Aegean Airlines Αποσκευές και χειραποσκευές Aegean

Kostass

Member
Δεν έχω κλείσει ακόμα αλλά αν δεν είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα σκέφτομαι το light.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Δεν έχω κλείσει ακόμα αλλά αν δεν είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα σκέφτομαι το light.
Εάν κλείσεις economy light και όχι flex η γυναίκα σου σίγουρα δεν μπορεί να πάρει γυναικεία τσάντα μεσαίου μεγέθους.
Εάν πάρει κανένα χιαστί τσαντάκι μεγέθους πορτοφολιού και εσύ μια μικρή μπανάνα μέσης δεν θα σας πουν τίποτα. Αλλά όχι κανονική τσάντα γυναικεία, εκτός βέβαια εάν χωράει μέσα στην χειραποσκευή σας.
Όλα εξαρτώνται από τον υπάλληλο του αεροδρομίου που θα είναι μπροστά στον έλεγχο κατά την είσοδο σας στην πύλη. Μου έχει τύχει να ελέγχουν το βάρος των χειραποσκευών και να αναγκάζουν κόσμο να φοράει ρούχα ή να πληρώνει το πρόστιμο της υπέρβαρης χειραποσκευής.
Η ανοχή στο βάρος της χειραποσκευής επίσης εξαρτάται από τον υπάλληλο, όπως μου παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι.
Εγώ τηρώ αυστηρά τα όρια γιατί δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.
Η κόρη μου με flex και χειραποσκευή 9.100 γρ. πλήρωσε 40 € για το επιπλέον 1 κιλό πριν 2 χρόνια.
Εσύ αποφασίζεις γιατί κανένας από το φόρουμ δεν θα σου πληρώσει το πρόστιμο...;)

Last edited:

Kostass

Member
τηρώ αυστηρά τα όρια γιατί δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής
Το ίδιο κάνω και ζυγίζω πάντα τις αποσκευές με φορητή ζυγαριά(πολύ σωστή ιδέα της “paefstra” πριν λίγα χρόνια) ώστε να μην υπερβαίνουν τα 8 κιλά τα τρέιλερ καμπίνας.
Σκέφτηκα όμως και μια μικρή πονηριά 🤥 για το παραπάνω που ρώτησα αλλά θα σου στείλω πμ για να μου πεις τη γνώμη σου.

osfialgia

Member
Το ίδιο κάνω και ζυγίζω πάντα τις αποσκευές με φορητή ζυγαριά(πολύ σωστή ιδέα της “paefstra” πριν λίγα χρόνια) ώστε να μην υπερβαίνουν τα 8 κιλά τα τρέιλερ καμπίνας.
Σκέφτηκα όμως και μια μικρή πονηριά 🤥 για το παραπάνω που ρώτησα αλλά θα σου στείλω πμ για να μου πεις τη γνώμη σου.
πες μας και μας τη πονηριά, μπορεί να μας φανεί χρήσιμη. Άσε που όλο και κάποιος θα την εχει δοκιμάσει.

paefstra

Member
πες μας και μας τη πονηριά, μπορεί να μας φανεί χρήσιμη. Άσε που όλο και κάποιος θα την εχει δοκιμάσει.
Μπουφαν με πολλες τσεπες. Βαζεις ενα κιλο ηλεκτρονικα στις τσεπες και τελος.
Αλλιως παρτε ενα στα δυο εισιτηρια flex, ειδικα για τη γυναικεια τσαντα και λυθηκε.
Χαλαροι δεν ειναι, περναει υπαλληλος που βαζει tag για το προσωπικο αντικειμενο που εχεις πανω αφου δει το εισιτηριο. Μπανανα και τσαντακι μεγεθος πορτοφολιου περναει. Τσαντα οχι.

pan82

Member
Η κόρη μου με flex και χειραποσκευή 9.100 γρ. πλήρωσε 40 € για το επιπλέον 1 κιλό πριν 2 χρόνια.
Εσύ αποφασίζεις γιατί κανένας από το φόρουμ δεν θα σου πληρώσει το πρόστιμο...;)
Ρε παιδιά σε ποια αεροδρόμια γίνονται αυτά; Επειδή θα έχω πετάξει καμιά δεκαριά φορές τη τελευταία διετία και τόσοι γνωστοί και φίλοι και ποτέ σε κανέναν δεν έχει ζυγιστεί, η για την ακρίβεια μία φορά στο Λονδίνο επιστροφή φέτος τα χριστούγεννα που με το ζόρι χωρούσες στο αεροπλάνο και ζύγιζαν τα πάντα και όσοι είμασταν πάνω από 8kg απλά τα έστελναν υποχρεωτικά κάτω. Έχω πάντα τη φορητή ζυγαριά βέβαια για να ξέρω πόσο παραπάνω είμαι αν χρειαστεί να αφαιρέσω κάτι γιατί σπάνια η χειραποσκευή πέφτει από τα 9-9.5kg ομολογώ. Αλλά δεν ήξερα καν ότι παίζει πρόστιμο στην aegean

Kostass

Member
οχι μωρέ εντάξει μπορεί να μην είναι ακριβώς πονηριά αλλά μπορεί να είναι και επιτρεπτό,δεν ξέρω.
Σίγουρα θα το έχει αναφέρει και κάποιος άλλος απλά εγώ δεν έτυχε μάλλον να διαβάσω κάτι.
Σκέφτομαι ας πούμε ότι αν είμαστε δύο άτομα και κλείσω ναύλο που επιτρέπει μόνο χειραποσκευή ή προσωπικό αντικειμένο δεν μπορώ να κάνω το εξής;
Να δώσω για παράδοση,αφού είναι δωρεάν,στο αεροδρόμιο τις δύο βαλίτσες καμπίνας ώστε να πάνε στο αμπάρι το αεροπλάνου και όταν είναι η ώρα για επιβίβαση στην πύλη να μπούμε κουβαλώντας ο καθένας μόνο από ένα προσωπικό αντικείμενο;
Εννοώ δηλαδή θα έχω κλείσει light ναύλο που επιτρέπει μόνο το ένα ή το άλλο, θα ταξιδεψω με τα δύο αλλά θα έχω μόνο το ένα στην καμπίνα. Δεν επιτρέπεται αυτό;
Και αν ας πούμε δεν επιτρέπεται τι θα μου πει ο υπάλληλος στον έλεγχο εισιτηρίων στην πύλη όταν δει να έχω πραγματικά μόνο ένα προσωπικό αντικείμενο μαζί μου όπως μία τσάντα ή ένα τσαντάκι μέσης;

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
οχι μωρέ εντάξει μπορεί να μην είναι ακριβώς πονηριά αλλά μπορεί να είναι και επιτρεπτό,δεν ξέρω.
Σίγουρα θα το έχει αναφέρει και κάποιος άλλος απλά εγώ δεν έτυχε μάλλον να διαβάσω κάτι.
Σκέφτομαι ας πούμε ότι αν είμαστε δύο άτομα και κλείσω ναύλο που επιτρέπει μόνο χειραποσκευή ή προσωπικό αντικειμένο δεν μπορώ να κάνω το εξής;
Να δώσω για παράδοση,αφού είναι δωρεάν,στο αεροδρόμιο τις δύο βαλίτσες καμπίνας ώστε να πάνε στο αμπάρι το αεροπλάνου και όταν είναι η ώρα για επιβίβαση στην πύλη να μπούμε κουβαλώντας ο καθένας μόνο από ένα προσωπικό αντικείμενο;
Εννοώ δηλαδή θα έχω κλείσει light ναύλο που επιτρέπει μόνο το ένα ή το άλλο, θα ταξιδεψω με τα δύο αλλά θα έχω μόνο το ένα στην καμπίνα. Δεν επιτρέπεται αυτό;
Και αν ας πούμε δεν επιτρέπεται τι θα μου πει ο υπάλληλος στον έλεγχο εισιτηρίων στην πύλη όταν δει να έχω πραγματικά μόνο ένα προσωπικό αντικείμενο μαζί μου όπως μία τσάντα ή ένα τσαντάκι μέσης;
Για να παραδώσεις τις βαλίτσες θα πρέπει να αναγράφονται στην κάρτα επιβίβασης, σωστά;

maria91

Member
Είναι τόσο παρατηρητικοί οι υπάλληλοι ρε γαμώτο;😂
Αρχικα το χεις ολο λαθος στο μυαλο σου...για να παραδωσεις τη χειραποσκευη κατω θα πρεπει να πας στο γκισε να παρεις καρτα επιβιβασης και ΑΝ ειναι γεματο το αεροπλανο θα στο πει η κοπελα απο μονη της αν θες να στην παρει κατω τη χειραποσκευη αλλιως θα την παρεις υποχρεωτικα πανω...αρα αν θες να πας στο αεροδρομιο 3 ωρες πριν για να περιμενεις να παρεις εκτυπωμενη καρτα επιβιβασης μπας κ εισαι τυχερος να σου παρουν τη χειραποσκευη οκ...
Βεβαια πλεον στα light αναγραφεται ορος οτι στην παιρνουν κατω με το ζορι αν ειναι φισκα το αεροπλανο οποτε μπορει οντως στη πυλη να στην παρουν κατω αλλα δε θα το γνωριζεις εξαρχης...αν ειναι για πτηση επιστροφης συμφερει αλλα ειναι για πτηση αναχωρησης εγω το αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι!εχω φαει τρελη καθυστερηση επειδη ειχα light και μου πηραν χειραποσκευη κατω κ περιμενα μετα 1 ωρα για να βγει!!!αρα ζυγιζεις τα υπερ κ τα κατα κ διαλεγεις...οσο για το μικρο τσαντακι ενδεχεται να σε αναγκασουν να το βαλεις μεσα ειναι αναλογα τον υπαλληλο...

paefstra

Member
Ξεχασες οτι στο γκισε αν δουν προσωπικο αντικειμενο, θα σου πουν να το βαλεις μεσα στη βαλιτσα. Καρφωνεσαι χειροτερα εκει.
Μη διαβαζεις παπαντζες που γραφουν παπατζηδες που μπορει να μην το εχουν κανει ποτε.
Καργκο παντελονια με τσεπες δεν εχετε? Μπουφαν με τσεπες? Δεν θα πεταξετε κυριλε αλλα 1 κιλο χωραει.

barkour

Member
Ξεχασες οτι στο γκισε αν δουν προσωπικο αντικειμενο, θα σου πουν να το βαλεις μεσα στη βαλιτσα. Καρφωνεσαι χειροτερα εκει.
Μη διαβαζεις παπαντζες που γραφουν παπατζηδες που μπορει να μην το εχουν κανει ποτε.
Καργκο παντελονια με τσεπες δεν εχετε? Μπουφαν με τσεπες? Δεν θα πεταξετε κυριλε αλλα 1 κιλο χωραει.
Οσο προλαβαινετε ,πριν αρχισουν να ζυγιζουν και μας ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.158
Μέλη
39.902
Νεότερο μέλος
panoscupra

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom