Βιετνάμ Καμπότζη Αν έχεις τύχη διάβαινε και κουράγιο περπάτα (Βιετνάμ-Καμπότζη)

melissokomos

Member
Μηνύματα
110
Likes
125
Επόμενο Ταξίδι
Δέχομαι προτάσεις
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ευχαριστώ πολύ. Τα κανονίσατε επιτόπου γιατί φαίνεται πολύ τρέξιμο.
Όταν πας εκεί θα διαπιστώσεις οτι τα πράγματα είναι πιο εύκολα απο΄ότι τα βλέπεις απο εδώ ,άλωστε το Viet Nam έχει τόσο πολύ τουριστική ανάπτυξη που τουριστικά γραφεία που εξυπηρετούν τον κόσμο υπάρχουν παντού.Για να σου δώσω να καταλάβεις εμείς 2 άτομα πριν 5 χρόνια πήγαμε μόνοι μας χωρίς τουρ. γραφ. για 22 ημέρες και το μόνο που κλείσαμε ήταν τα αεροπ. εισιτήρια και την πρώτη διανυκτέρευση στο Ανόι ,τα υπόλοιπα τα βρήκαμε εκεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και φθηνά.
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Έγω έχω αγχωθεί. έχω κλείσει αρκετά από εδώ, κυρίως ξενοδοχεία όχι τουρ.
Προβληματίζομαι για το τουρ στο Μεγκόγκ.
2 ημέρες η τρεις να φθάσω απο Σαιγκόν στην Πνόμ Πένχ?
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Μια όμορφη χαλαρή μέρα εξερεύνησης του Hanoi μόλις ξεκινούσε με το καταπληκτικό πρωινό του ξενοδοχείου,με όλα αυτά τα τρομερά χαμόγελα τριγύρω που σου φτιάχνανε τη μέρα.

Αφού κλείσαμε ένα θεραπευτικό μασάζ με ηφαιστιακές πέτρες στο πραγματικά όμορφο σπα του ξενοδοχείου για το βράδυ και ταξί για το επόμενο πρωινό από ένα κοντινό πρακτορείο όπου διαφήμιζε ταξί σε χαμηλή τιμή κατευθυνθήκαμε στην κόκκινη γέφυρα της λίμνης Huc Bridge
DSCN1875.JPG


DSCN1879.JPG


που οδηγεί σε ένα μικρό ναό τον Ngoc Son Temple.
DSCN1861.JPG


Απο κει ακολουθήσαμε την πορεία που πρότεινε ο οδηγός για να δούμε το ευρυτερο Old Quarter.Κοντά στη γέφυρα βρίσκεται το αγαλμα των μαρτύρων που σκοτώθηκαν για την Βιετναμέζικη ανεξαρτησία.
DSCN1876.JPG


DSCN1881.JPG


Περάσαμε μπροστά από το Puppet Theater,αγοράσαμε εισιτήρια για το απόγευμα και συνεχίσαμε στο δρόμο με τα παπουτσάδικα.Όλες οι καλές απομιμήσεις εδώ.Αγοράσαμε δύο ζευγάρια και μετά από 4 μήνες έντονης χρήσης μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή αγορά.
DSCN1882.JPG

Στη συνέχεια ρίξαμε μια ματιά στην αγορά όπου βρήκαμε ακριβώς τα ίδια με τη νυχτερινή οπότε προσπεράσαμε γρήγορα προς την περιοχή με τις σκαλιστές χειροποίητες ταφόπλακες!Εκεί κοντά αναζητήσαμε το Memorial house και τον Bach ma temple.
DSCN1896.JPG

DSCN1895.JPG


Σειρά είχαν τα καταστήματα χρυσαφικών
DSCN1898.JPG


και το στενό P Ta Hien με τα πιο in μπαράκια της πόλης.
DSCN1921.JPG


Ώρα για στάση και παγωτό καθώς ο ιδρώτας έτρεχε στην πλάτη με γοργούς ρυθμούς.
DSCN1884.JPG
Με το παίρνουμε θέση κι απολαμβάνουμε τη δροσιά και το υπέροχο παγωτό,ανοίξανε οι ουρανοί!!!Βροχή με τους κουβάδες,κατακλυσμός και πλημμύρα για μισή ώρα!
DSCN1919.JPG


Όταν άρχισε να καταλαγιάζει συνεχίσαμε προς την Qua O Quan Chuong,την παλιά ανατολική πύλη.
DSCN1932.JPG

Εκεί βρίσκεται και μια street market με ψάρια κυρίως αλλά με τόσο νερό και σκουπίδι στους δρόμους το θέαμα και η μυρωδιά ήταν αποκαρδιωτικά.
DSCN1935.JPG

DSCN1936.JPG DSCN1934.JPG DSCN1939.JPG
Μπήκαμε στο δρόμο P Hang Ma όπου πωλούνται ψέυτικα χρήματα για κάψιμο στους ναούς,ακολουθήσαμε το δρόμο ως τη γωνία των σιδεράδων και λίγο πιο κάτω των αρωματοποιών.
DSCN1947.JPG

DSCN1946.JPG

Λίγες ψιχάλες για προειδοποίηση και δεύτερο κύμα δυνατής βροχής μας βρήκε καταμεσίς του δρόμου.Βάλαμε τα αδιάβροχα αλλά δυναμωσε τόσο πολύ που δε βλέπαμε πια να προχωρήσουμε οπότε χωθήκαμε κάτω από ένα υπόστεγο κάποιου μικρού θεάτρου.
DSCN1914.JPG

Άλλο ένα μισάωρο εκεί να κοιτάμε τα μηχανάκια που δεν τα πτοούσε τίποτα,όλοι μούσκεμα κι οι δρόμοι να μετατρέπονται σταδιακά σε ποταμάκια.
DSCN1901.JPG

Πέρασε κι αυτό το κύμα και συνεχίσαμε τη βόλτα χαζεύοντας πίνακες ζωγραφικής και μπαίνοντας σε όποιο κατάτημα μου κέντριζε την προσοχή.Η αλήθεια είναι πως το Hanoi έχει πολύ ωραία καταστήματα με χειροποίητα ευφάνταστα είδη και σε προκαλεί για shopping.
DSCN1943.JPG

DSCN1945.JPG

Με τούτα και με κείνα ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην αρχή στον puppet theater για να δούμε την παράσταση που είχαμε κλείσει.Δε θα πω ότι ξετρελάθηκα ούτε όμως πως ήταν κακό.Τουριστική ατραξιόν βεβαίως,γεμάτο θέατρο συνεχώς,για ένα ευχάριστο εναμισάωρο στη δροσιά μια χαρά ήταν.
DSCN1955.JPG

DSCN1959.JPG

Τελευταία αφήσαμε την περιοχή του Καθεδρικού St Joseph όπου υπήρχαν πολλά καταστήματα με μεταξωτά αλλά και ωραία καφέ και εστιατόρια.
DSCN1967.JPG

Καθίσαμε σε ένα που μας έκανε πολύ εντύπωση γιατί ήταν γεμάτο με ντόπιους,σέρβιρε ας το πούμε περιποιημένο street food.To εστιατόριο ονομάζεται M Chef και το μενού hot pot για όποιον ενδιαφέρεται.Μας έφερε μια κατσαρόλα με λαχανικά που βράζανε πάνω σε ένα μάτι,ένα καλάθι με έξτρα ωμά λαχανικά,ζυμαρικά και μια πιατέλα με ωμά κρέατα και γαρίδες.
Ο σερβιτόρος με πολύ υπομονή μας εξήγησε πως να ρίχνουμε μέσα το κρέας,με ποια λαχανικά συνδυάζεται το κάθε είδος και πόση ώρα να το βράζουμε.Μέσος χρόνος 8 λεπτά βρασίματος,προλαβαίνει να απολυμανθεί το κρέας σκεφτόμουν;
DSCN1976.JPG

Πρέπει να αποτελέσαμε εμπειρία για τον κόσμο γύρω που μας κοίταζε και χαμογελούσε με την προσπάθεια να το φάμε αυτό με ξυλάκια προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσουμε το μπολάκι κάτω από το σαγόνι για να τρέχουν τα ζουμιά όπως κάνανε κι οι υπόλοιποι.Πολυ κούραση αυτό το γέυμα γενικά!
DSCN1969.JPG


Ευτυχώς που επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας περίμενε μια περιποίηση άνευ προηγουμένου.Ξεκινήσαμε με κοκτέιλ και ένα είδος σούπας από φακές που απλά δοκίμασα,πόσα υγρά να χωρέσει πια αυτό το στομάχι,αν και οι μασέρ επέμεναν γιατί ήταν λέει μέρος της θεραπείας!Τα γλυκάκια από καρύδα μπορώ να πω ότι τα έφαγα με μεγαλύτερη χαρά ως στέρεο υλικό επιτέλους.Βάλανε τα δυνατά τους οι άνθρωποι με θερμαινόμενη πετσετούλα στον αυχένα,αρωματικά έλαια και ποικίλες αλοιφές,κόντεψε να με πάρει ο ύπνος.Ευτυχώς που το δωμάτιο ηταν μόλις ένα λεπτό με το ασανσέρ!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Πολύ πρωινό ξύπνημα στις 5μιση γιατί στις 6 μας περίμενε το ταξί στην είσοδο του ξενοδοχείου.Όταν κατεβήκαμε ο ρεσεψιονίστ έτρεξε να μας ετοιμάσει σακουλίτσες με πρωινό το οποίο φάγαμε στο αεροδρόμιο για να περάσει κι η ώρα.Επίσης στο αεροδρόμιο του Hanoi αγόρασα τα πιο φθηνά και όμορφα σουβενίρ!
Η πτήση της Vietnam airlines στην ώρα της και γεμάτη κόσμο.9μιση βρισκόμασταν ήδη στο αεροδρόμιο του Can Tho.
DSCN1984.JPG


Πήραμε ταξί ακριβώς απ'έξω με ταξίμετρο (!!!) κι από τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες νιώσαμε πως βρεθήκαμε σε άλλη χώρα,με άλλους κατοίκους κι άλλη οργάνωση!Είχαμε επιλέξει γι’άλλη μια φορά homestay με υψηλές προσδοκίες που δεν επιβεβαιώθηκαν ακριβώς.Έχω ανάμικτα συναιθήματα διότι η οικογένεια που μας φιλοξένησε ήταν πάρα μα πάρα πολύ καλοί άνθρωποι,κάνανε τα πάντα για να περάσουμε καλά αλλά...τα ξύλινα σπιτάκια που εξωτερικά ήταν όμορφα είχαν μισάνοιχτη οροφή με αποτέλεσμα να μπαίνουν και να βγαίνουν όλα τα ζωντανά του Θεού ελεύθερα!
DSCN1986.JPG


DSCN1993.JPG

Επίσης ήθελα να μείνουμε σε backwaters του Mekong αλλά ταυτόχρονα να είμαστε κοντά στην πόλη.Στις κριτικές είχα διαβάσει για παράδεισο και χωματόδρομους εγώ είδα τσιμεντόδρομους κι ένα κομμάτι ζούγκλας που είχε απομείνει δίπλα στα νερά.Προφανώς η περιοχή βρισκόταν σε φάση οικοδόμησης κι έχανε γοργά την ομορφιά της.
Στα συν οι καρύδες κατευθείαν από τα δέντρα,οι φυσικοί χυμοί και τα τσαγάκια που μας έφερνε συνεχώς η κυρία του σπιτιού,τα δωρεάν ποδήλατα με τα οποία γυρίσαμε την περιοχή πέριξ και εντός του Can Tho.
DSCN1998.JPG


Φτάσαμε κατά τις 10 και τακτοποιηθήκαμε κατευθείαν σε μία από τις καλύβες.
DSCN1997.JPG


Δεν υπήρχε κανένας άλλος τουρίστας οπότε είχαμε τη συνεχή περιποίησή τους.Καθίσαμε στη βεράντα ακριβώς δίπλα στη μικρή λιμνούλα που σχηματίζανε τα νερά,ήπιαμε το πρώτο τσαγάκι και φάγαμε ραμπουτάν που καθάριζε η κόρη κι ό γιος του σπιτιού.Η κόρη κανόνισε λεωφορείο για το επόμενο μεσημέρι και μας ενημέρωσε για τις βαρκάδες και τις τιμές.Δεν έκλεισα αμέσως γιατί ήθελα να κάνω την ερευνά μου.
DSCN2001.JPG


Εντωμεταξύ άρχισε να βρέχει έντονα οπότε κουβεντιάζαμε μέχρι να σταματήσει.Πήραμε τα ποδήλατα και ξεκινήσαμε με την πρώτη βελτίωση γιατί η μέρα φαινόταν ιδιαιτέρως βροχερή.

Η διαδρομή μέχρι το Can tho ήταν περίπου μισή ώρα με το ποδήλατο κι αφού είχαμε όλη τη μέρα μπροστά μας κατηφορίσαμε χωράφια,πήραμε τα ποδήλατα στον ώμο σε λασπωμένους χωματόδρομους,είδαμε καλύβες μέσα στα νερά κι ανθρώπους χωμένους ως το γόνατο αλλά φτάνοντας στο Can tho το σκηνικό άλλαξε τελείως,η πόλη ήταν πολύ πολιτισμένη να το πω σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει.
DSCN2208.JPG

DSCN2196.JPG


Σταματήσαμε στον πρώτο ναό που είχα σημειώσει να δούμε λίγο έξω από την πόλη,δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομα.Ακριβώς μπροστά σε ένα μεγάλο παραπόταμο.Πολύ χαρούμενοι οι Βούδες εδώ κι ευτυχώς μια μικρή ψιχάλα.
DSCN2013.JPG

DSCN2007.JPG

DSCN2011.JPG


Συνεχίζουμε για τη Munirensay pagoda η οποία κτίστηκε για να εξυπηρετήσει την κοινότητα Khmer.Την ώρα που πήγαμε σχολάγανε τα πιτσιρίκια που κάνουν μάθημα εκεί και γινότανε ο κακός χαμός.Παράλληλα ξεκίνησε νέος κατακλυσμός με δυνατό αέρα οπότε στρογγυλοκάτσαμε μέσα στην παγόδα να κοπάσει.
DSCN2019.JPG

DSCN2026.JPG

Μας παίρνει μυρωδιά ένας μοναχός από αυτούς με την πορτοκαλί φορεσιά ο οποίος νόμισε μάλλον ότι προσευχόμασταν κι ήρθε για κουβέντα.Μισά αγγλικά μισά δεν ξέρω τι,μας εξήγησε ένα ένα τα κεριά και τα σύμβολα και μετά ήθελε ντε καλά να μας βγάλει φωτογραφίες παντού.Όχι όμως ότι φωτογραφίες να’ναι,τις ήθελε ρομαντικές.Και να μας στήνει αγκαλιασμένους πότε να κοιτάμε τον ουρανό, πότε ο ένας τον άλλο,το θέατρο του παραλόγου!Να καταπίνουμε με λυγμούς τα γέλια μη παρεξηγηθεί!Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έπέμενε να μας φτιάξει χάρτες για τους ναούς του Angkor.Ζωγράφισε μέχρι και τα δέντρα με κάθε λεπτομέρεια!Είδαμε και πάθαμε να φύγουμε από κει!

Με τα αδιάβροχα να ανεμίζουν κατεβήκαμε προς τον ποταμό στην καρδιά της πόλης όπου περιμένανε οι κυριούλες με τις βαρκούλες τους.Μας την πέσανε 5-6 κι άρχισα τα παζάρια αλλά με εκπληξη διαπίστωσα ότι η κοπελιά στον ξενώνα μου είχε δώσει την καλύτερη τιμή οπότε έκλεισα από κει και στάθηκα πολύ τυχερή.
H κοκκινοσκουφίτσα σε ρόλο διαπραγματευτή
DSCN2037.JPG


Στην κεντρική πλατεία δεσπόζει ένα άγαλμα του ηγέτη Χο.
DSCN2050.JPG


Ο κινέζικος ναός Ong βρίσκεται απέναντι από τον ποταμό μέσα στο Guangzhoun assembly hall και είναι ο μεγαλύτερος της πόλης με τεράστια σπιροειδή κεριά
DSCN2064.JPG

DSCN2058.JPG


Συνεχίσαμε για την αγορά όπου γινόταν κυριολεκτικά το αδιαχώρητο από μηχανάκια.Όλοι καβάλα ψώνιζαν!
DSCN2069.JPG

DSCN2073.JPG DSCN2065.JPG
DSCN2074.JPG DSCN2077.JPG

Καλή η βαβούρα αλλά μία βόλτα κατά μήκος του ποταμού να ρουφήξουμε εικόνες από τη υδάτινη ζωή ακόμη καλύτερη!
DSCN2040.JPG

DSCN2044.JPG


Ο ουρανός άρχισε να μαυρίζει και πάλι επικίνδυνα οπότε αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην καλύβα από τον κεντρικό δρόμο αυτή τη φορά για να πάμε γρήγορα.Οι πρώτες ψιχάλες μας βρήκαν στην πόρτα ευτυχώς και μετά κουρασμένοι καθώς ήμασταν πέσαμε για ύπνο όταν όλα γύρω είχαν εντελώς σκοτεινιάσει και η βροχή είχε εξελιχθεί σε νέο κατακλυσμό!Ξύπνησα από το ουρλιαχτό του συζύγου ο οποίος έκανε το τραγικό λάθος να κοιμηθεί χωρίς μπλούζα με τη λογική ότι υπήρχε κουνουπιέρα.Ένα τεράστιο μάυρο ζωύφιο σουλάτσερνε στην πλάτη του κι εμένα μου κόπηκε η ανάσα!Εντωμεταξύ στην κουνουπιέρα είχανε σκαρφαλώσει κάτι αράχνες ίσα με το κεφάλι μου.Ντυθήκαμε άρον άρον και βγήκαμε στο μπαλκονάκι να συνέλθουμε.Με το που μας είδε η κυρία του σπιτιού έτρεξε με χυμούς και φρούτα ενώ εμείς σκεφτόμασταν το ξενύχτι που μας περιμένει!

Αφού χαλαρώσαμε λίγο ξανακαβαλήσαμε τα ποδήλατα για την πόλη με σκοπό να βρούμε εστιατόριο γιατί καλοί οι χυμοί αλλά δε γεμίζουν το δικό μας απαιτητικό στομάχι.Αυτά που έγραφε ο οδηγός ήταν παντελώς άδεια.Και γενικά δεν είδαμε ούτε μισό τουρίστα.Μα που πήγαν όλοι;
DSCN2048.JPG


Δίπλα στην αγορά είχαν στηθεί υπαίθρια ταχυφαγεία και οι ντόποιοι είχαν μαζευτεί εκεί.Ήθελα όμως κάτι λιγότερο επικίνδυνο διότι μόνο η διάρροια μου έλειπε σε κείνη την καλύβα.Κάνοντας βόλτες μπας και εντωπίσουμε κάτι πιο δυτικό πέφτουμε πάνω στο mall.Κανονικότατο mall,κάτι που δεν περιμέναμε με τίποτε σ’αυτή την πόλη στο δέλτα του Mekong!Βροχή ξανά οπότε δεν το σκεφτήκαμε και πολύ.Εκεί φάγαμε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια του γεμάτα από ντόπιους κυρίως νεολαία η οποία μας αντιμετώπισε σαν την Angelina Jolie και τον Brad Pit.Όπου στεκόμασταν αστράφτανε τα φλας ή μάλλον τα κινητά.Με πόσους και πόσες έβγαλα σέλφι δε θυμάμαι,σίγουρα πάντως οι φάτσες μας έγιναν διάσημες στο facebook των Βιετναμέζων!Εκεί δοκίμασα την πίτσα Khmer,γνωστή κυρίως στην Καμπότζη αλλά και μία ακόμη με γαρίδες όπως και κάποια πολύ αξιόλογα στέρεα επιτέλους ορεκτικά!
Φυσικά δεν παραλείψαμε τον ανεφοδιασμό από το τεράστιο σούπερ μάρκετ,ευκαιρία για ξηρά τροφή!
DSCN2088.JPG

Εντωμεταξύ είχε νυχτώσει αλλά η ζωή στον ποταμό συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό.Την εμφανισή του έκανε κι ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο!
DSCN2093.JPG

DSCN2091.JPG


Η επιστροφή μέσα στο σκοτάδι ήταν εμπειρία για γερά νεύρα αλλά ακόμη μεγαλύτερη ήταν η εμπειρία της νύχτας υπό τους ήχους της ζούγκλας.ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ νύχτα πραγματικά!Να κοιτάμε τα πετούμενα να μπαίνουν από την ανοιχτή οροφή,να ακούμε γύρω μας κροταλίσματα κι άλλους υπέροχους δυνατούς ήχους!!!Σε ένα βιντεάκι τα έχω απαθανατήσει όλα αυτά αλλά δυστυχώς δεν ξέρω πως να το ανεβάσω.Για όποιον θέλει δυνατές συγκινήσεις ο ξενώνας είναι ο Green garden homestay http://www.booking.com/hotel/vn/green-garden-homestay-can-tho.el.html?aid=376363;label=booking-name-tMZeWWx03HRLV8td_85nuwS144456159567:pl:ta:p1:p21,078,000:ac:ap1t1:neg:fi:tiaud-146342135830:kwd-6002440045:lp1011795:li:dec:dm;sid=938e0b8efa435775c4dc586cab33565a;all_sr_blocks=128684501_90116696_2_1_0;checkin=2016-12-31;checkout=2017-01-01;dest_id=-3709910;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;highlighted_blocks=128684501_90116696_2_1_0;room1=A,A;sb_price_type=total;srfid=15a2a523a1ee731dcded8d5bb953f620be9e8153X17;type=total;ucfs=1&

Μπήκαμε λοιπόν μέσα στους υπνόσακους αφήνοντας μόνο μια οπή για τα μάτια,βάλαμε τους ανεμιστήρες να χτυπάνε πάνω μας και προσποιηθήκαμε τους κοιμισμένους.Φυσικά τα αντανακλαστικά ήταν σε πλήρη ετοιμότητα!
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Τέλειο κεφάλαιο villi. Καλά για μένα η υπόθεση έντομα και ζωήφια είναι ο εφιάλτης μου. Σας θεωρώ ήρωες!
Μπορείς να ''παγώσεις'' στιγμιότυπο από το βίντεο σου είτε από τον player του υπολογιστή σου (υπάρχει κουμπάκι) είτε με print screen από το πληκτρολόγιο σου.
Θέλω να πάρω μια ιδέα για αυτή τη νύχτα!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Τέλειο κεφάλαιο villi. Καλά για μένα η υπόθεση έντομα και ζωήφια είναι ο εφιάλτης μου. Σας θεωρώ ήρωες!
Μπορείς να ''παγώσεις'' στιγμιότυπο από το βίντεο σου είτε από τον player του υπολογιστή σου (υπάρχει κουμπάκι) είτε με print screen από το πληκτρολόγιο σου.
Θέλω να πάρω μια ιδέα για αυτή τη νύχτα!
Νομίζω κατάφερα να ανεβάσω το βιντεάκι με τους ήχους της νύχτας στο Can Tho οπότε στο επόμενο κεφάλαιο που έρχεται ως το βράδυ θα το ενσωματώσω!

Αν και δεν είναι καλλιτεχνική φωτογραφία, ούτε δείχνει κάτι το ιδιαίτερο, μ' αρέσει πολύ!!! Πιάνει ακριβώς τη στιγμή όπως τη ζήσατε!
Η αλήθεια είναι ότι φάγαμε αρκετή βροχή σ'αυτό το ταξίδι κι όλες ήταν με ΠΑΡΑ πολύ νερό όπως φαίνεται στη φωτογραφία!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Υπό αυτούς τους ήχους της φύσης και με το μάτι μισάνοιχτο μη και μας χυμίξει τίποτα να αμυνθούμε πέρασε η ώρα ώσπου το ξυπνητήρι χτύπησε 3 μετά τα μεσάνυχτα.

Λύτρωση!Αλλά...άντε τώρα μέσα στο μαύρο σκοτάδι να ντυθείς και το χειρότερο να πας τουαλέτα!Ανάψαμε τους φακούς των κινητών κι ελέγχοντας πρώτα το έδαφος τριγύρω πλησιάσαμε τον τοίχο με το διακόπτη της μίας και μοναδικής λάμπας.Τζίφος,ρεύμα γιοκ!Μπαίνουμε με τους φακούς τουαλέτα για ανίχνευση,στους τοίχους περπατάγανε διάφορα μικροζωύφια και κάτι αράχνες σε μέγεθος γάτας αλλά έπρεπε να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα!

3 και είκοσι ακούσαμε χτύπημα στην πόρτα,ο καημένος ο κυριούλης του σπιτιού περίμενε με το φακό να μας πάει στο ταξί που περίμενε στο δρόμο.Κλείσαμε ερμητικά τους σάκους μη τρυπώσει τίποτα μέσα και τον ακολουθήσαμε.Σε 15 λεπτά ακριβώς ήμασταν στην προβλήτα του Can Tho όπου μέσα στην άγρια νύχτα μας περίμενε μια κυριούλα με ένα και μόνο δόντι αλλά με πολύ τσαγανό!Μας φόρτωσε στη βαρκούλα τύπου καρυδότσουφλο και αρχίσαμε να πλέουμε στον τεράστιο ποταμό.
DSCN2107.JPG

Τα αγγλικά της περιοριζόντουσαν σε τρεις λέξεις ‘’yes’’ ,’’no’’ ,’’ok’’.Η ορεξή της όμως μεγάλη!Μας πήγαινε πότε από τη μια μεριά και πότε από την άλλη για να μας δείξει ότι θεωρούσε σημαντικό.Πότε έβαζε τη μηχανή και πότε έκανε κουπί.
DSCN2099.JPG

Όταν άρχισε να ανατέλει ο ήλιος,οι εικόνες λούστηκαν με φως και γίναν ακόμη πιο όμορφες!
DSCN2101.JPG

Φτάνοντας στην πρώτη αγορά,πλεύριζε με το κουπί μεγάλες και μικρές βάρκες για να βλέπουμε τις αγοραπωλησίες.Όλοι τη χαιρετούσαν,διάσημη η κυριούλα μας!
DSCN2121.JPG


DSCN2122.JPG

DSCN2133.JPG


Μέσα σε 20 λεπτά έκαναν την εμφανισή τους μεγάλες βάρκες γεμάτες τουρίστες.Πού ήταν όλοι αυτοί την προηγούμενη μέρα;Ακούγαμε τους ξεναγούς να φωνάζουν για να καλύψουν τη φασαρία που δημιουργούσαν οι μηχανές.
DSCN2104.JPG

Κάνανε μια βόλτα γύρω γιατί ήταν μεγάλα και δεν μπορούσαν να μπουν μέσα και έφυγαν και πάλι προς το Can Tho.Ηρεμία ξανά!

Η κυριούλα συνέχισε να κοπηλατεί προς μια μικρότερη αγορά κυρίως με φρούτα και λαχανικά.Απολαμβάναμε τις συνομιλίες της και το γάργαρο γέλιο της παρέα με τον ήχο των νερών κι ας μην καταλαβαίναμε τι λένε.
DSCN2177.JPG

Άνθρωποι που ζουν όλη τους τη ζωή μέσα σ’αυτά τα νερά.Πίνουν και πλένονται με αυτό το βρώμικο νερό,εκεί η τουαλέτα,το πλύσιμο πιάτων ρούχων αλλά και ζώων!Εκεί το εμπόριο,οι λύπες,οι χαρές,η καθημερινότητα!Όλα εκεί...
DSCN2176.JPG


DSCN2123.JPG


Τις σκέψεις διέκοψε ένα απλωμένο χέρι με φρεσκοκομμένο ανανά.Κάναμε να πληρώσουμε αλλά μας έγνεψε όχι,κερασμένο!
DSCN2126.JPG


Επιστρέψαμε περνώντας από την πρώτη αγορά που τώρα είχε αρχίσει να διαλύεται και οι βάρκες να απομακρύνονται προς όλες τις κατευθύνσεις.Τότε έκοψε κάθετα τον ποταμό και χώθηκε σε ένα στενό παραπόταμο.
DSCN2141.JPG


DSCN2142.JPG

Εκεί η μηχανή πλεκόταν με πρασινάδες και σταμάταγε κάθε τρεις και λίγο οπότε το παραδοσιακό κουπί έκανε κι εδώ πολύ καλά την δουλειά του.
DSCN2145.JPG

Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου αφήσαμε την βάρκα και περπατήσαμε μέσα στη φοβερή βλάστηση να πάμε σε ένα παρασκευαστήριο νούντλς.
DSCN2147.JPG

Παρακολουθήσαμε τα στάδια παρασκευής νουντλς
DSCN2152.JPG


DSCN2149.JPG


DSCN2150.JPG

και μετά πήγαμε σε ένα διπλανό παρασκευαστήριο γλυκών και προιόντων ομορφιάς με βάση την καρύδα.Με μόλις 1$ πήρα μιά αλοιφή για τους κύκλους των ματιών και με άλλα 3$ κρέμα για το πρόσωπο που τύφλα να΄χει ο Dior!
Δοκιμάσαμε και διάφορα γλυκάκια από μπανάνα και καρύδα παρέα με αχνιστό βιετναμέζικο καφέ σε τιμές κάτι περισσότερο από εξευτελιστικές.
Το τρομερό cafe!!!
DSCN2156.JPG


DSCN2157.JPG


H βόλτα στα κανάλια ήταν άκρως απολαυστική
DSCN2159.JPG


DSCN2168.JPG

DSCN2169.JPG


Ξαναβγήκαμε στον πλατύ ποταμό για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με νέες δυνατές εικόνες δύσκολης ζωής...
DSCN2114.JPG

DSCN2119.JPG

DSCN2120.JPG


Επιστρέψαμε στο Can Tho κατά τη μία το μεσημέρι με την καλή μας κυριούλα να μας σφίγγει το χέρι και να μας προσφέρει το πιο πλατύ της χαμόγελο.Καλύτερη επιλογή δε θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει!

Κατευθυνθήκαμε σε ένα καφέ που διαφήμιζε γαλλικές λιχουδιές.Εντάξει όχι ακριβώς γαλλικές αλλά μια χαρά φάγαμε!Πήραμε ταξάκι για τον ξενώνα όπου μας περίμενε καρπούζι και τσάι στην βεραντούλα.Τίποτε δε θύμιζε τη χτεσινή νύχτα,όλα φαινόντουσαν τόσο ήρεμα κι ωραία!Μάλλον φταίει η δική μας απομάκρυνση από τη φύση λοιπόν που δημιουργεί αυτό τον φόβο για τα ζωντανά της.
DSCN2191.JPG


Το λεωφορείο θα μας έπαιρνε από τον κεντρικό δρόμο καμιά 800 μέτρα από τον ξενώνα αλλά επέμεναν να μας πάνε με το μηχανάκι και να περιμένουν μαζί μας μέχρι να έρθει.Μας χαιρέτισαν πραγματικά εγκάρδια και ζεστά κι όταν κάναμε κίνηση για tip κούνησαν το κεφάλι αρνητικά!Είστε φιλοξενούμενοι μας απάντησαν,είναι υποχρεωσή μας!Ωραίος λαός οι Βιετναμέζοι!
 
Last edited:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Έγω έχω αγχωθεί. έχω κλείσει αρκετά από εδώ, κυρίως ξενοδοχεία όχι τουρ.
Προβληματίζομαι για το τουρ στο Μεγκόγκ.
2 ημέρες η τρεις να φθάσω απο Σαιγκόν στην Πνόμ Πένχ?
Να μην αγχώνεσαι καθόλου!Όλα κανονιζονται πολύ εύκολα στο Βιετνάμ.Ξενοδοχεία κι εγώ πάντα κλείνω απο πριν για να μην χάνω χρόνο εκεί,πάντα με ακύρωση για να αλλαζω σχέδια αν χρειαστεί.Για Πνομ πενχ αν θες να πας με το ταχύπλοο το οποίο φεύγει 7 το πρωί από Chau doc,θες μια διανυκτέρευση εκεί.Από Σαιγκον έχεις πολλές επιλογές καθώς με λεωφορείο πας οπου θες.Είτε κατευθείαν Can tho,είτε αν έχεις μέρες και σε άλλες περιοχές του Μεκονγκ δέλτα.Βεβαίως αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι υπάρχει λεωφορείο από Σαιγκον κατευθείαν Πνομ Πενχ,εμείς ετσι επιστρέψαμε απο Καμπότζη αφού είχαμε ήδη κάνει το κομμάτι του μεκονγκ.Στη συνέχεια θα γραψω για Chau doc και υδατινο πέρασμα.
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Ευχαριστώ πολύ. Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου. Είναι καλογραμμένη και έτυχε την κατάλληλη για μένα εποχή ,λίγο πριν το ταξίδι μου.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Λεωφορείο περιμέναμε ένα μικρό βανάκι ήρθε το οποίο πήγε ώς το αεροδρόμιο,πήρε κόσμο και πιλότους και μας πήγε σε έναν άλλο σταθμό για να μπούμε στο μεγάλο λεωφορείο.Περιμένοντας να φύγουμε βλέπουμε τον οδηγό μας να έρχεται προς το λεωφορείο με το ταμπελάκι Chau doc αλλά ξάφνου αρχίζει να λογομαχεί έντονα με έναν άλλο οδηγό και σε δευτερόλεπτα σκίζουν τα πουκάμισά τους κι αρχίζουν τις μπουνιές και τις κλωτσιές!!!Τρέχει κόσμος από το σταθμό να μπει στη μέση αλλά δε μπορούσαν να τους συγκρατήσουν με τίποτα.Φρύδια σκίστηκαν,μάτια μαύρισαν,νυχιές στην πλάτη και μέσα από το λεωφορείο να ακούγονται αποδοκιμασίες ανάλογα με το ποιος ήταν από πάνω.Την τάξη τελικά επέβαλε μια γυναίκα,μάλλον σταθμάρχης η οποία με δυο έντονες φωνές τους έκανε να διαλυθούν ησύχως.Ο οδηγός μπήκε στο λεωφορείο με τα αίματα,του φέρανε το σκισμένο πουκάμισο και το έβαλε όπως όπως και ξεκινήσαμε σαν να μην έτρεξε τίποτα!Στο λεωφορείο όπως και σε όλα τα άλλα υπήρχε συνοδός που συνήθως μίλαγε και καλά αγγλικά ο οποίος με τη σειρά του επέπληξε τον οδηγό.Τώρα τι ακριβώς του είπε δεν ξέρω αλλά ο οδηγός άρχισε εν κινήση να κόβει τα νύχια του και εν συνεχεία να τα λιμάρει πάνω στο τιμόνι!!!Καθόμασταν διαγώνια δίπλα του και με έπιασε νευρικό γέλιο από το θέαμα του μανικιούρ εν ώρα οδήγησης.
DSCN2209.JPG

Εντωμεταξύ η βιετναμεζούλα που καθόταν απέναντι δίπλα μου είχε βγάλει το συκώτι της από τον πολύ εμετό με τα συγχωρήσεως και γενικά ήμασταν μια ομορφιά!Ευτυχώς ξεχνιόμασταν με τις εικόνες που περνάγανε δίπλα στο παραθυρό μας,
DSCN2211.JPG


σταματάγαμε σε χωριά,
DSCN2213.JPG


κόσμος ανέβοκατέβαινε,
DSCN2221.JPG

κάναμε μία στάση σε ένα ο Θεός να το κάνει μπακάλικο και σε 4 ωρίτσες φτάσαμε Chau doc.Ο συνοδός που είχε γράψει σε ένα χαρτάκι τις διευθύνσεις που θα κατέβαινε ο καθένας έκανε τα κουμάντα του και μας άφησε πρώτους πρώτους.Η πανσιόν που είχαμε κλείσει προς 10$ τη βραδιά βρισκόταν 1 χιλιόμετρο από το κέντρο και μου φάνηκε όαση μέσα στην αυπνία και την απλησιά μου.Μας βάλανε στο καινούριο κτίριο στην πίσω αυλή,το δωμάτιο ήταν πολύ καλό για τα χρήματα που δώσαμε με κλιματισμό και ζεστό νεράκι!Μπάνιο και νάνι κατευθείαν!

Αναζωογονημένοι βγήκαμε τη βόλτα μας να δούμε το Chau Doc.Λες και μόλις είχαμε εκλεγεί δήμαρχοι!Τόση χειραψία και χαιρετούρα!Τι χαρά ήταν αυτή!Πόσο χαρούμενοι άνθρωποι σ’αυτή τη μικρή πόλη!
DSCN2240.JPG

Μου άρεσε η χαλαρότητά της,ο κόσμος που έκανε βόλτα ή αθλούνταν δίπλα στη λίμνη,η μικρή περιποιημένη αγορά,γενικά ήταν μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη.
DSCN2243.JPG

DSCN2237.JPG

DSCN2244.JPG

DSCN2258.JPG

Ήταν και γιορτινή μέρα,δεν ξέρω τι γιορτή ήταν βεβαια αλλά καταφθάσανε ομάδες πιτσιρικιών διαφόρων ηλικιών,μαζεύτηκε ο κόσμος όλος και κάνανε επιδείξεις πολεμικών τεχνών.Όμορφες εικόνες!
DSCN2262.JPG

DSCN2267.JPG


Είπαμε να κλείσουμε την όμορφη βραδυά με καλό φαγητό αλλά σταθήκαμε άτυχοι.Πήγαμε στο μοναδικό εστιατόριο που βλέπαμε να συρρέουν ντόπιοι μετά το πανηγύρι,το οποίο ήταν ένα αγκυροβολημένο καράβι.Το περιβάλλον αρκετά καλό αλλά το φαγητό το χειρότερο όλου του ταξιδιού.Απλά δεν τρωγόταν.Συμβαίνουν κι αυτά δεν πτοηθήκαμε.
Στην επιστροφή περάσαμε από ένα ζαχαροπλαστείο που έκανε ουρά ο κόσμος κι επειδή κάτι αντίστοιχο δεν είχαμε συναντήσει στο Βόρειο Βιετνάμ μπήκαμε στον πειρασμό για δοκιμή και δεν χάσαμε!Περίεργα γλυκάκια με ανανά και καρύδα μας έφτιαξαν το κέφι μετά το κακό γεύμα!

Κι ενώ η δροσερή βραδιά,τα νόστιμα γλυκάκια και η περαντζάδα στην όμορφη μικρή πόλη μας είχε χαλαρώσει πολύ να’σου πάλι ο κατακλυσμός!Αδιαβροχα κι αρχίζουμε να τρέχουμε στα στενά,ψιλοχανόμαστε αλλά για καλή μας τύχη πέφτουμε πάνω σε ένα Jumbo, με άλλη ονομασία αλλά Jumbo κανονικότατο και μάλιστα xlarge!Χωνόμαστε να γλιτώσουμε από την βροχή και ερχόμαστε τετ α τετ με όλη την παραγωγή της Hello Kitty!!!Από ρούχα και εσώρουχα μέχρι σαπούνια και μαντηλάκια.Κι από τσάντες μαιμού άλλο τίποτα!Τι να πρωτοβάλω όμως στο Backpack;Μετάνιωσα που δεν είχα πάρει μαζί μια τσαντούλα ακόμη αλλά από την άλλη έκανα και οικονομία.
DSCN2269.JPG


Η βροχή σταμάτησε κι επιστρέψαμε στο ήσυχο δωματιάκι μας αφού μας υποσχέθηκε η κοπέλα στη ρεσεψιόν ότι το πρωί θα ειδοποιούσε την εταιρία με τα ταχύπλοα να στείλει κάποιον να μας πάρει για να μην τρέχουμε πρωί πρωί!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.751
Μέλη
38.902
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom