Ινδονησία Αγροτουρισμός στα έγκατα της Σουμάτρα - Σαμοσίρ

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.935
Καλά η μάμα σου άπαιχτη!... Εκεί που άλλες μαμάδες θα φώναζαν υστερικά "που τρέχεις με 2 αγνώστους μπλα-μπλα-μπλα" εκείνη πρώτη και καλύτερη!!! :lol: Η δε διαμονή σας με ντόπιους είναι που κάνει το ταξίδι μοναδική εμπειρία! Περιμένω τη συνέχεια!!!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Και ποσο εσυ???
Συνεχιζω την αδιακριτη ερωτηση Κλεοπατρα μου...:D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.935
Πάντως meli άνετα σε φέρνω στο μυαλό μου στο μέλλον με την κόρη σου σε παρόμοια φάση!!! ;):)
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Σε ευχαριστω φιλεναδα!!!!:clap::clap:
Η καλυτερη ευχη που εχω ακουσει,μακραν.......
Κερναω τσιτσιμπιρα στο Λιστον!!!;)
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Ταζω μονο οτι ξερω οτι μπορω να πραγματοποιησω...:D
Ελα,σε περιμενω.....:clap:
 

eleana_lion

Member
Μηνύματα
24
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη και παλι Ται....
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα....
Είμαι σίγουρη ότι δε θα ήθελε να αποκαλύψω την ηλικία της γι αυτό και δε θα σας την πω! Εγώ είμαι 25 και έχω 24 χρόνια διαφορά με τη μαμά μου... (δεν την είπα, την είπα?????)
Όσο για το μυστικό... χμ.. απλά να είσαι ανοιχτόμυαλη και να μη κρίνεις ποτέ αν δε ζητήσει την γνώμη σου. Εγώ πλέον ζητάω την γνώμη της στα πάντα, απλά έπρεπε να περάσω το στάδιο της "επανάστασης" μου πρώτα. Για να γίνουμε "φίλες" έπρεπε να περάσω μια εφηβεία μες τα νεύρα και την αντίδραση (μερικές φορές ακόμα αντιδράω) και 2 χρόνια φοιτήτρια χωρίς να της μιλάω καν. και μετά δε ξέρω πόσο ξαφνικά ήρθε..τι να πω? Ωρίμασα? Η απόσταση μας άλλαξε μυαλά? Άλλαξε κ η δικιά της συμπεριφορά? Πάντως όλοι μένουν άναυδοι με την σχέση μας και ακόμα και όταν μας ζουν, δύσκολα την καταλαβαίνουν. Κάτι που δεν είναι πάντα καλό! :)
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Καλέ! Τι ωραία ιστορία! Και τι πρόσχαρο παιδί είσαι εσύ! Το μεταδίδεις με το γράψιμο σου! Γουστάρω συνέχεια στις τρελές περιπέτειες σου με την μαμά (!) και βάζε περισσότερες φωτογραφίες!!
 

eleana_lion

Member
Μηνύματα
24
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη και παλι Ται....
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα....
ημέρα δεύτερη - εκπλήξεις

Ήμουν πολύ χάλια για να με ξυπνήσει το κουδούνι του σχολείου... Δεν το άκουσα καν! Αλλά η τηλεόραση που έπαιζε τέρμα με έκανε να πεταχτώ απ το κρεβάτι... Ξύπνησα και είδα όλη την οικογένεια να έχει καθήσει κατάχαμα αποχαβλωμένοι μπροστά στην τηλεόραση και να έχουν βάλει την κηδεία της γιαγιάς στο dvd. :shock: Δεν κάνω πλάκα! Είχαν πάρει σε dvd όλη την τελετή και το "πάρτυ" που έγινε στη συνέχεια! Και φυσικά ήμουν τόσο περίεργη να το δω που το μάτι άνοιξε γαρίδα για να δει το.. ντοκιμαντερ κατ εμέ! :rolleyes: Συγκεκριμένα, φορούσε όλο το σόι τα καλά του (τα αγόρια στη σειρά με τις πολύ καλές παραδοσιακές στολές τους), είχαν βάλει την γιαγιά στο φέρετρο και πήγαινε ένας ένας από πάνω της, έβγαζε λόγο, θρηνούσε και μετά ο επόμενος το ίδιο... Και μόλις τελείωσαν όλοι τις.. απαγγελίες τους, πήγαν στην "άιθουσα εκδηλώσεων"!!! Και εκεί ξεκίνησε το πάρτυ!! Ζωντανή μουσική με όργανα και στη πίστα να χορεύουν... ΜΑ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ??? βέβαια ο χορός δεν ήταν κανένα τσιφτετέλι... ήταν παραδοσιακός bata. Τα χέρια ενωμένα όπως προσευχόμαστε και τα ανεβοκατεβάζουν πάνω κάτω ενώ προχωράνε σε κύκλο.. Δύσκολο να το περιγράψω βασικά αλλά πολύ εύκολο αν το δεις!
Αφού τελείωσε η.. ταινία μας είπαν ότι θα πάνε να ψαρέψουν ψάρια κ αν θέλουμε να τους συνοδεύσουμε. Εγώ δεν τρελάθηκα με την ιδέα αλλά αργότερα κατάλαβα πόσο λάθος είχα κάνει!!! -Που είναι τα καλάμια σας? -Ποιά καλάμια? -ε? :roll:
Να το πω.. έλος? Όχι, πολύ βρώμικο.. να το πω.. λάσπη? Μπα, υπερβολική.. Θα το πώ λιμνούλα με βρωμόνερα, ναι έτσι θα το πω!! Εκεί ήταν τα ψάρια... Κάτι ψαρούκλες ΝΑ με το συμπάθειο.. Σηκώσαν μπατζάκια και μανίκια και μπλούμ! :clap: Φυσικά δεν ήταν βαθειά! Αλλά το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι τα έπιαναν με τα χέρια!! Και δώστου να κυνηγάνε τα ψάρια μέσα στη βρωμόλιμνη!Και όχι απλά να τα κυνηγάνε, αλλά να τα πιάνουν κιόλας! 2 κουβάδες μάζεψαν... Και μάλιστα είχαν πιάσει περισσότερα αλλά τα ξαναέριξαν στο νερό και όταν ρωτήσαμε γιατί τα ξαναπετάτε μέσα, μας είπαν ότι δεν θέλουν να χαλάσουν τον διατροφικό πλούτο της φύσης και παίρνουν μόνο τα απαρραίτητα! (και φυσιολάτρεις) Πήραν το λάστιχο που είχε ένα χαμόσπιτο εκεί δίπλα στη βρωμόλιμνη και έκαναν ντουζ (ε να μη μπούνε στο όχημα με τα λερωμένα ρούχα - το νερό δε μας ενοχλεί) και επιστροφή στο σπίτι...
Θέλωντας να δείξω πόσο καλή νοικοκυρά είμαι, πήρα το κοπίδι (σας είπα ότι δεν είχαν μαχαίρια ε?) και άρχισα να καθαρίζω ψάρια με την μητέρα μου και τα 3 αδέρφια.. Τα καθαρίσαμε όλα και μας είπαν να διαλέξουμε όποια ψάρια θέλουμε για να τα φτιάξουμε όπως εμείς ξέρουμε! Ευτυχώς γιατί αλλιώς θα έμενα νηστική!!! Τελικά μας έδωσαν τα 2 μεγαλύτερα τα οποία αλευρώσαμε και φάγαμε αλά ελληνικά! Στο τραπέζι αυτή τη φορά και μόνες μας.. Πέρασε φυσικά όλη η γειτονιά να μας δει που τρώμε στο τραπέζι και που τρώμε χωρίς τσίλι!! Τόσο εντύπωση τους έκανε!!!! Και το dvd να ξαναπαίζει...
Αποφασίσαμε αργότερα (μετά το μπάνιο στη γούρνα) να πάμε στο κέντρο του χωριού. 1 ώρα περίπου με το αεριζόμενο ταξί τους. Ψάχνω τα αθλητικά μου... άφαντα τα αθλητικά μου!!! Μα τα είχα αφήσει ΕΔΩ..! Και εκεί αρχίσαν τα "συγνώμη" και "κάποιος θα τα πήρε"! Ουγκ... :shock::shock::shock: Εντάξει, να τα πάρει.. δε τα ήθελα.. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ!!! Όπου "τα πήρε" εννοείται "τα έκλεψε" κ απ όσο κατάλαβα μετά, μάλλον ο θείος που πήγε πίσω στο χωριό του θα τα.. χρειάστηκε! Κι ας είχαν πάνω την Μίνι, και τι έγινε? Καλύτερα αθλητικά με Μίνι (Μάους) παρά σαγιονάρες! ΓΚρρρρρρρρρρρρρρρρ.... Δε πειράζει, ευκαιρία να πάρω καινούρια! (Μα τα είχα πάρει από την Μπανγκόκ!!! :( )
Αφού κάναμε μια βόλτα στα μαγαζιά (που λέει ο λόγος) κ αφού αγόρασα καινούρια παπούτσια επιστρέψαμε στο σπίτι. Η διαδρομή ήταν υπέροχη για το σπίτι.. Ο οδηγός ήταν θεότρελος!Είχε βάλει γούφερ στην καρότσα που καθόμασταν και σίγουρα το είχε βάλει τέρμα, χωρίς αμφιβολία!!! Χορεύαμε σαν τα τρελά και όλοι απέξω μας κοιτούσαν απορημένοι (όχι από την μουσική αλλά που ήταν 3 αλλοδαποί στο χωριό τους κ χορεύαν σαν τα κατσίκια μέσα στο όχημα). Και δυστυχώς, φτάσαμε σπίτι! :p
Την επόμενη μέρα θα φεύγαμε για την λίμνη Toba. Με πήρε λοιπόν ο ένας αδερφός με το μηχανάκι και πήγαμε να αποχαιρετήσουμε τον παππού και την γιαγιά.. (τους άλλους, τους ζωντανούς). Το σπίτι ξύλινο με ετοιμόροπα παράθυρα.. Και μπαίνωντας μέσα, ουάου! Έχει καναπέ!! :clap::clap: Πραγματικά ενθουσιάστηκα που ένα τέτοιο σπίτι είχε καναπέ! Και εκεί κατάλαβα για άλλη μια φορά πόσο θα πρεπε να εκτιμάμε τις πολυτέλειες που εμείς έχουμε και αυτοί στερούντε! Καθήσαμε στον καναπέ και συζητήσαμε λίγο με τους παππούδες (μας μετάφραζε ο Ντένυ) κ εκεί ήταν που άρχισε η γιαγιά να μου φέρνει τα άλμπουμ της. Είχε κάνει 11 παιδιά εκ των οποίων η μια της κόρη κ ο ένας της γιος ήταν στην Γερμανία, κ άλλα 2 παιδιά ήταν στην Αυστραλία. Οι μισοί παντρεμένοι οι άλλοι μισοί για δουλειά. Οι φωτογραφίες έδειχναν ότι η κόρη στη Γερμανία είχε βρει την ευτυχία της και η γιαγιά ήταν πολύ περήφανη γι' αυτό. Και εκεί που θαύμαζα την γυναίκα αυτή που ήταν τουλάχιστον 80 χρονών και κρατιόταν σαν μια 50άρα, μου ήρθε το ταβάνι στο κεφάλι! Τι γιατί? Ρώτησε τον Ντένυ γιατί δεν παντρευόμαστε!! Ουγκ... Κάτσε ρε θεία, διακοπές ήρθα να κάνω, όχι να παντρευτώ τον εγγονό σου!! Φυσικά το αντιμετώπισα με χιούμορ και απλά το προσπέρασαν! Αποχαιρέτησα την γιαγιά και τον παππού και φύγαμε για το σπίτι.
Οι κιθάρες δεν σταματούσαν και τα αδέρφια τραγουδούσαν ασταμάτητα! Τέλειο κλίμα!Με έμαθαν και ένα παιχνίδι με χαρτιά που έπαιζαν όλοι μαζί και έλαβα μέρος και εγώ! Πείνασα... και τώρα? τι να φάω? Χμ.. -Τομ!! Μήπως έχετε αυγά? Πάλι καλά που είχα πάρει και κάτι κρακεράκια το μεσημέρι.. Κράκερ με αυγά! Βρε, σε ποιά φίλη μου να το πω και να το πιστέψει? Δεν υπήρχαν αυτά που ζούσα! Όλη την ημέρα βέβαια είχα καταρροή και ζαλάδες.Μου φαίνεται ξεχνάω να αναφέρω διάφορα, μα είναι τόσα πολλά! Στις 10 λοιπόν αφού χαπακώθηκα, πήγα και ξεράθηκα! Και ας έπαιζε το dvd ξανά και ξανά και ξανά....
Αυτά είναι τα πουλιά του πατέρα και από πίσω μπορείτε να διακρίνετε το σχολείο!!
 

Attachments

eleana_lion

Member
Μηνύματα
24
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη και παλι Ται....
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα....
Εκεί μέσα ήταν που πάτησα και με τράβηξε το χώμα. Νόμιζα ότι ήταν κινούμενη άμμος! Σίγουρα μύρισε μέχρι την Ελλάδα!
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom