Ήμαρτον...Άγιος ο Μ. Αλέξανδρος!

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οδηγείσαι σε μια συμπερασματολογία την οποία ούτε μπορώ να εξηγήσω ούτε να ακολούθησω.

Το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς που σηκώνουν τη σημαία μπορεί να είναι πατριδοκάπηλοι, άρα θα πρέπει να σκεφτόμαστε αν θα σηκώσουμε τη σημαία είναι, κατά τη γνώμη μου, τόσο σαθρό επιχείρημα όσο ότι όλοι οι κομμουνιστές μόλις βρουν τα σκούρα, θα πετάξουν και τη σημαία και την πατρίδα και θα ντυθούν χωρίς καμιά αναστολή τη στολή του εχθρού (βλπ ΚΚΕ και Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη) .
Λαθος χρονο χρησιμοποιεις εκτος και αν ο ενεστωτας σου ειναι ιστορικος.
Ειπα την αποψη μου οτι "οπου λαλουν πολλα κοκορια, αργει να ξημερωσει" η οποια θεωρω οτι στηριζεται και ιστορικα. Οταν λαλησαν "πατριωτικα" τα κοκορια των δοσιλογων πραγματι αργησε να ξημερωσει. Βλεπεις αυτοι εκαναν εθνοπατριδοκαπηλικη φασαρια. Οι οντως εντιμοι και πατριωτες ελληνες κρατησαν ενα σεμνο κα χαμηλο προφιλ και δεν εσπευσαν να αποκομησουν οφελη απο τα πιστευω τους και απο τους αγωνες τους.
Σε καθε περιπτωση οι πατριδοκαπηλοι ειναι που ξεσπουν σε ιαχες με το νου τους στο κερδος και παρασερνουν και καποιους ανεγκεφαλους αισθηματιες μαζι τους, τους οποιους φυσικα και τους εχουν αναγκη για να δημιουργειται μεγαλυτερο μπουγιο.
Απο την αλλη για να ξαναρθουμε στο θεμα μας μετα απο ενα μεγαλο οντως γυρο, αυτοι οι οποιοι εξανιστανται με τις πραξεις της σκοπιανης ηγεσιας, εχουν να προτεινουν καποιον τροπο αντιμετωπισης του θεματος εκτος απο ιαχες γενικου εθνοπατριωτικου μπλαμπλα; Ολο "ντροπη και αισχος" λενε, αλλα δεν ακουσα και καμια προταση για το τι πρεπει να γινει σχετικα με το θεμα των Σκοπιων:
α) Πως θα τους εξαναγκασουμε να κατεβασουν τα αγαλματα τους
β) Πως θα τους εξαναγκασουμε να διαγραψουν τον Μεγαλεξανδρο απο τον τρουλο της εκκλησιας τους
και γ) Πως θα τους εξαναγκασουμε να μην αυτοαποκαλουνται Μακεδονια και Μακεδονες.
Δεδομενου οτι επι εικοσι συναπτα ετη, ακρη δε βγαζουμε με τις ειρηνικες συνομιλιες και τα διαφορα εμπαργκα που εχουμε θεσει, περιμενω να ακουσω μια πιο συγκεκριμενη προταση. Πχ -θα τους βομβαρδισουμε/
-θα στειλουμε ομαδες ανταρτων να γκρεμισει τα αγαλματα και τις εκκλησιες/-θα τους κηρυξουμε πολεμο!
Εν ολιγοις: Ποιο ειναι το προσφορο μεσο, κατ εσας, για να αλλαξει η ενοχλητικη πολιτικη των Σκοπιων;
ΥΓ Αν νομιζεις οτι ιδρωνω για τις λαθος αποφασεις που εχει παρει το ΚΚΕ εισαι γελασμενος. Αν και ανασκευασθηκε η αποφαση του 1924 για την Εννιαια Μακεδονια και Θρακη ηδη το 1935, δηλαδη πολυ πριν ξεκινησει ο Δευτερος Παγκοσμιος Πολεμος, οποτε και τεθει καν θεμα προδοσιας. Αλλα πως να το κανουμε οι δοσιλογοι ηταν που φορεσαν τη ναζιστικη στολη και οχι οι κομουνιστες. (αλλωστε η βουλγαρικη κατοχη της Μακεδονιας απο φιλιες δυναμεις προς τον αξονα εγινε και οχι απο κομουνιστες ωστε να υπαρξει η παραμικρη πιθανοτητα να μπουν σε πειρασμο τα μελη του ΚΚΕ να ενδυθουν τετοια στολη). Υπαρχει λοιπον μια τεραστια διαφορα μεταξυ του τι οντως εχει συμβει και του τι θα μπορουσε να ειχε συμβει αν η γιαγια μου ειχε καρουλια= αν υπηρχε κομμουνιστικη κυβερνηση στην βουλγαρια η οποια σε συνεργασια με τον Αξονα να ειχε καταλαβει την ανατολικη Μακεδονια και Θρακη. Υποθετικος λογος του μη πραγματικου.

Όπως βλέπεις, πατριδοκάπηλοι και προδότες υπάρχουν και απ' τις δύο μεριές, όταν κάποιοι τακιμιάζανε με τους Γερμανούς κάποιοι άλλοι προετοίμαζαν τη σλαβοποίηση και βουλγαροποίηση του ενός τρίτου του σημερινού ελληνικού κράτους, αυτό όμως δεν πρέπει να μας εμποδίζει να τιμάμε τη σημαία της Ελλάδας πέρα από κομματικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις.
Προδοτες και των δυο πλευρων δεν εχω δει: Θα μπορουσα ενδεχομενως να εχω δει προδοτες απο την πλευρα των αριστερων, αν στη Γιαλτα τους ειχαν δωσει εκεινων την εξουσια. Γιατι κατα τη διαρκεια του πολεμου οι αριστεροι πολεμησαν αυτους που μας κηρυξαν τον πολεμο: δεν υπηρξε διασταση αποψεων ΚΚΕ και Μεταξα εδω. Αν λοιπον, λογω Γιαλτας, ειχαν παρει την εξουσια και μας ξεπουλουσαν στους βουλγαρους η σε οποιους αλλους κομμουνιστες "αδερφους", τοτε θα ημουν εναντιον εκεινων. Μια κι ομως δεν εξελιχθηκαν καθολου ετσι τα πραγματα, δεν κανω υποθεσεις για το τι θα ειχε συμβει στη Μακεδονια αν επικρατουσε το ΚΚΕ στην κεντρικη κυβερνηση της χωρας. Τα θεωρω εντελως αστηρικτη προπαγανδα.
Στην υπαρκτη λοιπον ιστορια και οχι στη φαντασιακη, προδοτες υπηρξαν οι δοσιλογοι και οι ταγματασφαλιτες οι οποιοι ειχαν και το θρασος να το παιζουν και υπερπατριωτες.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
1. Αν ισχύουν όσα είπα για την Ομορφίτα; Διάβασε όποια πηγή επιθυμείς. Παραθέτω απλά μία.
Ινφογνώμων Πολιτικά: Η ιστορική μάχη και η απελευθέρωση της Ομορφίτας το Δεκέμβριο του 1963
Ινφογνωμων. Ανεξαρτητη και αμεροληπτη πηγη του Σαββα Καλεντεριδη! Τους ταξιδιωτικους οδηγους του για την γειτονα τους χρησιμοποιω. Μεχρι εκει ομως.

Επίσης όλα τα μέλη της ΕΟΚΑ Β' πολέμησαν και στην ΕΟΚΑ, φυσικά και ο Νικόλαος Γεωργιάδης ( Σαμψων). Οι λεβέντες του ΑΚΕΛ τα είχαν κάνει πλακάκια με Άγγλους και Τούρκους.
Συμπερασματικα: Πολεμησε τον Αγγλο κατακτητη και ελαβε μερος και πολεμησε γενναια σε μια συρραξη. Οποτε ξαναπαραθετω τους στιχους του Βαρναλη: Που εισαι νιοτη που δειχνες πως θα γινομουν αλλος! (και ουχι πουλημενος πραξικοπηματιας!)
Τωρα ας μην πιασουμε τον επονειδιστο ρολο της ΕΟΚΑ Β...

2. Κι όμως τον Σαμψών της φυλής Δαν τον γνωρίζεις, γιατί είναι αυτός που αναφέρεις.
Samson - Wikipedia, the free encyclopedia
Α! Ετσι οπως τον ανεφερες μου ηρθε στο νου ο Λιακο... Ευχαριστω για την επισημανση και διορθωση του ορθογραφικου.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Για να καταλάβω κάτι... υπάρχει έστω ένας σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι οι Ταγματασφαλίτες, Γερμανοτσολιάδες, Χίτες και διάφορα άλλα τέτοια μπουμπούκια δεν είναι προδότες της πατρίδας? Το να συνεργάζεσαι δηλαδή με τις δυνάμεις κατοχής πως λέγεται αν δεν λέγεται προδοσία?

Το επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν όλα αυτά τα διαστροφικά, προδοτικά φασιστοειδή ήταν ότι με την στάση τους, συνεργασία με τις κατοχικές αρχές, προστάτευσαν(!!) τους Έλληνες από τα χειρότερα... ποια θα ήταν τα χειρότερα δεν μπορώ να καταλάβω... δηλαδή λίγα τράβηξε ο λαός μας από την Ναζιστική κατοχή και πρέπει να οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους Ταγματασφαλίτες? Δηλαδή λίγοι πατριώτες εκτελέστηκαν και λίγος κόσμος υπέφερε από τις θηριωδίες τους?

Σε αυτή την περίπτωση επίσης δεν μπορώ να εννοήσω με κανένα τρόπο το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου... επειδή κάποιος πολέμησε στα βουνά της Αλβανίας τον εχθρό παίρνει συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα που έκανε μετά? Η συνεργασία με τον εχθρό ενάντια σε πατριωτικό αντάρτικο, ο εξοργιστικός ρουφιανισμός με αποκόμιση κέρδους και η πλήρης ταύτιση με τον κατοχικό στρατό αν δεν είναι καραμπινάτη εσχάτη προδοσία τότε τι διάολο είναι? Το πραγματικά εξοργιστικό όμως είναι ότι οι "κύριοι" αυτοί όχι μόνο δεν πλήρωσαν για τις επαίσχυντες ανομίες τους αλλά εκμεταλλεύτηκαν για μια ακόμη φορά μετεμφυλιοτικές καταστάσεις βαφτίστηκαν κομμουνιστοφάγοι και πατριώτες και μας σβερκώθηκαν για τα καλά... τα συμπεράσματα δικά σας...

Να πω όμως και λίγα πράγματα για την ηγεσία της αριστεράς που θέλει να παρουσιάζεται και ως το θύμα της μεταπολεμικής κατάστασης... η ηγεσία του γνωστού κόμματος σε βάθος χρόνου, έχει αποδειχθεί, οπορτουνιστική, ξενόδουλη και παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί σοβαρά θέματα... με τις αποφάσεις της πρόδωσε τον ιερό απελευθερωτικό αγώνα ενός ολόκληρου λαού, καπέλωσε όλες τις αντάρτικες οργανώσεις με το γνωστό μοτίβο αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίων μας και τέλος τσίμπησε στις προκλήσεις και οδήγησε την χώρα σε ένα καταστροφικό εμφύλιο... σε καμία περίπτωση η ηγεσία του ΚΚΕ δεν είχε την ικανότητα και την στοιχειώδη εξυπνάδα να διαγνώσει καταστάσεις... παρασύρθηκε από τις αόριστες υποσχέσεις της μαμάς Σοβιετίας, τσίμπησε το δόλωμα που της έριξε η άλλη πλευρά και έδωσε ένα γερό άλλοθι στους απέναντι ... αποτέλεσμα? Παρέσυρε στον όλεθρο ενός εμφυλίου μια χώρα, κατέστρεψε μια ολόκληρη γενιά που οδηγήθηκε σε εξορίες και εκτελέσεις και παρέμεινε στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής μέχρι τις μέρες μας...

Αυτά τα ολίγα για το "πατριωτικό" ΚΚΕ και τις αποφάσεις του... συνεπώς αν αναζητάτε προδότες δεν υπάρχουν μόνο στην μία πλευρά, αλλά όσο και να σκούζουν υπάρχουν και στην άλλη...
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
περιμένει κανείς να βγεί άκρη σε μια αριστεροδεξιά ή δεξιοαριστερή αντιπαράθεση? χιλιοειπωμένες είναι οι απόψεις όλων πολύ πριν γεννηθούμε. το πως θέλει να παρουσιάζει ο καθένας τα ιστορικά γεγονότα σύμφωνα με αυτά που έχει διαβάσει ή έχει διδαχθεί απο την οικογένειά του δε σημαίνει απαράιτητα ότι όλοι γνωρίζουμε την πλήρη και μοναδική αλήθεια. ευτυχώς οι κακοί ηττηθήκανε και μείναμε οι καλοί να λογοφέρνουμε
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.800
Likes
18.709
Ωραίο και φρέσκο θέμα, να ασχοληθούμε με τον Ζαχαριάδη, τον Τσολάκογλου, το Ζέρβα και τον καπετάν Γιώτη (αυτό για τους γνώστες). Πού τους ξεθάψατε πάλι ρε παλικάρια...
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Φιλοδοξία δεν έχω να πείσω κανέναν και ούτε πάλι με ενδιαφέρει να δικαιώσω κάποιον... είμαι μακριά και από τους μελανοφασίστες και από τους κοκκινοφασίστες... Απλά προσπαθώ να δω με ψύχραιμη ματιά τα τότε γεγονότα και γράφω την άποψή μου... και οι δύο πλευρές έκαναν λάθη, άλλοι περισσότερα, οι "εθνικόφρονες", άλλοι λιγότερα τα "μιάσματα"... η ουσία είναι πως η χώρα τότε τσάμπα και βερεσέ οδηγήθηκε σε έναν αιματηρό εμφύλιο που της στέρησε μια γενιά αξιόλογων ατόμων... κατανοώ το κόμπλεξ των ηττημένων που τους καταδιώκει μέχρι σήμερα, αλλά με γνώμονα τις γειτονικές Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες αν κέρδιζαν κι εκείνοι τον πόλεμο θα έκαναν τα ίδια και χειρότερα... με υποθέσεις δεν κάνεις κουβέντα αλλά αν κρίνουμε από τα χάλια του υπαρκτού Σοσιαλισμού πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση στη χώρα μας μάλλον θα ήταν χειρότερη αν τον εμφύλιο τον κέρδιζε το "πατριωτικό" ΚΚΕ...

Όσο για την κουβέντα γνωρίζω ότι ξεφεύγει από το ταξιδιωτικό περιεχόμενο του φόρουμ αλλά την στιγμή που είμαστε στο social μάλλον όλα επιτρέπονται... και στο κάτω κάτω η συγκεκριμένη κουβέντα κατά την γνώμη μου είναι απείρως πιο ενδιαφέρουσα από τις σάχλες που γράφονται κατά καιρούς στο social...
 

elefinor

Banned
Μηνύματα
187
Likes
59
Φιλοδοξία δεν έχω να πείσω κανέναν και ούτε πάλι με ενδιαφέρει να δικαιώσω κάποιον... είμαι μακριά και από τους μελανοφασίστες και από τους κοκκινοφασίστες... Απλά προσπαθώ να δω με ψύχραιμη ματιά τα τότε γεγονότα και γράφω την άποψή μου... και οι δύο πλευρές έκαναν λάθη, άλλοι περισσότερα, οι "εθνικόφρονες", άλλοι λιγότερα τα "μιάσματα"... η ουσία είναι πως η χώρα τότε τσάμπα και βερεσέ οδηγήθηκε σε έναν αιματηρό εμφύλιο που της στέρησε μια γενιά αξιόλογων ατόμων... κατανοώ το κόμπλεξ των ηττημένων που τους καταδιώκει μέχρι σήμερα, αλλά με γνώμονα τις γειτονικές Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες αν κέρδιζαν κι εκείνοι τον πόλεμο θα έκαναν τα ίδια και χειρότερα... με υποθέσεις δεν κάνεις κουβέντα αλλά αν κρίνουμε από τα χάλια του υπαρκτού Σοσιαλισμού πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση στη χώρα μας μάλλον θα ήταν χειρότερη αν τον εμφύλιο τον κέρδιζε το "πατριωτικό" ΚΚΕ...

Όσο για την κουβέντα γνωρίζω ότι ξεφεύγει από το ταξιδιωτικό περιεχόμενο του φόρουμ αλλά την στιγμή που είμαστε στο social μάλλον όλα επιτρέπονται... και στο κάτω κάτω η συγκεκριμένη κουβέντα κατά την γνώμη μου είναι απείρως πιο ενδιαφέρουσα από τις σάχλες που γράφονται κατά καιρούς στο social...
Μολονότι προφανώς ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και παρά τα άψογα "γαλλικά" που έχουμε κατα καιρούς ανταλλάξει, αξίζει συγχαρητήρια το παρόν post σου. Αποτελεί πραγματικά την πιο αντικειμενική ( όσο αυτό είναι δυνατόν) αποτίμηση των γεγονότων εκείνης της τραγικής περιόδου, όπου ενώ όλοι οι άλλοι έκτιζαν εμείς γκρεμίζαμε ο,τι άφησε όρθιο η σκληρότατη τριπλή κατοχή στη χώρα μας.Όσο για την άποψη σχετικά με την ( χειρότερη) κατεύθυνση που μάλλον θα έπαιρνε η χώρα αν επικρατούσε ο ΔΣΕ ( παντελώς ξενοκίνητος και ελάχιστη σχέση έχων με τον ΕΛΑΣ), πολλοί θα σου πουν οτι μιλάς υποθετικά, αλλά κρίνοντας από τη στάση των λοιπων βαλκανικών ΚΚ και την τρομακτική πολιτική και ( για μένα) ποιοτική ανεπάρκεια της ηγεσίας του τότε ΚΚΕ, έχεις απόλυτο δίκιο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.224
Μηνύματα
884.312
Μέλη
38.917
Νεότερο μέλος
drsofika

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom