Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.538
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πιο ομορφη πολη με τιποτα .Πολη με ζωντανια σιγουρα ειναι απο τις καλυτερες.Αντικειμενικα υπαρχουν πολυ πιο ομορφες πολεις αλλα εχει αυτη την μεσογειακη ζωντανια και τον ηλιο της.Εγω περασα πολυ καλα απο πλευρας διασκεδασης και χαβαλε με την παρεα μου.Οσο κιτς και να σου φαινεται δεν γινεται να μην θαυμασεις τη La Sagrada Familia οταν το βλεπεις νιωθεις ενα ριγος δεν σταματαγα να την κοιταω.
Δεν έγραψα ότι είναι πιο όμορφη πόλη, ενδιαφέρουσα είπα ότι είναι.

Γίνεται και να μην τη θαυμάσεις τη sagrada familia. Πήγα κι εγώ και δεν τη θαύμασα, τη βρήκα χαζομάρα και χασμουριομουν, όπως γίνεται να πας και να πάθεις την πλάκα σου, όλα γίνονται ανάλογα με την αισθητική και τα γούστα του καθενός.

Αντικειμενικο στο γούστο δεν είναι κάτι, αντικειμενικο είναι το μετρησιμο.

Για την άποψή των Βαρκελώνεζων για την πόλη τους: όσους ξέρω, και τυγχάνει να ξέρω πολλές δεκάδες, δεν την αλλάζουν με τίποτε. Μιλάμε για εμμονή και λατρεία, σπάνια βλέπεις τέτοια εμμονή για μια πόλη. Δεν τη συμμερίζομαι, θα διάλεγα πολλές άλλες πόλεις πριν τη Βαρκελώνη για να ζήσω, αλλά το να γράφουμε ότι δεν αρέσει στους κατοίκους της είναι ανέκδοτο. Υπερβολικά πολλούς τουρίστες κανείς κάτοικος δε θέλει, από τη νέα Υόρκη μέχρι τη Φλωρεντία, σιγά το νέο.

Στις υποτιμημενες πόλεις θα βάλω το μεξικο Σίτι που ξεφτιλιζει τη νέα Υόρκη σε όλες τις εκφάνσεις, την καθερες, την πόλη της Ρόδου το χειμώνα, τη Γάνδη, τη Μόσχα, το κουσκο, την αγκαντεζ, τη φεζ, συμφωνώ για το μπαθ αν και υπερβολικά πολλοί επισκέπτες, το Βερολίνο είναι η πιο ενδιαφέρουσα πόλη στην Ευρώπη για μένα, ποιο Λονδίνο και ποια Ρώμη. ..
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.051
https://www.travelstories.gr/community/threads/travel-wars-3-mαδρίτη-vs-Βαρκελώνη.11922/
Νομίζω έχεις χάσει επεισόδια.
Έχεις ψηφίσει κιόλας.
Ου γαρ έρχεται μόνον.
Ακομη και οι χωρες μετα τη δεκαετια κανουν απογραφη.
Αιτουμαι να γινει update γιατι τα αποτελεσματα δεν ειναι εγκυρα πλεον.
Επιπλεον διαβαζω υφος travel war στο παλιο και κλαιω απο τα γελια :haha:.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.538
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν ήταν θα έπαιζε μόνη της και θα την προτιμούσαμε επειδή είναι είναι η λιγότερο πνιγμενη σε τουρισμό...


https://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/611/museu-d-historia-de-barcelona.html

Σου διέλαθε η Ρωμαική εποχή και το υπόγειο μουσείο της πόλης
https://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/611/museu-d-historia-de-barcelona.html
Ή ακόμα το μουσείο της ιστορίας της Καταλωνίας,ένα απίστευτο μουσείο ,από τον αρχαίο κάτοικο της χώρας
μέχρι σήμερα.
http://www.mhcat.cat/
Πήγαμε αλλά δεν είναι και το φόρτε της.
 
Last edited by a moderator:

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.315
Επειδή θα αρχίσω να αμφιβάλλω για το που μένω,ας δούμε λίγα από τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης,τα οποία
αν καταφέρει κάποιος και τα δει σε ένα ταξίδι 5 ημερών,εγώ θα κάτσω να γράψω άλλα τόσα.
El Born Centre de Cultura i Memòria, Playa de la Barceloneta ,La Rambla,Cementiri de Poblenou,MUHBA Turó de la Rovira,Basílica de la Sagrada Família,Palau Sant Jordi-Montjuic,Torre Bellesguard,Casa Planells,CaixaForum,Jardí Botànic,Catedral de Barcelona,Font Màgica de Montjuïc,Museu Marítim de Barcelona,Universitat de Barcelona,Recinto modernista de Sant Pau,Parc del Laberint d'Horta,Casa Vicens,Mercat de les Flors,La Pedrera,Mercat de la Boqueria,Museu Nacional d'Art de Catalunya,Palau de la Música Catalana,Palau Güell,Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona,Parc de la Ciutadella,Santa Maria del Mar,Park Güell,Plaça de la Virreina,Museu Picasso,Fundació Joan Miró,Plaça Sant Jaume,CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona,Monestir de Sant Pere de les Puel·les,Plaça Reial,Temple Romà d’August,Església de Santa Maria del Pi
Όσο για τα αξιοθέατα που είναι ακριβά,ναι κάποια ιδιωτικά είναι πανάκριβα.
Φαγητό υπάρχει και φτηνό και ακριβό.
Η διαμονή σε πολλά ξενοδοχεία έχει ξεφύγει,φταίει η μεγάλη ζήτηση.
Αν ψαχτείς βρίσκεις λογικές τιμές.Μέλος του φόρουμ μου είπε ότι με μόνο 100 ευρώ επιβάρυνση συνολικά
έμεινε σε 5/στερο ενώ το προηγούμενο ήταν hostel με έξτρα επιβαρύνσεις.
Και μιλάμε για το casa Fuster.
https://www.hotelcasafuster.com/en/...tQ4P3M5i9UnupHgfUj2Wa78kZkr3swjhoC0KMQAvD_BwE
Το να αρέσει σε κάποιον μια πόλη ή μια χώρα είναι καθαρά υποκειμενικό.
Ευτυχώς που δεν διαβάζουν το φόρουμ οι περίπου 40.000.000 επισκέπτες τον χρόνο,γιατί θα έβγαινα στην σύνταξη.
Δεν μιλάω για την 24/ωρη καθαριότητα και τις υπηρεσίες που είναι ανοιχτά πρωί βράδυ και τα Σάββατα.
Ούτε για την νυχτερινή διασκέδαση που δεν υπάρχει όμοια της στην Ευρώπη.
Μια πόλη με ανοιχτό μυαλό στην διαφορετικότητα,στα άτομα με ειδικές ανάγκες,μια πόλη που πας παντού
με ποδήλατο,με χιλιόμετρα ποδηλατόδρομους διπλής κατεύθυνσης.
Μια πόλη με δωρεάν ιντερνέτ παντού,πάνω από μια δεκαετία,με παραλίες με πιστοποίηση ISO,
με παραλίες gay friendly,με ξεχωριστές παραλίες που μπορείς να πας με τον τετράποδο φίλο σου.
Μετά το αναλυτικό σχόλιο και αφου δω κάποια από τα παραπάνω που μου ξέφυγαν,θα αναπροσαρμόσω την βαθμολογία μου από 6.5 σε 7.5 :haha:
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.962
Likes
6.417
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Aπροσδόκητα όμορφα για μένα ήταν η Μπρατισλάβα στην αρχη που λεω πάω ρε παιδιά και οταν μπηκα στην παλια πολη τρελαθηκα σαν να μουν σε παραμυθι.Αν θα ξαναπηγαινα ??Ανετα για ενα weekend ο συνδυασμος μεσαιωνικου με φυση με τρελανε.Απογοήτευση ήταν το Βουκουρεστι βαρια πολη ,ενιωσα ενα αισθημα καταθλιψης οσο ημουν εκει.Δεν λεω ειχε και τα ωραια της σημεια οπως τα τεραστια παρκα και τα τεραστια πεζοδρομια .Αλλα τι να το κανω αν δεν κυκλοφορει ψυχη στους δρομους?Απεναντιας το Μπρασοβ πολυ ομορφο .Οποιος παει Ρουμανια και μεινει μονο Βουκουρεστι θα απογοητευτει ειναι σαν να παραγγειλει μουσακα και να βγαλω απο πανω την μπεσαμελ.Οποτε 2 μερουλες Βουκουρεστι δες τε παλια πολη,επισκεφτειτε το παλατι του Λαου και παρτε το τρενο για τα Καρπαθια .
Όταν πριν λίγες μέρες έγραψα την γνώμη μου για το Βουκουρέστι όταν ήμουν εκεί την τελευταία μέρα και είπα διάφορα αρνητικά αλλά αντίθετα πολλά θετικά για Τρανσυλβανια και όταν ανέφερα τον περίεργο κόσμο και ότι δεν υπάρχει ψυχή έξω μόνο ξύλο δεν μου έδωσαν εδώ μέσα κάποιοι..

Τελικά βλέπω πως δεν είμαι ο μόνος εδώ μέσα που απογοητευτηκε από το Βουκουρέστι αλλά αντίθετα είμαστε οι περισσότεροι και πιστεύω ως τώρα στο παρόν θέμα ίσως είναι μέσα στο τοπ 5 με τις ποιο απογοητευτηκες πόλης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το επισκεφθεί κάποιος αλλά με τον σωστό τρόπο...

Ύστερα από 4 ταξίδια στο εξωτερικό (μην γέλατε πολύ-γυρισμένα λαμογια :haha:

- Λονδίνο είναι μια πόλη που θα ξανα πάμε οπωσδήποτε ξανά
- Μπαθ ήταν τέλεια
- Κρακοβία περάσαμε τέλεια που δεν το περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο ωραία
- Ρώμη δεν χρειάζεται να πω και πολλα
- Τρανσυλβανια σίγουρα σηκώνει και αλλη επίσκεψη αλλά μόνο εκεί
- Βουκουρέστι ως τώρα η μοναδική απογοήτευση
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Συμφωνω με yorgos για το Βερολινο οτι ειναι απο τις πιο ενδιαφερουσες πολεις τηε Ευρωπης.
Νομιζω ενα νεο travel war να αναψουν τα αιματα χρειαζεται.Φαινεται οτι το θελουμε πραγματικα!.
Συνοψιζοντας,ολα πρωτα εχουν να κανουν με τι προσδοκιες πας καπου,τι εχεις ακουσει αλλα και τι σ αρεσει.Εμενα προσωπικα οι μεγαλες πολειε,γιατι δεν εχω πολυ χρονο ισως;μου φαινονται λιγο κουραστικες.Προτιμω τις πιο μικρες, που σχεδον μπορω να τις γυρισω με τα,ποδια.
Απ αυτες που πηγα προσφατα λοιπον; κρακοβια μεγαλη θετικη εκπληξη, παρισι καλο αλλα δεν τρελλαθηκα, νομιζω υπερτιμημενο, κωνσταντινουπολη μ αρεσε πολυ, μαδριτη ανωτερη των προσδοκιων μου αλλα δεν θα παω ευκολα δευτερη φορα.
Το τι αρεσει στον καθενα ειναι τελειως υποκειμενικο, Παιζουν σ αυτο ρολο κ πολλοι παραγοντες, ποια εποχη πας, με τι παρεα κτλπ
Αλλα αυτη ειναι η ομορφια των ταξιδιων και των ανθρωπων, το να εχει ο καθενας τη δικια του αποψη.
Ενα travel war παρακαλω επομενως!!!
 
Μηνύματα
239
Likes
2.651
Η Βαρκελώνη ήταν ένας από τους προορισμούς που είχα πάντα πολύ υψηλά στη λίστα των προς επίσκεψη πόλεων, χάρη στον Θαφόν ίσως, ανυπομονούσα να βιώσω την ατμόσφαιρά της. Πολλοί στο φόρουμ βλέπω την θάβουν, όπως κι άλλες πόλεις που πάντα ήθελα να επισκεφτώ, όπως το Άμστερνταμ, την Πράγα, τη Βουδαπέστη. Σ’ όλες αυτές όμως θέλω να πάω, δεν με πτοούν τα σχόλια, απλώς μου μειώνουν τις προσδοκίες, κάτι που μάλλον σε καλό θα μου βγει, καλύτερα να εκπλαγείς ευχάριστα παρά δυσάρεστα. Και πλέον για σχεδόν ό,τι προορισμό θέλω να επισκεφτώ, αρχίζω να αναπτύσσω έναν μηχανισμό άμυνας (ή επίθεσης), να μειώνω από μόνος μου τις προσδοκίες: ο τάδε περιγράφει το Περού σαν να είναι από άλλο Γαλαξία, ο δείνα την Ταϋλάνδη σαν τον παράδεισο επί της γης, ένας τρίτος μιλάει για Ισλανδία και στάζει μέλια, ας μην συγχέω τα προσωπικά βιώματα/γούστα/εμμονές του καθενός με τον αντίκτυπο που θα έχουν οι προορισμοί σ' εμένα.

Δεν πετυχαίνει πάντα. Ίσως και σπάνια, εδώ που τα λέμε.

Πάντως έχουν ενδιαφέρον όλα αυτά τα τόπικ. Αφενός, γιατί έτσι μπορεί να ανακαλύψεις κάποιο μέρος που δεν είχες κατά νου. Αφετέρου, γιατί βλέπεις πόσες διαφορετικές είναι οι γνώμες, τα γούστα, ο τρόπος που βιώνει ο καθένας μας το ίδιο μέρος. Δεν ξέρω αν κάπου συμπίπτουν τα γούστα όλων. Ίσως μόνο για την Κωνσταντινούπολη να υπάρχει κοινή αποδοχή, δεν έχω διαβάσει για κανέναν που να τον απογοήτευσε (σας προκαλώ να βγείτε οι αντιφρονούντες να μιλήσετε), ενώ για σχεδόν κάθε άλλο μέρος θα βρεις συμμάχους και πολέμιους.

Επίσης, εδώ συγχέονται δυο πράγματα, νομίζω. Άλλο υπερεκτιμημένες/υποτιμημένες πόλεις (υπάρχει και άλλο τόπικ, που από το πρώτο ποστ γίνεται αναφορά στο τωρινό μήλον της έριδος) κι άλλο πόλεις που ξεπέρασαν/δεν έφτασαν τις προσδοκίες μας. Για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα έχω υψηλές προσδοκίες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τη χαρακτηρίσω γενικώς και αορίστως υπερεκτιμημένη αν δεν μου αρέσει. Με την ίδια λογική θεωρώ άστοχο τον χαρακτηρισμό υποτιμημένη για το Μπαθ (όμορφη, δεν λέω, αριστοκρατική πολύ, αλλά τρώει εύκολα τη σκόνη του Εδιμβούργου σε γραφικότητα), καθώς και πολύ τουρισμό έχει βάσει στοιχείων (τα λουτρά του είναι η πιο τουριστική ατραξιόν της χώρας έξω από το Λονδίνο), αλλά και προσωπικά, από όσα μέρη επισκέφτηκα Αγγλία low-season (Λονδίνο, Μπρίστολ, Μάντσεστερ, Εδιμβούργο) ήταν το μόνο που μου φάνηκε τουριστικό.
 
Last edited:

TravelHunter

Member
Μηνύματα
26
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Ιαπωνία
Το Λονδίνο υπερεκτιμημένο και <<άχρωμο>> , σε σχέση με τις πόλεις και τα φυσικά τοπία της Αγγλικής υπαίθρου στις περιοχές του Devon, Dorset και Somerset που επισκεφτήκαμε. Θα ξαναπήγαινα Αγγλία για τρίτη φορά, αλλά όχι για τρίτη φορά Λονδίνο.
Η Μπρατισλάβα για μονοήμερη ξεκάθαρα, ακόμη μετανιώνω το ότι μείναμε δύο βράδια και όχι ένα, δεν αξίζει για κανένα λόγο περισσότερο, το κάστρο του Devin ήταν ωραίο πάντως.
Η Βουδαπέστη αποδείχτηκε ανώτερη των προσδοκιών μου, όπως και η Βιέννη.
Στη Λευκωσία είχα πάθει σοκ όταν είχα έρθει πριν 3 χρόνια, μετά από τρία χρόνια εδώ ακόμη δεν έχω αλλάξει άποψη ότι είναι μια κακάσχημη πρωτεύουσα. Λεμεσός, Λάρνακα κλάσεις ανώτερες.
Ιταλία όπου έχω πάει όπως την περίμενα, ίσως και καλύτερα.
Τα Σόφια δεν με συγκίνησαν καθόλου.

Γνώμη για Βερολίνο, Αμβούργο, Ανόβερο, Βρέμη θα έχω τον Μάιο και για Παρίσι τον Αύγουστο, όταν γίνει και η επίσκεψη σε αυτά :shock:

Γενικότερα θεωρώ ότι οι υψηλές προσδοκίες που έχεις για το μέρος που θα επισκεφτείς, μπορούν να παίξουν κύριο ρόλο στο feeling που θα σου μείνει από το ταξίδι. Καλό είναι να εκπληρώνονται οι προσδοκίες, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Στη Λευκωσία είχα πάθει σοκ όταν είχα έρθει πριν 3 χρόνια, μετά από τρία χρόνια εδώ ακόμη δεν έχω αλλάξει άποψη ότι είναι μια κακάσχημη πρωτεύουσα. Λεμεσός, Λάρνακα κλάσεις ανώτερες.
Και εγώ την ίδια γνώμη είχα αλλά τώρα τουλάχιστον θα έχει high rises που το βρίσκω εξαιρετικό για την πόλη.
Το Λονδίνο δεν έχει χρώμα? απίστευτο να το λέει κάποιος αυτό!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.841
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom