467.JPG


Εμείς παπουτσάκια λαστιχένια είχαμε για να συνεχίσουμε, αλλά αντοχή στο κρύο δεν είχαμε. Γιατί πραγματικά με το που μπαίνεις σου κόβεται η ανάσα από το κρύο. Τα πόδια μου :eek::eek::eek:πόνεσαν! Λίγα δευτερόλεπτα άντεξα και βγήκα αμέσως. Γρήγορα κατάλαβα όμως ότι στο σημείο αυτό εισόδου μας στο ποτάμι είναι και σημείο που πέφτουν πολλές πηγές με αποτέλεσμα το νερό να είναι κατάψυξης. Μόλις καταφέραμε και προχωρήσαμε λίγα μέτρα το νερό ζεσταινόταν λίγο σε επίπεδο βέβαια ... κανονικής ψύξης ενός ψυγείου. :lol::lol:

Η διαδρομή ήταν υπέροχη. Αλλού το ποτάμι φάρδαινε, αλλού στένευε, αλλού σχημάτιζε κοίτη για ξεκούραση, αλλού σχημάτιζε καταρράκτες. Σε κάποια σημεία ανάβλυζε πόσιμο νερό μέσα από τα βράχια.

IMG_4474.JPG


IMG_4508.jpg


IMG_4512.JPG


IMG_4513.JPG


Εμείς στην αρχή ξεκινήσαμε με τα ρούχα μας, στη συνέχεια όσο βάθαινε το νερό ... γδυνόμασταν. Στο τέλος βρεθήκαμε μόνο με το μαγιώ μας και τα back bags στο κεφάλι, αφού το νερό μας έφτασε ως το λαιμό. Αχ! Τι τα θέλαμε τα σακίδια;
Πολύ βαθιά σημεία τα πετύχαμε τρεις φορές κατά τη διαδρομή μας.

DSCN2329.JPG


DSCN2350.jpg


DSCN2355.JPG


Στο τρίτο αράξαμε για λίγο για να απολαύσουμε πια το μπάνιο μας στα νερά του ποταμού που πλέον είχαν “ζεστάνει” ή μάλλον έτσι μου φαίνονταν εμένα, αφού ύστερα από πάνω από μια ώρα διαδρομή μέσα στο νερό το είχα πλέον συνηθίσει.

DSCN2335.jpg


DSCN2353.jpg


Στο σημείο που κολυμπήσαμε το νερό σχημάτιζε μικρές δίνες και χρειαζόταν να κρατιέσαι από τα διπλανά βράχια για να μη σε παρασύρουν. Έμοιαζαν σαν να είσαι σε υδρομασάζ, φυσικό όμως υδρομασάζ!

Το τοπίο είναι τέλειο! Στο σημείο που είχαμε φτάσει λίγος κόσμος είχε φτάσει. Οι περισσότεροι έκαναν κάποια μέτρα στην αρχή του ποταμού και μετά γυρνούσαν πίσω. Για κάμποση ώρα είμαστε μόνοι μας.

IMG_4550.JPG


IMG_4555.JPG


IMG_4559.JPG


IMG_4537.JPG


Ήταν υπέροχα. Ήταν τόσο διαφορετικά. Ήταν εξωτικά θα έλεγα. Το υποψιαζόμουν ότι θα μας άρεσε. Πολλοί στο forum ανεβάζουν φωτογραφίες από τις πηγές, αλλά δεν είχα διαβάσει ποτέ καμιά ιστορία που να με ξεσηκώσει.
Και αυτό που με τρέλαινε πιο πολύ είναι ότι σήμερα Σάββατο είμαι εδώ και πριν τρεις μέρες ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα'ρθω σε ένα τέτοιο μέρος, ποιος; εγώ η οργανωτική!!! o_O

Πήραμε το δρόμο του γυρισμού, ο οποίος μου φάνηκε γρηγορότερος, αφού οι στάσεις για φωτογραφίες ήταν λιγότερες. Η μία φωτογραφική είχε παροπλιστεί μέσα στις τσάντες για να μη βραχεί και η αδιάβροχή μας δεν είχε πια μπαταρία. Τα είχαμε εξαντλήσει όλα.

IMG_4588.JPG


Όταν φτάσαμε πια στο parking είχαμε κλείσει εξάωρο, ναι εξάωρο στον Αχέροντα. Rafting, ιππασία, πεζοπορία, μπάνιο μας είχαν κρατήσει 6 ώρες εκεί και ούτε που το καταλάβαμε ότι είχε περάσει η ώρα.
Το νεκρομαντείο ήταν μεν κοντά, αλλά υπέθεσα ότι η παρέα δεν θα είχε όρεξη γι' αυτό και δεν το πρότεινα. Θα έπρεπε να πάμε κάπου για φαγητό. Ο σύζυγος ήθελε κάπου παραποτάμια. Εγώ όμως που είχα άλλα στο μυαλό μου του πρότεινα να πάμε Σύβοτα για φαγητό. Δεν ήταν δίπλα αλλά αν δεν πηγαίναμε τώρα δεν προβλεπόταν τις επόμενες μέρες αφού δεν “χωρούσαν” στο πρόγραμμα. Έτσι φύγαμε για Σύβοτα.

Φτάσαμε λίγο πριν τις 7:00.
IMG_4604.JPG


Κάναμε μια μικρή βόλτα στην παραλία με την ελπίδα ότι θα βρω καμιά βάρκα για το απέναντι νησάκι. Πολύ πρόσφατα είχα μάθει για μια φοβερή παραλία ονόματι “πισίνα” από φωτό του @vasiliss στο “click & post”, στην οποία και ήθελα πολύ να πάω. Τώρα εκ των υστέρων αναπολώντας με ψυχραιμία απορώ και εγώ πως είναι δυνατόν να πίστευα ότι τόσο αργά που ήταν, ότι θα μπορούσα να βρω τρόπο να περάσω απέναντι. Κολυμπώντας μόνο ... ίσως!

Υπήρχαν πολλές βάρκες που μπορούσες να νοικιάσεις μόνος σου (και χωρίς δίπλωμα), τι καλά! Ένας ντόπιος μου όμως ξέκοψε τις όποιες ελπίδες είχα λέγοντάς μου ότι δεν πρόκειται να βρω καμιά βάρκα τέτοια ώρα, να σταματήσω να ψάχνω, αφού ούτως ή άλλως το λιμενικό απαγορεύει την κυκλοφορία μετά τις 18:00 το απόγευμα.
Να γιατί δεν μου αρέσουν τα απρογραμμάτιστα ταξίδια!

Έλα που όμως σήμερα δεν είχαμε κάνει μπάνιο σε αλμυρό νερό. Πισίνα και ποτάμι μόνο. Πήραμε λοιπόν και εμείς το μονοπάτι (ρωτώντας ντόπιους) για το “Γαλλικο μώλο”, μια παραλία που βρίσκεται πίσω από το βορινό λοφάκι, που κρύβει τα Σύβοτα.

Φωτό από το μονοπατάκι ...
IMG_4606.JPG


Φτάσαμε σε μια όμορφη παραλία λίγο πριν τη δύση του ήλιου και κάναμε μπάνιο όταν πια και ο ήλιος “βουτούσε” πίσω από την Κέρκυρα. Υπέροχα ήταν.

IMG_4607.JPG


Ξαναπήραμε το μονοπάτι και γυρίσαμε πίσω. Όμορφα και τα Σύβοτα, τα οποία είδαμε και βράδυ.

IMG_4618.JPG


Καθίσαμε για φαγητό. Πεινούσαμε πάρα πολύ. Οπότε καθίσαμε σε ένα σουβλατζίδικο (για να μας “πιάσει”).

Και τώρα χαλαρά πια, είχε έρθει η ώρα επιτέλους να ασχοληθώ με την ημερήσια εκδρομή της επόμενης ημέρας ... στους Παξούς.
Καραβάκια φεύγουν καθημερινά από Πάργα και πάνε ημερήσια στους Παξούς. Εννοείτε ότι ήθελα να πάμε και εμείς. Πήρα λοιπόν τηλέφωνο στο πρακτορείο της Πάργας και ζήτησα να κλείσω θέσεις και μου είπαν ...ΟΧΙ!
“Δεν υπάρχουν θέσεις κυρία μου για αύριο”. “Λόγω κορονοϊού κρατάμε χαμηλότερη πληρότητα.”
Έριξα “πλερέζα” εγώ. :cry::cry::cry:
Γιατί το άφησα και εγώ τελευταία στιγμή;
Είναι γιατί προσπαθούσα να το φέρω λίγο μαλακά στην παρέα. Δεν ήθελα να τους τρομάξω. Όλη μέρα σήμερα τρέχαμε στον Αχέροντα, χθες οδηγούσαμε 6 ώρες, είχαν αρχίσει και κάτι σχόλια του τύπου “πάλι τρέχουμε” ή “την Πάργα δεν την είδαμε” και τα λοιπά γνωστά.

Και εκεί που άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο κάποια άλλη εταιρεία, που να κάνει δρομολόγια για Παξούς, ξαφνικά πέφτει το μάτι μου στο απέναντι μαγαζί, το οποίο ήταν ... ταξιδιωτικό γραφείο. Παρατάω τα σουβλάκια και περνάω το δρόμο, ενώ οι άλλοι με κοιτούσαν με απορία. Μπαίνω στο πρακτορείο και ρωτάω για την εκδρομή στους Παξούς.
“Βεβαίως και έχουμε θέσεις, τις 3 τελευταίες”
“Από Σύβοτα ή από Πάργα;”
Μην τα πολυλογώ... τα έκλεισα και τα πλήρωσα επί τόπου.
Έχουν και τα ανοργάνωτα ταξίδια κάτι συγκινήσεις ....

Χαρούμενη με την εξέλιξη τελειώσαμε το φαγητό μας και συνεχίσαμε τη βόλτα μας μέσα στα δρομάκια. Παγωτό στο χέρι, χάζεμα στα σουβενίρ και λίγα ψώνια από το Super Market.
Στο διαμέρισμά μας φτάσαμε γύρω στις 11:00 το βράδυ.

Ήταν μια πολύ γεμάτη ημέρα. Είχαμε κάνει τρία μπάνια, rafting, ιππασία και πεζοπορία. Ύστερα από όλα αυτά (δεν είχα καταλάβει ότι) είχα γίνει κατακόκκινη από τον ήλιο. Το τρομακτικό που είδα στον καθρέφτη δεν ήταν η κοκκινίλα, αλλά οι δυο ... άσπροι κύκλοι γύρω από τα μάτια (τα γυαλιά βλέπετε).
Τέλος Αυγούστου κόκκινη με άσπρα μάτια; Πως διορθώνετε αυτό; Όλα ανάποδα έχουν γίνει φέτος το καλοκαίρι...

................. post ........................... :):) ..................................................................
 
Last edited:

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Παξοί και Αντίπαξοι
Το ξύπνημά μας δεν ήταν και πολύ πρωινό, αφού το καραβάκι μας έφευγε στις 10:00. Είχαμε να περπατήσουμε ένα τεταρτάκι μέχρι το λιμάνι, που σημαίνει ότι έπρεπε να φύγουμε κατά τις 9:00 από το σπίτι, για να έχουμε και μια σχετική άνεση, το οποίο και κάναμε.

Κυριακή πρωί και είχε ήδη αρκετό κόσμο στο λιμάνι. Οι περισσότεροι ήταν σαν και εμάς, αφού τρία πλοιάρια αναχωρούσαν σχεδόν συγχρόνως για Παξούς.

IMG_4624.JPG


Φτάσαμε νωρίς στην προβλήτα απ' όπου έφευγε το πλοίο μας, το “Vicky F”.
IMG_4628.JPG


Με το που μπήκαμε μέσα είχαμε τη φαεινή ιδέα να καθίσουμε αμέσως στο πρώτο τραπεζάκι που βρήκαμε μπροστά μας στο “ισόγειο” του πλοίου. Έτσι αποφύγαμε και τον ήλιο αλλά και την πολυκοσμία, αφού το χωρητικότητας 150 ατόμων πλοίο είχε (και παραείχε) πληρότητα. Το πάνω κατάστρωμα είχε ξύλινα καναπεδάκια με τον κόσμο τον ένα δίπλα στον άλλο.

IMG_4629.JPG


Λίγο μετά τις 10:00 αναχωρήσαμε.

IMG_4633.JPG


IMG_4644.JPG


IMG_4647.JPG


Η διαδρομή ήταν πολύ ευχάριστη. Η θάλασσα ήταν λάδι και εμείς απολαύσαμε τη βαρκάδα μας πίνοντας τα πρωινά καφεδάκια μας. Η πρώτη μας στάση έγινε μετά από μια ώρα και ήταν στη διάσημη παραλία Βουτούμι, στους Αντίπαξους.

IMG_4657.JPG


IMG_4659.JPG


Στον πρόσφατο ψήφισμα του φόρουμ για τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα εγώ ...δεν πόσταρα τη γνώμη μου. Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι έβλεπα ότι τα περισσότερα top10 των συμφορουμιτών είχαν μέσα το Βουτούμι των Αντίπαξων, μια παραλία που εγώ δεν είχα πάει. Αν πράγματι είναι από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα ίσως να μην έπρεπε να ψηφίσω. Άσε που υπήρχαν αρκετά top10 που δεν είχαν ούτε μία παραλία των Κυκλάδων μέσα!!! :eek:
Έτσι, ως φανατική αυτών και χωρίς να μπορώ να ψηφίσω το Βουτούμι, ... μάλλον η δική μου δεκάδα θα ήταν εκτός ... κόνσεπτ. :p:p
Τώρα που είδα το Βουτούμι ... και κολύμπησα σε αυτό θα πω ότι προφανώς και μπαίνει στη δεκάδα μου (χωρίς να ξέρω ακόμα ποια Κυκλαδοπαραλία θα πετάξω έξω:rolleyes:).

Τέλεια νερά, βάθος, χρώμα, περιβάλλον. Είναι ένας μικρός κόλπος με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και με βλάστηση που φτάνει ως την αμμουδιά. Είναι ένας μικρός Παράδεισος και από τις πιο εξωτικές παραλίες που έχω δει στην Ελλάδα!

IMG_4673.JPG


Από το καραβάκι λοιπόν κάναμε βουτιά και κολυμπήσαμε και μέχρι την ακτή και μέχρι τις διπλανές σπηλιές. Είχαμε μία ώρα χρόνο για κολύμπι. Η αδιάβροχη φωτογραφική μας “τα 'χε παίξει” από χθες αλλά θυμηθήκαμε ότι κάποια στιγμή είχαμε αγοράσει αδιάβροχη θήκη για κινητό, την οποία κατά λάθος είχαμε και μαζί μας ... στο πλοίο. Μέσα στην ανοργανωσιά αυτού του ταξιδιού ευτυχώς που έχω την οργάνωση στο Dna μου! Γυρίσαμε στο πλοίο για την αδιάβροχη θήκη και το κινητό. Ρίξαμε κολύμπι όχι αστεία.

5146.jpg


5123.jpg


5124.jpg


Βέβαια να πω ότι στο όλο εγχείρημα βοήθησαν πολύ και τα λουκανικο-σωσίβια που είχαμε αγοράσει χθες το βράδυ αμέσως μετά τα εισιτήρια του καραβιού. Αυτά μας βοήθησαν και να κολυμπάμε γρήγορα αλλά και ξεκούραστα. Ήταν το κλου της ημέρας .... Με αυτά βλέπαμε ο ένας τον άλλο από μακριά, αλλά μάλλον προκαλέσαμε και κάποιες ζήλιες από τους άλλους λουόμενους!

Μια :cool: συνεπιβάτης μου ζήτησε το ένα για το παιδί της. o_Oo_O
“Αφού έχετε τρία μου λέει. Δώσε μου το ένα.”
“Έχουμε τρία γιατί είμαστε τρεις!” της λέω. :D

Μετά απευθύνθηκε στο πλήρωμα. “Δώσε μου και μένα ένα τέτοιο”.
“Στα Super Market”, της απαντάει. :haha:.
Αν της το πούλαγα 50€ επί τόπου, νομίζω θα το έπαιρνε. :haha::lol:

Φοβερή βόλτα, απίθανο μπάνιο, Καταπληκτική παραλία.

Κολυμπήσαμε ως τη στεριά ...
5141.jpg


Κολυμπήσαμε και ως τη σπηλιά ...
5126.jpg


5131.jpg


5140.jpg


Κολυμπήσαμε παντού ...
5128.jpg


5133.jpg


Πέρασε η ώρα. Εγώ ανέβηκα στο πλοίο κυριολεκτικά το τελευταίο λεπτό πριν αυτό φύγει.

Επόμενες στάσεις χωρίς όμως να κατέβουμε από το σκάφος ήταν σε κάποιες σπηλιές των Παξών.
Όλη η δυτική ακτογραμμή των Παξών είναι γεμάτη με σπηλιές. Υπάρχουν διάφορα πακέτα εκδρομών που μπορούν να σε πάνε σε σχεδόν σε όλες τις σπηλιές, αλλά η δική μας εκδρομή θα “ασχολιόταν” μόνο με αυτές της νοτιοδυτικής πλευράς του νησιού.

Το πλοίο μας προσέγγισε το νησί από το νότο φτάνοντας στην πιο μακρινή σπηλιά του σημερινού προγράμματος, που ήταν αυτή του “Αχάι”, που στην ουσία είναι ένα σύμπλεγμα από κρυφές σπηλιές με σταλακτίτες.

IMG_4699.jpg


IMG_4704.JPG


Το καραβάκι μας προχώρησε στην είσοδο της σπηλιάς όσο το επέτρεπε το μέγεθός του και όλοι οι επιβάτες κυριολεκτικά κρεμάστηκαν από τις κουπαστές για να βγάλουν φωτογραφίες...

IMG_4722.JPG


Ο πιο εντυπωσιακός όμως σχηματισμός ήταν ένας πολύ ψηλός βράχος που στέκεται στην είσοδο της σπηλιάς, ο λεγόμενος “Ορθόλιθος”...

IMG_4709.JPG


IMG_4716.JPG


Μετά από αυτή τη στάση, το πλοίο μας έβαλε πλώρη προς νότο πλέοντας παράλληλα και πολύ κοντά στην ακτογραμμή δίνοντας τη δυνατότητα να χαζέψουμε τους αλλεπάλληλους βραχώδεις σχηματισμούς.

IMG_4741.jpg


IMG_4743.JPG


IMG_4749.JPG


... με πιο εντυπωσιακή αυτή του “Τρυπητού”, που στέκεται με μορφή αψίδας...

IMG_4733.JPG


IMG_4736.JPG


IMG_4738.JPG


Γύρω στις 2:00 φτάσαμε στην πρωτεύουσα των Παξών, στο Γάιο...

IMG_4754.JPG


IMG_4823.JPG


Ο Γάιος είναι η πρωτεύουσα των Παξών και σε αυτόν βρίσκεται και το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Μπροστά στο λιμάνι του Γάιου βρίσκονται δυο μικρά νησάκια (της Παναγίας & του Αγίου Νικολάου), των οποίων η θέση είναι τέτοια ώστε να δημιουργείται ένας πλωτός διάδρομος, που διασχίζουν τα σκάφη προκειμένου να προσεγγίσουν το λιμάνι. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο αφού νομίζεις ότι έχεις μπει μέσα σε ένα φιόρδ, το οποίο προσδίδει στο μέρος μια απίστευτη γραφικότητα.

Είχαμε περιθώριο 2,5 ωρών να γυρίσουμε την πόλη. Έκανε όμως πάρα πολύ ζέστη για να βολτάρουμε για 2,5 ώρες. Θα μοιράζαμε το χρόνο σε μπάνιο, βόλτα και φαγητό.
Προχωρήσαμε παραλιακά (προς τα νότια) για να βρούμε παραλία για μπάνιο. Η πρώτη που βρήκαμε γινόταν το “έλα να δεις”. Ήταν μικρή, είχε και λίγη άμμο και είχε πολύ κόσμο. Την προσπεράσαμε ψάχνοντας μία άλλη που μου έδινε το google map, ονόματι “Πλάκες”.

Προχωρήσαμε κανένα χιλιομετράκι παραλιακά.

IMG_4763.JPG


IMG_4767.JPG


IMG_4819.JPG


Είδαμε το άγαλμα του Γεώργιου Ανεμογιάννη...
IMG_4795.JPG


... ενός Παξινού πυρπολητή και ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Είδαμε και το μουσείο των Παξών...
IMG_4768.JPG


... το οποίο στεγάζεται σε ένα υπέροχο αναγεννησιακό κτίριο, μέσα στο οποίο βρίσκεται το “Ψήφισμα της Ιονίου Βουλής”, για την προσάρτηση των Επτανήσων με το Ελληνικό Κράτος το 1864! Πραγματικά θα ήθελα πολύ να μπω μέσα, αλλά το ωράριο του μουσείου δεν είναι καθόλου φιλικό για τους ημερήσιους επισκέπτες του νησιού (11:00-13:00 & 7:00-10:00!!!).

Είδαμε και πολλά κτίρια Επτανησιακής αρχιτεκτονικής, πάρα πολύ όμορφα...
IMG_4769.JPG


Μπορεί να φανεί αστείο αλλά καθώς περπατούσαμε και βλέποντας όλα αυτά τα αναγεννησιακά σπίτια του Γάιου, μου ήρθαν στο νου εικόνες από έργα του Ξενόπουλου, όπως ο “Ποπολάρος” και η “Αναδυομένη” :rolleyes::rolleyes: Πως τα θυμήθηκα τώρα αυτά; Βλέπετε τα τελευταία πολλά χρόνια έχω εικόνες μόνο από Αιγαίο και τα Επτάνησα μου ξυπνούν θύμησες μόνο από τα μικράτα μου.

Ώσπου φτάσαμε στην παραλία “Πλάκες”, η οποία ήταν όλο ... πλάκες.
IMG_4775.JPG


IMG_4784.JPG


Υπάρχουν μερικές παραλίες που αντικειμενικά είναι όμορφες (όπως το Βουτούμι). Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες που σου κάνουν “κάτι”. Η παραλία “Πλάκες” δεν είχε αμμουδιά και ήταν και μικρή, αλλά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Υπήρχαν τρεις τέσσερις τεράστιες σχιστολιθικές πλάκες που “έβγαιναν” από το έδαφος, δημιουργώντας "κερκίδες". Εκεί και αράξαμε. Μας βόλεψε, αφού δεν κουβαλούσαμε μαζί μας ψάθα.... Ούτε τα κουβαδάκια μας πήραμε μαζί, δεν χωρούσαν, είχαμε για παιχνίδια μόνο τα λουκανικάκια μας...:):icon_redface::)...

Πάρα πολύ το ευχαριστήθηκα και αυτό το μπάνιο. Δεν μπορούσα να βγω από το νερό. Το χρώμα και η θερμοκρασία του νερού ήταν απλά ... τέλεια.

Γυρίσαμε στο Γάιο. Κάναμε και μια μικρή βόλτα στα στενάκια της πόλης...

IMG_4812.JPG


IMG_4813.JPG


IMG_4818.JPG


Πανέμορφα. Καθίσαμε στο George's Corner για φαγητό.
... το οποίο είχε και Wi – fi ... :) ...
IMG_4811.jpg

Έφτασε 4:30 η ώρα που ήταν η ώρα να επιβιβαστούμε στο πλοίο. Τελευταίοι μπήκαμε. Σιγά μη μας περίμεναν οι προνομιούχες θέσεις του ερχομού μας.Βολευτήκαμε όπως όπως σε δυο καναπεδάκια, στο ισόγειο πάντα και μακριά από το ηλιόλουστο κατάστρωμα.

Βγήκαμε από το "φιόρδ" ....
IMG_4825.JPG


IMG_4827.JPG


... και βάλαμε πλώρη προς Πάργα...

Βέβαια ύστερα και από τη σημερινή ημέρα δεν νομίζω ότι διέφερα πολύ από έναν ερυθρόδερμο. :eek:Βλέπετε είχα σκεφτεί τα λαστιχένια παπούτσια, τα λουκάνικα, την αδιάβροχη θήκη, αλλά για ... καπέλο δεν μου πέρασε απ' το μυαλό. :oops:

Εμένα με πήρε ο ύπνος στο γυρισμό και δεν κατάλαβα για πότε φτάσαμε στην Πάργα. Γύρω στις έξι παρά αποβιβαστήκαμε στο λιμανάκι της Πάργας. Η ιδέα που είχα από νωρίς για ένα μπάνιο στην παραλία της Πάργας με το που θα βγαίναμε από το σκάφος, τώρα μου φαινόταν τουλάχιστον αστεία. Είχε εμφανιστεί μια ... κούραση σε αντίθεση με τη ζέστη που δεν έλεγε να ... εξαφανιστεί. Εξάλλου, πόσα πια να κάνω η ταξιδεύτρια μέσα στην ημέρα;

IMG_4836.JPG


Έλα όμως που πραγματικά δεν έχουμε δει την Πάργα καθόλου.
“Πάμε για ξεκούραση και αργότερα θα κατέβουμε για βόλτα.”
Αυτό και κάναμε. Ξεκουραστήκαμε και κατά τις 9:00 το βράδυ βγήκαμε να δούμε τη νυχτερινή Πάργα.

Με ξάφνιασε η Πάργα. Σαν νησί μου φάνηκε. Ένα νησί στην Ήπειρο. Ειδικά μέσα στα στενά...

Αν με άφηνες ξαφνικά μέσα στα στενά και με ρώταγες “που είσαι;” .... “σε κάποιο νησί” θα απαντούσα.
Αν με άφηνες πάλι ξαφνικά στην παραλία της Πάργας, με τα πολύχρωμα όμορφα σπιτάκια και με ρώταγες πάλι “που είσαι;” πιθανότατα να έλεγα στο ... Πόρτο Φίνο (της Ιταλίας)... :lol:

IMG_4626.JPG


Ψωνίσαμε τα σουβενίρ μας και μετά καθίσαμε κάπου στην παραλία για φαγητό με θέα το κάστρο και ρεμβάζοντας την περατζάδα.:p:p
Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη βραδιά...

IMG_4849.JPG


........................ post .................. :) ....................................
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Βέβαια να πω ότι στο όλο εγχείρημα βοήθησαν πολύ και τα λουκανικο-σωσίβια που είχαμε αγοράσει χθες το βράδυ αμέσως μετά τα εισιτήρια του καραβιού. Αυτά μας βοήθησαν και να κολυμπάμε γρήγορα αλλά και ξεκούραστα. Ήταν το κλου της ημέρας .... Με αυτά βλέπαμε ο ένας τον άλλο από μακριά, αλλά μάλλον προκαλέσαμε και κάποιες ζήλιες από τους άλλους λουόμενους!

Μια :cool: συνεπιβάτης μου ζήτησε το ένα για το παιδί της. o_Oo_O
“Αφού έχετε τρία μου λέει. Δώσε μου το ένα.”
“Έχουμε τρία γιατί είμαστε τρεις!” της λέω. :D

Μετά απευθύνθηκε στο πλήρωμα. “Δώσε μου και μένα ένα τέτοιο”.
“Στα Super Market”, της απαντάει. :haha:.
Αν της το πούλαγα 50€ επί τόπου, νομίζω θα το έπαιρνε. :haha::lol:
Θα σε μαλώσω. Δεν έχουμε φωτό από τα πολύτιμα λουκανικάκια :bleh: . Ένα μπλε αχνοφαίνεται μόνο.
Πάντως πολυκοσμία στο Βουτούμι και πολύ καραβάκι, αυτό που πάντα με εκνευρίζει. Καταλαβαίνω γιατί σου άρεσαν οι Πλάκες πολύ ;)
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Θα σε μαλώσω. Δεν έχουμε φωτό από τα πολύτιμα λουκανικάκια :bleh: . Ένα μπλε αχνοφαίνεται μόνο.
Πάντως πολυκοσμία στο Βουτούμι και πολύ καραβάκι, αυτό που πάντα με εκνευρίζει. Καταλαβαίνω γιατί σου άρεσαν οι Πλάκες πολύ ;)

Χα, Χα :):):) Πολύτιμα δε λες τίποτα. Ήταν και παιχνίδια και βάρκες μαζί. Η ανακάλυψη του φετινού καλοκαιριού. Προκαλούν βέβαια και ... εξάρτηση. Άμα τα δοκιμάσεις μια φορά μετά δεν μπορείς χωρίς αυτά. :)

IMG_4661.jpg IMG_4777.jpg IMG_4801.jpg IMG_4805.jpg

... εμείς εξαιτίας τους είχαμε γίνει οι ... "γραφικοί" της ημέρας ... :icon_redface::icon_redface:

IMG_4653.JPG IMG_46620.jpg

Ναι, το Βουτούμι το πετύχαμε σε ώρα αιχμής. Είναι που πήγαμε με τα εκδρομικά πλοιάρια και συναντηθήκαμε όλα μαζί. Τρία ήρθαν από την Πάργα και καναδυό άλλα από την Κέρκυρα. Αλλά μη φανταστείς, η πολυκοσμία είναι γύρω από τα σκάφη. Οι περισσότεροι δεν απομακρύνθηκαν πολύ από αυτά. Υπήρχαν και άτομα που έκαναν μπάνιο χρησιμοποιώντας τα σωσίβια του πλοίου, τα οποία ήταν μάλιστα δεμένα με το σκάφος!!
Η ακτή, η θάλασσα κοντά στην παραλία και η αμμουδιά ήταν μια χαρά από πυκνότητα κόσμου.

Αν έρθεις βέβαια με το σκάφος σου ε! έχεις άλλη άνεση.....
και
ναι, οι "Πλάκες" μου άρεσαν πάρα πολύ. :rolleyes-80:
 
Last edited:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
... εμείς εξαιτίας τους είχαμε γίνει οι ... "γραφικοί" της ημέρας ... :icon_redface::icon_redface:

IMG_4653.JPG
Αφήνατε πάντα έναν να τα φυλάει? :haha: :haha:

Ναι, το Βουτούμι το πετύχαμε σε ώρα αιχμής. Είναι που πήγαμε με τα εκδρομικά πλοιάρια και συναντηθήκαμε όλα μαζί. Τρία ήρθαν από την Πάργα και καναδυό άλλα από την Κέρκυρα. Αλλά μη φανταστείς η πολυκοσμία είναι γύρω από τα σκάφη. Οι περισσότεροι δεν απομακρύνθηκαν πολύ από αυτά. Υπήρχαν και άτομα που έκαναν μπάνιο χρησιμοποιώντας τα σωσίβια του πλοίου, τα οποία ήταν μάλιστα δεμένα με το σκάφος!!
Η ακτή, η θάλασσα κοντά στην παραλία και η αμμουδιά ήταν μια χαρά από πυκνότητα κόσμου.
Πάλι καλά...
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Πάργα, Γιάννενα και Άρτα
Το πρωί εγώ ξύπνησα στις 8:30 και ανακοίνωσα στην παρέα ότι θα πάω για μπάνιο πριν φύγουμε.
“Και εγώ θέλω” ψέλισε η μικρή μισοκοιμισμένη.
“Αν πας θάλασσα και όχι πισίνα, έρχομαι και εγώ” είπε και ο σύζυγος.
Από τον παραπάνω διάλογο εσείς καταλαβαίνετε ότι εγώ τους τραβολογάω; Δε νομίζω!

Έτσι λοιπόν σηκωθήκαμε και στις 9:00 το πρωί είμαστε στην παραλία. Πρωτοφανές για μας, τόσο πρωί να είμαστε στο πόδι!!!
Να πω πάλι ότι μου άρεσε πάρα πολύ και να γίνω γραφική;

IMG_4864.jpg


Το νησάκι της Παναγιάς απέναντι είναι τόσο κοντά που σε προκαλεί να κολυμπήσεις έως αυτό.
Εξοπλισμένοι με τα γνωστά (και αγαπημένα) λουκάνικα και τις αδιάβροχες θήκες μας είμαστε έτοιμοι για τον ... διάπλου! :rolleyes::haha:

IMG_4866.JPG


Έτσι κολυμπήσαμε τα δεν ξέρω πόσα ναυτικά μίλια :lol: και φτάσαμε στην μικροσκοπική αμμουδερή παραλία του νησιού. Ανεβήκαμε στο λόφο του, περπατήσαμε ως το παρεκκλήσι, την εκκλησία της Παναγιάς και το γραφικό καμπαναριό της, ώσπου φτάσαμε και ως το ερειπωμένο κάστρο.

50003.jpg


50002.jpg


50007.jpg


50001.jpg


Η άγρια όψη του πίσω μέρους του νησιού και το σκαρφάλωμα με γυμνά πόδια στα ερείπια του κάστρου σε κάνουν έτσι να νιώσεις φευγαλέα σαν ναυαγός (λέμε τώρα), αλλά με το που στρέφεις το βλέμμα και βλέπεις την τόσο κοντινή Πάργα ε! το αίσθημα της ασφάλειας επιστρέφει.

50004.jpg


50005.jpg


50008.jpg


Αφού γυρίσαμε όλο το νησί πήραμε πάλι το δρόμο της επιστροφής κολυμπώντας φυσικά πάλι. Ήπιαμε και το καφεδάκι στα βραχάκια της παραλίας (πάλι ξέχασα την ψάθα μας) και κατά τις 10:30 επιστρέψαμε στο κατάλυμά μας για να μαζέψουμε πια να φύγουμε.

Είπαμε όμως με την κόρη να κάνουμε και μια βουτίτσα στην πισίνα. Τι στο καλό έψαχνα και εγώ ξενοδοχείο με πισίνα; Να μην κάνουμε απόσβεση; :rolleyes-80: :rolleyes-80:

IMG_4857.JPG


Αυτή η εικόνα του να κάνεις μπάνιο σε μια πισίνα και γύρω σου να βλέπεις ... λιόδεντρα πραγματικά είναι αν μη τι άλλο πολύ ασυνήθιστη.

IMG_4859.JPG


Βιαζόμασταν να φύγουμε όχι γιατί ήταν νωρίς το check out, ούτε γιατί είχαμε χιλιόμετρα μέχρι την Αθήνα, αλλά γιατί είχαμε ραντεβού με κάτι φίλους στα Γιάννενα! Ναι ! Σε αυτό το ανοργάνωτο ταξίδι είχαν προκύψει πολλά ωραία ... απρογραμμάτιστα. Τώρα που ήρθαμε στη Βόρεια Ελλάδα επικοινωνήσαμε με κάτι φίλους, που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε, οι οποίοι ω! τι σύμπτωση σήμερα θα περνούσαν από τα Γιάννενα διερχόμενοι προς το σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη. Εμείς είχαμε στο πρόγραμμα ένα πέρασμα από Γιάννενα για σήμερα, οπότε ... ιδού η ευκαιρία.

Έτσι γύρω στη μία είμαστε παρκαρισμένοι στο parking της παραλίας της λίμνης των Ιωαννίνων...

IMG_4884.JPG


Στην “Κυρα Φροσύνη” ήπιαμε τον καφέ μας μαζί με τους φίλους μας, που είχαμε να δούμε πολύ καιρό και πολύ το χαρήκαμε.

IMG_4896.JPG


IMG_4903.JPG


Είπαμε τα νέα μας, βγάλαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες μας, κανονίσαμε η επόμενη εξόρμησή μας στη Βόρεια Ελλάδα (ή ίσως ακόμα και στη Βουλγαρία) να την κάνουμε μαζί και κατά τις 2:30 αποχαιρετηθήκαμε.

Στο ας πούμε πρόγραμμα, το αρχικό, υπήρχε η σκέψη να πάμε μια βόλτα στο νησάκι της λίμνης στο οποίο ίσως να δοκιμάζαμε και ... βατραχοπόδαρα και να κάναμε και μια επίσκεψη στο μουσείο του Βρέλλη (που ήθελε το παιδί πιο πολύ). Τώρα μετά τον καφέ δεν χωρούσαν και τα δύο και έπρεπε να διαλέξουμε. Δεν ξέρω αν διαλέξαμε σωστά αλλά πήγαμε στο μουσείο του Βρέλλη τελικά.

Καθίσαμε όμως πρώτα για φαγητό στα «ξύδια στη λίμνη» όπου έφαγα χοιρινό με μετσοβόνε. Τα βατραχοπόδαρα αναβλήθηκαν για μια άλλη φορά. :(

IMG_4916.JPG


Το μουσείο Βρέλλη άρεσε πολύ στο παιδί. Εγώ δεν τρελάθηκα. Περίμενα ότι θα έχει και καινούρια εκθέματα, όπως συνήθως κάνουν αντίστοιχα μουσεία του εξωτερικού, αλλά αυτό ήταν απαράμιλλα ίδιο με αυτό που είχα δει την τελευταία φορά, που ήταν χρόνια πριν. Σημασία έχει ότι στη μικρή άρεσε πολύ.

IMG_4923.JPG


IMG_4918.jpg


Ήταν 4:30 και είμαστε στο Μπιζάνι Ιωαννίνων (στο μουσείο Βρέλλη). Αν φεύγαμε “καρφί” θα είμαστε Αθήνα κατά τις 9:00 το βράδυ. Ε! Δεν πειράζει να φτάσουμε και στις 10:00. Άλλη μια στάση μας “παίρνει” να κάνουμε για ένα καφεδάκι.

Στην Άρτα έγινε η στάση και μάλιστα δίπλα στο γεφύρι του θρύλου...
IMG_4998.JPG


Το ιστορικό γεφύρι της Άρτας είναι από τα πιο φημισμένα γεφύρια της Ελλάδας. Αποτελείται από 4 μεγάλες ημικυκλικές καμάρες, που στηρίζονται σε 5 μεγάλα βάθρα, ενώ άλλες δυο μικρότερες καμάρες διακρίνονται στην κάθε πλευρά του γεφυριού. Το γεφύρι έχει μήκος 145μ. και ύψος 12μ.

IMG_4934.JPG


IMG_4935.JPG


Οι τεχνικές δυσκολίες λόγω των πλημμυρών και ο φόβος για τα στοιχεία της φύσης ενέπνευσαν το γνωστό θρύλο της γυναίκας του πρωτομάστορα που έπρεπε να θυσιαστεί για να στεριώσει το γεφύρι.
Μετά την απελευθέρωση της Άρτας το 1881 και ως τους Βαλκανικούς πολέμους η ψηλότερη καμάρα του γεφυριού αποτελούσε το σύνορο του τότε Ελληνικού βασιλείου με την Οθωμανική αυτοκρατορία!
Εμείς διαλέξαμε να πιούμε τον καφέ μας (και να φάμε το παγωτό μας) στο καφέ μετά τα σύνορα... από την πλευρά της (τότε) Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

IMG_4962.JPG


Η θέα προς τον Άραχθο ήταν καλύτερη από αυτήν την πλευρά...

IMG_4968.JPG


IMG_4987.JPG


Φεύγοντας και περνώντας πάλι την καμάρα της γέφυρας (το σύνορο) ρίξαμε και μια ματιά στο πλατάνι του Αλή Πασά, που βρίσκεται στο καφέ από την πλευρά του (τότε) Ελληνικού Βασιλείου.

IMG_4999.JPG


IMG_5000.JPG


Εδώ σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο καθόταν ο Αλή Πασάς και απολάμβανε το θέαμα των κρεμασμένων Ελλήνων, που ο ίδιος είχε καταδικάσει σε θάνατο.
Ο υπεραιωνόβιος πλάτανος έχει ανακηρυχθεί ως «διατηρητέο φυσικό μνημείο» και έχουν γίνει και διάφορα έργα για την προστασία του.
Χαιρετίσαμε τον πλάτανο :p:p και φύγαμε.

Τέλος, το τριήμερο των διακοπών μας. Των τουριστικών και road trip διακοπών μας. Των απρογραμμάτιστων και ανοργάνωτων διακοπών μας. Των “τελευταίας στιγμής” διακοπών μας. Των “αναγκαστικά” ελληνικών διακοπών μας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολύ όμορφα μέρη στην Ελλάδα για διακοπές και παραθεριστικές και τουριστικές. Δεν περίμενα να το ανακαλύψω με τον covid. Το ήξερα και πριν με αναγκάσει ο covid να πάω φέτος στην Ελλάδα. Απλά, οι όχι και τόσο value for money προορισμοί της Ελλάδας με έχουν “σπρώξει” στο εξωτερικό.
Βέβαια εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι οικονομικά δεν διέφερε και πάρα πολύ από ένα τριήμερο στην Ευρώπη (με Low cost εταιρία), αλλά μου προσέφερε τόσα πολλά που αυτόματα κατέστη τελικά “value for money”.

Από το συγκεκριμένο ταξίδι / road trip γύρισα ενθουσιασμένη πίσω. Ίσως “έφταιγαν” τα μέρη που πήγαμε, που ήταν πανέμορφα, ίσως “έφταιγαν” οι δραστηριότητες που ενεργοποίησαν και λίγο και την αδρεναλίνη, ίσως “έφταιγε” η γοητεία του απρογραμμάτιστου της υπόθεσης.

Αφού έγραψα και ιστορία στο forum... σημαίνει ότι μου έκανε πολύ “κλικ” :)

Να είμαστε καλά και να ταξιδεύουμε με ασφάλεια .....
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.925
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Σου βγήκε τελικά πολύ ωραίο το τριημεράκι! :)
Είναι όντως εξαιρετική περίπτωση για τέτοιες εκδρομές τα μέρη αυτά. Τη Πάργα την έχω δει 2 φορές όπως και τα Γιάννενα, όχι όμως τους Παξούς που θέλω να τους δω ξεχωριστά. Κάνατε πολύ καλά επίσης που πήγατε στις πηγές του Αχέροντα.
Είναι πανέμορφη η Ηπειρος και σίγουρα το πιο «αδικημένο» γεωγραφικό διαμέρισμα στην Ελλάδα.
Πολύ ωραία η περιγραφή & οι φωτογραφίες σου γι' ακόμα μια φορά, κατατοπιστικότατες για όποιον ψάχνει πληροφορίες.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Σου βγήκε τελικά πολύ ωραίο το τριημεράκι! :)
Είναι όντως εξαιρετική περίπτωση για τέτοιες εκδρομές τα μέρη αυτά. Τη Πάργα την έχω δει 2 φορές όπως και τα Γιάννενα, όχι όμως τους Παξούς που θέλω να τους δω ξεχωριστά. Κάνατε πολύ καλά επίσης που πήγατε στις πηγές του Αχέροντα.
Είναι πανέμορφη η Ηπειρος και σίγουρα το πιο «αδικημένο» γεωγραφικό διαμέρισμα στην Ελλάδα.
Πολύ ωραία η περιγραφή & οι φωτογραφίες σου γι' ακόμα μια φορά, κατατοπιστικότατες για όποιον ψάχνει πληροφορίες.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου.

Πράγματι η Ήπειρος είναι λίγο «αδικημένη» .... το καλοκαίρι. Το χειμώνα νομίζω όμως ότι έχει την τιμητική της. Ειδικά μετά την κατασκευή της Εγνατίας και της Ιονίας έχει «ανέβει» πολύ τουριστικά. Ο Αχέροντας θεωρώ ότι αποτελεί μέγα «highlight» και στους Παξούς αξίζουν πολλές μέρες διακοπών.

Μέχρι τώρα πίστευα ότι η νησιωτική Ελλάδα είναι για το καλοκαίρι και η ηπειρωτική για το χειμώνα αυστηρά. Ύστερα από αυτό το τριήμερο κατάλαβα ότι μπορώ και στην Ηπειρωτική Ελλάδα να περάσω όμορφα το καλοκαίρι. :cool:
 

themischar

Member
Μηνύματα
483
Likes
4.518
Επόμενο Ταξίδι
Έλα (μου) ντε
Βέβαια εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι οικονομικά δεν διέφερε και πάρα πολύ από ένα τριήμερο στην Ευρώπη (με Low cost εταιρία), αλλά μου προσέφερε τόσα πολλά που αυτόματα κατέστη τελικά “value for money”.
....
Αφού έγραψα και ιστορία στο forum... σημαίνει ότι μου έκανε πολύ “κλικ” :)

Να είμαστε καλά και να ταξιδεύουμε με ασφάλεια .....
[/QUOTE]

Ααα, τι κατάφερε ο covid-19 ! o_O
Να ευχαριστηθείτε ένα, VFM, 3ήμερο εν Ελλάδι στο έπακρον.
Ευχές και για άλλα ταξιδάκια, ας είναι και 3ήμερα, και τα καλύτερα έρχονται.:)
 

PhysioDuck

Member
Μηνύματα
286
Likes
489
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Warwick, NY
Τέλεια οργανωμένο ταξίδι, αν και της τελευταίας στιγμής!!!
Πάντα χαίρομαι να διαβάζω τις ιστορίες σου! Είναι σαν καλομαγειρεμένες συνταγές!
Καλή συνέχεια στα ταξίδια σας!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom