Αποδείξεις στα νησιά

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Εμενα δεν με πικραινεις καθολου.Ειχα μαγαζι και το εκλεισα.Ευτυχως μιλαω λιγα γερμανικα και βρηκα δουλεια στην Αυστρια με 1300 ευρω τον μηνα και ζω σαν ανθρωπος δουλευοντας 8ωρο και 5νθημερο και οχι 14ωρα που δουλευα πριν.
Ποσοι ομως μπορουν να κανουν το ιδιο?Τι λυσεις εχουν για να επιβιωσουν?
Ότι το κράτος πρέπει να λύσει άμεσα το μεγάλο και αυξανόμενο πρόβλημα της ανεργία είναι αυτονόητο. Το ότι η λαμογία δε μπορεί να είναι μέσο επιβίωσης, επίσης! (ας μην αναφερθώ σε παραδείγματα... επιβίωσης)

Και γιατι το προβλημα ειναι μονο αυτοι και οχι οι δημοσιοι υπαλληλοι?
Πχ εγω ειμαι εξοργισμενος,γιατι δεν απολυουν επιτελους,τους δημοσιους υπαλληλους που περισσευουν.
Ξερω ατομα,που ολη του την ζωη ηταν διπλα σε κομματα,για να τους διορισουν.
Η χωρα δανειζεται χρηματα,για να μπορει να τους πληρωσει.
Ολοι κοιτανε να προστατευσουν αυτους και κανενας δεν νοιαζεται για οσους εχουν χασει την δουλεια τους στον ιδιωτικο τομεα.
Κανείς δεν είπε ότι το πρόβλημα είναι μόνο αυτοί. Σε ταξιδιωτικό φόρουμ είμαστε, λογικό να αναφερθεί κάτι που παρατήρησε κάποιος στις διακοπές του.
Για τα υπόλοιπα ας πω απλά ότι δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και με εντυπωσιάζει η συλλογιστική σου.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.324
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Φοροδιαφεύγουνε και καλά ξηγιούνται εν μέρει. Και μιλάω για τα μαγαζάκια, όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όταν σου πίνουν το αίμα και στα παίρνουν απο 100 μεριές, κάτι πρέπει να κάνεις... Κανονικά θα έλεγα να αντιδράσουμε, αλλά ξέρω οτι είμαστε μικρόπνοοι για κάτι τέτοιο...
Οσο για ΣΔΟΕ και τα σχετικά που κάνουν τους μάγκες, ας πάνε να τα πάρουνε πρώτα απο κανέναν μεγαλοβιομήχανο, κανέναν εφοπλιστή, κανένα μεγαλοκαναλάρχη, να τους παραδεχτώ. Μετά μαζί τους. Αλλα μέχρι τότε τσάμπα μάγκες... Και φυσικά όπου υπαρχουν ''γνωριμίες'' και ''εντολές άνωθεν'', άστο να πάει άστο.Ξεχνάμε τα πάντα. Μόνο κάτι φουκαράδες να γράψουμε.
Μεγάλη συζήτηση άνοιξες..
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όποιος φοροδιαφεύγει σε μια κοινωνία που έχουμε από κοινού αποφασίσει ότι θα πρέπει να προσφέρει κάποιες παροχές στα μέλη της (εκπαίδευση, υγεία, δρόμοι, καθαριότητα, άμυνα, άγονες γραμμές, αστυνόμευση, πυρόσβεση κτλ) και αυτές οι παροχές θα πρέπει με κάποιο τρόπο να πληρωθούν, είναι παράσιτο (κυριολεκτικά).
 

LillyLo

Member
Μηνύματα
48
Likes
11
Αν κοβανε ολες τις αποδειξεις σε καθε πελατη,απλα θα κλεινανε σαν επιχειρηση.
Προσπαθουν σε 2-3 μηνες να καλυψουν τα εξοδα της χρονιας.
Αν κλεινανε την επιχειρηση,που να πανε να δουλεψουν?

Η κεντρικη και βορεια Ευρωπη,εχουν εταιριες,εχουν εργοστασια να παει να δουλεψει ο κοσμος.
Στην Ελλαδα για να ζησεις,πρεπει να ανοιξεις ενα μαγαζι και οπως τα βγαλεις περα.

Στην κεντρικη και βορεια Ευρωπη,υπαρχει και εκει φοροδιαφυγη στις μικροεπειχηρησεις,αλλα δεν ειναι πολλες,γιατι γενικα δεν συμφαιρει να εχεις ενα μικρομαγαζο και να βολοδερνεις μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.Πας και δουλευεις καπου.Δουλειες εχει με αξιοπρεπεις μισθους που μπορεις να ζησεις.
Στην Ελλαδα τι θα κανεις?Πως θα τα βγαλεις περα?

Η κεντρικη και βορεια Ευρωπη εχει λιγοτερη φοροδιαφυγη,γιατι εχει δουλειες να δουλεψει ο κοσμος.
Για να λεγονται καμια φορα και καποιες αληθειες....
OK Nικηφόρε, τότε όμως να μην απαιτούν αυτοί που φοροδιαφεύγουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο, να χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, τις υποδομές, τα νοσοκομεία κλπ. Δεν έχω καμία διάθεση εκτός από τα δικά μου να πληρώνω και τα δικά τους.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Όποιος φοροδιαφεύγει σε μια κοινωνία που έχουμε από κοινού αποφασίσει ότι θα πρέπει να προσφέρει κάποιες παροχές στα μέλη της (εκπαίδευση, υγεία, δρόμοι, καθαριότητα, άμυνα, άγονες γραμμές, αστυνόμευση, πυρόσβεση κτλ) και αυτές οι παροχές θα πρέπει με κάποιο τρόπο να πληρωθούν, είναι παράσιτο (κυριολεκτικά).
Ρε North να είσαι καλά που πρωί πρωί με έκανες να γελάσω... αν δεν τρολάρεις ή δεν είσαι πιωμένος, μάλλον ζεις σε δικό σου κόσμο... η Ελλάδα του σήμερα είναι ένας ερειπωμένος οίκος ανοχής που προσφέρει στους πελάτες - πολίτες του την Σαπφώ Νοταρά σε τιμές Μόνικα Μπελούτσι...

Εκπαίδευση του κώλου που οργιάζει η παραπαιδεία, υγεία που τα φακελάκια είναι κανόνας, στοιχειωμένοι δρόμοι καρμανιόλες, καθαριότητα επιπέδου συνοικιακού πορνείου, άμυνα κάτι σαν την άμυνα του ΠΑΟΚ χθες, άγονες γραμμές με σαπιοκάραβα, αστυνόμευση με τους κρατούμενους να κάνουν πάρτι και να μπαινοβγαίνουν στις φυλακές όποτε γουστάρουν... δεν έχει νόημα να συνεχίσω... η χώρα μας είναι υπό κατάρρευση, εκμεταλλεύεται και κατακλέβει τους πολίτες της και μετά έχει το θράσος να ζητάει υποταγή στους αστείους νόμους της...

Συγνώμη αλλά δεν θα πάρω... οι σοβαρές χώρες πρώτα φτιάχνουν και μετά απαιτούν... το ανέκδοτο που ακούει στο όνομα Ελλάδα είναι απλά ερείπιο προς κατεδάφιση και κανένας Στουρνάρας, Σαμαράς ή North δεν θα με πείσει για το αντίθετο... παράσιτα είναι οι γκάνγκστερ που μας κυβερνούν και όχι ο φουκαράς που δεν κόβει απόδειξη για ένα παγωτό...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ρε North να είσαι καλά που πρωί πρωί με έκανες να γελάσω...
Χτες το βράδυ συμπτωματικά πριν γράψω το ποστ δε μου έκοψαν απόδειξη για 4 ποτά σε παραλιακό μαγαζί που είχε εκείνη τη στιγμή μέσα καμιά 300-400 άτομα. Μη μου πεις ότι ο συγκεκριμένος μαγαζάτορας το έκανε γιατί δεν έβγαινε το μεροκάματο ή γιατί οργιάζει η παραπαιδεία.
Η Ελλάδα δε θ' αλλάξει αν συνεχώς μεταθέτουμε τις ευθύνες στο Σαμαρά, στο Στουρνάρα ή στη ρημάδα την τύχη μας. Πρέπει πρώτα κι εμείς να συμπεριφερθούμε σαν Βορειοευρωπαίοι για να γίνουμε Βορειοευρωπαίοι.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

nikiforos111

Member
Μηνύματα
54
Likes
13
Το παραλιακο μαγαζι εχει 300-400 ατομα για λιγες μερες ακομη.Απο μεσα Σεμπτεμβρη μεχρι τον επομενο Μαιο θα προσπαθησει να καλυψει τις υποχρεωσεις του με οτι εβγαλε το τελευταιο τριμηνο.
Οι βορειοευρωπαιοι δεν βασιζονται στις αποδειξεις που θα κοψουνε τα μπαρακια,τα φαστφουντ και οι περιπτεραδες(δεν εχουν καν περιπτερα...χαχαχα),αλλα στην βαρια βιομηχανια τους.Εκει ειναι το προβλημα.Η Ελλαδα δουλειες δεν εχει,αν θα βρεις με 600 ευρω δεν σου φτανουν για να ζησεις,οποτε ανοιγεις ενα μαγαζι και το παλευεις οπως μπορεις.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Πάντως την περασμένη εβδομάδα στην Σάμο φαίνεται οτι έπεσα στήν εξαίρεση.' Εκοβαν αποδείξεις οι πάντες(εστιατόρια,ξαπλώστρες,μπάρ κτλ),ακόμη και για ένα μπουκαλάκι νερό.
Έτσι και στη Χαλκιδική (Σιθωνία) την προηγούμενη βδομάδα. Η απόδειξη ερχόταν μαζί με την παραγγελία. Παντού. Ακόμη και για έναν καφέ (διπλός ελληνικός, στα 2 ευρώ σε ξενοδοχείο παρακαλώ). Κι απ' ότι είδα σε κάποιο δελτίο ειδήσεων, από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, μόνο ένα 35% βρέθηκε εκεί να μην κόβει απόδειξη (μάλλον οι έλεγχοι γίνανε στην Κασσάνδρα).

Φαίνεται ότι οι Χαλκιδικιώτες έστρωσαν γιατί και το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών ανέβηκε και οι τιμές είναι σε λογικά/κανονικά επίπεδα. Ίσως αυτό να είναι κι ένας λόγος που απολαμβάνουν, ακόμη και σήμερα, πληρότητες (κυρίως από Βαλκάνιους, βέβαια) που αγγίζουν το 100% και θα συνεχίσουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.324
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Χαίρομαι που το όνειρο αρκετών εδω είναι να γίνουμε Βορειοευρωπαίοι...
Δε ξέρω η το βλέπω πολύ λάθος, ή κάτι δε βλέπω σωστά.
Όνειρο δικό μου είναι να γίνουμε πολύ περισσότερο άνθρωποι.
Και ναι φτιάξαμε ένα κράτος το οποίο για να στρώσει θέλει φουρνέλο στα θεμέλια και αναδόμηση.
Δυστυχώς η ευτυχώς ένας μόνο τρόπος υπάρχει και είναι δύσκολος..
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ολα αυτα δεν υπαρχουν εξω,γιατι εκει υπαρχουν δουλειες.

Αυτό δε μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο.

Έχει περάσει από το μυαλό σου ότι φτάσαμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα ακριβώς ΕΠΕΙΔΗ έχουμε αυτή τη νοοτροπία; και όχι το ανάποδο το οποίο έχω βαρεθεί να ακούω να χρησιμοποιείται (όπως τώρα από εσένα) ως δικαιολογία;

Αλλά ξέχασα. "Έξω υπάρχουν δουλειές" γι'αυτό και δε φοροδιαφεύγει κανείς. Αυτά δε στέκουν ως σοβαρά επιχειρήματα σε κανένα γαλαξία.
 

basilisraf

New Member
Μηνύματα
2
Likes
15
Πάντως φέτος Ρόδο που ήμουν αρκετές μερούλες κάθε μέρα και παντού κοβανε αποδείξεις [ με εξαίρεση όπου υπήρχαν μεθυσμένοι Άγγλοι] (αν θυμάμαι σωστά η αναφορά που έγινε μιλούσε για 100% φοροδιαφυγή )
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.150
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom