Αναποδιές σε ταξίδι !!!

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.054
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το επόμενο !!!!
Σίγουρα δεν μπορώ να θυμηθώ όλες τις αναποδιές που μου έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια που ταξιδεύω . Θα καταγράψω όμως αυτές που θυμάμαι τώρα:
1)Η απώλεια βαλίτσας είναι κάτι που μου συνέβη δυο φορές. Η μια στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονικης οπου ενας μπασκεμπολιστας ειχε πάρει την δικη μου βαλιτσα η οποια ηταν ιδια με την δικη του. Μικρο το κακό ομως αφου ειχα επιστρεψει απο ταξιδι και η ανταλλαγή εγινε λιγες ημέρες μετά.
Στην δεύτερη τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα γιατι συνεβει σε αεροδρομιο της Γερμανιας σε πτηση ανταπόκρισης. Μολις ειχα φτάσει, οπότε αναγκάστηκα να αγοράσω κάποια πραγματα μεχρι να μου την βρουν την επομένη μέρα :rolleyes-80:
2)Λάστιχο σε οδικό ταξίδι λίγο έξω από την Βενετία... Η συνέχεια ήταν να αδειάσουμε το γεμάτο πορτ μπαγκαζ, να αλλάξουμε ρόδα και να βρούμε βουλκανιζατερ :icon_redface:
3) Στο ίδιο ταξίδι στην Ιταλία μας διέρρηξαν το αυτοκίνητο και μας πήραν ότι είχαμε μέσα στο πορτ μπαγκαζ 2 ημέρες πριν!!! Μάλλον ήταν για να μην έχουμε πολλά πράγματα να αδειάζουμε στο λάστιχο :haha:
4)Ατυχία με το αυτοκίνητο είχαμε όμως και άλλη φορά. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα :cry::cry: Το πρωί είχαμε φτάσει στη Βουδαπεστη απο Βιέννη και το αυτοκίνητο μας απλά έμεινε στην πρώτη μας βόλτα στην πόλη.... Ήταν Παρασκευή μεσημέρι και στη Βουδαπεστη ξεκινούσε τριήμερο αργίας αφου την Δευτέρα 20 Αυγουστου είχαν εθνική επέτειο o_O. Αναγκαστήκαμε να μείνουμε στην πόλη 3 επιπλέον μέρες από τις προβλεπόμενες τρεις, αφου περιμέναμε να ανοίξουν τα συνεργεία την Τρίτη και να βρεθεί το ανταλλακτικό...
5) Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδια το 2010 μας αναγκάζει να μείνουμε 4 επιπλέον ημέρες στο Λονδίνο γιατί απαγορευόταν οι πτήσεις. Το καλύτερο... σε λίγες ημέρες έκλεινα τον 7ο μήνα της κύησης :innocent:
6)Στο γαμήλιο μου ταξίδι στο Μπαλί κράτησαν στο αεροδρόμιο τον δυο ημερών συζυγο μου :bleh:. Ο λόγος ήταν ότι από το πρακτορείο δεν μας είχαν πει ότι τα διαβατήρια μας έπρεπε να έχουν διάρκεια λήξης 6 μήνες μπροστά. Εντάξει, μετά από διαπραγματεύσεις και 50 δολάρια τσεπατα στον υπεύθυνο του αεροδρομίου μου τον γύρισαν πίσω :haha::haha:
7) Στο αεροδρόμιο του Μπαχρειν όμως τα πράγματα δεν είχαν την πορεία όπως λίγα χρόνια μετά...Μου τον κράτησαν στο αεροδρόμιο:bleh::bleh:. Ο λόγος ήταν κάποια από τα στοιχειά που συμπλήρωσε στη φόρμα εισόδου στην χώρα (λεπτομέρειες δεν θα πω:innocent:). Αποτέλεσμα ήταν εγώ να περάσω τελικά μόνη στην χώρα , να κάνω ξενάγηση της πόλης την επόμενη μέρα και να βρω ξανά τον σύζυγο στο αεροδρόμιο την επόμενη μέρα που θα φεύγαμε για Ελλάδα. Η ειρωνεία είναι ότι στο Μπαχρειν κοιμήθηκα στο μεγαλύτερο διπλό κρεβάτι που έχω κοιμηθεί ποτέ μου και ήμουν εντελώς μόνη :haha::haha:

Παρ όλες όμως αυτές τις αναποδιές και άλλες πόσες που δεν θυμάμαι τώρα, πραγματικά μετά από κάθε ταξίδι ακόμη και τα ανάποδα τα έβλεπα ως ταξιδιωτική εμπειρία:xalara::xalara:
 

orck

Member
Μηνύματα
662
Likes
1.010
Εχω κανει λαθος υπολογισμο της ωρας και εχω χασει πτηση. Μικρο το κακο καθως ηταν μονοημερο ταξιδι απο Αθηνα προς Ροδο. Το συνολικο κοστος ζημιας απο τα χαμενα εισητηρια ηταν 24ευρω για δυο ατομα. Χαιρομουν που βρηκα σουπερ τιμη 6ευρω το ατομο και την διαδρομη. Πηγε τσαμπα και η μια μερα αδεια που ειχα παρει.
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Στο γαμήλιο μας ταξίδι στο Μπαλί δεν εμφανίστηκε ο οδηγός μας να μας παραλάβει. Αναποδιά που φυσικά μετά από 2 λεπτα είχε λυθεί, αναθέτοντας σε άλλον να μας παει στο ξςνοδοχειο.
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
Να χτυπησω ξυλο δεν εχω πολλες αναποδιες στα ταξιδια.Μονο 2 κλησεις για παρκαρισμα (μια για αυτοκινητο στη Σικελια κ μια για μηχανακι στις Φιλιππινες), μια ακυρωση πτησης στο Βιετναμ που ευτυχως διορθωθηκε αμεσα κ 2 καθυστερησεις σε βαλιτσα (απο Μοσχα-Ανοι λογω γρηγορης ανταποκρισης κ απο Κωνσταντινουπολη-Ουγκαντα)
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.054
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το επόμενο !!!!
Αποζημιώθηκες ελπίζω
Οχι δυστυχως αλλά δεν το έψαξα να σου πω την αλήθεια :(

Να χτυπησω ξυλο δεν εχω πολλες αναποδιες στα ταξιδια.Μονο 2 κλησεις για παρκαρισμα (μια για αυτοκινητο στη Σικελια κ μια για μηχανακι στις Φιλιππινες), μια ακυρωση πτησης στο Βιετναμ που ευτυχως διορθωθηκε αμεσα κ 2 καθυστερησεις σε βαλιτσα (απο Μοσχα-Ανοι λογω γρηγορης ανταποκρισης κ απο Κωνσταντινουπολη-Ουγκαντα)
Καλά τις κλήσεις δεν τις έχω βάλει μέσα. Αυτές τις τρώμε και στην Ελλάδα:haha::haha:. Έπρεπε να κάνω top 10 τώρα που το σκέφτομαι;)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.825
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Αναποδιές του στυλ καθυστέρηση ή ακύρωση πτήσης δεν είναι καν αναποδιές. Αν ήταν έτσι, τα μισά μου ταξίδια θα ήταν ανάποδα. Φέτος μόνο:
- Το Φεβρουάριο ήμουνα σε πτήση Αθήνα - Ηράκλειο που δε έφτασε στο Ηράκλειο αλλά δε μπορούσε να προσγειωθεί και επέστρεψε στην Αθήνα.
- Το Μάρτη λόγω καθυστέρησης της Aegean έχασα το τελευταίο τρένο από Λονδίνο για York και διανυκτέρευσα στην πρωτεύουσα (ενώ είχα και πληρωμένο ξενοδοχείο στο York).
- Τον Απρίλη η πτήση μου IST-ASB ακυρώθηκε και έπρεπε να περάσω ένα επιπλέον εικοσιτετράωτο στην Κωνσταντινούπολη.
- Τον Οκτώβρη έπεσα σε μια τραγική κίνηση στους αυτοκινητόδρομους γύρω από το Κίεβο και δεν κατάφερα να φτάσω στο αεροδρόμιο στο Boryspil εγκαίρως για την πτήση μου. Ακύρωσα το εισιτήριο (ευτυχώς με μίλια) και πέταξα την επόμενη μέρα με Wizz Air.
- Τον Οκτώβρη η πτήση μου IST-IAD δε μπορούσε να προσγειωθεί στο IAD (Washington Dulles) λόγο κυκλώνα και προσγειώθηκε στη Βαλτιμόρη (BWI). Δε μας κατέβασαν όμως από το αεροπλάνο, περιμέναμε τρείς ώρες εκεί στις θέσεις μας, έφτιαξε ο καιρός και πετάξαμε τελικά για IAD. Έφτασα τελικά στο hostel μου στις 2πμ με ένα Uber που με χρέωσε $100 (αντί για ~$40 που παίρνουν τη μέρα).
- Το Νοέμβριο, η πτήση μου Τορόντο - Αθήνα είχε 1 ώρα καθυστέρηση λόγω χιονοθύελλας. Το πρώτο χιόνι της χρονιάς μου έτυχε. Αλλά από τέτοιες καθυστερήσεις....
 

Στάθης

Member
Μηνύματα
504
Likes
979
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδία
Αναποδιές του στυλ καθυστέρηση ή ακύρωση πτήσης δεν είναι καν αναποδιές. Αν ήταν έτσι, τα μισά μου ταξίδια θα ήταν ανάποδα.
To οτι εσύ ταξιδεύεις συνέχια και σου συμβαίνουν πιο συχνά αναποδιές δεν σημαίνει οτι η ακύρωση πτήσης δεν είναι αναποδιά!
 

Irouli

Member
Μηνύματα
113
Likes
146
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Το πιο τραγικό που πλέον έχει καταντήσει γραφικό είναι οτι όπου κλείνω ταξίδι γίνεται τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο συνήθως λαμβάνει χώρα ενα μήνα με μια μέρα πριν πετάξω .... Πλέον όλοι οι φίλοι με ρωτάνε που έχω κλείσει Ευρώπη για να μην κλείσουν αυτοι :p:p
Κατά τα άλλα πολλές αναποδιές που τις θεωρώ πιο light σε σχέση με αυτη!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.922
Likes
40.758
Η μονη αναποδια που μου δημιουργει αγχος ειναι μπλεξιμο με αστυνομια σε γλωσσα που δεν ξερω. Ετυχε 3 φορες: μια στην Ιταλια, μια στην Πολωνια, μια στη Γαλλια.
Η τριτη ηταν στα ορια του τρομακτικα γελοιου, φανταζομασταν το βραδυ σε κρατητηριο και, επειδη ημουν με συναδελφο, οση ωρα οι Γαλλοι αστυνομικοι προσπαθουσαν ουσιαστικα να μας βοηθησουν πηγαινοντας μας με περιπολικο στο λεωφορειο της Flixbus που μας περιμενε γιατι μας εχασε (!), ειχαμε ηδη φανταστει το κειμενο του συνδικαλιστικου φορεα μας για την απελευθερωση των ατυχων συναδελφων.
 

x7777

Member
Μηνύματα
872
Likes
3.399
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Πρόσφατα στο ταξίδι σε Αγ. Πετρούπολη είχα κλείσει εισιτήρια για το όνειρο θερινής νυκτός (μπαλέτο) και ενώ τα εισιτήρια ήταν για 12/11 για κάποιο λόγο νομίζαμε ότι ήταν για 15/11 :clap:. Η παράσταση άρχιζε 19.30 και το καταλάβαμε 20.30 την ώρα που πίναμε καφέ. Τελικά από τις 2 ώρες παράσταση είδαμε 35-40 λεπτά (το δεύτερο μέρος) ντυμένοι με τζιν, t-shirt και αθλητικά. Εισιτήριο παράστασης 170 ευρώ. Ακόμη τα κλαίμε.
 
Μηνύματα
159
Likes
784
1) Μας έχει τύχει να σπάσουν σωλήνες της βρύσης στο airbnb ενώ κοιμόμαστε το βράδυ και να ξυπνήσουμε το πρωί με κουζίνα πλημμυρισμένη με καυτό νερό. Ένας πανικός να ψάχνουμε να κλείσουμε το γενικό, να μαζέψουμε ηλεκτρονικές συσκευές και να πάρουμε τηλέφωνο την ιδιοκτήτρια η οποία μας είπε να χτυπήσουμε την πόρτα ενός συγκεκριμένου διαμερίσματος για βοήθεια (δεν ξέρω αν ήταν γνωστός της, επιστάτης ή κάτι άλλο). Η απορία αυτού του συμπαθέστατου εξηντάρη Πολωνού που άνοιξε την πόρτα του στις 7 το πρωί για να βρει μια άκυρη εικοσάχρονη με τις πιτζάμες και μούσκεμα να τον ρωτάει "Do you speak English" ήταν το κάτι άλλο.

2) Συνόδευα μαθητές στο London Eye και κάποιος σε άλλο βαγόνι είχε κάποιο θέμα υγείας κι εξαιτίας αυτού η ρόδα σταμάτησε για περίπου 20 λεπτά, ξαναξεκίνησε για λίγα δευτερόλεπτα πηγαίνοντας όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση απ' ότι πηγαίναμε πριν κι έπειτα ξανασταμάτησε για περίπου μισή ώρα. Αν ήμουν μόνη/με φίλους δε θα το ανέφερα καν αλλά ήμασταν με καμιά δεκαριά δεκαπεντάχρονα που τα μισά ήταν έτοιμα να βάλουν τα κλάματα, το άλλο χοροπήδαγε και το άλλο ήθελε να πατήσει ό,τι κουμπί βοήθειας υπήρχε.

3) Αυτό είναι περισσότερο δικιά μας ηλιθιότητα παρά αναποδιά αλλά με κάποιον μυστήριο τρόπο εγώ και φίλη μου που έχουμε ταξιδέψει εξωτερικό ουκ ολίγες φορές καταφέραμε να χάσουμε πτήση Σαντορίνη - Αθήνα ενώ κυριολεκτικά καθόμασταν ακριβώς μπροστά στην πύλη για μία ώρα. Κάτι η κούραση, κάτι ο απίστευτα πολύς κόσμος στο μικρό αεροδρόμιο απλά δεν καταλάβαμε ότι είχε αρχίσει η επιβίβαση και δεν ακούσαμε καν ότι μας φώναζαν από τα μεγάφωνα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.557
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom