Βιετνάμ Καμπότζη Αν έχεις τύχη διάβαινε και κουράγιο περπάτα (Βιετνάμ-Καμπότζη)

holland74

Member
Μηνύματα
41
Likes
41
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ξεσκόνισα λίγο τις φωτογραφίες μου με την ευκαιρία και ας με συγχωρέσει η Villi που χρησιμοποιώ τον χώρο απο την δική της ιστορία αλλα μπορεί να χρησιμεύσουν σε μελλοντικούς ταξιδιώτες οι παρακάτω πληροφορίες. Όπως προανέφερα στην Ninh Binh με οδηγό μπορείς να δεις πολλά σε δυο μέρες.
Την πρώτη μέρα είδα:
1. Hang Mua Caves https://www.tripadvisor.com/Attract...s-Mua_Caves-Ninh_Binh_Ninh_Binh_Province.html
2. Bai Dinh Pagoda https://www.tripadvisor.com/Attract...Dinh_Pagoda-Ninh_Binh_Ninh_Binh_Province.html
3. Kenh Ga https://www.tripadvisor.com/Attract...ews-Kenh_Ga-Ninh_Binh_Ninh_Binh_Province.html
4. Van Long Nature Reserve https://www.tripadvisor.com/Attract...ure_Reserve-Ninh_Binh_Ninh_Binh_Province.html
Και την δεύτερη μέρα:
1. Trang An ( είναι παρόμοια με το Tam Coc) https://www.tripadvisor.com/Attract...An_Grottoes-Ninh_Binh_Ninh_Binh_Province.html (https://www.tripadvisor.com/Attract...ews-Tam_Coc-Ninh_Binh_Ninh_Binh_Province.html)
2. An Tiem Valley (Birds Valley νομίζω)
3. Ηoa Lu https://www.tripadvisor.com/Attract...e_Dynasties-Ninh_Binh_Ninh_Binh_Province.html
4. Thai Vi Temple https://www.tripadvisor.com/Attract...i_Vi_Temple-Ninh_Binh_Ninh_Binh_Province.html
5. Bich Dong Pagoda https://www.tripadvisor.com/Attract...Dong_Pagoda-Ninh_Binh_Ninh_Binh_Province.html
O οδηγός ήταν ο Τoan ([email protected]) και η χρέωση $17 την μέρα το 2015
Γουάου!!!!!!!!!!
 

holland74

Member
Μηνύματα
41
Likes
41
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ήθελα πάντα να πάω Βιετνάμ και με την περιγραφή αυτή το βάζω ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα :)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μόλις γύρισα από την τρίτη μου επίσκεψη στο Βιετναμ. Νομίζω τα παραλές (αν και το Ho Chi Minh City πλέον έχει αποστειρωθεί σε βαθμό που θα άρεσε ακόμα και σε σένα), ακόμη κι αν δεχτούμε ΟΛΑ όσα περιγράφεις ως απολύτως ορθά (που είναι πολύ συζητήσιμο, όπως ανέλυσαν και άλλοι), το γεγονός ότι εστιάζεις σ' αυτά τα θέματα και τα βρήκες ως σοβαρό λόγο για να κρίνεις τη χώρα, με κάνει να αμφισβητώ την κρίση σου. Σορυ κιόλας, αλλά αν το αν με κλέβανε στον ανανά θα το έβλεπα ως γραφικότητα και λόγο να γελάσω, όχι να γκρινιάξω.

Προφανώς οι Βιετναμέζοι είναι άνθρωποι, και ανάμεσά τους υπάρχουν και απατεώνες, όπως παντού. Αλλά μιλάμε για ανθρώπους που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να με κουβαλήσουν (σε καρότσι) για 100 μέτρα μέσα από τους πλυμμήρισμένους δρόμους της Hoi An προκειμένω να μη βρέξω τα παπούτσια μου. Και για μικροπωλητές που με το πρώτο "όχι, ευχαριστώ" σταματούσαν τις οχλήσεις. Για ταξιδιωτικό πράκτορα που όταν ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών μια εκδρομή που είχα κλείσει, ήρθε στο ξενοδοχείο μου για να ζητήσει συγνώμη και να μου επιστρέψει τα χρήματα.

Στέκομαι όμως σ' αυτό:
οχι απλα δεν ημουν προετοιμασμενη να δω ενα μερος τοσο πολυ χειροτερο απο την ελλαδα για μενα ταξιδι ειναι να φευγω απο το χαλι οχι να παω στο χειροτερο :p
Γιατί πήγες;
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
χαλαρωστε δεν ειναι travel wars, ταξιδιωτικη ιστορια ειναι κ μαλιστα ουτε καν δικη μου. ερωτηθηκα κ απαντησα.πιο πολυ ηθελα να ενημερωσω τα κοριτσια καθως ολες με βοηθησαν να φτιαξω προγραμμα.

γιατι πηγα..ολα ξεκινησαν μια παγωμενη περσινη νυχτα :D που εθεσα το ερωτημα που να παω ασιατικα...αναζητωντας την spiritual διαθεση των ασιατων το κατι ευχαριστα διαφορετικο αλλα οικονομικο;
μιας κ ιαπωνια ειχα ηδη κλεισει εψαχνα κ κατι για οικονομικο αλλα σουπερ ασφαλες!
την ιδεα την εδωσε ο yorgos και ετσι πολυ γρηγορα εκλεισα για εκει μετα απο ιστοριες που διαβασα οι οποιες παρουσίαζαν το βιετναμ ως παραδεισο.
πουθενα δε διαβασα για οτι συναντησα αλλα δεν ειναι μυστικο το ποσο ατυχη ειμαι οποτε θεωρειστε με ακραια τιμη στο δειγμα.
καλο ειναι παντως για οποιον παει να εχει υποψη του οτι μπορει να ξενιστει με τετοιες καταστασεις εγω εφαγα σουπερ ξενερωμα.για ολους ημουν ενα πορτοφολι-που να ηξεραν οτι ειναι αδειο τις 364 μερες το χρονο :bleh:

η οργανωση αν κ last minute ηταν ιδανικη μιας κ ειδα ολα οσα ηθελα να δω,εμεινα σε 4αστερα,ο καιρος ολως παραδοξως αρμονικος,οι εσωτερικες πτησεις στην ωρα τους κ πηγα κ λιγο ιαπωνια μιας κ ηρθαν ετσι τα πραγματα στο βιετναμ κ εχασα κ το ταξιδι που ειχα κλεισει περσι.
τελος καλο ολα καλα....

ειπα εξαλλου απο την αρχη οτι ναι μεν δεν ειμαι τουριστια αλλα κ ταξιδευτρια του 3ου κοσμου δεν θελω να ειμαι.επιλογες και δικαιωματα ειναι αυτα.αλλοι γουσταρουν να χαθουν στη νιγηρια αλλοι ηδονιζονται με την κολομβια εμενα η λατρεια μου ειναι οι γροιλανδιες, αλασκες κτλ
ποσο πιο βαρετη θα ηταν η ζωη αν ολοι ειχαμε τα ιδια γουστα!:eek:

υ.γ. συναντησα παντως στις ημερησιες εκδρομες κ αλλους μεμονωμενους ταξιδιωτες κ ολοι ειχαν την ιδια γνωμη με εμενα-σας προλαβαινω δεν αρχισα εγω την κουβεντα :bleh: ειδικα ενας ισπανος ηταν στα προθυρα καταθλιψης μιας κ ειχε κλεισει τα παντα κ προπληρωσει κ δεν μπορουσε να βρει κατι να κανει οσο ηταν θαμενος στη χουε και το χοιαν περα απο τα unesco sites.οσο για τη θαλασσα τι να πω..
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Προφανώς οι Βιετναμέζοι είναι άνθρωποι, και ανάμεσά τους υπάρχουν και απατεώνες, όπως παντού. Αλλά μιλάμε για ανθρώπους που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να με κουβαλήσουν (σε καρότσι) για 100 μέτρα μέσα από τους πλυμμήρισμένους δρόμους της Hoi An προκειμένω να μη βρέξω τα παπούτσια μου. Και για μικροπωλητές που με το πρώτο "όχι, ευχαριστώ" σταματούσαν τις οχλήσεις. Για ταξιδιωτικό πράκτορα που όταν ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών μια εκδρομή που είχα κλείσει, ήρθε στο ξενοδοχείο μου για να ζητήσει συγνώμη και να μου επιστρέψει τα χρήματα.
Μπράβο ρε taver, πολύ σωστά τα είπες.

Ναι, οι Βιετναμέζοι είναι άνθρωποι και για να πάρει κάποιος μια μικρή ιδέα για τι ανθρώπους μιλάμε ας κάνει τον κόπο να διαβάσει λίγο την ιστορία τους, τους αγώνες τους εναντίον των Κινέζων, των Γάλλων, των Αμερικανών. Αγώνες που τους κέρδισαν όλους δείχνοντας απίστευτη δύναμη ψυχής, αντοχής, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας. Αυτούς τους ανθρώπους που δεν τρέφουν έχθρα για κανέναν (εντάξει, οι Κινέζοι ίσως εξαιρούνται και - ίσως - όχι αδικαιολόγητα), ούτε για τους Αμερικάνους που άδειασαν επάνω τους ό,τι είχε και δεν είχε το οπλοστάσιό τους σε βόμβες, που άφησαν εκτός απ' τους νεκρούς, δεκάδες (δεν ξέρω, ίσως και εκατοντάδες) χιλιάδες ακρωτηριασμένους που αρκετούς τους βλέπει κανείς ακόμη και σήμερα στους δρόμους. Αυτούς τους Αμερικάνους (ναι, τους στρατιώτες, όχι τους απλούς τουρίστες) τους αντιμετωπίζουν όπως όλους τους άλλους: Φιλικά, φιλόξενα, πάντα με το χαμόγελο, πάντα πρόθυμοι να σ' εξυπηρετήσουν ή να μοιραστούν μαζί σου - έναν άγνωστο - αυτό που τρωνε, ας είναι κι ένα πιάτο ρύζι (όπως προσφέρθηκαν να κάνουν μ' εμάς στο Sa Pa όταν θελήσαμε να ρίξουμε το αδιάκριτο βλέμμα μας στο βραδυνό τους τραπέζι).

Δεν ξέρω αν το προσέξατε όσοι πήγατε στο Βιετνάμ, αλλά εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση: Δεν είδα πουθενά ζητιάνους! Πουθενά, όμως!

Περήφανοι και αξιοπρεπείς, μπορεί να είναι φτωχοί, μπορεί να πεινάνε, δεν θα ζητιανέψουν. Ίσως προσπαθήσουν να σου πουλήσουν κάτι για να βγάλουν λίγα ντονγκ. Αλλά ποτέ δεν θα ζητιανέψουν. Θα κλείσω μ' ένα περιστατικό (που ίσως και να έχω ξανα-αναφέρει πριν χρόνια - δεν θυμάμαι) που συνέβη στην αγαπημένη Hoi An:

Περπατούσαμε χαλαρά στους δρόμους μαζί με τον elgeo2 και βγάζαμε συνεχώς φωτογραφίες: κτίρια, τροχοφόρα, ανθρώπους, καταστάσεις. Στη γωνιά ενός δρόμου κάθονταν μια γλυκύτατη γιαγιά που πουλούσε κάτι λαχεία. Μοναδική φυσιογνωμία που θέλησε να απαθανατίσει φωτογραφικά ο elgeo2.
Σε άλλες χώρες της Ασίας (και όχι μόνο), αν θελήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο, πολλές φορές "το μοντέλο" θα σου ζητήσει χρήματα για να σου δώσει την άδεια. Το ξέραμε και ήμασταν προετοιμασμένοι αν χρειαζόταν.
Η γιαγιά δεν αρνήθηκε τη φωτογράφηση, απλά παρέμεινε φυσική, σα να μη συνέβαινε τίποτα. Αφού τράβηξε τις φωτογραφίες ο φίλος μου, θεώρησε σωστό να δώσει κάτι στη γιαγιά που δέχτηκε να κάνει το μοντέλο. Εκείνη αρνήθηκε ευγενικά τα χρήματα και επειδή ο φίλος μου επέμενε, στο τέλος τα πήρε... και του έδωσε τόσα λαχεία όσα αντιστοιχούσαν στα χρήματα που έδωσε ο elgeo2! Εκείνος δεν ήθελε να τα πάρει (τι να τα κάνουμε τα Βιετναμέζικα λαχεία; ) αλλά εκείνη δεν τον άφηνε να φύγει χωρίς τα λαχεία που είχε πληρώσει. Και, φυσικά, μας ευχήθηκε και καλή τύχη...

Δεν θα καταχραστώ άλλο τον χώρο. Περιστατικά με (ενδεχόμενες) μικρο-απατεωνείες μπορεί να συμβούν στον καθένα μας και οπουδήποτε. Αλλά το να κρίνουμε και να καταδικάζουμε έναν ολόκληρο λαό και μία χώρα εξ αιτίας ενός τυχαίου περιστατικού είναι τουλάχιστον άδικο και - σίγουρα - ανώριμο...
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
δεν μπορουσε να βρει κατι να κανει οσο ηταν θαμενος στη χουε και το χοιαν περα απο τα unesco sites.οσο για τη θαλασσα τι να πω..
Ε, εντάξει, εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
βρε συ Νena μήπως τα φουσκώνεις και στο μυαλό σου? και τα παίρνεις πολύ τοις μετρητοίς?
τι θέλω να πω με αυτό.... να ξαναπώ κάτι παρόμοιο με αυτο που είπε ο taver...
..... το γεγονός ότι εστιάζεις σ' αυτά τα θέματα και τα βρήκες ως σοβαρό λόγο για να κρίνεις τη χώρα, με κάνει να αμφισβητώ την κρίση σου. Σορυ κιόλας, αλλά αν το αν με κλέβανε στον ανανά θα το έβλεπα ως γραφικότητα και λόγο να γελάσω, όχι να γκρινιάξω..
γενικά στη ζωή σου, το ποτήρι το βλέπεις μισοάδειο ή μισογεμάτο?
(προς Θεού, δεν κάνω την πολύξερη.... απλά για προσωπικό σου προβληματισμό στην επιλογή των ταξιδιών σου...)
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
προς Mods:
μήπως το όλο πακέτο { απαντήσεις μας και απαντήσεις nena's } να μπουν σε άλλο θέμα ?
η villi μας θέλησε να φτιάξει-περιγράψει τη δική της ταξιδιωτική ιστορία.....που και στη συγγραφή της αποδείχτηκε καλογραμένη και άκρως χρήσιμη , για όλους εμάς που αναπολούμε το Βιετνάμ και για τους επόμενους που ξέρουν ότι θέλουν να πάνε Βιετνάμ....
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
προς Mods:
μήπως το όλο πακέτο { απαντήσεις μας και απαντήσεις nena's } να μπουν σε άλλο θέμα ?
η villi μας θέλησε να φτιάξει-περιγράψει τη δική της ταξιδιωτική ιστορία.....που και στη συγγραφή της αποδείχτηκε καλογραμένη και άκρως χρήσιμη , για όλους εμάς που αναπολούμε το Βιετνάμ και για τους επόμενους που ξέρουν ότι θέλουν να πάνε Βιετνάμ....
Ειλικρινά χαίρομαι για το διάλογο που έγινε,άλλωστε μια ιστορία γράφεται για να κρίνεται και να αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού.Όσα εγραψε ο @babaduma για τους Βιετναμέζους με βρίσκουν παραπάνω κι από σύμφωνη!Η επαφή που είχα με το λαό, μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις!Το έχω ξαναγράψει σ'αυτό το φόρουμ,λατρευω την Ασία με τα καλά και τα κακά της!Κατανοώ από την άλλη ότι κάποιοι άνθρωποι δεν τη βρίσκουν ενδιαφέρουσα.Εξαρτάται τι ψάχνει κανείς στα ταξίδια του.Η συνέχεια προσεχώς...στην Πνομ πενχ!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
προς Mods:
μήπως το όλο πακέτο { απαντήσεις μας και απαντήσεις nena's } να μπουν σε άλλο θέμα ?
η villi μας θέλησε να φτιάξει-περιγράψει τη δική της ταξιδιωτική ιστορία.....που και στη συγγραφή της αποδείχτηκε καλογραμένη και άκρως χρήσιμη , για όλους εμάς που αναπολούμε το Βιετνάμ και για τους επόμενους που ξέρουν ότι θέλουν να πάνε Βιετνάμ....
Μου φαίνονται οκ τα μηνύματα εδώ, από τη στιγμή που δεν ενοχλείται και η topic starter. :)
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Καλημέρα Προετοιμάζοντας το ταξίδι ρωτώ
Με την γλώσσα τι γίνεται? Είναι όπως στην Κίνα που δεν μιλάει κανείς αγγλικά?
Πρέπει να έχουμε τα αξιοθέατα και τις πληροφορίες στην δική τους γλώσσα?
Ευχαριστώ.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Καλημέρα Προετοιμάζοντας το ταξίδι ρωτώ
Με την γλώσσα τι γίνεται? Είναι όπως στην Κίνα που δεν μιλάει κανείς αγγλικά?
Πρέπει να έχουμε τα αξιοθέατα και τις πληροφορίες στην δική τους γλώσσα?
Ευχαριστώ.
Μην ανησυχείς, αν δεν μιλάνε λίγα ή περισσότερα Αγγλικά (που πολλοί μιλούν), θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν (στη δική τους γλώσσα, με τη γλώσσα του σώματος) και - στο τέλος - μπορεί να σε πάρουν κι απ' το χεράκι να σε πάνε εκεί που θες (απ' τον πρώτο τυχαίο αστυνομικό μέχρι την τελευταία γιαγιά - πραγματικά γεγονότα, όχι εκτιμήσεις δικές μου).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.279
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom