Βουκουρέστι για Οκτώβριο όμωςΚαλησπέρα σας,
Σκέφτομαι να πάω ένα ταξίδι με τη μαμά μου που δεν έχει βγει ποτέ εξωτερικό. Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, για 3 νύχτες. Τα προβλήματα είναι 2. Ένα είναι το low budget και 2ο και σημαντικότερο ότι χρειαζόμαστε προορισμό φιλικό προς άτομα με κινητικές δυσκολίες. Περπατάει κανονικά αλλά κάθε λίγο κ λιγάκι πρέπει να καθίσει για να αντέξει...
Ά, θα ανέβω Θεσ/νίκη και θα πετάξουμε από κει. Έχετε καμιά πρόταση?
Κλεισε μια οδικη Κωνπολη με ταξιδιωτικο γραφειο να σας πηγαινει παντου το λεωφορειο του με ξεναγο κιολας. Οτιδηποτε αλλο θα σας αγχωσει υπερβολικα αν εχετε μετρο, λεωφορεια, ταξι κλπ και θα σας κουρασει. Φθηνα πακετα εχει απο Θεσσαλονικη, ετσι ειχα παει την πρωτη φορα με Ζορπιδη.Καλησπέρα σας,
Σκέφτομαι να πάω ένα ταξίδι με τη μαμά μου που δεν έχει βγει ποτέ εξωτερικό. Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, για 3 νύχτες. Τα προβλήματα είναι 2. Ένα είναι το low budget και 2ο και σημαντικότερο ότι χρειαζόμαστε προορισμό φιλικό προς άτομα με κινητικές δυσκολίες. Περπατάει κανονικά αλλά κάθε λίγο κ λιγάκι πρέπει να καθίσει για να αντέξει...
Για τα μεγάλης ηλικίας άτομα (που θέλουν να κάθονται συχνά, να πηγαίνουν στη τουαλέτα συχνά ή να γυρίζουν στο κατάλυμα συχνά) δεν είναι ότι καλύτερο το ταξίδι με γκρουπ γιατί θέλουν να έχουν τον δικό τους ρυθμό. Και δεν είναι να κάθονται ώρες σε ένα λεωφορείο.Κλεισε μια οδικη Κωνπολη με ταξιδιωτικο γραφειο να σας πηγαινει παντου το λεωφορειο του με ξεναγο κιολας. Οτιδηποτε αλλο θα σας αγχωσει υπερβολικα και θα σας κουρασει. Φθηνα πακετα εχει απο Θεσσαλονικη, ετσι ειχα παει την πρωτη φορα με Ζορπιδη.
Εγω βλεπω οτι τα ΚΑΠΗ, μαζι κι η μανα μου, φτανουν μεχρι Σμυρνη απο Θεσσαλονικη. Συνηθως τα γκρουπ αυτα εχουν μεγαλα ατομα που δεν μπορουν να οργανωσουν μονοι ταξιδια και πιανουν το μπουρου μπουρου για ωρες.Για τα μεγάλης ηλικίας άτομα (που θέλουν να κάθονται συχνά, να πηγαίνουν στη τουαλέτα συχνά ή να γυρίζουν στο κατάλυμα συχνά) δεν είναι ότι καλύτερο το ταξίδι με γκρουπ γιατί θέλουν να έχουν τον δικό τους ρυθμό. Και δεν είναι να κάθονται ώρες σε ένα λεωφορείο.
Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Και η δική μου μάνα όπου εκδρομή κι αυτή, αλλά απο ένα σημείο και μετά σταμάτησε γιατί δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Πλέον πάει μόνο μαζί μου όπου θέλει να πάει και μερικές φορές δυσκολεύεται μόνη της και για σύντομες μετακινήσεις.Εγω βλεπω οτι τα ΚΑΠΗ, μαζι κι η μανα μου, φτανουν μεχρι Σμυρνη απο Θεσσαλονικη. Συνηθως τα γκρουπ αυτα εχουν μεγαλα ατομα που δεν μπορουν να οργανωσουν μονοι ταξιδια και πιανουν το μπουρου μπουρου για ωρες.
Εχει τουαλετα το λεωφορειο και επισης δεν ειναι αναγκη να ακολουθησει καποιος ολο το προγραμμα ενω μπορει να επιλεξει κεντρικο ξενοδοχειο.
Εγω το βρηκα παμφθηνο για τις παροχες: 3αστερο ως 4αστερο ξενοδοχειο με πρωινο και δωρεαν ξεναγηση, οδηγο εκδρομης και απολυτη ελευθερια να ακολουθεις η οχι το προγραμμα. Δεν σε εχουν δεμενο πανω τους. Εμεις ειχαμε παει στα μισα γιατι το βραδυ ξενυχτουσαμε αλλα οι μεγαλυτεροι που ξυπνανε πρωι ηταν απικο στο λεωφορειο για τις πρωινες επισκεψεις.
Προτείνω ανεπιφύλακτα την οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για τους λόγους που υποστήριξε η @paefstra.Καλησπέρα σας,
θα συμφωνησω με @paefstra και @Elena2508 για Κωνσταντινουπολη. Πριν 3 χρονια πηγα κι εγω τους γονείς μου οργανωμένα και ο μπαμπας ήταν με μπαστουνι. Εντάξει οι ώρες στο λεωφορείο αρκετες αλλα βγήκε μια χαρά το ταξίδι. Κάναμε και αρκετές στάσεις. και το ξενοδοχείο αξιοπρεπεστατο και σε πολυ καλό σημείο για να κινούμαστε και μόνοι μας. Αν προτιμήσεις αεροπλάνο υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από Θεσ/νίκη. Δεν ξέρω τη σχέση σου με την οδήγηση αλλά είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση και με αυτοκίνητο από Θεσ/νίκη.Καλησπέρα σας,
Μένω Αθήνα όποτε δε θα ανεβάσω αυτοκίνητο Θεσ/νίκη και να έχω και μετά κι άλλο ταξίδι. Θα έρθω εγώ πάνω, και θα κανονίσουμε κάτι από εκεί. @paefstra , @Elena2508 και @Sanna1971 με βάλατε σε σκέψεις. Η Κωνσταντινούπολη ποτέ δε μου έκανε "κλικ" σαν προορισμός. Δεν ξέρω γιατί. Θα το ψάξω λίγο.θα συμφωνησω με @paefstra και @Elena2508 για Κωνσταντινουπολη. Πριν 3 χρονια πηγα κι εγω τους γονείς μου οργανωμένα και ο μπαμπας ήταν με μπαστουνι. Εντάξει οι ώρες στο λεωφορείο αρκετες αλλα βγήκε μια χαρά το ταξίδι. Κάναμε και αρκετές στάσεις. και το ξενοδοχείο αξιοπρεπεστατο και σε πολυ καλό σημείο για να κινούμαστε και μόνοι μας. Αν προτιμήσεις αεροπλάνο υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από Θεσ/νίκη. Δεν ξέρω τη σχέση σου με την οδήγηση αλλά είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση και με αυτοκίνητο από Θεσ/νίκη.
Bουδαπέστη πήγα πέρυσι τον Δεκέμβρημε την μητέρα μου, που επίσης έχει θέμα με το πόδι της.Μένω Αθήνα όποτε δε θα ανεβάσω αυτοκίνητο Θεσ/νίκη και να έχω και μετά κι άλλο ταξίδι. Θα έρθω εγώ πάνω, και θα κανονίσουμε κάτι από εκεί. @paefstra , @Elena2508 και @Sanna1971 με βάλατε σε σκέψεις. Η Κωνσταντινούπολη ποτέ δε μου έκανε "κλικ" σαν προορισμός. Δεν ξέρω γιατί. Θα το ψάξω λίγο.
Για Κρακοβία ή Βουδαπέστη τι γνώμη έχετε?
Θεμα γουστου, πηγα δευτερη φορα Βουδαπεστη, παλι αδιαφορη μου φανηκε συν ακριβη πια.Μένω Αθήνα όποτε δε θα ανεβάσω αυτοκίνητο Θεσ/νίκη και να έχω και μετά κι άλλο ταξίδι. Θα έρθω εγώ πάνω, και θα κανονίσουμε κάτι από εκεί. @paefstra , @Elena2508 και @Sanna1971 με βάλατε σε σκέψεις. Η Κωνσταντινούπολη ποτέ δε μου έκανε "κλικ" σαν προορισμός. Δεν ξέρω γιατί. Θα το ψάξω λίγο.
Για Κρακοβία ή Βουδαπέστη τι γνώμη έχετε?