Γενικά Αναζήτηση Προορισμού Low Budget

steisy

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Καλησπέρα σας,
Σκέφτομαι να πάω ένα ταξίδι με τη μαμά μου που δεν έχει βγει ποτέ εξωτερικό. Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, για 3 νύχτες. Τα προβλήματα είναι 2. Ένα είναι το low budget και 2ο και σημαντικότερο ότι χρειαζόμαστε προορισμό φιλικό προς άτομα με κινητικές δυσκολίες. Περπατάει κανονικά αλλά κάθε λίγο κ λιγάκι πρέπει να καθίσει για να αντέξει...
Ά, θα ανέβω Θεσ/νίκη και θα πετάξουμε από κει. Έχετε καμιά πρόταση?

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα σας,
Σκέφτομαι να πάω ένα ταξίδι με τη μαμά μου που δεν έχει βγει ποτέ εξωτερικό. Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, για 3 νύχτες. Τα προβλήματα είναι 2. Ένα είναι το low budget και 2ο και σημαντικότερο ότι χρειαζόμαστε προορισμό φιλικό προς άτομα με κινητικές δυσκολίες. Περπατάει κανονικά αλλά κάθε λίγο κ λιγάκι πρέπει να καθίσει για να αντέξει...
Βουκουρέστι για Οκτώβριο όμως

paefstra

Member
Συγγραφέας
Καλησπέρα σας,
Κλεισε μια οδικη Κωνπολη με ταξιδιωτικο γραφειο να σας πηγαινει παντου το λεωφορειο του με ξεναγο κιολας. Οτιδηποτε αλλο θα σας αγχωσει υπερβολικα αν εχετε μετρο, λεωφορεια, ταξι κλπ και θα σας κουρασει. Φθηνα πακετα εχει απο Θεσσαλονικη, ετσι ειχα παει την πρωτη φορα με Ζορπιδη.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κλεισε μια οδικη Κωνπολη με ταξιδιωτικο γραφειο να σας πηγαινει παντου το λεωφορειο του με ξεναγο κιολας. Οτιδηποτε αλλο θα σας αγχωσει υπερβολικα και θα σας κουρασει. Φθηνα πακετα εχει απο Θεσσαλονικη, ετσι ειχα παει την πρωτη φορα με Ζορπιδη.
Για τα μεγάλης ηλικίας άτομα (που θέλουν να κάθονται συχνά, να πηγαίνουν στη τουαλέτα συχνά ή να γυρίζουν στο κατάλυμα συχνά) δεν είναι ότι καλύτερο το ταξίδι με γκρουπ γιατί θέλουν να έχουν τον δικό τους ρυθμό. Και δεν είναι να κάθονται ώρες σε ένα λεωφορείο.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Για τα μεγάλης ηλικίας άτομα (που θέλουν να κάθονται συχνά, να πηγαίνουν στη τουαλέτα συχνά ή να γυρίζουν στο κατάλυμα συχνά) δεν είναι ότι καλύτερο το ταξίδι με γκρουπ γιατί θέλουν να έχουν τον δικό τους ρυθμό. Και δεν είναι να κάθονται ώρες σε ένα λεωφορείο.
Εγω βλεπω οτι τα ΚΑΠΗ, μαζι κι η μανα μου, φτανουν μεχρι Σμυρνη απο Θεσσαλονικη. Συνηθως τα γκρουπ αυτα εχουν μεγαλα ατομα που δεν μπορουν να οργανωσουν μονοι ταξιδια και πιανουν το μπουρου μπουρου για ωρες.

Εχει τουαλετα το λεωφορειο και επισης δεν ειναι αναγκη να ακολουθησει καποιος ολο το προγραμμα ενω μπορει να επιλεξει κεντρικο ξενοδοχειο.
Εγω το βρηκα παμφθηνο για τις παροχες: 3αστερο ως 4αστερο ξενοδοχειο με πρωινο και δωρεαν ξεναγηση, οδηγο εκδρομης και απολυτη ελευθερια να ακολουθεις η οχι το προγραμμα. Δεν σε εχουν δεμενο πανω τους. Εμεις ειχαμε παει στα μισα γιατι το βραδυ ξενυχτουσαμε αλλα οι μεγαλυτεροι που ξυπνανε πρωι ηταν απικο στο λεωφορειο για τις πρωινες επισκεψεις.
Επιπλεον:
Αποκλειεται να γκρινιαξει για το φαι "τι θα τρωω εκει", ολα ειναι σουπερ οικεια.
Θα παρει τη βαλιτσαρα της κι οχι το τσαντακι με 3 εσωρουχα, μια φουστα και μια μπλουζα με τη Ραιαν.
Θα γυρισει με ψωνια χωρις να στριμωχνετε 2 σοκολατες σε μια τσαντουλα.
Γι αυτο κανουν θραυση αυτες οι εκδρομες στη Γ ηλικια.

Last edited:

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγω βλεπω οτι τα ΚΑΠΗ, μαζι κι η μανα μου, φτανουν μεχρι Σμυρνη απο Θεσσαλονικη. Συνηθως τα γκρουπ αυτα εχουν μεγαλα ατομα που δεν μπορουν να οργανωσουν μονοι ταξιδια και πιανουν το μπουρου μπουρου για ωρες.

Εχει τουαλετα το λεωφορειο και επισης δεν ειναι αναγκη να ακολουθησει καποιος ολο το προγραμμα ενω μπορει να επιλεξει κεντρικο ξενοδοχειο.
Εγω το βρηκα παμφθηνο για τις παροχες: 3αστερο ως 4αστερο ξενοδοχειο με πρωινο και δωρεαν ξεναγηση, οδηγο εκδρομης και απολυτη ελευθερια να ακολουθεις η οχι το προγραμμα. Δεν σε εχουν δεμενο πανω τους. Εμεις ειχαμε παει στα μισα γιατι το βραδυ ξενυχτουσαμε αλλα οι μεγαλυτεροι που ξυπνανε πρωι ηταν απικο στο λεωφορειο για τις πρωινες επισκεψεις.
Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Και η δική μου μάνα όπου εκδρομή κι αυτή, αλλά απο ένα σημείο και μετά σταμάτησε γιατί δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Πλέον πάει μόνο μαζί μου όπου θέλει να πάει και μερικές φορές δυσκολεύεται μόνη της και για σύντομες μετακινήσεις.

Δεν αμφιβάλλω γι αυτά που λες, απλά υπολογίζω τις παραμέτρους που έθεσε η @steisy . Απο κει και πέρα αυτή ξέρει καλύτερα για τη μητέρα της

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλησπέρα σας,
Προτείνω ανεπιφύλακτα την οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για τους λόγους που υποστήριξε η @paefstra.
Καταρχήν είναι μια εκδρομή που δεν έχει σχεδόν καθόλου περπάτημα. Σε πάνε και σε αφήνουν έξω από το κάθε αξιοθέατο.
Μόνο η ξενάγηση στην Αγία Σοφία ήταν κουραστική αλλά πλέον γίνεται μόνο στο γυναικωνίτη.
Σε όλες τις άλλες εκκλησίες σε αφήνουν απέξω.
Να επιλέξεις την πενταήμερη εκδρομή με την ημερήσια στα Πριγκηπόνησσα.
Να ανεβείτε και στην άμαξα για να κάνετε βόλτα στην Πρίγκηπο. Βρείτε άλλα 2 άτομα από το γκρουπ και να μοιράσετε το κόστος.
Άλλη φθηνή οργανωμένη εκδρομή είναι η Σόφια μαζί με Φιλιππούπολη.
Ακολουθείτε το πρόγραμμα με το δικό σας ρυθμό.
Εγώ πέρσι πήγα τη μάνα μου (83 ετών) τετραήμερη εκδρομή με αεροπλάνο στη Ρόδο. Έφτιαξα το πρόγραμμα χαλαρό και νοίκιασα αμάξι μια μέρα για να την πάω στην Καλλιθέα, Λίνδο και σε κάτι σούπερ παραλίες.
Περπατούσαμε όσο άντεχε και τελικά αποδείχθηκε ότι είχε περισσότερες αντοχές από αυτές που πίστευα!!
Τώρα σκέφτομαι να την πάω είτε στο Παρίσι είτε στη Βιέννη. Θα δω..

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Καλησπέρα σας,
θα συμφωνησω με @paefstra και @Elena2508 για Κωνσταντινουπολη. Πριν 3 χρονια πηγα κι εγω τους γονείς μου οργανωμένα και ο μπαμπας ήταν με μπαστουνι. Εντάξει οι ώρες στο λεωφορείο αρκετες αλλα βγήκε μια χαρά το ταξίδι. Κάναμε και αρκετές στάσεις. και το ξενοδοχείο αξιοπρεπεστατο και σε πολυ καλό σημείο για να κινούμαστε και μόνοι μας. Αν προτιμήσεις αεροπλάνο υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από Θεσ/νίκη. Δεν ξέρω τη σχέση σου με την οδήγηση αλλά είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση και με αυτοκίνητο από Θεσ/νίκη.

steisy

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
θα συμφωνησω με @paefstra και @Elena2508 για Κωνσταντινουπολη. Πριν 3 χρονια πηγα κι εγω τους γονείς μου οργανωμένα και ο μπαμπας ήταν με μπαστουνι. Εντάξει οι ώρες στο λεωφορείο αρκετες αλλα βγήκε μια χαρά το ταξίδι. Κάναμε και αρκετές στάσεις. και το ξενοδοχείο αξιοπρεπεστατο και σε πολυ καλό σημείο για να κινούμαστε και μόνοι μας. Αν προτιμήσεις αεροπλάνο υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από Θεσ/νίκη. Δεν ξέρω τη σχέση σου με την οδήγηση αλλά είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση και με αυτοκίνητο από Θεσ/νίκη.
Μένω Αθήνα όποτε δε θα ανεβάσω αυτοκίνητο Θεσ/νίκη και να έχω και μετά κι άλλο ταξίδι. Θα έρθω εγώ πάνω, και θα κανονίσουμε κάτι από εκεί. @paefstra , @Elena2508 και @Sanna1971 με βάλατε σε σκέψεις. Η Κωνσταντινούπολη ποτέ δε μου έκανε "κλικ" σαν προορισμός. Δεν ξέρω γιατί. Θα το ψάξω λίγο.
Για Κρακοβία ή Βουδαπέστη τι γνώμη έχετε?

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Μένω Αθήνα όποτε δε θα ανεβάσω αυτοκίνητο Θεσ/νίκη και να έχω και μετά κι άλλο ταξίδι. Θα έρθω εγώ πάνω, και θα κανονίσουμε κάτι από εκεί. @paefstra , @Elena2508 και @Sanna1971 με βάλατε σε σκέψεις. Η Κωνσταντινούπολη ποτέ δε μου έκανε "κλικ" σαν προορισμός. Δεν ξέρω γιατί. Θα το ψάξω λίγο.
Bουδαπέστη πήγα πέρυσι τον Δεκέμβρημε την μητέρα μου, που επίσης έχει θέμα με το πόδι της.
Το καλό είναι ότι με την bolt το ταξί είναι πάμφθηνο, οποτε σχεδον παντού πήγαμε με ταξι. Για 3 μέρες έχει μια χαρά αξιοθέατα να δείτε και βολτες να κάνετε. Αν μπορειτε να πάτε και στα λουτρά, θα ειναι τελεια!
Απλά να πω ότι ηταν η 3η μου φορα στην πόλη και αυτή την φορά δεν μου φάνηκε τόσο φθηνή. Βεβαια ήταν και Χριστουγεννα οποτε ό,τι υπήρχε γυρω απο τις αγορές ήταν πανάκριβο.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Θεμα γουστου, πηγα δευτερη φορα Βουδαπεστη, παλι αδιαφορη μου φανηκε συν ακριβη πια.
Για Πολωνια δεν μου κανει κλικ, ο,τι ειδα ειδα, πληξη.
Πως το εχεις στο μυαλο σου με τη μετακινηση εντος πολης? Ταξι καθε μερα? Για διαμονη καρακεντρο θα πληρωσεις αναλογα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom