Ανεξάρτητα ή οργανωμένα;

Ταξιδεύετε ανεξάρτητα ή οργανωμένα;

  • Ανεξάρτητα ακόμη και για δύσκολους προορισμούς

    Votes: 29 34,9%
  • Ανεξάρτητα για εύκολους προορισμούς, αλλά οργανωμένα για δύσκολους

    Votes: 51 61,4%
  • Οργανωμένα ακόμη και για εύκολους προορισμούς

    Votes: 3 3,6%

  • Total voters
    83

Mexicano

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Mexico-USA-Guatemala
Ταξίδι-Όνειρο
America Latina
Καλησποέρα και από εμένα,

Δεν θα ταξίδευα με τίποτα οργανωμένα. Δεν με εξιτάρει. Το δεν ξέρω μελλοντικά με εξιτάρει περισσότερα συν του ότι ζω σε μια πάρα πολύ τουριστική περιοχή (Ρόδος) και ξέρω τι άνθρωποι είναι αυτοί που οργανώνουν τις εκδρομές και ειδικά οι ξεναγοί που σε μεγάλο ποσοστό (προς Θεού όχι όλοι!) είναι παραδείγματα προς αποφυγή
 

ARBI

Member
Μηνύματα
34
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Paris
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Δεν ισχύει αυτό που λες... Πανεύκολα και άμεσα νοικιάζεις αυτοκίνητο, χωρίς κανένα γραφειοκρατικό πρόβλημα. Μόνο διαβατήριο και διεθνές δίπλωμα σου ζητάνε. Το έχω κάνει 3 φορές...

Με τα λεωφορεία της Viazul , που απευθύνονται σε τουρίστες και είναι μια χαρά, εύκολα και φτηνά μπορείς να μετακινηθείς από την μια πόλη στην άλλη...

Δεν μπορώ να καταλάβω που βρήκες εσύ τα προβλήματα...
Να παρεθέσω στην συζήτηση και τις εντυπώσεις του http://www.godimitris.gr που ταξιδεύει μόνος του και στο report Που έχει κάνει για την Κούβα αλλά και για αλλα μέρη της ΛΑτινικής Αμερικής.
Ειναι νομίζω ένα ενδιαφέρον site και περιλαμβάνει την καθημερινότητα ενος ανθρώπου που ταξιδεύει μόνος του. Πρασφατα νομίζω δημοσίευσε και ενα βιβλίο.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
ΚΑι φυσικά δεν υπάρχουν ταμπέλες στους δρόμους...
Φίλη η οποία νοίκιασε αυτοκίνητο στην Κούβα έλυσε το πρόβλημα της έλειψης των πινακίδων στους δρόμους ως εξής: έπαιρνε ντόπιους που κάνανε οτοστόπ και αυτοί της έδειχναν και το δρόμο. Κατέβαζε τον ένα, έπαιρνε τον άλλον, δεν χάθηκε ποτέ, εξυπηρέτησε και κόσμο και γνώρισε και ανθρώπους που την προσκάλεσαν στο σπίτι τους και σε γιορτές τους!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Εγώ ταξιδεύω και με τους δύο τρόπους. Σε περιόδους υψηλής τουριστικής περιόδους και σε τουριστικούς προορισμούς ταξιδεύω οργανωμένα, κάνοντας προσεκτική επιλογή. Για παράδειγμα δε με χάλασε που περσι την Πρωτοχρονιά που ταξίδεψα Παρίσι με γκρουπ, ήταν προαγορασμένα τα εισιτήρια μας για το Λούβρο και τις Βερσαλίες και απέφυγα τις πραγματικά ατελείωτες ουρές μεμονωμένων ταξιδιωτών που περίμεναν με τις ώρες (ιδίως στις Βερσαλίες) στα ταμεία. Ούτε που μου δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσω παράσταση στο LIDO. Άλλωστε και στα οργανωμένα δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς όλες τις ξεναγήσεις. Κατά τα άλλα σε άλλα μου ταξίδια, όπως φέτος στη Γερμανία, στη Φλωρεντία ταξίδεψα μεμονωμένα και φρόντισα να ενοικιάσω αμάξι για να κάνω ελεύθερα τις εκδρομές μου.
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Προτιμώ να κάνω την ερευνα μόνος μου και να οργανώνω το όλο ταξίδι. Εχει πολύ ψάξιμο, αλλά βλέπεις αυτά που θέλεις να δεις. Στα οργανωμένα ταξίδια το πρόγραμμα είναι πολύ "στημένο". Προσπαθούν να δεις όσο πιο πολλά μνημεία γίνεται στον ελάχιστο δυνατόν χρόνο.Μερικές φορές βλέπεις μόνο τη βιτρίνα της χώρας και όχι τις πραγματικές συνθήκες ζωής του εκάστοτε λαού. Προορίζονται κυρίως για τουρίστες και όχι για ταξιδευτές. Μια φορά έχω πάει μόνο με οργανωμένο γκρουπ στη Τυνησία και δεν εντυπωσιάστηκα από το όλο πακέτο. Κάναμε το γύρο της χώρας σε 7 μέρες. Πάλι καλά είχαμε 2 μέρες ελεύθερες και έτσι είδαμε το πραγματικό πρόσωπο της χώρας.Βέβαια σ έναν αρκετά δύσκολο προορισμό- πχ Πακιστάν ή Μογγολία- θα προτιμούσα το οργανωμένο ταξίδι, κυρίως από άποψη ασφάλειας.
 

casper

Member
Μηνύματα
13
Likes
2
σχετικό είναι το "δύσκολος" και το "εύκολος" προορισμός.. πάντως,για να είμαι πιο κοντά στη πραγματικότητα ψήφισα Ανεξάρτητα για εύκολους προορισμούς, αλλά οργανωμένα για δύσκολους
 

madman

Banned
Μηνύματα
110
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Οφείλω να παραδεχτώ οτι ταξιδευω αρκετά ανεξάρτητα στην Ευρώπη είτε για δουλειά είτε για αναψυχή αλλά δε θα είχα πρόβλημα να ταξιδέψω εκτός Ευρώπης με τη βοήθεια ενός άρτιου πρακτορείου.Βέβαια το να ταξιδέψεις ανεξάρτητα έχει τη δυσκολία οτι θα πρέπει να κουραστείς πολύ δηλαδή να ερευνήσεις.

Επίσης άμα οργανώσεις αρκετά νωρίτερα ο ίδιος ή η παρέα σου το ταξίδι μπορεί να εξασφαλίσεις πολύ καλύτερες τιμές.Σε διαφορετική περίπτωση άμα αποφασίσεις κάποιος οτι την άλλη εβδομάδα π.χ. πάει Παρισι τότε πιθανώς καλύτερα θα ήταν να ΄γίνει οργανωμένα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom