Όχι και τόσο Fast...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Άρα αν ζητήσω αμφισβήτηση σε ολοκληρη κρατηση που όντως έκανα εγώ φαντάζεσαι τι θα μου πουν..
Τα κακά της ... "παγκοσμιο"ποίησης! :bleh:
Προτιμάτε τον σαράφη της γειτονιάς σας! :D
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Τα κακά της ... "παγκοσμιο"ποίησης! :bleh:
Προτιμάτε τον σαράφη της γειτονιάς σας! :D
θα το έκανα αλλά τώρα πια με τους όρους που θετουν για να σου βγάλουν καρτα δε με παιρνει.. Και που μου μειωσαν το όριο και συνεχίζω με αυτή πάλι καλά λέω..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.698
Likes
50.608
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
H δική μου εμπειρία από αντίστοιχη περίπτωση για κράτηση στην Αμερική με το πάμφθηνο bookinhotels.com με το οποίο επίσης έγινε χαμός στο ίντερνετ:

Έκανα κράτηση σε ξενοδοχείο της ΝΥ πολλούς μήνες πριν, σε εξαιρετικά καλή τιμή, από σάιτ που είχα ξαναδοκιμάσει χωρίς πρόβλημα. Επιβεβαίωσα την κράτηση με το ξενοδοχείο αρκετές φορές, αλλά λίγα λεπτά πριν πετάξω για ΝΥ, το σάιτ ακύρωσε την κράτηση. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως πάγια τακτική τους ήταν να κάνουν τις κρατήσεις και να τις ακυρώνουν το προηγούμενο βράδυ. Εν τέλει έμεινα χωρίς δωμάτιο (και κατέληξα στο Χάρλεμ, τα υπόλοιπα είναι...travelstory), έκανα άρνηση πληρωμής και πήρα τα λεφτά μου πίσω μετά από 3 μήνες αν θυμάμαι καλά, από την τράπεζα της πιστωτικής μου κάρτας.

Κοινώς, θέλω να πω το ότι βρίσκετε την κράτησή σας ΟΚ είτε για πτήση είτε για ξενοδοχείο, δε λέει κάτι. Μέχρι και λίγα λεπτά πριν την άφιξή σας, το online πρακτορείο μπορεί να την ακυρώσει και να γίνει μπάχαλο, ψάξτε λίγο την περίπτωση bookinhotels στο διαδίκτυο και θα καταλάβετε.

Αυτά ως worst case scenario δεν λέω ότι και η περίπτωση που συζητάμε είναι πανομοιότυπη, αλλά το ότι το ξενοδοχείο σας λέει ότι η κράτηση είναι ΟΚ δε λέει κάτι, κι εμένα μέχρι την προηγούμενη της άφιξης το ίδιο μου έλεγε.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
δεν λέω ότι και η περίπτωση που συζητάμε είναι πανομοιότυπη, αλλά το ότι το ξενοδοχείο σας λέει ότι η κράτηση είναι ΟΚ δε λέει κάτι, κι εμένα μέχρι την προηγούμενη της άφιξης το ίδιο μου έλεγε.
Δηλαδή, ρε Γιώργο, όταν η αεροπορική μου δίνει το εισιτήριο Confirmed, το ξενοδοχείο μου απαντά "confirmed and paid", για τι θα πρέπει ν' ανησυχώ; Τις ίδιες απαντήσεις δεν θα έπαιρνα αν έκανα τις κρατήσεις και από την airtickets ή το Booking; Στη λογική ότι όλοι μπορεί να βαρέσουν κανόνι ανά πάσα στιγμή και να σε πάρουν τα θραύσματα, όλες οι κρατήσεις που κάνουμε, με όποιον τις κάνουμε, έχουν το ίδιο ρίσκο. Αν θες να το αποφύγεις, πας στο αεροδρόμιο, βλέπεις ποιός φεύγει εκείνη την ώρα, βγάζεις εισιτήριο και πας. Κι όταν φτάσεις, ψάχνεις επί τόπου για δωμάτιο. Εντάξει, δε λέω, κάπως έτσι ταξιδεύαμε πριν 20-25 χρόνια, είχε την πλάκα του, αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν ... λιγάκι! :)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.698
Likes
50.608
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δηλαδή, ρε Γιώργο, όταν η αεροπορική μου δίνει το εισιτήριο Confirmed, το ξενοδοχείο μου απαντά "confirmed and paid", για τι θα πρέπει ν' ανησυχώ;

Για την αεροπορική δεν μπορώ να σου πω. Για το ξενοδοχείο όμως κι εμένα και μερικών άλλων χιλιάδων ταλαίπωρων confirmed and paid μου έλεγαν, μάλιστα μέχρι λίγες ώρες πριν εμφανιστώ και είδες πού κατέληξα.

Στη λογική ότι όλοι μπορεί να βαρέσουν κανόνι ανά πάσα στιγμή και να σε πάρουν τα θραύσματα, όλες οι κρατήσεις που κάνουμε, με όποιον τις κάνουμε, έχουν το ίδιο ρίσκο.


Ε εντάξει, όταν έχει βρωμίσει ο τόπος ότι ένα πρακτορείο δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, το ρίσκο νίλας είναι μεγαλύτερο. Κι εκεί κανένα confirmed and paid δε σε σώζει.

Κι όταν φτάσεις, ψάχνεις επί τόπου για δωμάτιο. Εντάξει, δε λέω, κάπως έτσι ταξιδεύαμε πριν 20-25 χρόνια, είχε την πλάκα του, αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν ... λιγάκι! :)


Δεν πρότεινα να κάνει κανείς αυτό. Απλά εξήγησα γιατί μια επιβεβαίωση κράτησης και πληρωμής δεν σημαίνει απαραίτητα πως όλα είναι ΟΚ. Ξαναλέω δε γνωρίζω αν η περίπτωση της εταιρείας είναι η ίδια με την bookinhotels. Απλά καλό είναι να το έχει κανείς υπόψην.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Τώρα Γιώργο μας έκανες την καρδιά περιβόλι...
Πάντως αμα είναι να σου κάτσει η στραβή... Εμεις στο Μπούργκος στην Ισπανία φαγαμε πόρτα σε ξενοδοχείο, παρόλο που είχαμε κάνει κράτηση για 2 δικλινα και τα είχαμε προπληρώσει μέσα από το επίσημο σάιτ του ξενοδοχείου. Διαφορετική περίπτωση βέβαια αλλά (οπως είπα και πιο πριν) αμα σου κάτσει, την τρως την ξενέρα.:twisted:
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μη θυμηθώ τα δικά μου χαηρια στην Αμερική απο ανάλογη εταιρεία τωρααααα .....
Στην ίδιο ταξίδι ακυρώθηκε και πτήση και φαγαμε και πόρτα απο το χοτελ ( αυτο το ειχα κλείσει μέσω booking)
Με το χοτελ βρέθηκε λύση μεσα σε λίγα λεπτα με την πτήση όμως ....&£%$£
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Στη λογική ότι όλοι μπορεί να βαρέσουν κανόνι ανά πάσα στιγμή και να σε πάρουν τα θραύσματα, όλες οι κρατήσεις που κάνουμε, με όποιον τις κάνουμε, έχουν το ίδιο ρίσκο.
Δεν σας υποχρεώνει κανείς να αγοράζετε απο πρακτορεία.
Μπορείτε να αγοράσετε απευθείας απο την πηγή (αεροπορική εταιρία ή/και ξενοδοχείο).

Ο κύριος λόγος για εμένα που αξίζει να αγοράσεις απο πρακτορείο είναι η υποστήριξη που σου παρέχει.
Εγώ προτιμώ την πετάς γιατί 2 φορές που την χρειάστηκα έκανε κωλοτούμπες να με βοηθήσει. Όχι πως έχω κάποιο παράπονο απο την Aegean βέβαια. Απλά είναι λίγο πιο δύσκολη. Πλέον, δεν αλλάζω την πετάς παρά μόνο εάν δεν μου βρίσκει τον ναύλο που θέλω (οπότε τον κλείνω απο την εταιρία συνήθως). Δεν με νοιάζει αν το ΧΥΖ είναι 20 ευρώ πιο κάτω. Θέλω όταν γίνει κάτι, να μιλήσω με κάποιον (χωρίς 30 λεπτά αναμονή) και να με βοηθήσει. Για αυτό είχα ρωτήσει εδώ και έμαθα για την καταπληκτική υποστήριξη της aft και δεν ξαναμπήκα καν στην σελίδα της*.

Στα ξενοδοχεία, προτιμώ το μπούκινγκ γιατί είναι μεγάλος νταβατζής προς όφελος του πελάτη. Μου έχει τύχει μία φορά στραβή και δεν το πήρα καν πρέφα. Για κάποιον λόγο όλα τα ξενοδοχεία το τρέμουν το μπούκινγκ. Πάλι...δεν με νοιάζει το 1% διαφοράς απο το ΧΥΖ, θέλω την ηρεμία μου.

*το θέμα πάντως με την aft είναι μπερδεμένο. Δεν έδωσε τα λεφτά του Μαΐου ή δεν μπορεί να καταθέσει τις εγγυητικές που απαιτούνται για τον τζίρο της; Άλλα διαβάζω την Δευτέρα και άλλα την Τρίτη. Δεν μου φάνηκε πάντως σαν αρπαχτή.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
. Πλέον, δεν αλλάζω την πετάς
Θεωρω οτι το petas ειναι πολυ καλο πρακτορειο....
Δεν έδωσε τα λεφτά του Μαΐου ή δεν μπορεί να καταθέσει τις εγγυητικές που απαιτούνται για τον τζίρο της; Άλλα διαβάζω την Δευτέρα και άλλα την Τρίτη. Δεν μου φάνηκε πάντως σαν αρπαχτή.
Δεν μπορει να συμβουν και τα δυο;....παντως τωρα φαινεται να διαθετει εισιτηρια μεσω αλλων πρακτορων και οχι κατευθειαν απο τις αεροπορικες.Αρα μειωνει στο ελαχιστο τα κερδη της η μπορει να δουλευει και με ζημια....οτι μπορει να σημαινει αυτο.
 

Kafkasios

Member
Μηνύματα
144
Likes
79
Ας καταθέσω και εγώ την δική μας περίπτωση:

Μεταξύ 15-20 Απριλίου κλείσαμε με την airfast αεροπορικά και ξενοδοχείο για Σεπτέμβριο. Καταρχήν όταν έκλεινα τα αεροπορικά, για 4 άτομα με την κάρτα μου, μια κράτηση ακυρώθηκε και αναγκάστηκα να ξανακλείσω. Την επόμενη ημέρα σε τηλ. επικοινωνία με την εταιρεία, με διαβεβαίωσαν πως ναι μεν κρατηθηκαν τα λεφτά της ακυρωμενης αλλά θα μου επιστραφουν εντος 40-50 ημερών. Έχω και έγγραφη επιβεβαίωση απο το custom support της εταιρείας. Να κάνω αμφισβήτηση της συγκεκριμένης συναλλαγης ή όχι;

Προχθές, λόγω των γεγονότων επικοινώνησα με ξενοδοχείο και μου απάντησε: Your 2 booking are confirmed. Σφάλμα μου που δεν ρώτησα αν ειναι και πληρωμένα (η κράτηση ηταν απευθειας χρέωση) κάτι που έκανα σημερα και περιμενω απαντηση.
Επεξεργασία: Το ξενοδοχείο μου απάντησε σχετικά με την πληρωμή, επικοινωνήστε με τον ατζέντη σας.
Τι σημαινει παλι αυυτό
;

Ξέχασα να γράψω πως σε όλα τα voucher που μου έστειλαν γράφει
Πληρώθηκε με: Hotelbeds Product,S.L.U.


Σε ο,τι αφορά τα αεροπορικά, μπαίνω στη σελίδα της air serbia και σε ένα μέρος γράφει checkmytrip και με παραπέμπει στη σελίδα https://www.checkmytrip.com. Εκεί βάζω τα στοιχεία κράτησης και μου βγάζει για όλες τις πτήσεις confirmed. Φαντάζομαι ειμαι ΟΚ;;
 
Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.240
Μηνύματα
884.599
Μέλη
38.930
Νεότερο μέλος
thanasisgr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom