Πολωνία Αποριες για κρακοβια

CHRISTINE S.

Member
Πολιτισμικό σοκ. Bγήκαμε από την αίθουσα των αφίξεων, βρεθήκαμε σε μια πλατφόρμα ερημική πλην τριών οδηγών πιθανώς με τις πινακίδες σηκωμένες που έψαχναν τον πελάτη τους. Κοιτάζαμε για καφετέρια ούτε καντίνα κι ούτε καφετέρια, τελικά ρώτησα ένα από τους τρεις Πολωνούς του τουρισμού, οι πρώτοι Πολωνοί που επικοινωνούσα, κι αυτός μου έδειξε με το δάκτυλο προς την καφετέρια χωρίς να βγάλει τσιμουδιά. Τότε θυμήθηκα αυτά που γράφετε εδώ για την αγένεια των κεντρικοευρωπαίων. Όμοιες περιπτώσεις θα συναντήσουν και οι υπόλοιποι τρεις της παρέας μου κατά την πενθήμερη παραμονή μας στην Κρακοβία.
Ιστορικό σοκ. Μετά το καφεδάκι των 3 σλότι περπατήσαμε παράλληλα με τη μεγάλη σειρά ταξί για να φτάσουμε στο πρώτο. Μια παρέα από δέκα άτομα μαυροντυμένοι φαινόταν να περίμενε κάποιο βανάκι . Πλησιάζοντας είδα ότι ήταν εβραίοι μαυροντυμένοι και με κοτσίδες κάποιοι απ' αυτούς. Καλά σκέφτηκα τι έγιναν οι Πολωνοί? μήπως η ιστορία μας τα έγραψε λάθος...?
Ιστορικό σοκ γιατί παραμένουν κάποιοι λίγοι εβραίοι στη Κρακοβία; Μα η ιστορία της πόλης είναι συνυφασμένη με τους εβραίους. Με τη δουλειά μου έχουμε πάει πολλές φορές σε διάφορες πόλεις, αγενείς Πολωνούς σπάνια συναντήσαμε, μάλιστα λέμε πάντα για την ευγένεια και τον πολιτισμό τους. Στο τελευταίο ταξίδι συναντήσαμε κάποιους που μας φάνηκαν διαφορετικοί στους τρόπους κτλ ήταν Ουκρανοί που μετά τον πόλεμο έχουν πάει στη Πολωνία.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αλατορυχεια σκέφτομαι να πάμε 2 άτομα με Uber ή αν υπάρχει κάποια άλλη εταιρεία παρόμοια και η απορία μου είναι αν συμφέρει και αν μπορώ να πληρώσω σ' αυτό του είδους ταξί με κάρτα.
Υπάρχει το Bolt που παίζει πολυ στην Κρακοβία και στην Πολωνία, να δεις κι αυτό.
Επίσης μπορείς να πας στα αλατορυχεία με τη δημόσια συγκοινωνία, δεν είναι δύσκολο, υπάρχει απευθείας λεωφορείο από το κέντρο της πόλης.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.202
Μέλη
39.920
Νεότερο μέλος
Melos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom