Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Πολύ ανώτερο των προσδοκιών το Λομπόκ (σε συνδυασμό και με τα Gili islands...), το Koh Phangan, το Santander (και γενικά όλη η βόρεια Ισπανία), το κλασσικό Μέλανας Δρυμός - Αλσατία, το Βέλγιο και τέλος οι ΗΠΑ όπου πέρασα 3 μήνες σαν φοιτητής (και άλλαξαν την οπτική μου για τους κατοίκους αυτής της πολύ παρεξηγημένης από τους Ελληνες χώρας).
Τίποτα ιδιαίτερο το Kuching στο Βόρνεο (αν και σε ενα τοπικό food festival έγινα χαμός), πολύ μέτριο το Hoi An στο Βιετνάμ και χάλια η Σκόπελος, εξαιρείται το μαγαζί του Ξηντάρη, το ωραιότερο ρεμπετάδικο του Αιγαίου. (χάλια το Βερολίνο??? το ανατολικό είναι πραγματικά εξαιρετικό...)
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Εμένα μια πόλη που πήγα είναι αξιώσεις και τελικα δεν μου αρεσε ειναι η Βαρκελωνη! Λιθοβολιστε με

Η πιο ευχάριστη έκπληξη μέχρι τωρα ηταν η Ρουμανία :)
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Ανωτερες των προσδοκιων: Ρουμανια (πλην Βουκουρεστίου), Πολωνία, Μαλτα, και οτι ειδαμε απο Σλοβενια και Κροατια.. Για κατωτερες των προσδοκιων θα γραψω πόλεις και οχι ολοκληρες χωρες.. Φρανκφουρτη, Βερολινο, Παρισι, Βιεννη, Σμυρνη
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Χώρα ή πόλη απογοήτευση σίγουρα δεν έχω. Τα περισσότερα μέρη που έχω πάει ήταν ότι περίμενα. Όμως αν πρέπει να πω μια πόλη ή ένα ταξίδι που τελικά δεν με εντυπωσίασε και δεν μου άφησε κάτι συγκλονιστικό να θυμάμαι είναι σίγουρα το Άμστερνταμ και οι εκδρομές σε κάποια χωριά της Ολλανδίας.

Το ταξίδι που ήταν ανώτερο των προσδοκιών, που μου έμεινε πολύ έντονα, πέρασα καταπληκτικά και γοητεύτηκα από τη χώρα είναι το trip στην Αλβανία. Επίσης η Βοσνία Ερζεγοβίνη, και η Σλοβενία. Μέρη που πήγα με πολύ μικρό καλάθι και κατενθουσιάστηκα. Επίσης η μικρή αλλά εξαιρετική Μάλτα. Πολύ ανώτερη από αυτό που περίμενα. Το ίδιο και το Λουξεμβούργο που πήγα χαλαρά για ένα 3ημερο χωρίς να το ψάξω πολύ πριν και τελικά το ερωτεύτηκα.
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Μέρη ανώτερα προσδοκιών: Ρουμανία (Τρανσυλβανία+Μαραμούρες), Πορτογαλία, Σόφια, Μινσκ, Τιφλίδα, Αρμενία
Κατώτερα προσδοκιών: Λονδίνο, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες (την έχω ως την πιο αδιάφορη πρωτεύουσα στη λίστα μου)

Και τώρα βαράτε αλύπητα:haha:

ΥΓ: Δε μ' εντυπωσίασαν ούτε η Νέα Υόρκη ούτε τα Γκραν Κανάρια αλλά δεν πήγαινα με μεγάλες προσδοκίες εκεί όπως και να' χει οπότε όλα καλά (οκ, δεν το γλιτώνω μάλλον το κράξιμο:haha:)
 

emmanouella

Member
Μηνύματα
15
Likes
3
Γούστα είναι φυσικά και τι σκοπεύεις να δεις. Αλλά γιατί τόση απογοήτευση για το Βερολίνο.? Εμενα μου άρεσε ιστορία και ενδιαφέροντα για όλα τα γούστα. Ενώ η Πράγα μου φάνηκε πολύ υπερτιμημένη, με τα πιο αγενέστατα και μουτρωμενα άτομα, τους θαυμάζω μόνογια τιε καθαρές τουαλέτες επειδή ήταν ακολουθία του ταξιδιού στην Ρώμη που ως τότε δεν είχα συνάντησει το λερωμενες τουαλέτες!
 

duty_free

Member
Μηνύματα
891
Likes
3.069
Η βρύγη ήταν ω λαλά!

Ήξερα ότι είναι πολύ ωραίο μέρος, ήξερα επίσης ότι υπάρχουν πολλά άλλα όμοια στην ευρώπη αλλά δεν ήμαθα ποτές τί σχεδόν μυσταγωγικόν μού συνέβη καί ήθελα να αγαπήσω όλους τούς βρυγιώτες καί όλες τις βρυγιώτισσες.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.258
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επίσης η μικρή αλλά εξαιρετική Μάλτα. Πολύ ανώτερη από αυτό που περίμενα.
Ίδια εντύπωση κι εγώ για τη Μάλτα: τόνοι ιστορίας, μεγάλη ποικιλία, εξαιρετικό ενδιαφέρον από την αρχιτεκτονική μέχρι τους ανθρώπους, σε μια εβδομάδα δεν πρόλαβα να τη χορτάσω και είχα πάει με χαμηλές προσδοκίες.
 

STAVROS85

Member
Μηνύματα
51
Likes
57
Μερη που με γοητευσαν αναπαντεχα:
Επαρχια Ρουμανιας (υπεροχη απλα)
Πολωνια (δεν περιμενα οτι θα συναντουσα τετοια ομορφια)
Πορτο (μεθυστικο μερος)

Μερη π με απογοητευσαν:
Φρανκφουρτη (το ψιλοπεριμενα)
Ικαρια ( ουτε απ´εξω δεν θελω να περασω χιχιχιιχ)
Βουκουρεστι (τρομερη αναντιστοιχια με αυτο π εζησα στην επαρχια)
Καιιιιιι Λισαββωνα (λιθοβοληστε με αλλα την περιμενα καπως αλλιως)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.009
Η χώρα που θεωρώ υποτιμημένη και κάθε φορά που την επισκέπτομαι ανακαλύπτω κι άλλες ομορφιές της,ενώ ταυτόχρονα νομίζω πως είναι όμορφη τόσο στο ηπειρωτικό κομμάτι της, όσο και στα νησιά της είναι η Πορτογαλία. Πάντα έχει κάτι να μου δώσει, ενώ το μόνο αρνητικό ως τώρα, είναι πως στην τελευταία μου επίσκεψη στη Λισσαβώνα ήταν αυξημένος τόσο ο τουρισμός όσο και οι τιμές σε σχέση με κάποια χρόνια πριν. Ευτυχώς οι Αζόρες παραμένουν ήσυχες και αυθεντικές χωρίς πληθώρα τουριστών.Σίγουρα η Πορτογαλία παραμένει στο τοπ 10 των αγαπημένων μου χωρών.

Για κάποιες περιοχές της Τουρκίας που θεωρώ απογοήτευση(π.χ.Σμύρνη, Αϊβαλί κλπ) τα έχω γράψει παλαιότερα.

Μια χώρα που ναι μεν μου άρεσε, αλλά δεν ανταποκρίθηκε όσο περίμενα στις προσδοκίες μου ήταν η Ιρλανδία. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν απογοήτευση, όμως έπιασα τον εαυτό μου να κάνει την σκέψη πως προτιμώ την φύση σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως Πορτογαλία,Ελλάδα κλπ.(δεν μιλώ καν για φοβερά μέρη σαν το Ιγκουασού σε Αργεντινή-Βραζιλία γιατί δεν υπάρχει σύγκριση, άλλωστε μιλάμε για άλλη ήπειρο), ενώ ο συνταξιδιώτης μου είχε ακριβώς την ίδια εντύπωση.Έχοντας γυρίσει διάφορα μέρη της Ιρλανδικής επαρχίας,βρεθήκαμε στο Giants Causeway όπου ξανασυναντήσαμε κάποιους Ισπανούς που είχαμε δει σε άλλα μέρη της Ιρλανδίας.Τους ρώτησα τις εντυπώσεις τους από τη χώρα και μου απάντησαν: "Ωραία τοπία αλλά έχουμε δει ωραιότερα σε Πορτογαλία,Ιταλία,Ελλάδα".....Ε, κάπως έτσι νιώθαμε κι εμείς.

Ίσως δεν έπρεπε να πάμε μετά τις Αζόρες στην Ιρλανδία τελικά....Καμιά φορά η σύγκριση δεν ευνοεί....Ωστόσο και μόνο που γυρίσαμε τόσα μέρη της Ιρλανδίας και δεν πετύχαμε σχεδόν καθόλου βροχή,(παρά μόνο μια φορά ψιχάλες για ελάχιστα λεπτά)ενώ πρόκειται για χώρα με τόσες βροχοπτώσεις, έπρεπε να της δώσω κι άλλο ένα πόντο στη βαθμολογία μου.
 

roald

Member
Μηνύματα
40
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
0λλανδια,Τσεχια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη-Χιλη-Παταγονια
ευχαριστη εκπληξη το Σπλιτ,το Τρογκιρ(Κροατια),η Θασος,η Σαμοθρακη,η Ζακυνθος,η Ροδος,Η Μυτιληνη πολυ μεγαλη και ωραια...(σουπερ ο Μολυβος)η Κρητη επισης εκτος Ηρακλειου που φευγεις τρεχοντας... η Καστορια,η Καβαλα και η παλια πολη της Ξανθης,το Γυθειο ευχαριστο...cabo da roca στη Πορτογαλλια..,η παραλιακη γραμμη του Μαυροβουνιου...απογοητεση το Ντουμπροβνικ(ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ),η Μαλτα,το Μιλανο(πανακριβο)η Σμυρνη,η Χιος, η Κομοτηνη,η Βαρκελωνη που περιμενα κατι καλυτερο...η Σοφια μια αδιαφορη πρωτευουσα,η Κυπρος(περα απο τη Λαρνακα)οχι κατι το φοβερο και πολυ ζεστη,η Σαντορινη ενταξει ωραια θεα αλλα ακριβη πολυ για Ελληνες...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.504
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom