• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Απορίες για κράτηση στο Booking.com

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Να πάρουμε σα δεδομένο ότι με αυτήν την πρακτική δεν προσπαθούμε όυτε να κλεψουμε ούτε να κοροιδεψουμε κανέναν
Όχι βέβαια! :) Κατανοώ απόλυτα τα όσα έγραψες και το τελευταίο μήνυμα ήταν προς ενημέρωση σας μην τυχόν κάποια στιγμή βρεθείτε προ εκπλήξεων και μείνετε χωρίς κράτηση.
Τώρα αυτό που περιγράφεις δε μου έχει τύχει ποτέ. Ούτε από την Booking ούτε όταν κλείνω απευθείας από τα ξενοδοχεία. Δηλαδή να μου τραβήξουν ποσό από την κάρτα χωρίς αιτιολογία??? Ε γιαυτό να μείνει άδεια η κάρτα και να μου ακυρώσουν και την κράτηση. Κακή συνεργασία από την αρχή. Θα πάμε αλλού. :)
Όταν έγινε σε μένα είχα βάλει πιστωτική. Τα χρήματα (ήταν το ποσό μιας διανυκτέρευσης) φαίνονταν δεσμευμένα στη κάρτα χωρίς να έχουν χρεωθεί. Όταν φτάσαμε στο κατάλυμα (ξενοδοχείο ήταν, αν θυμάμαι καλά ήταν το κατάλυμα στη Τουλούζη, Γαλλία) αποδέσμευσαν το ποσό και στο τέλος της διαμονής εισέπραξαν το συνολικό ποσό. Στους όρους πληρωμής το ανέφερε, δεν ήταν κάτι παράξενο αυτό που είδα. Αν είχα δηλώσει κάποια χρεωστική θα έπρεπε να έχω απο πριν το ποσό στον λογαριασμό. Επίσης έχω διαβάσει απο άλλα μέλη εδώ στο φόρουμ οτι τους έχει συμβεί με revolut και το κατάλυμα ενημερώνει οτι αν δεν δει χρήματα θα προβεί σε ακύρωση.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη one more time
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Όχι βέβαια! :) Κατανοώ απόλυτα τα όσα έγραψες και το τελευταίο μήνυμα ήταν προς ενημέρωση σας μην τυχόν κάποια στιγμή βρεθείτε προ εκπλήξεων και μείνετε χωρίς κράτηση.

Όταν έγινε σε μένα είχα βάλει πιστωτική. Τα χρήματα (ήταν το ποσό μιας διανυκτέρευσης) φαίνονταν δεσμευμένα στη κάρτα χωρίς να έχουν χρεωθεί. Όταν φτάσαμε στο κατάλυμα (ξενοδοχείο ήταν, αν θυμάμαι καλά ήταν το κατάλυμα στη Τουλούζη, Γαλλία) αποδέσμευσαν το ποσό και στο τέλος της διαμονής εισέπραξαν το συνολικό ποσό. Στους όρους πληρωμής το ανέφερε, δεν ήταν κάτι παράξενο αυτό που είδα. Αν είχα δηλώσει κάποια χρεωστική θα έπρεπε να έχω απο πριν το ποσό στον λογαριασμό. Επίσης έχω διαβάσει απο άλλα μέλη εδώ στο φόρουμ οτι τους έχει συμβεί με revolut και το κατάλυμα ενημερώνει οτι αν δεν δει χρήματα θα προβεί σε ακύρωση.
Ναι αυτό που λες ισχύει αλλά το ξέρεις απο πριν. Το κάνουν για περιπτώσεις non show συνήθως. Δε μου έχει τύχει παρόλα αυτά. Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει από το πότε και που θα γίνει η πληρωμή του ξενοδοχείου. Δηλαδή αν έχεις συμφωνήσει να πληρώσεις στο κατάλυμα, χωρίς δωρεάν ακύρωση δικαιούνται να ζητήσουν οι άνθρωποι κάποια εγγύηση ότι θα εμφανιστείς

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Να πάρουμε σα δεδομένο ότι με αυτήν την πρακτική δεν προσπαθούμε όυτε να κλεψουμε ούτε να κοροιδεψουμε κανέναν αλλά να προστατευτουμε από ανεπιθύμητες και παράτυπες χρεώσεις. Εννοείται ότι τα συμφωνημένα μπαίνουν στην κάρτα στην ώρα τους. Τώρα αυτό που περιγράφεις δε μου έχει τύχει ποτέ. Ούτε από την Booking ούτε όταν κλείνω απευθείας από τα ξενοδοχεία. Δηλαδή να μου τραβήξουν ποσό από την κάρτα χωρίς αιτιολογία??? Ε γιαυτό να μείνει άδεια η κάρτα και να μου ακυρώσουν και την κράτηση. Κακή συνεργασία από την αρχή. Θα πάμε αλλού. :)
Μου έχει συμβεί τουλάχιστον 2 φορές. Νομίζω υπήρχε αναφορά και στους όρους κράτησης.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Μου έχει συμβεί τουλάχιστον 2 φορές. Νομίζω υπήρχε αναφορά και στους όρους κράτησης.
Τι έβαλες όμως για την πληρωμή; Χρεωστική με κάποιο υπόλοιπο ή πιστωτική;
Γιατί εγώ που βάζω πιστωτική πάντα στην booking και κάνω κρατήσεις με δωρεάν ακύρωση μου έχει συμβεί πολλές φορές να εμφανίζεται μηδενική συναλλαγή - στην οποία μάλιστα δίνω και έγκριση - για να ελέγξουν προφανώς την εγκυρότητα της κάρτας.

Το θέμα μου εμένα είναι τι κάνουμε μετά την κράτηση όταν μας ζητάει το κατάλυμα πιστωτική σαν εγγύηση.
Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε την πιστωτική με την οποία κάναμε την κράτηση στην. Booking ή δίνουμε μια χρεωστική με μικρό υπόλοιπο στον λογαριασμό για να μην έχουμε αδικαιολόγητες χρεώσεις;

paefstra

Member
Το θέμα μου εμένα είναι τι κάνουμε μετά την κράτηση όταν μας ζητάει το κατάλυμα πιστωτική σαν εγγύηση.
Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε την πιστωτική με την οποία κάναμε την κράτηση στην. Booking ή δίνουμε μια χρεωστική με μικρό υπόλοιπο στον λογαριασμό για να μην έχουμε αδικαιολόγητες χρεώσεις;
Σιγουρα το εχουν δοκιμασει κι αλλοι πιο πριν κι ο επιχειρηματιας που νοικιαζει το διαμερισμα δεν τρωει κουτοχορτο. Κανει μια προδεσμευση ποσου και αν δεν το βρει, παπαλα.

Απο τη στιγμη που συναινειτε στους ορους οταν πατατε το κουμπι, κανετε ο,τι συμφωνησατε. Αλλιως ξενοδοχειο που πραγματικα ειναι πολυ πιο τιμιο και δεν σε αντιμετωπιζουν εκ των προτερων ως κλεφτη η καταστροφεα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.360
Μέλη
40.010
Νεότερο μέλος
GeorgiaMos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom