ΗΠΑ Αμερική γενικώς, ΝΥ πιο ειδικώς

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
τραβελερ.....τραβελερ......
ειπαμε πηγες ταξιδακι αλλα αντι να χαλαρωσεις ηρθες με πολλα νευρα........
δεν ειπα οτι ειναι καλο βιβλιο αλλα εχει χρησιμες πληροφοριες αν τα καταφερει να το τελειωσει.
οσο για το που ειναι το επομενο ταξιδι μου......δεν νομιζω οτι σε αφορα το θεμα αλλα δεν μου λες που ξερεις τι λεει το βιβλιο??????
το εχεις διαβασει και εσυ?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ δεν κατάλαβα τελικά, το βιβλίο μας το πρότεινες ως καλό ή το ανέφερες ως απαράδεκτο;
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
ειναι βιβλιο για οσους διαβαζουν βιπερ.......οτι σημαινει αυτο..... αλλα εχει καλες πληροφοριες για δρομους και νυχτερινη ζωη στη ΝΥ.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.539
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ωραία, μόλις τελείωσε η συνάντηση με τους συνταξιδιώτες όπου εκτός από το αντιγριπικό εμβόλιο και τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα πάθουν τίποτε από την ακίνδυνη γρίπη (τι τραβάω ο άνθρωπος), πρυτάνευσε και η λογική. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε ότι ο Νιαγάρας θα περιμένει για άλλη φορά διότι βρίσκεται πολύ μακριά. Επίσης η απαράδεκτη πενθήμερη εκδρομή πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων λόγω του ότι -όπως σοφά υποδείχθηκε εδώ- θα περνούσαμε όλη την ημέρα στα λεωφορεία κι επίσης οι κριτικές για το gotobus στον tripadvisor ήταν κατά 80% τραγελαφικές (taver, εσένα που σου αρέσουν οι κριτικές ρίξ' του μια ματιά, έχει αρκετό γέλιο).

Άρα μας μένουν 7 ολόκληρες ημέρες για ΝΥ, Βοστώνη και DC. Η λογική λέει ότι η μερίδα του λέοντος θα πάει στη ΝΥ, τέσσερις ή πέντε μέρες δηλαδή. Ας πούμε ότι είναι 4. Ερωτήσεις:
  1. Αν οι τέσσερις μέρες πάνε στη ΝΥ, οι υπόλοιπες τρεις πώς μοιράζονται; Δυο σε Βοστώνη και μία στη DC ή αντίστροφα; Ποια από τις δύο πόλεις είναι πιο αξιόλογη κατά τη γνώμη σας;
  2. Θα έχω 5 εβδομάδες μπροστά μου να διαβάσω τους οδηγούς που παρήγγειλα για τη ΝΥ, αλλά έως τότε αν κάποιος θέλει να κάνει ένα πολύ απλό σχέδιο για το τι μπορεί να δει ομαδοποιημένα κάποιος στη ΝΥ για 4 μέρες θα το εκτιμούσα πολύ. Ήδη προηγουμενο ποστ του taver προς αυτήν την κατεύθυνση βοήθησε πολύ, αν κάποιος άλλος έχει ιδέες ή ο taver θέλει να εμβαθύνει, θα ήταν μεγάλη βοήθεια. Π.χ "πρώτη μέρα μουσεία, δεύτερη Μπρονξ/Χάρλεμ/Broadway, τρίτη Central Park & γέφυρες" κλπ
  3. Το θέμα της διαμονής βρήκαμε άκρη να το λύσουμε. Το θέμα της διατροφής; Εντάξει, συνήθως θα τρώμε στα φτηνά, αλλά αν υπάρχουν 2-3 μέρη που πιστεύετε πως πραγματικά αξίζουν τον κόπο να πληρώσει κανείς και το χρόνο να τα βρει... είμαστε όλο αυτιά. Ομοίως και για nightlife.
  4. Ό,τι άλλο σας κατέβει, πάντα χρήσιμο είναι. Και το παραμικρό σχόλιο βοηθάει, άσχετοι και αποκλεισμένοι άνθρωποι είμαστε... (το να ψάχνω πληροφορίες για την Ουάσιγκτον στις βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία της Αβάνας είναι λίγο σουρεάλ...)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.006
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για το 1, δεν έχω πάει, αλλά απλώς μελετάω ένα east coast roadtrip για του χρόνου. Εγώ το σκεφτόμουνα για 2 και 2 μέρες, αλλά υποθέτω ότι επειδή στo DC έχει πολλά μουσεία, αν σε ενδιαφέρουν τότε ο χρόνος τους είναι πιο ανελαστικός...

Για το 2...
4 μέρες, ε? Tough. Αναγκαστικά τα πιο απομεμακρυσμένα και λιγότερο sos, εξαιρούνται...

Αν κάποια από όλες είναι Κυριακή, ξεκινήστε τη μέρα σας με gospel στην Αβυσσινιακή εκκλησία στο Harlem. Ότι σχέση και να έχετε με τη θρησκεία, είναι θέαμα... Μετά, κάντε μια βόλτα στα αξιοθέατα της περιοχής, και κατηφορήστε στο Metropolitan Museum (στη 5η λεοφώρο, μέσα στο central park). Δείτε στοχευμένα αυτά που σας ενδιαφέρουν (γιατί το μουσείο είναι τέρας), και βγείτε στο πάρκο. [ Το central park είναι στα καλύτερα του τις Κυριακές, που μαζεύεται εκεί η μισή πόλη ].
Λίγο πριν νυχτώσει, πηγαινετε στο Top of the Rock (όχι στο Empire state γιατί θα βρείτε τρελλή ουρά εκείνη την ώρα) και απολάυστε ηλιοβασίλεμα και νυκτερινό Manhattan Skyline.

Μια μέρα μπορεί να πάει στο λιμάνι & το downtown.
Wall street, ground zero, south street seaport, battery park city, και βέβαια ένα από τα εξής 2: Κρουαζιέρα στο άγαλμα της Ελευθερίας και το Ellis Island Ή πήγαινε-έλα στο staten island με το staten island ferry (χωρίς αποβίβαση στο staten island, απλά για τη θέα από το πλοίο) - το ferry είναι το τελευταίο δωρεάν μεταφορικό μέσο στην πόλη. Αν μένει χρόνος, μετρό για downtown brooklyn, και περπάτημα τη γέφυρα προς τα πίσω.

Μια ακόμα μέρα: midtown: Times square/broadway (μπορείτε να κλείσετε και για καμιά παράσταση, υπάρχει γκισέ για οικονομικά same-day tickets στην Times Square), rockfeller center και 5th avenue, grand central, united nations (δυστυχώς δε θα μπείτε, είναι κλειστά για ανακαίνιση), ΜοΜΑ (αν σας ενδιαφέρει), shopping district, bryant park (φροντίστε να το πετύχετε ώρα lunch break) - η περιοχή έχει πολύ "πράμα". Αν μένει ακόμα χρόνος, κατηφορίστε στο East Village (θα διαβάσεις στους οδηγούς...)

Μια ακόμα μέρα: Ότι έμεινε από sos: Empire state building, brooklyn museum & prospect park, chinatown, dumbo, brooklyn heights, brooklyn bridge, lower east side, καμμιά βολτα στο bronx... κλπ.

Για το 3, αναμένεις σχόλια από ένα άρτι αφιχθέντα καλοφαγά αντιπρόσωπο που μόλις επέστρεψε... Πάντως υποθέτω ότι τόσες μέρες στο SW θα έχετε μπουχτίσει στα traditional burgers, texas BBQ και λοιπά steaks, που λίγη "γκουρμεδιά" δε θα σας κακοπέσει.

Για βράδυ πάντως, οι sos περιοχές είναι billyburg (williamsburg) για μπαρότσαρκες γενικώς, metpacking district για trendy καταστάσεις, και east village για πολύ alternative σκηνικά...

[ Μου βρίσκονται περί τους 10 οδηγούς για NYC: 3 εκδόσεις LP City Guide, LP encounter, michelin green, zagat, time out, rough guide μικρό και μεγάλο, rough guide directions, LP USA κ.α. Δεν προλαβαίνω να σε εφοδιάσω, αλλά αν θες να lookup something... ]
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αν κάποια από όλες είναι Κυριακή, ξεκινήστε τη μέρα σας με gospel στην Αβυσσινιακή εκκλησία στο Harlem. Ότι σχέση και να έχετε με τη θρησκεία, είναι θέαμα...
Ημουν την περασμένη Κυριακή... μιλάμε για φοβερό γκόσπελ αλλά...
Το θέμα είμαι μυστήριο γιατί η εκκλησία λειτουργεί με μέλη... μαζεύετε όλη η κοινότητα στις 9 που αρχίζει η λειτουργία... οι ξένοι δεν έχουν δικαίωμα να μπουν πριν τελειώσει η λειτουργία γιαυτό υπολόγιζε ότι θα μπεις κατά τις 11 με 11.15... η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ... οι τουρίστες σχηματίζουν ουρά από τις 9 το πρωί... και μιλάμε για μεγάλη ουρά... θα περιμένεις για κανένα δύωρο...επίσης υπάρχει περίπτωση αν η ουρά είναι μεγάλη και είσαι πίσω πίσω να φας πόρτα γιατί η εκκλησία δεν είναι και τεράστια... τέλος, SOS απαγορεύονται τα flip flops και τα σόρτς...

ΦΑΓΗΤΟ... Αν ψάχνεις για το απόλυτο φτηνό Bergger το μαγαζί είναι ένα... Corner Bistro στο Village... και μια που θα είσαι εκει κάνε και μια βόλτα στο Meatpacking District
Meatpacking District το πιό hot μερος στη Ν.Υ αυτή την στιγμή...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.539
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τράβελερ, από διαμονή στη ΝΥ τι έκανες;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.539
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισα και διέταξα ότι θα φάει μαύρο και η Βοστώνη. Έτσι θα έχουμε 5 πλήρεις μέρες στη ΝΥ και δύο στη Washington, νομίζω ότι είναι καλύτερα.

Οπότε, taver, αν έχεις συστάσεις και για πέμπτη μέρα, δώσε τα φώτα σου στο λαό. Επίσης όποιος ξέρει από DC...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.006
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Έχοντας μια μέρα παραπάνω, ακυρώνεις το:

"Μια ακόμα μέρα: Ότι έμεινε από sos: Empire state building, brooklyn museum & prospect park, chinatown, dumbo, brooklyn heights, brooklyn bridge, lower east side, καμμιά βολτα στο bronx... κλπ."

Στην ημέρα του λιμανιού/downtown αλλάζεις στο τέλος αντί για τη brooklyn bridge μια βόλτα στο Empire State building και τη γύρω περιοχή.

Και προσθέτεις ακόμα:
Ημέρα Α: Downtown Brooklyn, Brooklyn Heights, Dumbo (δίπλα είναι όλα αυτά), πέρασμα της Brooklyn bridge με κατεύθυνση προς Manhattan. Βόλτα στην Chinatown, κι από κει μέσω της Little Italy φτάνεις στο Soho (όπου ενδιαφέρει κυρίως η αρχιτεκτονική). Αν σας βαστάνε ακόμα τα πόδια σας συνεχίζετε για βόλτα στο Greenwich Village (δείτε και κανα μπασκετάκι στα cages της 6th ave & 4th street - λέγεται ότι εκεί παίζεται το καλύτερο street basketball της χώρας) και συνεχίστε στο Washington square park, στο west village. Κάπου εκεί θα σας έχει πιάσει το βράδυ, αλλά είστε στο μέρος της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται - και δίπλα είναι και το meatpacking.

Ημέρα Β: Βrooklyn museum & prospect park, και μετά επιλογή 1-2 από: α) Ότι αφήσατε τις προηγούμενες μέρες β) εκδρομή με το subway μέχρι το Coney Island γ) Επίσκεψη στο Bronx και το giants stadium. δ) Αεροπλανοφόρο-μουσείο Interpid ε) Το μετρό για τη ΒΔ άκρη του Manhattan, στα Washington Heights και το μουσείο Cloisters στ) To τελεφερίκ (tramway το λένε) για το roosvelt island: Η καλύτερη θέα στο east river από ψηλά...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.539
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φίλε, θα' πρεπε να χρεώνεις για όλα αυτά που γράφεις...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.844
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom