Ινδονησία Αγροτουρισμός στα έγκατα της Σουμάτρα - Σαμοσίρ

Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Αχ Σουμάτρα!!! και εγώ θέλω να πάω. Είναι πολύ ενδιαφέρον που ήσασταν παρέα με ντόπιους.
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Εμένα πάντως περισσότερο απ' όλα με εντυπωσίασε η μαμά σου!!
Μπράβο της!!!! :clap:

(και περιμένω τη συνέχεια βέβαια)
 

eleana_lion

Member
Μηνύματα
24
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη και παλι Ται....
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα....
Εμένα πάντως περισσότερο απ' όλα με εντυπωσίασε η μαμά σου!!
Μπράβο της!!!! :clap:

(και περιμένω τη συνέχεια βέβαια)


Όντως η μαμα μου τα σπάει! :clap: Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, έρχεται η συνέχεια...
 

eleana_lion

Member
Μηνύματα
24
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη και παλι Ται....
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα....
ημέρα πρώτη - εξερεύνηση

Μπορεί να είμαι από τους πιο βολικούς ανθρωπους στον ύπνο... δε με πειράζει όπως κ αν με ξυπνήσεις, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος... Αυτό το μαρτύριο όμως του να ζεις απέναντι από σχολείο δε το είχα ξαναζήσει... Κάθε πρωί λοιπόν στις 7 ΝΤΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝ! Και το σχολείο να μην ήταν βέβαια.. όλη η οικογένεια ήταν από τις 7 στο πόδι. Κι ας μην έκαναν τίποτα, έπρεπε να σηκωθούν! Η μάνα πάνω κάτω να μαζέψει τα υλικά της για το μεσημεριανό φαγητό, να καθαρίσει το σπίτι της και να φτιάξει κάποιες φορές πρωινό. Ένα ένα τα παιδιά στη τουαλέτα για μπάνιο, ε.. θα ξυπνήσεις όταν περνάνε πάνω από το κεφάλι σου όλοι αυτοι, δε γίνεται διαφορετικά!
Ως φιλάσθενη λοιπόν, είχα την ατυχία να αρρωστήσω εκείνη την μέρα.. Αφού άκουσα το κουδούνι βγήκα στο ηλιόλουστο και καταπράσινο τοπίο να χαζέψω τα παιδάκια! Έχω κ μια αδυναμία σ' αυτά αλλά εκτός από αυτό ήθελα να συγκρίνω τον τρόπο διδασκαλίας τους με τον δικό μας (εξαιτίας του επαγγέλματος μου κυρίως). 7:05 ήταν όλα τα παιδάκια με τις στολές τους στοιχισμένα από 4 χρονών έως 11. Απίστευτο το πόσο γρήγορα στοιχίζονταν από τόσο μικρή ηλικία! Πρώτη κίνηση το τραγούδι! Είπαμε είναι πολύ τραγουδιάρης λαός!Πιθανόν έλεγαν τραγούδι που αναφερόταν στο σχολείο τους, κάτι σαν ύμνος. Δεύτερη κίνηση η προσευχή. Χριστιανοί καθολικοί και υπερβολικά πιστοί στις θρησκευτικές παραδόσεις. Και το επόμενο κορυφαίο.. ξεκινούσαν πρωινή γυμναστική! Όπως βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες, με την διαφορά ότι ήταν απόλυτα συγχρονισμένα σε κάθε κίνηση κ ο δάσκαλος δεν μιλούσε, απλά είχε μια σφυρίχτρα. Κάθε φορά που σφύριζε όλα έκαναν την ίδια κίνηση σαν να ήταν ένα. Τελείως στρατιωτάκια... Και μιλάμε για ένα τσούρμο τουλάχιστον 180 παιδιών.
Όταν οι ντόπιοι μας είπαν ότι θα έφερναν 7 κότες για σφάξιμο και θα τις μαγείρευαν με κάρυ, εμείς διστάσαμε κ το δείξαμε.. (τα δοκιμάζουμε όλα, αρκεί να μην είναι καυτερά!) Έτσι μας είπαν ότι θα μας δώσουν να μαγειρέψουμε μια κότα με τον τρόπο μας! Έφερε ο πατέρας τις κότες και τις έσφαζε με τους 2 μεγάλους γιους κ τον έναν θείο. (Είχαν καλεσμένουσ -εμάς- και είχαν φέρει το σόι να μας.. "δει") Όταν λοιπόν έσφαζαν τις κότες είχαν ένα πιάτο κάτω από τον λαιμό κάθε κότας και μάζευαν το αίμα! ? Ήρθε η μάνα μου κ τους βοήθησε να τις ξεπουπουλιάσουν κ οι κότες ήταν έτοιμες για μαγείρεμα. Τέλεια.. Μα το αίμα? Τι το θέλετε το αίμα? "Μα θα φτιάξουμε σως!" Ουγκ... :shock:
Ήρθαν γείτονες και συγγενείς κ βοηθούσαν όλοι μαζί στο μαγείρεμα... Οι γυναίκες χτυπούσαν τα σκόρδα και τα τσίλι και οι άντρες είχαν στρογγυλοκαθήσει κ περίμεναν. Πιάνει η μάνα μου μια κατσαρόλα, ρίχνει μέσα την κότα, αλατίζει κ την βράζει... Η κότα όταν ήταν έτοιμη, όλοι μας ρωτούσαν τι άλλο χρειαζόμαστε κ πως θα την φάμε.. Είπαμε με λεμόνι.. Μας κοιτούσαν σαν εξωγήινους.. "Δε θα βάλετε τσίλι?Καθόλου?"
Καθήσαμε όλοι μαζί στην ψάθα (πρέπει να είμασταν τουλάχιστον 18 άτομα), όλοι είχαν το πλαστικό τους πιάτο κ το ποτηράκι τους με το ζεστό νερό. 4 κατσαρόλες με κοτόπουλο κάρυ (κίτρινο κ κόκκινο) και μπόοολικο ρύζι. Αφού καθήσαμε όλοι οκλαδόν κάναμε την προσευχή μας! Βέεεεεβαια.. Αμήν και ξεκινήσαμε να τρώμε.. χωρίς πιρούνια εννοείται! τρελό σκηνικό.. όλοι ήταν σαν τα γουρούνια από τις σάλτσες και τις.. "σως" κ εμείς με το πεντακάθαρο πιατάκι μας κοιτάζαμε η μία την άλλη κ γελούσαμε.. Για χαρτί ούτε συζήτηση! Αυτήν την δουλειά την εξυπηρετούσαν τα ποτηράκια με το ζεστό νερό! Μπλουμ μέσα τα δαχτυλάκια και συνεχίζουμε να τρώμε. Όλοι βέβαια σχολιάζαν τον τρόπο μας (μπορεί να τρώγαμε με τα χέρια αλλά δεν θα δοκιμάζαμε με τίποτα τα φαγητά τους) γιατί είχαν εντυπωσιαστεί που δεν τρώγαμε το τσίλι. Γιατί γι αυτούς είναι όπως είναι για μας το ψωμί ή η σαλάτα. Απαρραίτητο στο τραπέζι! Τελειώσαμε το φαγητό κ αφού μαζέψαμε το.. πάτωμα, εγώ πήγα και ξάπλωσα γιατί ο πυρετός ανέβαινε..
Απόγευμα κ αφού με περιποιήθηκαν τέλεια (τσάι με λεμόνι, χάπια κλπ) ξεκινήσαμε την εξερεύνηση του χωριού.. με τα πόδια. Σε 15 λεπτά και περνώντας δίπλα από αγελάδες αλλά και βούβαλους, είχαμε φτάσει σε ένα πανέμορφο ποτάμι. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να καθήσουμε κάτω κ να απολαύσουμε την υπέροχη θέα! Όταν συνεχίσαμε ανακαλύψαμε ακόμα περισσότερες ομορφιές.. ρυάκια σαν μικρούς καταρράκτες κ πανέμορφα λουλούδια, φτέρες και φοίνικες.. μέχρι κ κάμπιες στα πιο περίεργα χρώματα! Στην επιστροφή μάλιστα ο Τομ μου έδειξε κάτι σε ένα δέντρο κ με ρώτησε αν ξέρω τί είναι αυτό! Ήταν λοιπόν ένα δέντρο με πλατυά φύλα, όπου είχε ένα φύλο του τυλιγμένο σαν ρολό! Κόβει το συγκεκριμένο φύλο το φιλαράκι μου και το ξεδιπλώνει.. μέσα είχε μία πράσινη κάμπια. "ουάου! εμάς κάνουν κουκούλια.."του λέω! Κ με ρωτάει την συγκλονιστική ερώτηση "Το θές?" "Να το κάνω τι άνθρωπε μου?" "Να το φάς!" "Ίουυυυ! Όχι! Κ δε θα τολμήσεις να το φας ούτε εσύ μπροστά μου..." κ το πέταξε. Μπλιαχ.. μόνο στην ιδέα.. :| μετά ενώ πηγαίναμε σπίτι μας εξηγούσε ότι έχει πολλές πρωτείνες κ το τρώνε πολύ αυτοί εδώ. Κ με το που φτάσαμε στο σπίτι, πήγε να κάνει παράπονα στην μάνα του που δεν τον άφησα να φάει την.. χρυσαλλίδα! (όπως κατάλαβα αργότερα τι ήταν)
Τα αδέρφια είχαν μαζευτεί στη ψάθα και είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει.. ο πατέρας έπεζε σκάκι με τον Ντένυ, η μάνα ήταν στην αυλή με τις γειτόνισσες κ κουτσομπολεύαν, ένας έπαιζε κιθάρα κ οι υπόλοιποι χαρτιά.. πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα.. Ξεκίνησαν να μαζέυονται κ γείτονες για το βραδινό! Εγώ εννοείται δεν έφαγα.. ήμουν πολύ χάλια έτσι κι αλλιώς, με τσαγάκι κ μπισκότα απ το σούπερ την έβγαλα την βραδιά! Τελείωσε κ το βραδυνό κ ξεκίνησαν τις μπύρες.. Κάθε τόσο πήγαιναν από το μοναδικό "περίπτερο" κ αγοράζαν μπύρες κ τσιγάρα. Το καλό ήταν που ήταν κοντά.. αλλά κ κοντά να μην ήταν, οι 2 αδερφοί είχαν μηχανάκια.. ενενηντάρες παρακαλώ! Έστω παρεμφερή... Τα γέλια έδιναν κ έπαιρναν καθώς τους μαθαίναμε ελληνικές λέξεις κ αυτοί bata. Μετά μας εξήγησαν ότι μιλανε μια διεθνή γλώσσα όλοι οι ινδονήσιοι κ οι Σουματρανοί μιλάνε bata. Αν βάλεις και τα Αγγλικά ήξεραν τουλάχιστον 3 γλώσσες! Γι αυτό δε μπορούσε ο καημένος ο Ντένυ να συννενοηθεί με τους άλλους στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα. Προς το τέλος της βραδιάς μας σέρβιραν και "τουακ"! Όπως έχουμε εμείς την ρακί-ούζο-τσίπουρο κλπ, το τουακ ήταν το παραδοσιακό τους ποτό που το δημιουργούσαν γδέρνωντας τους κοκοφοίνικες κ παίρνοντας τον ζωμό. Πολύ ελαφρύ.. με 2 ποτηράκια ήταν όλοι τύφλα! Μόνο εγώ δε μπορούσα να πιω γιατί είχα ξεκινήσει αντιβίωση.. Και η νύχτα τελείωσε με 2 χαπάκια για την γρίπη μου... :(
 

eleana_lion

Member
Μηνύματα
24
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη και παλι Ται....
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα....
Η θέα πίσω από το σπίτι!
 

Attachments

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μαζέψατε το ... πάτωμα:clap::clap::clap: Ωραία έκφραση! Πολύ ωραία τα λες συνέχισε!
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
απολαυστικο και το τελευταιο κεφαλαιο!!!!
μπραβο σας κοριτσια ....τι να πω .....σας θαυμαζω!!!!!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Που σαι Dim να δεις τη σκηνη με την καμπια.
Ελεανα πραγματικα θεικη η σκηνη αυτη!
Πως προσφερουμε εμεις ο ενας στον αλλο και λεμε."Θες μια τσιχλιτσα ..μια καραμελιτσα?"
Καμια σχεση!:D
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.673
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Μια χαρα σας βρισκω , παντα τετοια στα ταξιδια σας !!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ ιδιαίτερες εμπειρίες! Διαβάζω με ενδιαφέρον την ιστορία σου! Η φωτογραφία με τη λιμνούλα είναι τέλεια!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Τωρα ανακαλυψα την ιστορία σου!!!:clap::clap::clap:
Και δηλωνω φαν σου!! Κι εσενα και της θεικης μαμας σου!!
1. Το ονειρο της ζωης μου...να με θελει μαζι της η κορη μου στα ταξιδια της (πες μου το μυστικο,σε παρακαλω)
2. Ο ονειρεμενος προορισμος σου ειναι η Τζαμαικα (κατι μου θυμιζει...;))
3. Γραφεις καταπληκτικα!
Συνεχισε.....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και μια αδιακριτη ερωτηση.Αν θες απαντας.
Η φοβερη μαμα ποσο χρονων ειναι?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom