Ryanair Αναλυτικός Οδηγός Κράτησης για Ryanair - Βήμα Προς Βήμα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Όπως όλοι έχουμε δει η Ryanair μπήκε ενεργά στην Ελλάδα, με μπόλικες πτήσεις σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας, κι απορίες σας είναι πολλές. Σε αυτό το τόπικ, θα γράψω ένα μικρό FAQ από το πως να αγοράζεις μέχρι το Check In.

Καταρχήν λίγα λόγια για την Ryanair. Η Ryanair είναι μια Low Cost εταιρία, δηλαδή ότι δίνεις παίρνεις. Μη περιμένετε πολυτέλειες, φαγητό, σούπερ αναπαυτικές καρέκλες ή δικαιώματα που θα είχατε σε Ολυμπιακή η Aegean.

Επίσης, μεγάλη προσοχή θέλει, όταν κλείνετε τα εισιτήρια σας, να δείτε σε ποια πόλη πετάει η Ryanair. Μπορεί να λέει ότι πετάει στην Βαρκελώνη, άλλα δίπλα έχει γραμμένο κι μια Girona. Αυτό δε σας βάζει αυτόματα ότι προσγειώνεστε στο κεντρικό αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, άλλα σε ένα που βρίσκετε κοντά στα 100 χλμ από την Βαρκελώνη. Για αυτό το λόγο υπάρχουν κι πάμπολλα λεωφορεία που συνδέουν τo αεροδρόμιο με την πόλη όπως η Airport transfers - Low cost bus transfers airport <-> city centre - Terravision .

κι τώρα πάμε στην επιλογή αγορά εισιτήριων

Πρώτο βήμα

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_1_1.jpg


Μπαίνουμε στην σελίδα της Cheap Flights - Book cheap flights to Europe with Ryanair κι επιλέγουμε τον αρχικό μας προορισμό, τον τελικό, πόσα άτομα κι πατάμε τικ στο Terms of use (το ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, για να μη έχουμε μετά παρατράγουδα)

κι μετά Book now

Βήμα Δεύτερο

Μόλις απαντήσουμε στο Security Check, μας εμφανίζει την σελίδα με τις πτήσεις
Ψάχνουμε την μέρα στην οποία η Ryanair πετάει, κι αναζητάμε τις μέρες που έχει φθηνό ναύλο για την πτήση.

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_2_1.jpg


Μόλις το βρούμε αυτό, κοιτάμε πάντα τι ώρες αναχώρησης κι προσγείωσης, το κόστος δίπλα, με φόρους κι λοιπά φρου φρου, κι τέλος το τελικό κόστος της πτήσης

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_3_1.jpg


Άμα είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό, πατάμε Select And Continue, αλλιώς πατάμε New Search, κι γυρνάμε στο πρώτο βήμα.

Βήμα Τρίτο

Τώρα, στην σελίδα αυτή θα βάλουμε τα στοιχεία μας, σας παρακαλώ δώστε βάση σε αυτό πάρα πολλή

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_6.jpg


Πρώτη επιλογή, θα διαλέξουμε τον τίτλο του επιβάτη, Mr για τον Κύριο κι Mrs για την κυρία, προσέξτε το αυτό, γιατί έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε κάθε τρεις κι λίγο ότι αντί για Mr έβαλα Mrs, θα έχω κανένα πρόβλημα κτλ κτλ.

Μετά το ονοματεπώνυμο, ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες, ποτέ με ελληνικούς (το έχουμε δει κι αυτό) γιατί μετά στο εισιτήριο θα σας εμφανίζει αλαμπουρνέζικα κι όχι το ονοματεπώνυμο σας.

Είμαστε τώρα στην επιλογή της αποσκευής. Στην Ryanair μπορείτε να έχετε ΜΙΑ χειραποσκευή που να μην ξεπερνάει τις διαστάσεις 55x40x20 cm κι τα 10 κιλά. Μπορεί να είναι μια μικρή βαλίτσα, ένα σακ βουαγιαζ, ένας σάκος πλάτη κτλ κτλ αρκεί να είναι σε αυτές τις διαστάσεις. Και μη ξεκινήσετε το τροπάριο, έλα Ελλάδα είναι, τι να μου πουν, στην Ελλάδα μπορεί να μη σου πουν τίποτα ότι έχεις βαριά χειραποσκευή, άλλα σε άλλες βάσεις της Ryanair (Λονδίνο γαρ) θα σε γδάρουν, θα σου ζυγίσουν την χειραποσκευή, θα την περάσεις στο ειδικό καλαθάκι της Ryanair
a2.bp.blogspot.com__sZgkP6acq4Y_TTLvx_QS96I_AAAAAAAAADg_I8sjI0Jh750_s1600_ryanair_hand_luggage.jpg


κι άμα δε χωράει θα σου πουν να πετάξεις πράγματα για να χωρέσει ή να την περάσεις σαν κανόνική αποσκευή, με ένα πρόστιμο από 60 μέχρι 120 ευρώ.
Όπως, στην χειραποσκευή, πρέπει να χωρέσεις όλα τα πράγματα σου. Duty Free, κάμερα, λαπ τοπ

aimages40.fotosik.pl_210_fa359050dab26644.jpg



Αμά θέλετε κανονική αποσκευή να δειλώσετε, θα πάτε στο τρίτο παραθυράκι, κι θα διαλέξετε τη αποσκευή θέλετε 15 κιλών ή 20 κιλών.

Εδώ έχετε αναλυτικά τις τιμές για τις αποσκευές για μια κατεύθυνση (δλδ αν πετάτε πήγαινε έλα, πρέπει να υπολογίσετε 2x την αποσκευή)

Low Season (Οκτώβριος - Μάιος) Πληρωμή στο Αεροδρόμιο
15 κιλά 15 ευρώ 60 ευρώ
20 κιλά 25 ευρώ 75 ευρώ

Low Season (σε πτήσεις από/προς Ελλάδα, εκτός Θεσσαλονίκης)
15 κιλά 20 ευρώ 80 ευρώ
20 κιλά 30 ευρώ 90 ευρώ

High Season (Ιουλ-Σεπ) & (21 Δεκ 2012 - 4 Ιαν 2013)
15 κιλά 25 ευρώ 100 ευρώ
20 κιλά 35 ευρώ 105 ευρώ

High Season (σε πτήσεις από/προς Ελλάδα, εκτός Θεσσαλονίκης)
15 κιλά 30 ευρώ 120 ευρώ
20 κιλά 40 ευρώ 130 ευρώ

Σημείωση: Κάθε κιλό παραπανίσιου βάρους χρεώνεται εξτρά 20?.
μόλις διαβάσουμε αυτά, επιλέγουμε αν θέλουμε βαλίτσα η όχι (δε είναι ανάγκη να το επιλέξουμε πριν την αγορά του εισιτηρίου, μπορούμε κάλλιστα να το κάνουμε κι μετά την αγορά του εισιτηρίου)

Από κάτω θα εμφανιστεί αυτό Beat the queues, buy priority boarding, πατάμε No, μιας κι είναι ένα μικρό κλέψιμο, με το οποίο, de facto, μπορείς να μπεις πρώτος στο αεροπλάνο (πράγμα λίγο δύσκολο στην Θεσσαλονίκη, που σε πάνε με το λεωφορείο στο αεροπλάνο), τιμή: 5 ευρώ ανά κατεύθυνση

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Άμα κάποιος φοβάται ότι θα χάσει την πτήση λόγο αρρώστιας, θα θέλει να την ακυρώσει κι να πάρει τα λεφτά του πίσω (φόρους), θα αργήσει να βγει η βαλίτσα του, θα μπορέσει να δηλώσει ότι θέλει, αλλιώς πατάμε No Travel Insurance Required

Reserved Seating

Αυτή είναι μια νέα επιλογή της Ryanair, μπορείς να διαλέξεις ποια θέση, θα θέλεις να κάτσεις στο αεροπλάνο (έξοδος κινδύνου, παράθυρο) μπορεί να αγορασθεί από 10 ευρώ το άτομο, ανά κατεύθυνση.

Text Confirmation with Reservation number and Flight details

άμα κάποιος θέλει να λάβει κι στο κινιτό του, όλες τις πληροφορίες για την πτήση του, εκτός του email, μπορεί να πατήσει κι αυτή την επιλογή (1.5 ευρώ)
Επιλέγουμε I do not wish to receive my reservation number and flight details by text

Ryanair Official Cabin Bag

Μπορείτε κάλιστα να αγοράσετε μια βαλίτσα, Samsonite/Ryanair για την πτήση σας, με δωρεάν πάντα μεταφορικά, με μία από τις δύο επιλογές. Εμείς πατάμε
None

Sports Equipment/Musical Instruments/Infant Equipment & Special Assistance

Πάτε στο Μαρόκο ή στην Ισπανία για Windsurfing, κι θέλετε να πάρετε την σανίδα σας μαζί; Ή έχετε κάποια αναπηρία και θέλετε να ταξιδέψετε με την Ryanair; Διαβάστε τις πληροφορίες εκεί, κι επιλέξετε τικ αν σας ενδιαφέρουν.

Διαβάζουμε για μια ακόμη φορά τα Terms, κι πατάμε Continue

Βήμα Τέταρτο

Φτάνουμε στην αποφασιστική σελίδα, η αγορά του εισιτηρίου μας.

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_4.jpg


Πληκτρολογούμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το Email μας, όπως κι το κιν μας, όπως έκανα κι εγώ
Επιλέγοντας Greece (30) κι ξεκινώντας να γράφουμε από 2 κουτάκι, κι τελειώνουμε στο 3 κουτάκι

Payment

Στο Cardholder Details, επιλέγουμε Greece, κι επιλέγουμε τον τρόπο πληρωμής. Για όλες τις κάρτες υπάρχει ένα additional fee 6 euro το άτομο ανά κατεύθυνση (12 ευρώ το άτομο για εισιτήριο ale re tour). Άλλα μπορεί κάποιος να βγάλει μια προ πληρωμένη κάρτα Mastercard (για παράδειγμα η http://www.webuy.gr/ ) κι να αγοράζει εισιτήριο χωρίς το χαράτσι)

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της κάρτας, όπως κι την διεύθυνση του κατόχου της κάρτας κι πατάμε Purchase Now

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_5.jpg


Αν όλα πήγαν όλα καλά, θα μας εμφανιστεί ένα μήνυμα με όλα τα στοιχεία της αγοράς μας, όπως ο κωδικός κράτησης μας κι τα στοιχεία της πτήσης μας.

Συγχαρητήρια, μόλις αγοράσατε ένα εισιτήριο για την Ryanair!

Στο επόμενο μήνυμα μου, θα σας γράψω πως να κάνετε e check in με την Ryanair
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μπράβο Θανάση, πολύ περιεκτικό. Θα το στείλω και σε φίλους που με ρωτάνε, από το να εξηγώ κάθε φορά... :)
Taver, ενδιαφέροντα αυτά που λες, αν δε σου κάνει κόπο κάποια στιγμή γράψε κάτι παραπάνω!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ναί πολυ καλή δουλεια. Απλά απο τη μια και μοναδική εμπειρία που εχω με την ryanair διαπιστωσα ότι οι σχετικά με τις διαστασεις της χειραποσκευής τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι. Δηλαδή ενω η χειραποσκευη συνταξιδιώτη μου χωρεσε μια χαρά σε αυτο το σταντ που ειχαν εδω στα Χανιά, στο Bergamo δεν εμπαινε καν, και φυσικα πληρωσε τα 40€. Την χειραποσκευη την ειχε μετρησει και ήταν 54 εκατοστα στο μήκος. Όταν παραπονεθηκε στον υπαλληλο στο Bergamo εκεινος απάντησε " Σε παρακαλω τη δουλεια μου δεν ξερω?". Αντε βγάλε ακρη δηλαδη...
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Μπράβο thanasis!Πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής.Συνέχισε έτσι.
πάντως η αναζήτηση των φθηνότερων εισιτηρίων στην Ryanair έχει γίνει δύσκολη υπόθεση σε σχέση με παλιά.

Παλιά σου έδειχνε όλες τις τιμές της εβδομάδας ενώ τώρα πρέπει να κάνεις κλικ ξεχωριστά σε κάθε ημέρα για να δεις την τιμή και επίσης προσθέσανε και αυτό το σπαστικό το Security Check που πρέπει να γράφεις τις λέξεις που με το ζόρι φαίνονται σε κάθε λίγες αναζητήσεις..
Το τελευταίο είναι αυτονόητο πως γίνεται αλλά ίσως πρέπει να γίνει και σε αυτό μια αναφορά εφόσον περιγράφεται όλη η διαδικασία κράτησης από την αρχή...
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Πολύ χρήσιμος οδηγός!

Προσωπικά δεν έχω ταξιδέψει με Ryanair, αλλά αν γίνει αυτό, σίγουρα θα συμβουλευτώ ξανά το thread αυτό :)
 

michgt

Member
Μηνύματα
81
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
....πάντως η αναζήτηση των φθηνότερων εισιτηρίων στην Ryanair έχει γίνει δύσκολη υπόθεση σε σχέση με παλιά.
Παλιά σου έδειχνε όλες τις τιμές της εβδομάδας ενώ τώρα πρέπει να κάνεις κλικ ξεχωριστά σε κάθε ημέρα για να δεις την τιμή ....
Για να αποφύγεις αυτό και να δεις τις τιμές για όλες τις ημέρες της εβδομάδας απλά άλλαξε από την αρχική σελίδα (στο πάνω δεξιά μέρος που αφορά της γλώσσες προβολής της ιστοσελίδας) την αγγλική σημαία σε ιρλανδική !!!!
Δεν ξέρω γιατί, αλλά δουλεύει.:D
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
756
Likes
250
Για να αποφύγεις αυτό και να δεις τις τιμές για όλες τις ημέρες της εβδομάδας απλά άλλαξε από την αρχική σελίδα (στο πάνω δεξιά μέρος που αφορά της γλώσσες προβολής της ιστοσελίδας) την αγγλική σημαία σε ιρλανδική !!!!
Δεν ξέρω γιατί, αλλά δουλεύει.:D
ή φιλανδικη
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Για να αποφύγεις αυτό και να δεις τις τιμές για όλες τις ημέρες της εβδομάδας απλά άλλαξε από την αρχική σελίδα (στο πάνω δεξιά μέρος που αφορά της γλώσσες προβολής της ιστοσελίδας) την αγγλική σημαία σε ιρλανδική !!!!
Δεν ξέρω γιατί, αλλά δουλεύει.:D
Καλά τώρα με έστειλες!!!
κανένα κολπάκι και για το Security Check ; :)
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Καλά τώρα με έστειλες!!!
κανένα κολπάκι και για το Security Check ; :)
υπάρχουν κάποια Captcha killer στο νετ (που πληρώνεις με τα πόσα κλικ θέλεις), που με ένα απλό κλικ, σου γράφει το Captcha

σήμερα την νύχτα, με την παρέα μου, έχουμε σκοπό να φτιάξουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα ;)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.953
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.300
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom