Αθηνα, ό,τι συμβαινει και μας ενδιαφερει!

orestcrete

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Είδα την παραστάση "ο εχθρός του λαού" και την βρήκα εξαιρετική. Πολυ καλες ερμηνείες, ωραία σκηνοθεσία, αλληλεπιδραση με το κοινό. Ο δεκαλεπτος λογος του Κωνσταντίνου Μπιμπή προς τους συμπολιτες του το αποκορύφωμα και η αφορμή για προβληματισμο.
Ο δεκαλεπτος λογος ηταν συγκλονιστικος, τρομερη παρασταση! Στην αρχη που πηγα νομιζα οτι θα ηταν βαρυ, αλλά αποδειχτηκε εξαιρετικό.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ειδα το "Τελος του Παιχνιδιου" του Μπεκετ. Περιμενα πολυ καιρο να δω αυτο το εργο, καθως δεν ανεβαινει συχνα. Καταπληκτικοι ηθοποιοι, ωραια σκηνοθεσια. Περιεργο αισθημα στο τελος γιατι δεν υπαρχει καθαρση.
Παρα παρα πολυ εκνευριστικο το οτι η αφισα γραφει "μαυρη κωμωδια" ενω ειναι κυριολεκτικα τραγικο εργο, δηλαδη ποσο γελας στο "Περιμενοντας τον Γκοντο", στο ιδιο κλιμα ειναι. Υπηρχε κοινο που ηρθε για να γελασει με αποτελεσμα να χαχανιζουν σαν γιδια σε ακυρα σημεια γιατι να βγαλει τα λεφτα του το εισιτηριο, σου λενε "εδω γελαμε παιδια". Το κατεστρεψε το κοινο. Η αφισα πρεπει να εξαφανιστει.
Ειδα κι εγω χτες την παρασταση «Το Τελος του Παιχνιδιου» και σε ειχα ΟΛΗ την ωρα στο νου μου λογω των χαχανητων.
Εντυπωσεις: μου επεσε βαρια η παρασταση, ναι μεν πολλα και συμβολικα τα νοηματα-τροφη για σκεψη αλλα κατι δεν πηγε καλα για μενα… η σκηνοθεσια ισως; Δεν ξερω… Και γενικα δεν με λες και του mainstream θεατρου, φαντασου η πλειοψηφια του κοινου που ηρθε για το hype του Χρυσοστομου.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Ειδα κι εγω χτες την παρασταση «Το Τελος του Παιχνιδιου» και σε ειχα ΟΛΗ την ωρα στο νου μου λογω των χαχανητων.
Εντυπωσεις: μου επεσε βαρια η παρασταση, ναι μεν πολλα και συμβολικα τα νοηματα-τροφη για σκεψη αλλα κατι δεν πηγε καλα για μενα… η σκηνοθεσια ισως; Δεν ξερω… Και γενικα δεν με λες και του mainstream θεατρου, φαντασου η πλειοψηφια του κοινου που ηρθε για το hype του Χρυσοστομου.
Ο Μπεκετ εχει παρα πολυ δυσκολη αφηγηση, ουσιαστικα δυαλυει τη γλωσσα. Που να διαβασεις τον "Μολλόυ" που ειναι παραληρηματικος λογος.

dik-7

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καλή παράσταση για το ευρύ κοινό είναι στο θέατρο ΑΛΦΑ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι
Μεγάλο ατου η χημεία του ζεύγους Ιορδανίδη Ματίκα

duty_free

Member
Λοιπόν, ἔμαθα ξερωγωτὶ πὼς πλέον (ἀπὸ ἐφέτος παναπεῖ) δὲν ἰσχύει μόνον ἡ πρώτη Κυριακὴ κάθε μηνοῦ (ὅπου μηνοῦ: ἀπὸ Νοέμβριο μέχρι καὶ Μάρτιο) ἀλλὰ περιλαμβάνεται εἰς τὸ τσάμπα καὶ ἡ τρίτη τοιαύτη.

Κάθε μηνοῦ.

Ὄθεν, ἅπαντες ὑμεῖς ποιήσατε τὰ κουμάντα ὑμῶν καὶ μὴν τρελλαίνεστε ντὲ καὶ καλὰ μεθαύριο ὅπως καὶ δήποτε καθ’ὅσον ἡ ἐσχάτη φορὰ μέχρι τὸν Νοέμβριο ἰνσαλλὰχ καὶ σὺν Θεῷ, καὶ ποιός ζῇ μέχρι τότενες.

Μπορεῖτε καὶ τὴν Κυριακὴ 15 μηνοῦ Μαρτίου.

Παρεμπιπτόντως μιᾶς καὶ τὴν εἴδομεν ὀλίγον τί κουλτούρα, θέλω νὰ τονίσω ὅτι ὐπάρχουσιν δύο σημεῖα ἀξιότατα προσοχῆς, σχεδὸν ἄχαστα.

Στὰ βόρεια προάστεια, ἐλαφρῶς πρὸς δυσμὰς ὅμως, ἡ ἀρχαιολογικὴ συλλογὴ ἀχαρνῶν (ἔναντι τοῦ δημαρχείου) εἶναι πάρα πολὺ ἐνδιαφέρουσα ἐνῷ κἄνα χιλιόμετρο νοτίως, θὰ βροῦτε τὸν καλλίτατα διατετηρημένο μυκηναϊκὸ τάφο στὴν Ἀττική.

Τὸν περίπατον τούτονε δύνασθε νὰ τὸν συνδυάσῃτε μὲ τὰ ὤνιά σας εἰς τὸ ἐκλεκτὸ (ὑπαίθριον) μὼλ στὸ Ζεφύρι καὶ τὰ (ἄνω) Λιόσα ὅπου θὰ εὕρητε καπνικὰ προϊόντα κάργα μέγκλα ὄχι ὅμως καὶ τόσο συμβατὰ μὲ τὸν ποινικὸ κώδικα.

ἰδοὺ τὰ λὶνξ!

Google Maps

Google Maps

4.jpeg
1.jpg

2.jpg

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Δεν είναι μόνο για Αθήνα ! δεν βρήκα που αλλού να το ανεβάσω !

Δωρεάν όλες οι παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέσω της διαδικτυακής της τηλεόρασης (GNO TV)
Πέντε χρόνια GNO TV - Εθνική Λυρική Σκηνή

paefstra

Member
Συγγραφέας
Δεν είναι μόνο για Αθήνα ! δεν βρήκα που αλλού να το ανεβάσω !

Δωρεάν όλες οι παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέσω της διαδικτυακής της τηλεόρασης (GNO TV)
Πέντε χρόνια GNO TV - Εθνική Λυρική Σκηνή
Δυστυχως δεν ειναι ΟΛΕΣ οι παραστασεις αλλα αυτου του μηνα.
"Μακάριοι οι μαστοί οι ουκ εθήλασαν…," αχαστη Καρυφυλια Καραμπετη στον Δρομο για τον Σταυρο του Πωλ Κλοντελ.

alvadi

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Aπό παραστάσεις: Ανεξάρτητα κράτη, δυνατή παράσταση - άχαστη
Η κουζίνα - sold out συνέχεια, στην αρχή ήμουν έτσι κι ετσι την άφηνα να δω που θα παει, και το πήγε, φοβερή ενεργεια, σκηνοθεσία και ερμηνείες

alvadi

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Ο Μπεκετ εχει παρα πολυ δυσκολη αφηγηση, ουσιαστικα δυαλυει τη γλωσσα. Που να διαβασεις τον "Μολλόυ" που ειναι παραληρηματικος λογος.
κι εμένα μου επεσε βαρύ, δεν γέλασα (κι εγω δεν αντεχω αυτο το χαχανητό) και προσπαθουσα να πιασω το νόημα - δεν το κατάφερα. Δεν ειχα διαβάσει Μπέκετ - ειναι παρασταση για λιγους, προετοιμασμένους και διαβασμένους.

maria91

Member
Δεν βρισκω αντιστοιχο thread να το ποσταρω οποτε το βαζω εδω...σε τυχαια βολτα στο κεντρο σημερα επεσα πανω στο στησιμο,ο σεκιουριτι που ηταν εκει δεν ηξερε τι ωρα ξεκινανε μαλλον κατα τις 9 το πρωι...αν περασει κανεις ας μας ενημερωσει κ εμας!
20260306_193518.jpg

maria91

Member
Ενα μικρο cup με μακαρονι high protein και σαλτσα ντοματας κ λιγο τριμμενο τυρι ΑΝ αντεχετε να κατσετε στις τεραστιες ουρες που σχηματιζονται...εμεις οταν καθισαμε ειχε 3 ατομα ολα κ ολα στην ουρα κ μας κανανε ντου αλλοι 2 απο τα πλαγια για να φανε πιο γρηγορα:shock:
Επισης Φαγε μοιραζει παλι μινι cup με γιαουρτι κ γκρανολα μελι ή φυστικοβουτυρο..περιπτερο Αvra κλειστο αλλα τιγκα στα νερα και επισης κ της aegean...κοινως τσαμπα κατεβηκαμε σημερις!αν καποιος τρεχει αυριο κ περασει απο εκει το πρωι ας μας ενημερωσει κ εμας μη κατεβουμε παλι τσαμπε:haha::haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.076
Μέλη
40.089
Νεότερο μέλος
Όλγα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom