Αναγκαστική αλλαγή θέσης σε αεροπλάνο

osfialgia

Member
Απ'οσο ξέρω ούτως ή άλλως οι αεροπορικές βαζουν τα ανήλικα (ή μέχρι κάποιας ηλικίας) παιδιά δίπλα στον κηδεμόνα τους (μέχρι δύο παιδιά ανά κηδεμόνα). Επομένως δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να εχουν εκδοθεί διαφορετικές θέσεις (εκτός κι αν κάνεις αυτό που είπε η @paefstra, που σε αυτή την περίπτωση ίσως όντως είσαι υποχρεωμένη να δώσεις τη θέση σου αλλά διαφωνώ κάθετα και μου φαίνεται τρελή γαϊδουριά).

Απ την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί κατα το τσεκαρισμα του εισιτηρίου σου στην επιβίβαση να σου έχει αλλάξει η θέση (και αν αρνηθείς, είτε την έχεις πληρώσει είτε οχι, δικαιουσαι αυτή την επιστροφή άρα;)
Επίσης αυτό ισχύει για την aegean, για τις άλλες αεροπορικές;
μπορεί να έχουν κάνει ηλεκτρονικό τσεκ ιν ατομικά ο καθένας αρκετοί επιβάτες και τη στιγμή που αγοράζει τα εισιτηρια μια οικογένεια 3 ατόμων πχ να μην υπάρχει πουθένα στο αεροσκαφος 3 θέσεις κενές διπλα διπλα.

Σε αυτή τη περίπτωση υποθέτω, πάνε σε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν πληρωσει για επιλογή της θέσης τους και απλά έχουν κάνει τσεκ ιν ήδη , και τους ζητουν να αλλάξουν θέση.
Κάπως έτσι το καταλαβαίνω

Billouk

Member
μπορεί να έχουν κάνει ηλεκτρονικό τσεκ ιν ατομικά ο καθένας αρκετοί επιβάτες και τη στιγμή που αγοράζει τα εισιτηρια μια οικογένεια 3 ατόμων πχ να μην υπάρχει πουθένα στο αεροσκαφος 3 θέσεις κενές διπλα διπλα.

Σε αυτή τη περίπτωση υποθέτω, πάνε σε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν πληρωσει για επιλογή της θέσης τους και απλά έχουν κάνει τσεκ ιν ήδη , και τους ζητουν να αλλάξουν θέση.
Κάπως έτσι το καταλαβαίνω
Θα μπορούσαν να το ζητήσουν στους "Light" της Aegean που γίνεται τυχαία εκχώρηση. Επίσης, στα μικρά αεροσκάφη (ATR) οι θέσεις είναι 2 και 2 στη σειρά. Όμως, όταν πληρώνεις flex ή comfort flex για να έχεις και αυτή την παροχή, δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου, πόσο μάλλον να μη με ρωτάνε αν θέλω και να φωνάζουν από το μικρόφωνο το επώνυμό μου για να με ενημερώσουν λίγα λεπτά πριν την επιβίβαση.

Last edited:

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Θα μπορούσαν να το ζητήσουν στους "Light" της Aegean που γίνεται τυχαία εκχώρηση. Επίσης, στα μικρά αεροσκάφη (ATR) οι θέσεις είναι 2 και 2 στη σειρά. Όμως, όταν πληρώνεις flex ή comfort flex για να έχεις και αυτή την παροχή, δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου, πόσο μάλλον να μη με ρωτάνε αν θέλω και να φωνάζουν από το μικρόφωνο το επώνυμό μου για να με ενημερώσουν λίγα λεπτά πριν την επιβίβαση.
Τώρα που το θυμηθηκα, την τελευταία φορά που διαλεξα θέση (φλεξ), μετά απο κανα διβδομαδο μου ηρθε email οτι η θέση αυτή δεν ειναι πλεον διαθέσιμη και οτι με εβαλαν σε μια αντίστοιχη. Φαντάζομαι οτι εκεί δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Αλλα το να στο λενε λιγο πριν την επιβίβαση δεν το θεωρώ σωστό.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι να εχουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Δηλαδή οκ να μην εχουν καταφέρει να κάτσουν μαζί και να τους εξυπηρετήσεις, δεδομένου όμως οτι δεν εχει επίπτωση σε κανέναν (αλλο το να παραχωρησεις υποχρεωτικά τη θέση σου). Δε ξέρω, μαλλον στραβομεγαλώνω 😅

Αλλο που μου εχει τύχει (παλι με ετζηαν) ειναι να κανουν αυτή την τυπική ενημέρωση κατα την επιβίβαση σε μια γυναίκα οτι καθεται σε εξοδο κινδυνου κλπ και αυτή (ηταν καπως μεγαλη) τους είπε οτι δε ξερει αν μπορεί να βοηθήσει. Επειδή το αεροπλάνο ηταν γεμάτο, έγινε ενας χαμός για να της αλλάξουν τη θέση. Φανταζομαι ότι ουτε εκεί μπορείς να κάνεις κατι αν σου τυχει, γιατί είναι θέμα "ασφαλειας" (μπορείς βεβαια να πεις κι εσύ οτι δε ξερεις αν μπορείς να βοηθήσεις αν συμβεί κάτι)

Last edited:

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ζυρίχη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Επομένως δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να εχουν εκδοθεί διαφορετικές θέσεις
Είμαστε ζευγάρι με 2 παιδιά.
1) Μου έχει τύχει να έχω ένα δικό μου εισιτήριο open από άλλη κράτηση και το χρησιμοποίησα σε ταξίδι που έκανα με την οικογένεια. Οπότε τα παιδιά κι ο άνδρας μου έκαναν ξεχωριστή κράτηση.
2) Μου έχει τύχει σε μία πτήση που ταξιδεύαμε οικογενειακώς να προσθέσω την ανιψιά μου αργότερα.
3) Μου έχει τύχει να ταξιδεύω επιστροφής μόνη με τα παιδιά και λόγω έκτακτων καταστάσεων να μην μπορώ να ταξιδέψω και βγάλαμε άλλο εισιτήριο σε συγγενή.
Απλά ως παραδείγματα για το πώς μία οικογένεια δεν είναι πάντα στην ίδια κράτηση.
Σε όλες τις περιπτώσεις ζήτησα να ενωθούν οι κρατήσεις. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις θέσεις, δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο. Ίσως σε όλες τις περιπτώσεις να ήταν flex το εισιτήριο. Πάντως και light εισιτήριο που έχουμε βγάλει όλοι οικογενειακώς σε μία κράτηση μαζί καθίσαμε. Νομίζω η Aegean αν ειναι ίδια κράτηση βάζει δίπλα τα άτομα και στη light κατηγορία.
Μία φορά είχα πετάξει οικογενειακώς με Easyjet κι είχα ρωτήσει εδώ αν χρειάζεται να κλείσω θέσεις για να καθίσουμε μαζί, η απάντηση ήταν πως τα παιδιά κάθονται δίπλα στους γονείς ούτως ή άλλως κι όντως στην πράξη αυτό έγινε.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Κάπου είχα διαβάσει πως κάποιος που άλλαξε θέση βρήκε το μπελά του και αποκλείστηκε μελλοντικά από την εταιρεία γιατί αυτός που κάθησε στη θέση που παραχώρησε δημιούργησε επεισόδιο. Οι αεροσυνοδοί κατέγραψαν την θέση και όχι το άτομο.
Σε περίπτωση που μου ζητήσουν αεροσυνοδοί αναγκαστική αλλαγή θέσης δεν θα αρνηθώ αλλά θα ζητήσω έγγραφη επιβεβαίωση με τους αριθμούς των θέσεων και αυτό νομίζω πρέπει να κάνουμε όλοι.
Χάρες σε οποιονδήποτε δεν κάνω.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Στην easyjet αν κάνεις το check in μόλις ανοίξει κάθονται όλοι μαζί τα άτομα που είναι στην ίδια κράτηση.
Στη ryanair πληρώνεις θέση και ησυχάζεις και αν μπλέκεις τόσο πολύ όσο περιγράφεται παραπάνω δεν αξίζει να υποχωρεις

zephyrousU

New Member
Τώρα που το θυμηθηκα, την τελευταία φορά που διαλεξα θέση (φλεξ), μετά απο κανα διβδομαδο μου ηρθε email οτι η θέση αυτή δεν ειναι πλεον διαθέσιμη και οτι με εβαλαν σε μια αντίστοιχη. Φαντάζομαι οτι εκεί δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Αλλα το να στο λενε λιγο πριν την επιβίβαση δεν το θεωρώ σωστό.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι να εχουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Δηλαδή οκ να μην εχουν καταφέρει να κάτσουν μαζί και να τους εξυπηρετήσεις, δεδομένου όμως οτι δεν εχει επίπτωση σε κανέναν (αλλο το να παραχωρησεις υποχρεωτικά τη θέση σου). Δε ξέρω, μαλλον στραβομεγαλώνω 😅

Αλλο που μου εχει τύχει (παλι με ετζηαν) ειναι να κανουν αυτή την τυπική ενημέρωση κατα την επιβίβαση σε μια γυναίκα οτι καθεται σε εξοδο κινδυνου κλπ και αυτή (ηταν καπως μεγαλη) τους είπε οτι δε ξερει αν μπορεί να βοηθήσει. Επειδή το αεροπλάνο ηταν γεμάτο, έγινε ενας χαμός για να της αλλάξουν τη θέση. Φανταζομαι ότι ουτε εκεί μπορείς να κάνεις κατι αν σου τυχει, γιατί είναι θέμα "ασφαλειας" (μπορείς βεβαια να πεις κι εσύ οτι δε ξερεις αν μπορείς να βοηθήσεις αν συμβεί κάτι)
Ναι, συμφωνώ, το να ενημερώνεις για την αλλαγή θέσης πριν την επιβίβαση είναι εντελώς ανάρμοστο. Είχα κι εγώ μια περίπτωση όπου με μετέφεραν σε άλλη θέση χωρίς εξηγήσεις, επειδή η θέση κοντά στην έξοδο κινδύνου δόθηκε σε επιβάτη με μικρό παιδί. Φαινομενικά λογικό, αλλά η αίσθηση της αδικίας παρέμεινε.

osfialgia

Member
Ναι, συμφωνώ, το να ενημερώνεις για την αλλαγή θέσης πριν την επιβίβαση είναι εντελώς ανάρμοστο. Είχα κι εγώ μια περίπτωση όπου με μετέφεραν σε άλλη θέση χωρίς εξηγήσεις, επειδή η θέση κοντά στην έξοδο κινδύνου δόθηκε σε επιβάτη με μικρό παιδί. Φαινομενικά λογικό, αλλά η αίσθηση της αδικίας παρέμεινε.
Μα ο επιβάτης με το μικρό παιδί θεωρητικά δε θα έπρεπε να κάθεται κοντά στην έξοδο κινδύνου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.173
Μέλη
39.907
Νεότερο μέλος
mariosbak

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα