Αργεντινή Χιλή Απο την Aconcagua στον Ειρηνικό

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αντε ηρθα και εγω κοριτσια και εφερα σκαμνακια και μαξιλαρακια για να καθισουμε πιο ανετα καθοτι προβλεπεται πολυ κοπιωδης αυτη η αναβαση και θα πιαστουν τα πακια μας!
Βρε παιδι μου ετσι με την μια θα αρχισετε να ανεβαινετε στα βουνα, χωρις να ξεκουραστειτε και να συνελθετε απο το jet lang!
Καλα βρε παιδια, ΛΟΚατζηδες ειστε;
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
...Ιθάκη...
Μόνο το jet lang!!! εδώ πέφτουν από το κρύο της Ελλάδας στην ζέστη του Σαντιάγκο και ξανά μανά στο κρύο των 3000 μέτρων, αυτά ούτε οι Λοκατζήδες δεν τα παθαίνουν. Άντε λοιπόν σκαμνάκι, τζάκι και κουβέρτα και για μένα γιατί όπως λέω συνεχώς εγώ όπου να ΄ναι θα αποκλειστώ, το χιόνι ήδη πέφτει. Βοηθάτε, έχω πολλές λευκές ώρες μπροστά μου.
 

harilander

Member
Μηνύματα
552
Likes
397
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
χώρα του ποτέ
άστα να πάνε, αυτό το απότομο, απο το αεροπλάνο 20 ωρες, και στο καπάκι στα 3000 ήταν που μας τσάκισε τους περισσότερους οπως θα δεις και παρακάτω γι'αυτο γκρινιάζαν οι περισσότεροι, αλλοι θα πουν οτι είναι δικαιολογίες αλλά καθε οργανισμός αντιδράει διαφορετικά. Δυστυχως αυτά είναι τα προβλήματα με γκρουπ και συλλογους..:(
Και μια σύμπτωση, οπως θα αναφέρω και παρακάτω την περίοδο που είμασταν στο βουνό ήταν που εριξε το πολυ χιόνι στην Αθήνα (πρωτοχρονιά 2002). Τωρα που τα γράφω θα ρίξει παλι χιόνι στην Αθήνα!!:D
:clap::clap:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Οχι οχι μην γραφεις τοτε πολυ συχνα !!!
Ελα πλακα κανω.
Ανυπομονω για τη συνεχεια!
(απλα σιχαινομαι χιονι)
 

harilander

Member
Μηνύματα
552
Likes
397
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
χώρα του ποτέ
2

30-12-2001
Αν και οι παροχές είναι καταφυγίου το πρωινό είναι ισάξιο ξενοδοχείου, έτσι τρώμε αρκετά ώστε να πάρουμε δυνάμεις. Εντωμεταξύ έχει έρθει και ο Χρήστος από την Μεντόζα με τις άδειες. Για να μπεις μέσα στο πάρκο πρέπει να έχεις εξασφαλίσει ειδική άδεια που την παίρνεις από τα γραφεία στην Μεντόζα και κοστίζει 80 δολάρια το άτομο. Η άδειες είναι προσωπικές και πρέπει να παρευρεθείς ο ίδιος αλλά ο Χρήστος κατάφερε και πήρε για όλους.
Τώρα γιατί πρέπει να πας μέχρι την Μεντόζα 190χλμ αυτοπροσώπως και δεν τις βγάζουν επιτόπου δεν ξέρω!
Ήδη από νωρίς ο αρχηγός έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το γραφείο του Γκραχάλες για την μεταφορά των πραγμάτων. Όπως καταλαβαίνετε 24 άτομα έχουν πολύ και βαρύ εξοπλισμό και για να μεταφερθεί θέλει αρκετά μουλάρια, το πρόβλημα είναι ότι πάει με τα κιλά και είναι αρκετά τα λεφτά, οπότε θα φορτωθούν κάποια σακίδια μέχρι να φτάσει το όριο των κιλών που μπορούμε να πληρώσουμε και τα υπόλοιπα θα τα κουβαλήσουμε οι ίδιοι.
Φυσικά εγώ ήμουν ένας από τους 3-4 που θα κουβαλούσαμε όλο μας τον εξοπλισμό ενώ οι υπόλοιποι θα ήταν με ένα ελαφρύ σακιδιάκι. Αυτούς τους ιπποτισμούς μου θα τους πλήρωνα αργότερα…
Στην είσοδο του πάρκου υπάρχει φυλάκιο όπου ελέγχουν την άδεια σου και το διαβατήριο σου ,γράφεσαι στο βιβλίο εισόδου και παίρνεις από μια σακούλα σκουπιδιών αριθμημένη έκαστος. Στην επιστροφή σου πρέπει να την παραδόσεις γεμάτη αλλιώς πληρώνεις κάποιο πρόστιμο!
aimg703.imageshack.us_img703_5229_20126615.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Ξεκινάμε από τα 2850μ υψόμετρο και πρέπει να πάμε στα 3250μ. όπου θα διανυκτερεύσουμε, μια απόσταση 7 χιλιομέτρων. Επιτέλους περπατάω στις Άνδεις, εικόνες σαν ντοκιμαντέρ ξετυλίγονται μπροστά μου με την διαφορά ότι είμαι και εγώ μέσα. Το τοπίο στην αρχή είναι ήπιο και αλπικό με ελάχιστη βλάστηση , λιμνούλες και όσο ανεβαίνεις γίνεται ποιο τραχύ και άγριο. Εντύπωση μου κάνει ο έντονος ήλιος και η διαύγεια της ατμόσφαιρας. Η διάθεση είναι καλή και η επιθυμία μου να βρεθώ ποιο κοντά στο βουνό βάζει φτερά στα πόδια μου, δεν με πειράζει που κουβαλάω όλο τον εξοπλισμό μου, θέλω να ξεχυθώ στο βουνό και σαν τον άνεμο zonda να διατρέξω όλες τις πλαγιές, να χαϊδέψω κάθε βουνοκορφή και κρυφτώ πίσω από κάθε πέτρα. Η κλίση είναι μικρή έτσι χωρίς να το καταλάβω σε λιγότερο από 3 ώρες έχω φτάσει, είμαι από τους πρώτους καθώς οι υπόλοιποι έρχονται μετά από 45 λεπτά, κουβάρια πηγαίναμε! Η confluencia , έτσι λέγεται η ενδιάμεση κατασκήνωση που θα διανυκτερεύσουμε δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μικρό πλάτωμα δίπλα σε ένα ρυάκι διάσπαρτο από χόρτα και πέτρες.
Πρέπει να καθαρίσουμε όσο γίνεται για να στήσουμε το αντίσκηνο. Μαγείρεμα και νωρίς για ύπνο , αύριο έχει πολύ περπάτημα, άλλωστε δεν έχεις πολλά να κάνεις μόλις νυχτώσει
ImageShack Album - 2 images
 

YBONNH

Member
Μηνύματα
234
Likes
115
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος του κοσμου
Αυτο με τη σακουλα των σκουπιδιων, μου αρεσε παρα πολυ!
Εχει αποτελεσμα; ή ειναι τοσο αστειο το προστιμο, που καταληγει να μην εχει νοημα;

Εννοειται πως σε ζηλευω που καταφερες να περπατησεις στις Ανδεις:D
Μπραβο σου και Ευχαριστω.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
αληθεια ο εξοπλισμος ποσο ζυγιζει?

περιμενω την συνεχεια με ενδιαφερον!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Kι εγώ ανυπομονώ για τη συνέχεια σε υψηλότερο υψόμετρο!
 

kapetanore

Member
Μηνύματα
63
Likes
147
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κασμίρ - Νεπάλ - Θιβέτ
Μα καλά εγώ που είμαι τόσες μέρες;;; Κυκλοφορεί βουνίσια ιστορία στο forum, και μάλιστα από την ονειρική Aconcagua, και δεν μύρισα αμέσως τον φρέσκο και ξερό αέρα της;;;; Ελπίζω αν και έχουν περάσει δέκα χρόνια να μην έχεις ξεχάσει καμία λεπτομέρεια από την αξιοζήλευτη ανάβασή σας! Τα δείγματα ευτυχώς μέχρι στιγμής αυτό δείχνουν πάντως!!!
Αργά αλλά σταθερά μην παθουμε καμιά νόσο του υψομέτρου λοιπόν, με προσεκτικές και λεπτομερείς κινήσεις - περιγραφές για να απολαμβάνουμε τα μοναδικά ορεινά τοπία και με το μυαλό σε εγρήγορση για να θυμόμαστε τα πάντα...
Ήδη ζαλίζομαι, η έλλειψη οξυγόνου φταίει ή η υπέρμετρη χαρά μου για αυτά που διαβάζω;;;:rolleyes:
 

PAPI_9

Member
Μηνύματα
138
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Να υποθέσω ότι αν θελήσω να ακολουθήσω σε κάτι σχετικό... πρέπει πρώτα να κόψω το τσιγάρο?? Καλά ξεκινάω με μια μείωση στα 2 πακέτα την ημέρα... και σύντομα ακολουθώ...:clap:
Άντε.. μη μας κρατάς σε αγωνία , αν και κουβάλησα την πολυθρονίτσα μου.. :shock:
 

harilander

Member
Μηνύματα
552
Likes
397
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
χώρα του ποτέ
χαιρωμαι που σας αρέσει η ιστορία, στην αρχή ειχα δίλλημα αν έπρεπε να την γράψω μήπως είναι βαρετή η ορειβατική πλευρά του ταξιδιού.
1. αυτό με την σακούλα οντως πολύ καλό , το πρόστιμο ήταν αν θυμαμαι καλά 100 δολλάρια. Μακάρι να μπορούσαμε να το εφαρμόζαμε και εδώ ή τουλάχιστον ενα συμβολικό εισητήριο σε καποιους δρυμούς οπως στον Ολυμπο.
2.ο εξοπλισμός ζύγισε καμια 20αρια κιλά, ηταν χειμερινός ρουχισμός,υπνοσακος , φαγητό για 10 μερες,κατσαρολικά,κραμπον,πιολέ,πλαστικές μπότες. Ευτυχώς δεν χρειάζεται αναριχητικός εξοπλισμος.:D
3. ελα ντε , που ήσουν kapetanore;:D δυστυχώς οπως θα διαβάσεις και παρακάτω τα πράγματα δεν πήγαν οπως εγω τουλάχιστον θα ήθελα αλλά δεν πειράζει, όσω για λεπτομέρειες μην ανησυχείς μου έχουν μείνει βαθιά μες στο μυαλό μου και στην καρδιά μου.
4.το τσιγάρο δεν είναι πάντα απαγορευτικός παράγωντας φτάνει να υπάρχει και αντίστοιχη προπόνηση.Καποιος απο αυτούς που ανέβηκαν καπνιζε (οχι δυο πακέτα!).Θέλει μια καλή φυσική κατάσταση αλλά δεν είναι το παν. Γενικά η επίδραση του υψομέτρου λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε οργανισμό.Εχω δεί αθλητές με πολύ καλη κατάσταση να τους τσακίζει και αλλους λιγότερο γυνμασμένους και τσιγαράκι να μην καταλαβαίνουν τίποτα! το βασικό είναι ο εγκλιματισμός.

επειδή μια απο τις ατυχίες των ημερών ήταν να χάσω καποια αρχεία στον υπολογιστη και μαζί με αυτές καποιες φωτογραφίες , εχω σκανάρει πρόχειρα καποια slides και μπορείτε να δείτε εδώ καποιες φωτο.
http://www.flickr.com/photos/harilander/sets/72157626019929923/
σόρυ για την ποιότητα..
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
καλα ,οι φωτογραφιες ειναι απιθανες!!!!!
μπραβο σου!!!!!!!!!!
αγωνιω για τη συνεχεια ακομα περισσοτερο;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.827
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom