Ισπανία Ανδαλουσία - Ερωτήσεις

sylvia216

Member
Καλησπέρα σε όλους!
Είχα εδώ και χρόνια όνειρο το ταξίδι στην Ανδαλουσία και τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα!'Εχω διαβάσει τα ΑΠΑΝΤΑ κυριολεκτικά και θέλω να σας εκθέσω τους προβληματισμούς μου :rolleyes::rolleyes:

Ταξιδεύουμε 2 άτομα, 3 με 9 Απριλίου. Δυστυχώς οι πτήσεις δεν είναι πολύ καλές, δηλαδή στις 2 του μήνα φτάνουμε 12 το βράδυ στη Σεβίλλη (οπότε χάνουμε όλη την ημέρα) και επιστρέφουμε 9/4 αργά το Βράδυ από Μάλαγα. Άρα θα είμαστε εκεί 6 γεμάτες ημέρες (πολύ λίγες αλλά από τίποτα αρκετό)

1) Το 1ο πρόβλημα που προκύπτει είναι το αυτοκίνητο αφού:
- Φτάνουμε 12 το βράδυ που είναι όλα κλειστά
- Δε βρίσκω ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο (ώστε να παραλάβουμε την επόμενη το πρωί)
- Θα πρέπει να το παραδώσουμε στη Μάλαγα αφού από εκεί επιστρέφουμε.
Διάβασα όλα τα σχόλιά σας και έψαξα στην εταιρεία Centaurus ΑΛΛΑ δεν μπορώ να παραλάβω μετά τις 11 το βράδυ (τουλάχιστον αυτό το μήνυμα μου βγάζει στο σαιτ της). Επίσης βλέπω από πολλούς ότι κάνατε ενοικίαση με 150ευρώ για 10 ημέρες και εγώ το πιο οικονομικό που βρίσκω είναι 320 κι αυτό χωρίς πλήρη κάλυψη ζημιών. Τι μου προτείνετε? Έχω πελαγώσει είναι η αλήθεια!!

2) Γνωρίζει κάποιος τι καιρό θα έχει αρχές Απρίλη? Δηλαδή θα θέλουμε μπουφάν όπως στην Ελλάδα?

3) Το πρόγραμμα που είχα σκεφθεί να ακολουθήσω είναι 2βράδια Σεβίλλη, 2 Γρανάδα και 2 Μάλαγα (με επίσκεψη σε Ρόντα και Εστεπόνα). Βλέπω ωστόσο πολύ θετικά σχόλια από όλους για την Κόρδοβα, στην οποία δεν ξέρω αν προλαβαίνω να πάω. Θεωρείτε πως πρέπει να αφαιρέσω ένα βράδυ από κάτι άλλο και να το αφιερώσω στην Κόρδοβα?

Georgie

Member
Καλησπέρα σε όλους!
Είχα εδώ και χρόνια όνειρο το ταξίδι στην Ανδαλουσία και τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα!'Εχω διαβάσει τα ΑΠΑΝΤΑ κυριολεκτικά και θέλω να σας εκθέσω τους προβληματισμούς μου :rolleyes::rolleyes:

Ταξιδεύουμε 2 άτομα, 3 με 9 Απριλίου. Δυστυχώς οι πτήσεις δεν είναι πολύ καλές, δηλαδή στις 2 του μήνα φτάνουμε 12 το βράδυ στη Σεβίλλη (οπότε χάνουμε όλη την ημέρα) και επιστρέφουμε 9/4 αργά το Βράδυ από Μάλαγα. Άρα θα είμαστε εκεί 6 γεμάτες ημέρες (πολύ λίγες αλλά από τίποτα αρκετό)

- Δε βρίσκω ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο (ώστε να παραλάβουμε την επόμενη το πρωί)
Διάβασα όλα τα σχόλιά σας και έψαξα στην εταιρεία Centaurus ΑΛΛΑ δεν μπορώ να παραλάβω μετά τις 11 το βράδυ (τουλάχιστον αυτό το μήνυμα μου βγάζει στο σαιτ της). Επίσης βλέπω από πολλούς ότι κάνατε ενοικίαση με 150ευρώ για 10 ημέρες και εγώ το πιο οικονομικό που βρίσκω είναι 320 κι αυτό χωρίς πλήρη κάλυψη ζημιών. Τι μου προτείνετε? Έχω πελαγώσει είναι η αλήθεια!!

2) Γνωρίζει κάποιος τι καιρό θα έχει αρχές Απρίλη? Δηλαδή θα θέλουμε μπουφάν όπως στην Ελλάδα?

3) Το πρόγραμμα που είχα σκεφθεί να ακολουθήσω είναι 2βράδια Σεβίλλη, 2 Γρανάδα και 2 Μάλαγα (με επίσκεψη σε Ρόντα και Εστεπόνα). Βλέπω ωστόσο πολύ θετικά σχόλια από όλους για την Κόρδοβα, στην οποία δεν ξέρω αν προλαβαίνω να πάω. Θεωρείτε πως πρέπει να αφαιρέσω ένα βράδυ από κάτι άλλο και να το αφιερώσω στην Κόρδοβα?
Καλό ταξιδι και καλές διακοπες στην όμορφη Ανδαλουσια
1: Μεινε τις πρώτες 2 ημερες Σεβίλλη που δε θα χρειαστείς αυτοκίνητο
Οταν ξεκινήσεις το ταξιδι σου για Γραναδα η αλλου νοικιασε απο τον κεντρικό σιδηροδρομικο σταθμό της πολης (Santa Justa) προτιμησε Centauro η Record go. Το θεμα ειναι αν εξυπηρετεί το γραφείο παραδοση σε αλλη πολη, επισης θα ειναι πολυ πιο ακριβο. Αλλα ψάξε το.
2: Πολυ καλο καιρο all year round , βραδι Ροντα, Γραναδα σηκώνει κάτι πιο ζεστό.
3: 6 ημερες δεν ειναι αρκετές για ολα αυτά. 2 Σεβίλλη 2 Γραναδα και 2 Malaga και μαζι να κολλήσεις μια εκδρομή ημερας στη Ροντα είσαι οκ

Last edited:

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη one more time
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
QUOTE="sylvia216, post: 1016836, member: 41516"]
Καλησπέρα σε όλους!

[/QUOTE]
Καλό ταξιδι και καλές διακοπες στην όμορφη Ανδαλουσια
1: Μεινε τις πρώτες 2 ημερες Σεβίλλη που δε θα χρειαστείς αυτοκίνητο
Οταν ξεκινήσεις το ταξιδι σου για Γραναδα η αλλου νοικιασε απο τον κεντρικό σιδηροδρομικο σταθμό της πολης Santa Justa προτιμησε Centauro η Record go. Το θεμα ειναι αν εξυπηρετεί το γραφείο παραδοση σε αλλη πολη, επισης θα ειναι πολυ πιο ακριβο. Αλλα ψάξε το.
2: Πολυ καλο καιρο all year round , βραδι Ροντα, Γραναδα σηκώνει κάτι πιο ζεστό.
3: 6 ημερες δεν ειναι αρκετές για ολα αυτά. 2 Σεβίλλη 2 Γραναδα και 2 Malaga και μαζι να κολλήσεις μια εκδρομή ημερας στη Ροντα είσαι οκ
[/QUOTE]
Συμφωνώ σε όλα με το μέλος @Georgie. Με 6 βράδια δεν προσθέτεις τίποτα άλλο. Απότι είδα θα είσαι εκεί στο δικό τους Πάσχα (5/4)? Θα μπορέσεις να δεις και κάποια δικά τους έθιμα ίσως. Και ό,τι δεν προλάβεις να δεις δεν πειράζει....την επόμενη φορα:).

Last edited:

sylvia216

Member
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!

Άρα θεωρείτε καλύτερο να πάω επιτόπου για το αμάξι? Δε θα είναι πιο ακριβό από το να κάνω τώρα κράτηση?

Ναι θα είμαστε εκεί το δικό τους Πάσχα! Ουσιαστικά φτάνουμε Μ. Παρασκευή τους βράδυ (αν έχουν τέτοια :lol: ) Μήπως ξέρει κάποιος κάτι που πρέπει να δω οπωσδήποτε μιας και θα είμαι εκεί Πάσχα?

Georgie

Member

Άρα θεωρείτε καλύτερο να πάω επιτόπου για το αμάξι? Δε θα είναι πιο ακριβό από το να κάνω τώρα κράτηση?

Ναι θα είμαστε εκεί το δικό τους Πάσχα! Ουσιαστικά φτάνουμε Μ. Παρασκευή τους βράδυ (αν έχουν τέτοια :lol: ) Μήπως ξέρει κάποιος κάτι που πρέπει να δω οπωσδήποτε μιας και θα είμαι εκεί Πάσχα?
Το καλυτερο ειναι η κράτηση να γινει online, αν νοικιάσεις απο Santa Justa επέλεξε pickup location εκει και παραδοση Malaga να δεις και αν γίνεται.
Το Πάσχα ειναι μεγάλη γιορτη στην Ανδαλουσια αλλα δεν έχει τύχει να βρεθώ ποτε εκείνη την εποχη.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη one more time
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη

Για Πάσχα δεν ξέρω τίποτα. Έχω βρεθεί όμως, εντελώς τυχαία, σε μια περιφορά εικόνας στη Γρανάδα. Γινόταν βράδι κατά τις 9 και όταν ρωτήσαμε μας είπαν ότι γινόταν για να ευλογηθούν τα διαφορα καταστήματα. Επίσης σε κάτι ανάλογο στη Μάλαγα αλλά πολύ πιο"επίσημο" όπου η είκόνα έφτασε στον Καθεδρικό τους. Εκεί δεν ξέρω τι γινόταν γιατί τρέχαμε να απομακρυνθούμε από το χαμό... Γενικά πάντως έμεινα με την εντύπωση ότι το έχουν αρκετά με τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα.
Υ.Γ. homework Η ενημέρωση του Forum για το Πάσχα στην Ανδαλουσία:):):)

Georgie

Member
Γενικά πάντως έμεινα με την εντύπωση ότι το έχουν αρκετά με τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα.
Πάρα πάρα πολύ, ισχυει.
Αν και στις περισσότερες καθολικές χωρες το Πάσχα δεν ειναι μεγάλη γιορτη ( μονο πασχαλινά σοκολατένια αυγα) στην Ισπανια και περισσότερο στην Ανδαλουσια εχω ακούσει ότι ειναι υπερπαραγωγή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.380
Μέλη
40.018
Νεότερο μέλος
Άννα 2026

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom