Τατζικιστάν Αλλο Τζατζίκι κι άλλο Τατζίκοι

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Οδηγος Τατζικισταν

Μην αρχίζεις βρε συντρόφι με ερωτήσεις τύπου "που είναι αυτό το Τατζικισταν?" Αν για καθε φορά που με ρωταγαν το παραπάνω μου έδιναν και απο ενα ευρω, τώρα θα ημουν στην οικονομική θέση να αγοράσω την microsoft και με τα ρέστα θα ξεχρεωνα και το ελληνικό χρέος. Γεωγραφικά είναι πάνω απο Αφγανισταν, δίπλα απο Κίνα , κάτω απο Κιργισταν και Ουζμπεκιστάν. Το πιο φτωχο κρατος της πρωην ΕΣΣΔ. Αυτά σου αρκούν. Μην μου βγαζεις εμένα γλωσσα, καλύφτηκες είπα.

by
Γενικά

Βράσε όριζα. Αυτή δεν είναι απλά μια χώρα, αυτή είναι πίστα για το πλει στεισον, σκηνικό για ταινίες Ιντιάνα Τζόουνς, ο τέλειος χώρος για μαζοχιστές και τέλος ο παράδεισος για σκληροπυρηνικούς οικολόγους και γενικότερα για νατουραλ φρικια που θέλουν να ξεχάσουν τι εστί βασικά πλεονεκτήματα της ανόδου του βιωτικού επιπεδου στα δυτικά πρότυπα και να μιμηθούν τον Ταρζάν,ή την Τζέην. ή την τσίτα. Ολα είναι θέμα γούστου και προσωπικού αυτοπροσδιορισμού. Τωρα που το ξανασκέφτομαι, οι φίλοι των Φλιντστοουν δεν θα απογοητευτούναπο την χωρα. Αναλυτικά? Μα τι ανάλυση να σου κάνω άνθρωπέ μου? Στο είπα ξεκάθαρα: ξέχνα αυτά πουξέρεις.Ξέχνα άσφαλτο (και σε μερικές περιπτώσεις ξεχνάς ακόμα και δρόμους), ξέχνα τρεχούμενανερά,(για ζεστά νερό απλά γελάω)ξέχνα άνετα ταξίδια, ξέχνα καθαριότητα, ξέχνα οδική ασφάλεια, και φυσικά η διαφθορά πουυπάρχει ΠΑΝΤΟΥ όχι μονο δεν θα ισοσταθμισει τα παραπάνω ,αλλά θα τα επιβαρύνει.

by

Αν λοιπόν είσαι πρόθυμος να αφήσεις πίσω σου ανέσεις και να μεταφερθείς σε τουριστικά αχαρτογράφητες περιοχές, το τατζικιστάν είναι εδώ για εσένα. Αν όμως θέλεις πολυτέλεια, άνεση, φτήνια και άλλα τετοια καλούδια, πήγαινε στην Βάρκιζα. Πιο ωραία θα περάσεις, δεν θα κινδυνεύσεις και θα χαλάσεις και λιγότερα. Ασε που μπορεί να δεις και τον Αρη.

by ,


Βίζα

Χα χα χα.... Απο που να ξεκινήσω? Θα μου πεις απο την αρχή. Κι όμως όχι. Θα ξεκινήσω απο το τέλος. Υποθετικά και θεωρητικά βγαίνει για εμάς τους Ελληνες στο αεροδρόμιο της Ντουσανμπέ. Βγαίνει όμως? Ποιός ξέρει? Μάλλον ναι, αν είδα σωστά στο γκισέ. ΑΛΛΑ θα την πλερώ χρυσάφι αν δεν εχεις LOI. Τι να κάνεις? Απλά φρόντισε να την βγάλεις σε μια πρεσβεία στην ευρώπη (προτείνω της Ελβετίας). Διαφορετικά αν πας μέσω Μπισκέκ, βγάλτη εκεί. Είναι τόοοσο περίπλοκο το θέμα που οποιος πραγματικά ενδιαφερεται ας ρωτήσει και θα του γράψω εκθεση ιδεών. Κόστος? Που θες να ξέρω? Είπαμε: τόση διαφθορά ούτε αφρικανική μπανανία δεν εχει, τουτέστιν όσο θέλουν χρεώνουν. Ενδεικτικά 50 ευρω απο Μπισκεκ, 45 στην Ελβετία μαζί με την αδεια για Παμίρ. Οι τιμούλες όμως για τα άλλα σημεία έκδοσης μπορεί να διαφέρουν.Δηλαδή τι μπορεί? Θα διαφέρουν. Εγώ στο λεω.

by ,

Ξενοδοχεία

Αναφέρομαι στα της πρωτευούσης. Εκτός 2-3 καλά και φυσικά με τιμές Εβερεστ, τα άλλα προσφέρονται για ψυχαγωγικούς λόγους, κοινώς για να γελάει ο κόσμος. Κι όχι μόνο γελάει, αλλά πλερώνει το κρεβάτι σε κοιτώνα απο 15 ευρω το άτομο με κοινό μπάνιο , 45 δολλάρια σε σπιτι ντόπιουενα δωμάτιο επίσης με κοινό μπάνιο, και απο 60-80 ευρω και πάνω για να πεις ότι "εεε....έλα μωρέ! πωςκάνεις έτσι? τουλάχιστον δεν μας βλέπουν οι συνοικοι, έχει και 4 τοιχους το ριμάδι!". Ας αναφερθώ και στα υπόλοιπα εκτός Ντουσανμπέ. ΑΝ βρεις βέβαια. Θα σου πρότεινα να ψάξεις απο πριν,γιατι πολύ απλά τα ξεν. είναι ελάχιστα (όπως και οι τουρίστες βέβαια: με εξαίρεση -πιθανολογούμενα- τα Παμιρ),και στην υπόλοιπη χώρα μάλλον τουρίστα δεν θα συναντήσεις. Μπορεί κανένα είδος προστατευόμενοόπως πχ Καρετα Καρέτα να βρεθεί στον δρόμο σου , μπορείνα πέσεις πάνω στην Τζάνις Τσοπλιν, αλλά τουρίστα? Δεν νόμίζω φιλάρα. Παρόλα αυτά υπάρχουν σπίτια ντόπιων που προσφέρονται για φιλοξενία (συναισθηματικές αρλούμπες λέω, δεν προσφέρονται για φιλοξενία, τα φράγκα σου στυγνα θέλουνε) αλλά πρεπει να ψάξεις να τα βρείς. Σε κάθε περίπτωση φτηνά δεν τα λες. Ούτε όμορφα. Και όσο για την σχεση αξία/τιμή? Καλύτερα να μην αναφερθώ καν.


by ,

Κόστος?

Πούλα το οικοπεδάκι της γιαγιας σου και πηγαινε. Μάλλον θα σε φτάσουν, αν κάνεις οικονομία. Αν πάλι θες "πακέτο" με οδηγούς, τζιπ, ξεγνοιασία, τ'αγόρι μου τ' αγορι μου γλυκο και τραγανό σαν καραμέλα,κλπ θα σου πρότεινα μαζί με το οικόπεδο να πουλήσεις και το μονόπετρο της θειάς σου της Χαρίκλειας. Για να εξηγούμαι . Αεροπορικά? Φωτιά. Ξενοδοχεία? Λαβρα αν θες κατι αξιοπρεπες και οχι σπίτι ντόπιου (Αν υπάρχει βεβαια στην πολη που θα εισαι) και δεν είναι και όμορφα Μετακινήσεις? ΕΔΩ εντοπίζεται το μεγαλύτερο έξοδο. Και καλά να πας με μοιραζόμενο αυτοκίνητο.εκεί μπορεί και να την παλέψεις. Αν όμως θελεις λούσα, μεγαλεία ή ανέσεις γιατί το μεσαίο όνομά σου είναι Αντουανέτα ή γουστάρεις ασφάλεια και σου αρέσουν οι κονσέρβες ριο μαρε ή γιατί πολύ απλά δεν είσαι της περιπέτειας και του απροοπτου ή ακόμα πιο απλά είσαι κάποιας ηλικίας εεε... φιλάρα θα τα πληρώσεις. Μην περιμένεις λοιπόν "ελα μωρέ... η πιο φτωχή χώρα της Ασίας ... πόσο ακριβή να ναι πια? Θα εκπλαγείς δυσάρεστα. Το φαγητό/ποτο είναι οικονομικό (μην περιμένεις και δωρεάν σίτηση βέβαια)


by ,

Ασφάλεια

Τρομάρα σου! Θελεις κι ασφάλεια? Στο Τατζικισταν βρε πας! Τι σκατά ασφάλεια γυρεύεις?
Τελος πάντων.... τα χεις και εσύ τα δίκια σου...Με την δυτικα αποδιδόμενη ερμηνεία "θα μου βγάλουν πιστόλι στο δρόμο?" υπάρχει μια ασφάλεια.νομίζω άλλωστε να τριγυρνάς βραδυατικα μόνος σου σαν τον μουρλό του χωριού ε? Ετσι δενείναι? Αλλα άλλοι κίνδυνοι, -δεν θα σου πω ψόμματα , διότι δεν είμαι ψοφτρα- ναι. Υπάρχουν. Θες καιανάλυση εεε? Δηλαδή να γράψω άλλες 100 λέξεις ε? Τώρα με μια δευτερη σκέψη που κάνω και προκειμένου να μην πάθω και αγκύλωση εις την χείρα μου,αλλαζω γνώμη: Ασφάλεια φιλάρα! Ασφαλεια τρελή.Αρκεί να μην αρρωστήσεις (που θα βρεις γιατρό? κι αν βρείς θα τον εμπιστευτείς?σε ποια γλώσσα θα του εξηγήσεις ότι έχεις 3 ημέρες πονόκοιλο και ξερνοβολάς σαν ρώσος πουεχει καταναλώσει 5 μπουκάλια βοτκα και 20 τελάρα μπύρα?). Επίσης δεν υπάρχει κανένας σχεδον κινδυνος για την σωματική σου ακεραιότητα, αν. Αν θελήσεις να πας για παραδειγμα απο Ντουσανμπέ στην Παντζακετ, κανεις δεν εγγυαται οτι θα φτάσεις σώος: Οι δρόμοι ειναι αυτοκτονικοί (μπλέξαμε σε 2 αυτ/κα 1 εκ των οποίων παραλίγο να προκαλέσει δεκάδες νεκρούς) και επιπροσθέτως η πεθερά σου σε μισεί.Δεν επρεπε η κόρη της ΠΟΤΕ της να σε ειχε παντρευτει ρεμάλι , ανεπροκε!Ακόμα δεν θα διατρεξεις κανέναν κινδυνον αν δεν καταναλώσεις οτιδηποτε εκτός αποεμφιαλωμενο νερό ή μπυρα. Κανέναν. Αν ομως εχεις αυτήν την αηδιαστικά, αλλά ευτυχώς σπάνια,συνήθεια να θελεις να τρως μια φορά στο τόσο, καλύτερα να προετοιμαστεις για τροφικήδηλητηριαση. Και οχι: το επιχειρημα "Ρε ψοφίμι, ΕΓΩ πηγα 2 μηνες σε Ινδια και Κινα και δεν επαθα τιποτε!!" στηνσυγκεκριμένη περίπτωση δεν ευσταθεί. Οι συνθηκες υγιεινής δεν είναι οτι καλύτερο, καιεχουν τεράστιο πρόβλημα με το νερό. Αλλοι κίνδυνοι? Φυσικά. Η Αστυνομία... Μείνε μακρυά. Πολύ μακρυά. Και ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δεν θα τους δωσεις τα ταξιδιωτικά εγγραφα. Οταν φτασεις βγάλτα φωτοτυπία και αν σε σταματησουν δειξε αυτή. Αν επιμένουν γιατο κανονικό διαβατηριο, πες τους οτι το εχεις στην Πρεσβεία του Ουζμπεκισταν για βίζα. Οχι του Κιργισταν, του Ουζμπεκισταν θα πεις. Υπάρχει λόγος αλλά που να στο εξηγώ...Αν βρεθείς σε πρόβλημα καλύτερα να απευθυνθείς στον χοστελατζή σου.
Μείνε μακρυα. Αν παρόλα αυτά την πατήσεις, εχε πάνω σου μερικά δολλαρια και οταν
σφιξουν τα πραγματα δώστα με τρόπο.


by ,

Μετακινησεις

Αν κλείσεις τουριστικό πακέτο μέσω γραφείου, τι σε νοιάζουν οι μετακινήσεις?Κονσερβέ είναι, πρόγραμμα έχουν, χρονοδιαγραμμα υπάρχει.... αρα? Αρα σταματάς ναδιαβάζεις το θέμα.Αν πας όμως ανεξάρτητος , ωραίος και με το μαλλί να το παίρνει ο αέρας σαν ινδική ταινία,διάβασε προσεκτικά.Εντός Ντουσανμπέ θα παίρνεις ή αστικό ή ταξί που ομως εκτελούν συγκεκριμένες διαδρομές. καθένααπό αυτά εχει πάνω του ένα νούμερο πχ 3. Το νούμερο δηλώνει τιμή και διαδρομή.Ρωτα λοιπόν τον χοστελατζή σου για συγκεκριμένα ταξί. Πάντα βεβαια μπορείς να σταματησεις ταιδιωτικα ταξί στον δρόμο, αλλά να θυμάσαι είναι ακριβά και κυρίως εσύ είσαι ξένος και αυτοίυπερχρεωνουν. Αρα παζάρι απο πριν. Ταξίμετρα τα ξεχνάς.Για υπεραστικές διαδρομες.Υπαρχουν τα ταξί που τα μοιράζεσαι με άλλους. Παζαρι, παζάρι, παζάρι. Θα πας στον σταθμό πρωί, θαδιαπραγματευτείς και οταν γεμίσει, έφυγες.Απαίτησε να δεις και το σαράβαλο που θα ταξιδέψεις. Μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Μα φυσικά καιδυσάρεστες! (Ουφφ.. Τι ρωτάει ο άνθρωπος?).Εχε υπόψην σου -στο λεω ξανά- ότι οι μεταφορές μεταξύ των πόλεων είναι ακριβές.
Πολύ. Και οι δρόμοι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ επικινδυνοι.


by ,


Χωρα με ιστορία εε?

Μωρέ ιστορία έχει, δείγματα που την καταδεικνυουν δεν έχει (πια). Αν πας λοιπόνγια εκθαμβωτικά αρχαία, τσάμπα θα πας. Πήγαινε Ουζμπεκιστάν καλύτερα.Ας είμαι ειλικρινής μαζί σου συντροφε, Το Τατζικισταν είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Κλινική θα έλεγα.



by ,



Ανθρωποι

Μην ξεγελιέσαι απο το "Τατζίκ" που παραπέμπει σε "Ιρανός". Δεν γνωρίζω το ύψος της φιλοξενίας των Ιρανών, αλλά οι Τατζίκοι ΄'εχουν δικό τους δόγμα: Τα φράγκα σου. Οσο σπρώχνεις χρήμα θα σε εξυπηρετούν μέχρι τελικής πτώσης. Αν στερέψουν όμως μην περιμένεις και πολλά. Θα τους ονόμαζα μάλλον διεκπεραιωτικούς. Δεν είναι ιδιαίτερα ζεστοι, αλλά δεν τους λες και αφιλόξενους. δεν είναι πολύ φιλικοί , αλλά δεν τους ονομάζεις και παγοκολώνες. Γενικώς δεν... ισως η φιλοχρηματία τους απ την μια και το γεγονό ςοτι εσύ εισαι τουρίστας δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα. Πάντως επειδή είναι αποτέλεσμα πανσπερμιας και ανακατέματος από διαφορετικές φυλές, όπως απόγονοι Ταταρων, Τουρκων , Ιρανών, στρατιωτων Μ. Αλεξάνδρου, Σινικής καταγωγής, Ρώσικης καταγωγής, κλπ έχουν και διαφορετικές συμπεριφορές, με αποτελεσμα να μην μπορείς να μιλήσεις για συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά απλά για την πλειοψηφία.. Εχω γνωρίσει και καλύτερους πάντως, όπως για παράδειγμα οι γείτονες Κιργίσιοι που είναι απείρως ανώτεροι.


by ,

Φαγητό.

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να μιλήσει για φαγητό. Κατανάλωσα απειροελάχιστα (ίσα για να μην πάθω διάτρηση στομάχου) και ουτως ή άλλως δεν κάνω πειραματισμούς με τον ουρανίσκο μου. Σασλικ, πιροσκί, κρεατα ψητά, σαλάτες, πλοβ, κεμπάπ, κάτι ρύζια.... Αυτά. Βεβαια ολα τα παραπάνω προυποθέτουν να βρεις εστιατόριο καθαρό για να σε εμπνεύσει να κάτσεις. Εκτός Ντουσανμπέ δεν θα βρεις και πολλά.. Καλή επιτυχία (που δεν το βλέπω)

by ,



Το ταξίδι μου θα είναι άνετο?

Μην τρολάρεις, γιατί θα σε βάλω στο μάτι. Είρωνα! . Αλλη ερώτηση


by ,

Μωρε να παω?

Αν το εχεις κάνει τάμα στον πατέρα Ιλαρίωνα πήγαινε. Αλλά μην περιμένεις και ΤΑ αξιοθέατα, ΤΗΝ κουζίνα, ΤΟΝ κόσμο, ΤΑ εστιατόρια. Απο αξιοθέατα επιγραμματικά το μουσείο στην Ντουσασνμπέ, την αρχαία Σογδιανή, Την Κυρόπολη, Την Αλεξάνδρεια την Εσχάτη (σημερινή Κουντζάντ) , και φυσικά ολόκληρα τα Παμίρ. Επίση ςπολλές λίμνες κυρίως στα βόρεια και κάτι παλιά σανατόρια ανακαινίσμενα τα περισσότερα. Εγω δεν θα ξαναπήγαινα. Θα πρότεινα σε κάποιον 1000 φορές το Κιργισταν παρά το αλλόκοτο Τατζικιστάν με τους παραξενους ανθρώπος, τις ξεχασμένες πόλεις γεμάτες μύγες, τους σκονισμένους , επικίνδυνους χωμάτινους δρόμους, τους εγκατελειμένους αρχαιολογικούς χώρους απο αγριοχορτα, τα καταθλιπτικά και αποπνικτικά δωμάτια ξενοδοχείων, τα πολύβουα παζάρια και τις λοκάντες υπο κατάρρευση. Γούστα είναι αυτά...


by ,


Ολα τα παραπάνω δεν αποτελούν ταξιδιωτική ιστορία παρα γενικές πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν για κάποιο επίδοξο επισκέπτη. Ιστορία ΦΥΣΙΚΑ και θα γράψω, γιατί οι 3 εβδομάδες που πέρασα σε αυτό το ταξίδι (πήγα και Κιργιστάν) έδωσαν πραγματικά άπειρο υλικό, τόσο όσο κανένα άλλο ταξίδι μας. Αν σας αρέσουν λοιπόν οι ρομαντικές περιπέτειες, αυτή , σίγουρα θα την ευχαριστηθείτε. (Εν αντιθέσει με εμένα).

by ,

by ,




Ιαξαρτης ποταμός (είπα και εγω να βαλω μια λεζάντα)
 
Last edited by a moderator:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Mε ποιό τρόπο ακριβώς έγινε η σύνταξη της ιστορίας?:DΔεν θέλει ένα ρετουσάρισμα?
Επίσης είμαι σίγουρος πολλοί θα τρέξουν για τις πανεύκολες διαδικασίες ώστε να βρεθούν στην ονειρεμένη αυτή χώρα.
Ιστορία να περιμένουμε άμεσα δηλαδή?
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.266
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Θυμάμαι πριν 2 χρονια που είχες γράψει κάποιες γενικές πληροφορίες για ένα άλλο -σταν. Μου είχαν κανει ένα κλικ, δεν μπορω να πω! 4-5 μήνες μετά έκλεινα εισιτήρια! :p

Και τώρα δεν μπορω να πω οτι με άφησαν αδιάφορη τα γραφόμενά σου. Αν μη τι άλλο ξέρω τι δεν θα κάνω του χρόνου το καλοκαίρι! :p Περιμένω ιστορια παντως! :) Ολοκληρωμένη αν γίνεται!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Η αλήθεια Γιάννη είναι ότι με την στοίχιση και μορφοποίηση του κειμένου έχω ένα πολύ μικρό θεματάκι. Απλά , η μια σειρά μπορεί να έχει 29 λέξεις, η άλλη 5 και η τρίτη 1. Τίποτα μη σοβαρό αισθητικά δηλαδή. Απορω εσεις πώς τις σουλουπωνετε! Απορώ. Ας βοηθήσει λοιπόν κάποιος που μπορεί (ακούς Nedelja?) γιατί "κυρία , κυρία με κοροιδεύουν τα άλλα παιδάκια στην τάξη".
Το Κιργιστάν είναι μεγάλη αγάπη underwater. Εξελίχθηκε και πλεον θεωρείται μια απο τις καλτ χώρες του κόσμου, και σε αντίθεση με το Τατζικιστάν είναι 10 κλάσεις ανώτερο. Μην μου πεις οτι δεν το σκέφτεσαι καμια φορά με νοσταλγία.

Ιστορία εννοείται πως θα ακολουθήσει, γιατί αν δεν γραψω αυτό το έπος (του λιναριού τα πάθη) που τράβηξα, τι θα γραψω? Για το ολοκληρωμένη επίσης δεσμεύομαι. Εντός του 2020 θα έχει αποπερατωθεί. Οχι παίζουμε...

Επίσης μην σπρώχνεστε! Ολοι θα πάτε στο Τατζικισταν..
 

alma

Member
Μηνύματα
3.726
Likes
15.094
:haha: Απίστευτη η περιγραφή σου όπως πάντα. Ότι θα ενθαρρυνθεί κάποιος να πάει βέβαια δεν το λες - μάλλον τον αποθαρρύνεις, αλλά ανυπομονώ για τη συνέχεια...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Δεν έχω διαβάσει ακόμα γραμμή, αλλά είσαι θεά.
Να... τέτοια μου λες και θα σου προτείνω στο επόμενο να πάμε μαζί (και μιλάμε για προορισμό cult!). Μόνο κάνε μια ασφάλεια ζωης πρώτα..
Αλμα, έχεις πεθερά? Αν ναι, στείλε την στο Τατζικιστάν. Γιατί τις πεθερές και την εφορία, πρέπει να τα κρατάμε μακρυά.
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Κυρία κυρία θα πάρεις και μένα μαζί?

θα προσθέσω ότι ανυπομονώ να διαβάσω την ιστορία και τις συναρπαστικές ρομαντικές:bleh: λεπτομέρειες :haha:.
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Μωρε να παω?

Αν το εχεις κάνει τάμα στον πατέρα Ιλαρίωνα πήγαινε. Αλλά μην περιμένεις και ΤΑ αξιοθέατα,

ΤΗΝ κουζίνα, ΤΟΝ κόσμο, ΤΑ εστιατόρια. Απο αξιοθέατα επιγραμματικά το μουσείο στην Ντουσασνμπέ,

την αρχαία Σογδιανή, Την Κυρόπολη, Την Αλεξάνδρεια την Εσχάτη (σημερινή Κουντζάντ) , και φυσικά ολόκληρα τα Παμίρ. Επίσης

πολλές λίμνες κυρίως στα βόρεια και κάτι παλιά σανατόρια ανακαινίσμενα τα περισσότερα.

Εγω δεν θα ξαναπήγαινα. Θα πρότεινα σε κάποιον 1000 φορές το Κιργισταν

παρά το αλλόκοτο Τατζικιστάν με τους παραξενους ανθρώπος,

τις ξεχασμένες πόλεις γεμάτες μύγες, τους σκονισμένους , επικίνδυνους χωμάτινους δρόμους,

τους εγκατελειμένους αρχαιολογικούς χώρους απο αγριοχορτα, τα καταθλιπτικά

και αποπνικτικά δωμάτια ξενοδοχείων, τα πολύβουα παζάρια

και τις λοκάντες υπο κατάρρευση. Γούστα είναι αυτά...



Μα τότε γιατί πήγες;;;;;; Είσαι βέβαια γνωστή βιτσιόζα αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασες τον εαυτό σου!!!! Περιμένω πραγματικά με μεγάλη αγωνία την ιστορία σου!!!!!!!
 
Last edited by a moderator:

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
ggonholidays με τέτοιο αβαταρ που έχεις ? Που να σε τρέχω μαρή στα όρη στα άγρια βουνά? Ασε... θα σε περιλάβει το γνωστό τρίο -Γιαννούλα, go2 και Κλεό- και σε βλέπω σε αιώρα με κοκτέιλ και κοκοφοίνικες (αυτά τα 3 κορίτσια έχουν καταντήσει μάστιγα του φόρουμ για εμάς τους ορεινούς).

Βρε Γιαννούλα, βρε Γιαννούλα, μα γιατί διαβάζεις ιστορίες από χώρες που δεν διαθέτουν Υπουργό Ναυτιλίας ή έστω Τουρισμού? ωρες- ωρες πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
γιατί εσύ είσαι βιτσιόζα και γω μαζόχα!!!! χαχαχαχαχαχαχαχααχ αλλά πάνω απ'όλα αγαπώ @dim kyr άσχετα αν κάποιες φορές δεν ταιριάζουμε στα γούστα!!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.787
Likes
18.207
Να... τέτοια μου λες και θα σου προτείνω στο επόμενο να πάμε μαζί (και μιλάμε για προορισμό cult!).
Έρχομαι σούμπιτος. Είμαι πολύ του καλτ και της ταλαιπωρίας άλλωστε, είμαι μικρός ακόμα :)

Οπότε περιμένω πρόταση (μόνο σοβαρή ε).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.570
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom