Αναγκαστική αλλαγή θέσης σε αεροπλάνο

osfialgia

Member
Απ'οσο ξέρω ούτως ή άλλως οι αεροπορικές βαζουν τα ανήλικα (ή μέχρι κάποιας ηλικίας) παιδιά δίπλα στον κηδεμόνα τους (μέχρι δύο παιδιά ανά κηδεμόνα). Επομένως δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να εχουν εκδοθεί διαφορετικές θέσεις (εκτός κι αν κάνεις αυτό που είπε η @paefstra, που σε αυτή την περίπτωση ίσως όντως είσαι υποχρεωμένη να δώσεις τη θέση σου αλλά διαφωνώ κάθετα και μου φαίνεται τρελή γαϊδουριά).

Απ την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί κατα το τσεκαρισμα του εισιτηρίου σου στην επιβίβαση να σου έχει αλλάξει η θέση (και αν αρνηθείς, είτε την έχεις πληρώσει είτε οχι, δικαιουσαι αυτή την επιστροφή άρα;)
Επίσης αυτό ισχύει για την aegean, για τις άλλες αεροπορικές;
μπορεί να έχουν κάνει ηλεκτρονικό τσεκ ιν ατομικά ο καθένας αρκετοί επιβάτες και τη στιγμή που αγοράζει τα εισιτηρια μια οικογένεια 3 ατόμων πχ να μην υπάρχει πουθένα στο αεροσκαφος 3 θέσεις κενές διπλα διπλα.

Σε αυτή τη περίπτωση υποθέτω, πάνε σε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν πληρωσει για επιλογή της θέσης τους και απλά έχουν κάνει τσεκ ιν ήδη , και τους ζητουν να αλλάξουν θέση.
Κάπως έτσι το καταλαβαίνω

Billouk

Member
μπορεί να έχουν κάνει ηλεκτρονικό τσεκ ιν ατομικά ο καθένας αρκετοί επιβάτες και τη στιγμή που αγοράζει τα εισιτηρια μια οικογένεια 3 ατόμων πχ να μην υπάρχει πουθένα στο αεροσκαφος 3 θέσεις κενές διπλα διπλα.

Σε αυτή τη περίπτωση υποθέτω, πάνε σε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν πληρωσει για επιλογή της θέσης τους και απλά έχουν κάνει τσεκ ιν ήδη , και τους ζητουν να αλλάξουν θέση.
Κάπως έτσι το καταλαβαίνω
Θα μπορούσαν να το ζητήσουν στους "Light" της Aegean που γίνεται τυχαία εκχώρηση. Επίσης, στα μικρά αεροσκάφη (ATR) οι θέσεις είναι 2 και 2 στη σειρά. Όμως, όταν πληρώνεις flex ή comfort flex για να έχεις και αυτή την παροχή, δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου, πόσο μάλλον να μη με ρωτάνε αν θέλω και να φωνάζουν από το μικρόφωνο το επώνυμό μου για να με ενημερώσουν λίγα λεπτά πριν την επιβίβαση.

Last edited:

rikios

Member
Το μόνο που βρήκα σχετικά με ακούσια αλλαγή θέσης στην Aegean είναι αυτό:
Για ακούσιες αλλαγές θέσεων, που προκαλούνται από επιχειρησιακούς παράγοντες (όπως αλλαγή αεροσκάφους ή άλλους λόγους ασφαλείας), αυτομάτως θα σας δοθεί μία ισάξια νέα θέση. Ωστόσο στην περίπτωση που μια τέτοια αλλαγή θέσης δεν είναι εφικτή, θα λάβετε την αντίστοιχη αποζημίωση.

Πάντως, δεν συνιστά ακούσια αλλαγή θέσης όταν έχεις συναινέσει, δηλαδή όταν σε ρωτήσει το πλήρωμα της Aegean και πεις ναι. Να σε υποχρεώσει το πλήρωμα νομίζω είναι δύσκολο, οι υποχρεωτικές αλλαγές χτυπούν κατά τη σάρωση της κάρτας επιβίβασης στη διάρκεια του boarding.
Αν ενδιαφέρεστε, συμβουλές υπάρχουν στο robocat5.gr
Οπότε, αν η τοποθεσία άλλαξε λόγω τεχνικών λόγων, δίνουν αυτόματα μια άλλη, ενώ αν την ζητήσαμε εμείς, είναι πλέον εθελοντικό. Κατανοητό.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Θα μπορούσαν να το ζητήσουν στους "Light" της Aegean που γίνεται τυχαία εκχώρηση. Επίσης, στα μικρά αεροσκάφη (ATR) οι θέσεις είναι 2 και 2 στη σειρά. Όμως, όταν πληρώνεις flex ή comfort flex για να έχεις και αυτή την παροχή, δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου, πόσο μάλλον να μη με ρωτάνε αν θέλω και να φωνάζουν από το μικρόφωνο το επώνυμό μου για να με ενημερώσουν λίγα λεπτά πριν την επιβίβαση.
Τώρα που το θυμηθηκα, την τελευταία φορά που διαλεξα θέση (φλεξ), μετά απο κανα διβδομαδο μου ηρθε email οτι η θέση αυτή δεν ειναι πλεον διαθέσιμη και οτι με εβαλαν σε μια αντίστοιχη. Φαντάζομαι οτι εκεί δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Αλλα το να στο λενε λιγο πριν την επιβίβαση δεν το θεωρώ σωστό.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι να εχουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Δηλαδή οκ να μην εχουν καταφέρει να κάτσουν μαζί και να τους εξυπηρετήσεις, δεδομένου όμως οτι δεν εχει επίπτωση σε κανέναν (αλλο το να παραχωρησεις υποχρεωτικά τη θέση σου). Δε ξέρω, μαλλον στραβομεγαλώνω 😅

Αλλο που μου εχει τύχει (παλι με ετζηαν) ειναι να κανουν αυτή την τυπική ενημέρωση κατα την επιβίβαση σε μια γυναίκα οτι καθεται σε εξοδο κινδυνου κλπ και αυτή (ηταν καπως μεγαλη) τους είπε οτι δε ξερει αν μπορεί να βοηθήσει. Επειδή το αεροπλάνο ηταν γεμάτο, έγινε ενας χαμός για να της αλλάξουν τη θέση. Φανταζομαι ότι ουτε εκεί μπορείς να κάνεις κατι αν σου τυχει, γιατί είναι θέμα "ασφαλειας" (μπορείς βεβαια να πεις κι εσύ οτι δε ξερεις αν μπορείς να βοηθήσεις αν συμβεί κάτι)

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.170
Μέλη
39.904
Νεότερο μέλος
serenade

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα