Ryanair Αναλυτικός Οδηγός Κράτησης για Ryanair - Βήμα Προς Βήμα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Samion

Member
Μηνύματα
10.364
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Επίσης ξαναγράφω για 1605η φορά ότι δεν διαφωνώ σε αυτά που λες για τη Ryanair .
σε αυτο συμφωνουμε ολοι..μια και το λεει και ο συνηθως λαικιστης CEO της..στη συνελευση της ΑΟΑ ξεκινησε ομαλα η ομιλια του..μιλησε για flexible εισητηρια για τους business travellers, για pool των κιλων των αποσκευων μεταξυ των επιβατων, παραδεχτηκε την ανωτεροτητα του σαιτ της Easy, προανηγγειλε αλλαγες (αναποφευκτες μετα τις τελευταιες μετριες επιδοσεις της εταιρειας του)..και δεν απεφυγε και το λαικισμο στο τελος...
we’re no longer the Robin Hood...“We’re the Sheriff of Nottingham.”
http://skift.com/2013/10/22/ryanair...-to-attract-business-travelers-and-famillies/
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Μάλλον το κουράσαμε... το θέμα μας δεν είναι οι δικές μου εμπειρίες με την Ryan αλλά αν υπάρχουν κακές εμπειρίες επιβατών με την Ryan... ζήτησες κακές εμπειρίες και έχεις το παράδειγμα μπροστά σου... ελπίζω μετά από αυτό το χειροπιαστό παράδειγμα που κανένας δεν αμφισβητεί, να κατάλαβες για τα καλά τι σημαίνει Ryan... επίσης σύμφωνα με την δική μου μεγάλη εμπειρία, που έρχεται σε αντιδιαστολή με την δική σου ελάχιστη όπως μας λες, θα σου πω ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιβατών που ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες της εταιρίας, αλλά δυστυχώς βρέθηκαν να κοιμούνται σε αίθουσες αναμονής στην μέση του πουθενά, περιμένοντας επί ματαίω την πτήση τους ή πήγαν στον τελικό προορισμό τους με πούλμαν...

Τώρα για τις παρενέσεις περί χαλάρωσης και εγωισμού θα σε συμβούλευα να τις απευθύνεις στην οικογένεια σου και στους κολλητούς σου... δεν νομίζω πως προκύπτει από πουθενά ότι επιθυμώ να με τιμάς με την φιλία σου για να δέχομαι συμβουλές από εσένα... αν δεν με ανέχεσαι απλά μην ασχολείσαι μαζί μου...
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Το θέμα μας είναι για τη μεταξύ μας κουβέντα και η ξεκάθαρη ερώτηση μου προς εσένα ήταν η δική σου εμπειρία με τη Ryanair ,την οποία συνεχώς αποφεύγεις να μας την παραθέσεις.

Ξαναγράφω λέγοντας ότι ξέρω διάφορες εμπειρίες με αυτή την εταιρεία, οι οποίες φυσικά και είναι χάλια αλλά όποιος πετά με low cost πρέπει να αποδεχθεί ορισμένα πράγματα.

Τώρα που ανακατεύεις και οικογένειες και φίλους και τα σχετικά φαίνεται ακόμα καλύτερα το επίπεδο σου...

Υ.Γ: Όσο για το ποιος ασχολείται με ποιον, δεν ήμουν εγώ αυτό που πήρα μια άσχημη στιγμή ακύρωσης ταξιδιού ξαφνικά ένα μεσημέρι και την έκανα σημαία μου πουλώντας ιστορία για να δείξω ότι έχω δίκιο. πόσο μάλλον σε κάτι που δεν είχα διαφωνήσει μαζί σου... Κατά τ'άλλα εγώ ασχολούμαι μαζί σου!
 
Last edited:

gianni1966

Member
Μηνύματα
211
Likes
72
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Προσωπικα και θελοντας να συνεισφερω στην συζητηση, θα ελεγα οτι ειναι επιλογη μου να πετω με regular εταιρειες κι οχι με low cost. Εκτος απο τις περιπτωσεις, οπως το ταξιδι μου στο Ελσινκι, οπου πεταξα με norwegian, γιατι ειχε απευθειας πτηση ,σε ωρα που με εξυπηρετουσε μαλιστα. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, θεωρω οτι μια regular εταιρεια, δεν μπορει να συγκριθει με μια low cost. Στην low cost, αναλαμβανει ο καθενας τα ρισκα του και αυτο θα πρεπει να το γνωριζει εκ των προτερων, ωστε να μην ταλαιπωρηθει αδικα. Κι οσο για τις τιμες τους, η αποψη μου ειναι οτι συνυπολογιζοντας ολες τις χρεωσεις που εχουν, για μια σειρα πραγματα, π.χ. χρεωση αποσκευων, χρεωση κρατησης θεσης, χρεωση αποστολης sms για την κρατηση και ενδεχομενως χρεωση ναυλου για χρηση μεταφορικου μεσου απο το αεροδρομιο προορισμου μεχρι την πολη, μιας και ειδικα η Ryanair, πετα σε απομακρυσμενα συνηθως αεροδρομια, καταληγουμε σε σχεδον ιδιες η λιγο φθηνοτερες τιμες απο μια regular. Με την οποια τουλαχιστον, εχεις το κεφαλι σου ησυχο, απο πολλες στραβες....
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Έχω την εντύπωση ότι σε ένα δημόσιο φόρουμ την συντριπτική πλειοψηφία των μελών ενδιαφέρουν τα γεγονότα, τα οποία άλλωστε καταδεικνύουν το πόσο δίκιο έχω όταν υποστηρίζω ότι η Ryan είναι μια εταιρία με μειωμένη αξιοπιστία (προσοχή όταν λέω μειωμένη αξιοπιστία δεν εννοώ πτητική)... οι προσωπικές ιστορίες-εμπειρίες μου πιθανολογώ ότι ενδιαφέρουν ελάχιστους... όταν π.χ κυκλοφορούν στο internet πάμπολες τραυματικές εμπειρίες ταξιδιωτών που εγκλωβίστηκαν χειμωνιάτικα στη μέση του πουθενά μια που η Ryan αρνήθηκε να τους μεταφέρει ως όφειλε στον προορισμό τους, η τετράωρη και χωρίς καμιά φροντίδα δική μου καθυστέρηση στο Δουβλίνο ή η ακύρωση της πτήσης μου από το Βέλγιο στο Λονδίνο 5 μέρες πριν την αναχωρησή μου, αποτελούν σταγόνες στον ωκεανό. Πιστεύω ότι τώρα που ικανοποίησα την κουτσομπολίστικη περιέργεια σου να είσαι ευχαριστημένος.

Τώρα εσύ σοβαρά υποστηρίζεις ότι σκοπός μου είναι να την λέω σε κάθε πικραμένο που γράφει ότι του κατέβει στο φόρουμ? Λυπάμαι που στο χαλάω, αλλά ουδόλως με ενδιαφέρει η γνώμη σου περί των αεροπορικών ή ταξιδιωτικών θεμάτων... καρφί δεν μου καίγεται αν ταξιδεύεις με την Ryan ή την Alitalia, αν μένεις σε ξενοδοχεία ή σε παγκάκια, αν τρως σε ταχυφαγία ή εστιατόρια, αν σου αρέσει Ευρώπη ή η Αμερική... η παρέμβασή μου σκοπό είχε να προστατεύσει τους συμφορμίτες από περιπέτειες, γιατί διαβάζοντας κάποιος την "έγκυρη" γνώμη σου για την Ryan και τους κανόνες - οδηγίες της, μπορεί εύκολα να παρασυρθεί και να καταστρέψει το ταξίδι του...

Για τα ρέστα θα στο ξαναπώ γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες καλά... συμβουλές, παρατηρήσεις, παραινέσεις και σχόλια για επίπεδα, στους φίλους σου και στην οικογένεια σου... είπαμε, ούτε κολλητοί είμαστε ούτε έχω καμιά όρεξη να γίνουμε... το τι πιστεύεις εσύ για το επίπεδό μου ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου... αν θέλεις να με παρακολουθείς για να μάθεις κάτι παραπάνω στα ταξιδιωτικά έχει καλώς, αν δεν θέλεις μην με διαβάζεις... δεν υπάρχει απλούστερο από αυτό...
 
Last edited:

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Για μισό λεπτό ρε παλικάρια και κοπελιές γιατί τα έχουμε μπλέξει όλα μαζί.

full-cost/regular/... εταιρία είναι η ΒΑ (πχ)
low-cost που πλησιάζει τις παραπάνω είναι η Α3, η ΟΑ,... (με τα τελευταία δεδομένα μπορείς να την πεις και regular)
low-low cost είναι η easy (πχ). Πληρώνεις για ΚΤΕΛ, αλλά για σοβαρό ΚΤΕΛ, που δεν θα σε παρατήσει κάπου μόνο σου να κλαις την μοίρα σου.

Η ryanair είναι για όσους θέλουν να τους αντιμετωπίζουν σαν έρμα. Δεν λέω ζώα που λέτε οι περισσότεροι γιατί στον σύγχρονο κόσμο, στην Ευρώπη, κανείς δεν συμπεριφέρεται στα ζώα έτσι.

Όμως, δεν συμφωνώ με τις σταυροφορίες εναντίων της ryanair γιατί όποιος την επιλέγει είναι άξιος της μοίρας του. Απο την άλλη, με νοιάζει πάρα πολύ να μην ρισκάρει τις ζωές μας/σας με τις πρακτικές της (κακή εκπαίδευση, τσιγκουνιές,...).
Συνεπώς, ναι, να γίνεται θέμα όταν δηλώνουν "please!!! let us land first", αλλά είναι κουραστικό αυτό το "είδατε; σας παράτησε στην μέση του πουθενά χωρίς αποζημίωση".

Εκτός κι αν ρε traveller ελπίζεις οτι θα μεταπείσεις τον "ταξιδιώτη" του ΣΚ στην Ρώμη με συνολικό budget 100ευρώ να ταξιδέψει με σοβαρή εταιρία. Αγαθές οι προθέσεις σου αλλά δεν το βλέπω :)
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Φυσικά και η Ryanair δεν είναι μια εταιρεία που πρέπει να της έχουμε εμπιστοσύνη.

Φυσικά και όποιος πετάει μαζί της αλλά και με οποιαδήποτε low cost πρέπει να είναι ενήμερος γι'αυτά τα γεγονότα.
Και αν δεν τα έχω γράψει αυτά και γω και άλλοι σε αυτό το φόρουμ.

Η έγκυρη γνώμη μου είναι η γνώμη μου από τις δικές μου πτήσεις με την εταιρεία, αλλά και συγγενών και φίλων, που δεν συνέβη το παραμικρο.
Σίγουρα θα συμβούν και στο μέλλον πολλά και διάφορα αλλά η πλειοψηφία παραπόνων αφορά επιβάτες που δεν έχουν boarding pass, που έχουν μεγαλύτερη αποσκευη, χρήματα για επιλογή θέσεων (λες και σε άλλες εταιρείες δεν πληρώνεις) και διάφορες άλλες τέτοιες "χαζές" λεπτομέρειες που ο κόσμος δεν προσέχει και την πατά. Σε αυτές αναφέρομαι και λέω ότι αν προσέξουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ταξίδι τους θα πάει μια χαρα αλλά δεν λες να καταλάβεις.

Τώρα για το αν σου καίγεται καρφί για το που τρώω, τι προτείνω, όχι μόνο εγώ αλλά ο καθένας, δεν πάει πολύς καιρός που πάλι έλεγες τα δικά σου σε κόσμο που ήθελε να φάει απλά και φθηνά και να κοιμηθεί σε απλό καθαρό ξενοδοχείο. Οπότε άλλου αυτά του στυλ είμαι υπεράνω.

Και φυσικά θα συνεχίσω να σε διαβάζω και να παίρνω λίγη από την εμπειρία σου, σε γραπτά που δεν τα καλύπτει το εγώ σου και που αποδέχεσαι και τις αλλες γνωμες, τρόπους φαγητού, διαμονής κτλ κτλ.

Υ.Γ: Και αν ξαναταξιδεψεις με Ryanair, να μας πεις αεροδρόμια και πτήσεις να ξέρουμε μπας και γλιτώσουμε.
Υ.Γ: Πραγματικά λυπάμαι που είσαι τόσο πικραμένος γι'αυτό το δύσκολο παρελθόν με την εταιρεία και σου εύχομαι να μην σου ξανασυμβεί κάτι σχετικό. Ευτυχώς υπήρξα τυχερός και ποτέ με καμία low cost δεν την πάτησα. Όχι ότι δεν θα γίνει κάποτε και αυτό. Βασικά μια φορά τη γλύτωσα τότε με μια καλή προσφορά της air Baltic. Τέλος πάντων, πάλι καλά,που η αιγαίου χαμήλωσε τις τιμές σε προορισμούς που μ'ενδιαφερουν και έχω να πετάξω κανένα 7 μηνο με Ryanair.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Καμιά πρόθεση δεν έχω να πείσω κανέναν... όποιος θέλει πετάει με ότι θέλει... δεν κάνω εγώ κουμάντο στην τσέπη και την ζωή του καθενός και φυσικά ούτε με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος... εγώ απλά, επειδή ξέρω τι στραβές έχουν γίνει, λέω ότι τα πράγματα με την Ryan δεν είναι τόσο ιδανικά όσο φαντάζονται και προπαγανδίζουν μερικοί... αν κάτσει στραβή εύκολα το ταξίδι σου μπορεί να τιναχτεί στον αέρα... από εκεί και μετά μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
εγώ απλά, επειδή ξέρω τι στραβές έχουν γίνει, λέω ότι τα πράγματα με την Ryan δεν είναι τόσο ιδανικά όσο φαντάζονται και προπαγανδίζουν μερικοί...
Δεν είναι έτσι. Ορισμένες φορές παθιάζεσαι πέραν του "μέτρου" για ανθρώπους που δεν σε νοιάζουν καν.
Παθιάζεσαι για την MS, για την RY για...
Πες το 1-2-3 φορές όταν ρωτάει κάποιος πρωτάρης και όποιος θέλει ας σε διαβάσει. Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Σκέψου τώρα να πάω εγώ στο (μηναίο) θέμα της ΤΚ στο airliners και να αρχίσω να γράφω για το οτι είναι με διαφορά η πιο επικίνδυνη εταιρία στην Ευρώπη. Ή ακόμα χειρότερα να το κάνω στο εδώ θέμα. Έχει νόημα λες;
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
low-cost που πλησιάζει τις παραπάνω είναι η Α3, η ΟΑ,... (με τα τελευταία δεδομένα μπορείς να την πεις και regular)
Ο όρος low-cost αναφέρεται στο επιχειρηματικό μοντέλο χαμηλού κόστους που ακολουθεί μια αεροπορική όχι στους ναύλους. Και σύμφωνα με αυτό ούτε η ΟΑ ούτε η Α3 είναι low-cost.

Εκτός κι αν ρε traveller ελπίζεις οτι θα μεταπείσεις τον "ταξιδιώτη" του ΣΚ στην Ρώμη με συνολικό budget 100ευρώ να ταξιδέψει με σοβαρή εταιρία.
Όποιος έχει 100 μπάτζετ πάει Ναύπλιο όχι Ρώμη. Θα ευχαριστηθείς καλύτερα το city break σου σε ένα προορισμό που σε παίρνει οικονομικά απ' το να κάνεις πρωταθλητισμό τσιγκουνιάς στην αιώνια πόλη.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Ο όρος low-cost αναφέρεται στο επιχειρηματικό μοντέλο χαμηλού κόστους που ακολουθεί μια αεροπορική όχι στους ναύλους. Και σύμφωνα με αυτό ούτε η ΟΑ ούτε η Α3 είναι low-cost.
Σωστός ο ορισμός. Εγώ θα υποστηρίξω οτι ήταν ακριβώς αυτό.
Τώρα, με το "μάζεμα" των άλλων ήρθαν περίπου στα ίδια επίπεδα και ορισμένες φορές είναι πιο πάνω. Αλλά οκ, ας την πούμε regional ή κανονική για να μην παίζουμε με τις λέξεις :)
Απλά ο όρος low-cost απέκτησε νέο νόημα με την έλευση της easy (πχ) και ξεφτιλίστηκε με την FR (πχ). Σε λίγο που θα έρθει η air bahal θα πάει ακόμα πιο κάτω :D

υγ.
Το κατώφλι για ΣΚ το έβαλα επίτηδες χαμηλά (100 ευρώ) για να μην πω κάποιο αληθοφανές ποσό και αρχίσει η επανάσταση "καλύτερα με Χ και να τρώω φυστίκια παρά καθόλου". :D
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.356
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom