Γαλλία Γερμανία Αλσατία Μέλανας Δρυμός

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρεϊνιόν
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλησπέρα σε ολους. Ειπα να μην ανοιξω καινουργιο θεμα απλα για μια ερωτησουλα. Πως θα μπορουσα ομως να μοιραζα μερικες μερες (8 ή το πολυ 10) σε Χαιδελβεργη,Μπαντεν-Μπαντεν και Στρασβουργο?Ειναι πολλες,ειναι λιγες,δεν ξερω?
Για μεσα Αυγουστου σκεφτομαι και ειμαι πολυ μπερδεμενος γιατι δεν ξερω ακομα που θα παμε διακοπες οικογενειακως ειτε Ελλαδα,ειτε εξωτερικο.
Το οικονομικο ειναι το πρωτο που με απασχολει.Ξεκινω απο εκει.
Καποια γνωμη για το παραπανω?
θενξ εκ των προτερων...
3-2-4 περίπου και από εμένα. 4 Στρασβούργο αν πάτε και και Αλσατία, όπως λέει και η @LOULOUTGAL.

Τη Χαϊδελβέργη τη βλέπεις σε 2 μέρες, μαζί και με το κάστρο. Αν σας αρέσουν τα αυτοκίνητα / αεροπλάνα, θα έβαζα πάση θυσία και το Technik Museum Sinsheim στο κοντινό Sinsheim. Για όποιον είναι λάτρης, το συγκεκριμένο είναι άχαστο (το μοναδικό στον κόσμο με Concord και Tupolev, το Blue Flame, DeLorean, Testarossa, dragsters και δε συμμαζεύεται). :clap:

Kostass

Member
3-2-4 περίπου και από εμένα. 4 Στρασβούργο αν πάτε και και Αλσατία, όπως λέει και η @LOULOUTGAL.

Τη Χαϊδελβέργη τη βλέπεις σε 2 μέρες, μαζί και με το κάστρο. Αν σας αρέσουν τα αυτοκίνητα / αεροπλάνα, θα έβαζα πάση θυσία και το Technik Museum Sinsheim στο κοντινό Sinsheim. Για όποιον είναι λάτρης, το συγκεκριμένο είναι άχαστο (το μοναδικό στον κόσμο με Concord και Tupolev, το Blue Flame, DeLorean, Testarossa, dragsters και δε συμμαζεύεται). :clap:
Τέλεια, ευχαριστώ. Ωραία πρόταση.
Απλά τα παραπάνω που μου γράφεις είναι δηλαδή 10 μέρες(9 διανυκτερεύσεις);

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρεϊνιόν
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Τέλεια, ευχαριστώ. Ωραία πρόταση.
Απλά τα παραπάνω που μου γράφεις είναι δηλαδή 10 μέρες(9 διανυκτερεύσεις);
Ναι, στο γράφω σαν 10ήμερο. Η Χαϊδελβέργη βγαίνει σε 2 μέρες, αν δεν θες να πας στο Sinsheim. Υπολόγισε μισή μέρα στο κάστρο. Εγώ την είχα επισκεφθεί Π-Σ-Κ, ουσιαστικά για να πάω στο μουσείο. Είχα συμβουλευτεί την ιστορία του @gelf, δες το Κεφάλαιο 3. Είχα μείνει κι εγώ στο Hotel Zum Ritter St. Georg, επίσης επιβεβαιώνω και ότι το Schnitzelbank έχει πολύ ωραίο φαγητό! Κάπου όταν είχα πάει κι εγώ, έγραφε και ο @gkalla για την Χαϊδελβέργη εδώ.

Αν κινηθείς με τα ΜΜΜ, έχε υπόψη ότι αν μείνεις στο κέντρο της Χαϊδελβέργης, είναι λίγο περπάτημα από τους σταθμούς των τρένων (και ο κεντρικός δρόμος Hauptstrasse είναι πλακόστρωτος).

Για Αλσατία, βάζω 4ήμερο, αν κόψετε μέρα από τη Χαϊδελβέργη, εγώ θα την έβαζα εκεί παρά στο Μπάντεν Μπάντεν. :rolleyes-80:

Last edited:

Kostass

Member
Ναι, στο γράφω σαν 10ήμερο. Η Χαϊδελβέργη βγαίνει σε 2 μέρες, αν δεν θες να πας στο Sinsheim. Υπολόγισε μισή μέρα στο κάστρο. Εγώ την είχα επισκεφθεί Π-Σ-Κ, ουσιαστικά για να πάω στο μουσείο. Είχα συμβουλευτεί την ιστορία του @gelf, δες το Κεφάλαιο 3. Είχα μείνει κι εγώ στο Hotel Zum Ritter St. Georg, επίσης επιβεβαιώνω και ότι το Schnitzelbank έχει πολύ ωραίο φαγητό! Κάπου όταν είχα πάει κι εγώ, έγραφε και ο @gkalla για την Χαϊδελβέργη εδώ.

Αν κινηθείς με τα ΜΜΜ, έχε υπόψη ότι αν μείνεις στο κέντρο της Χαϊδελβέργης, είναι λίγο περπάτημα από τους σταθμούς των τρένων (και ο κεντρικός δρόμος Hauptstrasse είναι παλκόστρωτος.

Για Αλσατία, βάζω 4ήμερο, αν κόψετε μέρα από τη Χαϊδελβέργη, εγώ θα την έβαζα εκεί παρά στο Μπάντεν Μπάντεν. :rolleyes-80:
Ναι 'σαι καλά,ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου.

αντον

Member
Ναι 'σαι καλά,ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου.
Χαιδελβεργη και Κολμάρ οι ομορφότερες πόλεις της περιοχής
Νομίζω 2 διανυκτέρευσεις Χαιδελβεργη είναι εντάξει ,δηλαδή τρεις ημέρες,όπως και 2 Στρασβούργο οπότε βάλε οπωσδήποτε και 1 Κολμάρ που είναι κουκλιστικο και πολύ κοντά στο Στρασβούργο η κάνε μια ημερήσια εκδρομή.
Στη Χαιδελβεργη περπάτησε το μονοπάτι των φιλοσόφων με την απίστευτη θέα και δοκίμασε μπύρα δικής τους παραγωγής στο εστιατόριο Vetter's που έχει μπει στο βιβλίο Guinness το 1994 σαν την δυνατότερη μπύρα στον κοσμο

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
μερικες μερες (8 ή το πολυ 10) σε Χαιδελβεργη,Μπαντεν-Μπαντεν και Στρασβουργο?Ειναι πολλες,ειναι λιγες,δεν ξερω?
Κι από εμένα σίγουρα δύο σε Χαΐδελβέργη και 1-2 (αναλόγως αν θα είναι 8 ή 10 μέρες) στο Κολμάρ. Τις υπόλοιπες Στρασβούργο κυρίως και Φράιμπουργκ. Αν υπάρχει αυτοκίνητο δε πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψεις τα χωριά των οινοποιών της Αλσατίας.
Για Χαϊδελβέργη έχω γράψει εδώ,για Κολμάρ & τριγύρω εδώ,πρόσφατες επισκέψεις και οι δύο. ;)

Kostass

Member
Κι από εμένα σίγουρα δύο σε Χαΐδελβέργη και 1-2 (αναλόγως αν θα είναι 8 ή 10 μέρες) στο Κολμάρ. Τις υπόλοιπες Στρασβούργο κυρίως και Φράιμπουργκ. Αν υπάρχει αυτοκίνητο δε πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψεις τα χωριά των οινοποιών της Αλσατίας.
Για Χαϊδελβέργη έχω γράψει εδώ,για Κολμάρ & τριγύρω εδώ,πρόσφατες επισκέψεις και οι δύο. ;)
Ευχαριστώ και σένα για τις ιδέες σου ψηλέ. Ναι μάλλον θα είναι 10 ημέρες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.031
Μέλη
39.750
Νεότερο μέλος
Popl

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom