Ολλανδία Αμστερνταμ

mariath

Member
Μηνύματα
2.223
Likes
5.761
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Αν σου αρέσει το έθνικ φαγητό, κάνε οπωσδήποτε μια επίσκεψη σε ινδονησιακό εστιατόριο. Νομίζω ότι τα καλύτερα (εκτός ινδονησίας φυσικά) βρίσκονται εκεί.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.042
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και μια και πας στη χώρα του γάλακτος, του Edam και του Gouda (και πολλών ακόμα), είναι εμπειρία να δοκιμάσεις fondue στο Restaurant Crignon (Gravenstraat 28, πίσω από την εκκλησία Nieuwekerk, δίπλα στην πλατεία Dam). Το εστιατόριο είναι το ολλανδικό αντίστοιχο ενός γαλλικού fromagerie, με την έννοια ότι ειδικέυεται στα τυριά μόνο.

Λίγο τουριστικό (την πρώτη φορά που πήγα ήταν γεμάτο αμερικανούς), και μετρίως ακριβό, αλλά αξίζει, και ως χώρος, και κυρίως ως φαγητό. Έχω φάει 2 φορές εκεί (το 2005 και το 2007), και ακόμα το θυμάμαι...
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
Ναι αυτά είναι!!!!!! πωωω, μου τρέχουν τα σάλια!! Την τελευταία φορά που ήμουν στην Ολλανδία (και τα ανακάλυψα) πήρα 3 κουτιά φεύγοντας. Σκοπός μου ήταν να κρατήσω το 1 και να δώσω τα άλλα 2.. τελικά τα καταβρόχθισα και τα 3!! :D

υγ. Πρέπει να μπει smiley με ανθρωπάκι που του τρέχουν τα σάλια!!

καλα και εγω εχω τρελη πορωση με αυτα τα μπισκοτα. θυμαμαι μπορεις να αγορασεις και στον δρομο και ειναι τοσο μεγαλα και απολαυστικα. τα κρατας στο χερι και περιπλανιεσαι σαν χαμενη -lost in space- στα σοκακια της πολης.

οπως αναφερεται σε αλλο ποστ, πραγματι τα ειχα ανακαλυψει στα starbucks και ειχα τρελαθει απο την χαρα μου. με ειχαν καταλαβει ακομα και οι πωλητριες. επερνα ολα οσα ειχαν και παραπονιομουνα που δεν ειχαν και αλλα :D
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
εχουν περασει χρονια αλλα θα σου πω αυτα που μου εμειναν στο μυαλο περα απο τα μπισκοτα ..
ενα χωριουδακι που λεγοταν gouderak, ειναι μικρο αλλα παραδεισενιο.
στην πολη gouda υπαρχει ενα μουσειο, στο οποιο μπορεις να αρμεξεις αγελαδα και να σου δωσουν διπλωμα οτι αρμεξες καλα την αγελαδα. . εχει πολυ πλακα.
επισης θυμαμαι ενα μουσειο που βλεπεις την χωρα σε μινιατουρα, και αυτο ειναι πολυ ωραιο . λεγεται madurodam . .
εχουν και παρκο σαν την eurodisneyland που λεγεται efteling, και αυτο πολυ ωραιο αλλα θελει χρονο, εμας μας εφαγε μια μερα.
 

mpoufos

Member
Μηνύματα
25
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Εγω ημουν τον προηγούμενο μήνα στο Αμστερνταμ για 5 μέρες. Δεν καταφερα να κάνω τελικά όλα όσα ήθελα παρόλο που έτρεχα από το πρωί ως το βράδυ.
Οπωσδήποτε να νοικιάσεις ποδήλατο έστω και για μία μέρα. Βλέπεις την πόλη από άλλο μάτι. Για μένα πέρα από τα μουσεία τέχνης που εννοείται ότι θα πρέπει να πας θα σου πρότεινα το μουσείο της heineken- πολύ διασκεδαστικό, το nemo, και το artis zoo-φοβερός αλλά να είσαι εκεί πριν τις 3 να δεις να ταίζουν τα λιοντάρια και μην χάσεις την παράσταση με τις φώκιες-. Μην χάσεις το χρόνο σου στο μουσείο των διαμαντιών με τίποτα. Περπάτησε στην πόλη, είναι πολή όμορφη!!! Α! Και στο σπίτι της Αννα Φρανκ μπορείς να πας. Είναι συγκινητικό! Εγώ βόλτα με καραβάκι δεν πρόλαβα να κάνω και το σκυλομετάνοιωσα. Πρέπει να είαναι φανταστικά!
Τέτοιο καιρό έχει πολύ κρύο-ειδικά όταν περνάς από τα κανάλια...θερίζει!!
Από φαγητό εμείς την βγάλαμε με fast food...΄
Να βγάλεις την κάρτα iamsterdam-συμφέρει πολύ. Εγώ έκανα λάθος και έβγαλα άλλη που ίσχυε για όλη την Ολλανδία αλλά τελικά δεν πήγαμε πουθενά αλλού εκτός από το Αμστερνταμ!
Εννοείται ότι θα περάσεις και από την περιοχή των κοκκινων φαναριων-να δεις πως είναι. Εγώ πήγα και σε coffee shop το τελευταίο βράδυ παρόλο που δεν έχω σχέση με αυτά. Εχει πλάκα να δεις το πόσο ελεύθερα είναι εκεί τα πράγματα.
Καλά να περάσεις πάντως ότι κ αν κάνεις-που θα περάσεις καλά σίγουρα
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Να δούμε τι θα προλάβω να πρωτοκάνω εγώ μέσα σε 3 μέρες που θα μείνω! :roll:

Και να σκεφτείτε ότι δε θα την βγάλω μόνο στο Άμστερνταμ! Ας όψεται η ρημάδα η δουλειά που δε μπορώ να λείψω παραπάνω μέρες! :mad:
 

Alcorfu

Member
Μηνύματα
23
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 18/12- 30/12/09
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες
Οταν επιστρρεψω θα σας πω τις δικές μου εντυπωσεις.


ΥΓ Σοκολατάκια η μπισκοτακια να αγοράσω τελικα??
;)
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πρόκειται περί ψευδοδιλήμματος. Πάρε και τα δυό και τρώγε πότε το ένα πότε το άλλο.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ή δεν τα θυμάμαι καλά αυτά τα μπισκοτάκια των starbucks, ή όταν τα δοκίμασα δε με είχαν συγκλονίσει... :roll:
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Είναι κάτι στρογγυλά μπισκότα σε καρώ (να το πω; ) ανάγλυφο πάνω τους και σιρόπι καραμέλας μέσα, πολύ λεπτά και πλατιά περίπου όσο ένα μέτριο σουβέρ. Στα starbucks έχει 2 μπισκότα μέσα η συσκευασία. Αλλά όπως είπα, δεν είναι τόσο νόστιμα όσο τα γνήσια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.038
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom