Αναζητώντας την απόλαυση σε μια απλή βόλτα με παπί στο Ηράκλειο!

danev

Member
Μηνύματα
518
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Evia pass!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ

Η ιστοριούλα μου αρχίζει ένα απόγευμα κατά το οποίο βρισκόμουν στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων συνοδεύοντας τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου κατά την καθιερωμένη τους εκει επίσκεψη . Βγαίνοντας από το κτίριο και αφου τελείωσε η σύντομη και χρήσιμη για παιδιά και μεγάλους ξενάγηση, άνοιξα το κινητό μου το οποίο ειχα απενεργοποιήσει κατόπιν ευγενικής απαίτησης (!) του υπεύθυνου υπαλλήλου. Έκπληκτος διαπίστωσα ανοίγοντας το, ότι ειχα 3 αναπάντητες κλησεις από συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης ! Ανήσυχος επειδή οι 3 κλησεις κανονικά αντιστοιχούν σε ένα μήνα και όχι σε 1 ωρα, επικοινώνησα πάραυτα ! Αποτέλεσμα της επικοινωνίας ηταν το εξής < Ελθέ τάχιστα Ηράκλειο stop!>
Κάνοντας λίγο τον δύσκολο για να μην μας πάρουν και για λιγούρια, εδωσα την μάχη για την τιμή των οπλων, <και που να τρέχω τωρα καλοκαιριάτικα στην Κρητη, και πω πω ποιος εχει όρεξη τώρα για ταξίδια, ξερεις ψιλοβαριέμαι! κλπ>, ειπα το τελικό Ναι, και Κρήτη σουρχομαι !!!!!! :clap:
Τωρα θα μου πείτε, σιγά το ταξίδι και σιγά την αργοναυτική εκστρατεία ! Όχι, δεν είναι ετσι! Κάθε ταξιδαρα, ταξιδι, ταξιδάκι, για μένα είναι Ταξίδι και πρέπει να το απολαύσω και η προετοιμασία ιεροτελεστία! Θα ετοιμάσω με ευλάβεια τα πραγματάκια μου, την βαλιτσούλα μου (σοβρακοφανέλες 2 αλλαξιές καθόσον είμεθα και σε κρίσιμη ηλικία), θα ξανατσεκάρω τα δρομολόγια των αγαπημένων μου πλοίων (μπας και μετακινηθηκε η Κρήτη και άλλαξαν τα δρομολόγια) και γενικά ότι θα έκανα ακόμη και αν πήγαινα στο Τζιμπουτι ! (Τρόπος του λέγειν έτσι?) Και αναφέρομαι σε πλοίο, γιατί κατά την άποψη μου καλοκαιράκι, ταξιδακι, μόνο με πλοίο λεει !!! Ετσι καταλαβαίνεις ότι ταξιδεύεις και ειδικότερα σε νησί!
Και φτάσαμε στο σημαντικότερο! Τι μέσον θα χρησιμοποιήσω ? Αυτ/το ουτε με σφαιρες, αρα δίκυκλο. Μια επίσκεψη στο γκαράζ οπου με περιμένουν οι τρεις αγαπημένες μου δίτροχες στριγλες ετοιμοπόλεμες ! Η μία, (TTR),:bleh: με χωμάτινες προδιαγραφές και ελαστικά, δεν συνίσταται από τους ορθοπεδικούς! H δεύτερη (ΧΤ) πιο ασφάλτινη, δεν έχει <βαλιτσάκι> για τα μπαγκάζια και θα πρεπει να τα φορτωθώ στην πλάτη, αρα την απορρίπτω. Μοιραια το βλέμμα μου καταλήγει στην τελευταία μικρή μου αγαπημένη, ένα πτωχό πλην τίμιο, αξιόπιστο και σχετικά γρήγορο παπί, MODENAS, που τα εχει όλα, συμφέρει, και οσοι γνωρίζουν θα συμφωνήσουν, ότι δεν παίζεται για ταξιδάκι σε νησι! Άρα κατεχυρώθει και το μέσον !:clap:
Ώρα αναχωρήσεως 21.30 Gate 2, και επειδή, καλοκαιράκι μεν , ο καιρός ακόμη άστατος δε, μια ματιά στο freemeteo, κρίνεται απαραίτητη. Φτου ! :(ήταν ανάγκη ! προβλέπει βροχή μετά τις 18.00, στον δρόμο μου για Πειραιά. Μια επιβεβαίωση στο Μeteo το επιβεβαιώνει. Αρα θα πρέπει να προσθέσω αδιάβροχα, μπότες και ένα περιθώριο ασφαλειας μίας ωρας για την διαδρομή.(Το σπιτι μου απέχει ακριβώς 100 χιλιόμετρα από το Λιμάνι).
Έτσι λοιπόν ναμαι την σωστή ώρα αναχώρησης, με τις μπότες μου τα γάντια μου, το μπουφαν μου, το βαλιτσάκι τιγκα έτοιμο να σπάσει και να τιναχτεί από το φόρτωμα, με φόβο να σπάσει κανένα παρμπριζ διερχόμενου αυτ/του, (σαν το κουμπί από του σακάκι, λαλίστατου εύσωμου πολιτικού), το παπι φρεσκοπλυμένο με το αυτοκόλλητο <μπαμπά μην πέφτεις> σε εμφανή θέση, και το απαραίτητο κράνος.
Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι το προηγούμενο κρανος μου, το φόρεσα μονο μια φορά. Την πρώτη ημέρα που το φόρεσα και μετέβαινα στο γραφείο μου για τον αρτο τον επιούσιο, ενας οδηγός κινούμενος αντίθετα με έμενα,:mad: θυμήθηκε ότι κάτι είχε ξεχάσει και θεώρησε σωστό να κάνει επιτόπου αναστροφή του αυτ/του, κλίνοντας μου τον δρόμο κάθετα. Η συνέχεια όπως μου την περιέγραψαν μάρτυρες, ήταν αστεία, εγώ να φρενάρω, να κάνω ένα αεροπλανικό πάνω από το καπώ του, να σκάσω στην άσφαλτο με την πλάτη και αφου φέρω μερικές σβούρες να σταματήσω στην γωνία του πεζοδρομίου, σπάζοντας πόδι και 2 πλευρά (που με πονάνε ακόμη σαν του Νταβατζη την μαχαιριά). Όμως έζησα! Και όταν με την βοήθεια περαστικών έβγαλα το κράνος, διεπιστώθει ότι το πίσω μέρος ειχε ραγίσει, στο σημείο της βάσης του κρανίου ! Με απλά λόγια…. θα ήμουν νεκρός τώρα και δεν θα σας έγραφα ποτέ αυτή την Ιστορία. :lol: Μεγάλη η απώλεια, όπως και παρένθεση, αλλά ελπίζω όλο και κάποιον θα συνετίσω….
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Θελω να δω που το πας!
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Ωραίος.... και ότι πρέπει μια ιστορία για την Κρήτη τώρα που καλοκαιριάζει.
 

AERIKO

Member
Μηνύματα
423
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Πραγματικά όμως ..μέσα απο την όντως ενδιαφέρουσα περιγραφή σου πέρασες κι' ένα πολύ δυνατό κοινωνικό μήνυμα..!!!:clap:
Σ'ευχαριστούμε πολύ !!!:bleh:
 

danev

Member
Μηνύματα
518
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Evia pass!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Θελω να δω που το πας!

καλά με τέτοιο τίτλο στην ιστορία σου Danev, εγώ να δεις πόσο το θέλω...


Θα σας ξεροψησω λίγο ! Τι λέτε, να πω ονόματα ??????:haha:
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
κι έκανα να στο πω προχθές. μετά τόση ρακοκατάνυξη να μην φορά κράνος;;;
 

kokolaki

Member
Μηνύματα
74
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ηράκλειο
Δώσε μας λίγο ηράκλειο που μας έχει λείψει..
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Σιγα την πολη που πηγες....ακου...Ηρακλειο...μπλιαχ
(πλακα κανω, μη ζινει τσε καμμια βεντετα τυπου... Βροντακηδες και Φουρτουνακηδες:haha:)

Που ναρθεις και στα Χανια με ποδηλατο (ολα τα λεφτα).

danev δωσε γκαζια στη ιστορια τα γραφεις ωραια και με χιουμορ.
(εχουμε και το ιδιο παπι).

Ηρακλειο τωρα λεμε........!!!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Βαγγέλη γράφε !!! Περιμένουμε εναγωνίως.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom