Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.962
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Εσύ πως το βίωσες? Ένοιωσες ότι άλλαξες πλανήτη? Η ότι είσαι σε ένα πολύ ξεχωριστό μέρος?
Δεν είμαι και ο πιο δίκαιος να στο απαντήσω αυτό μιας και ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ευρώπης, οπότε εξ' αρχής ένιωθα οτι άλλαξα πλανήτη όπως λες.
Το ότι είσαι σε ένα πολύ ξεχωριστό μέρος είναι το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνεις και για κάποιο λόγο συνεχίζεις να το καταλαβαίνεις εντονότερα όσο περνούν οι μέρες.
Είχες εύκολη επαφή με ντόπιους η μόνο αυτούς που συναντά ο κάθε ταξιδιώτης? δηλαδή αυτούς που τον εξυπηρετούν?
Και τα δύο. Στάθηκα πολύ τυχερός σ' αυτό γνωρίζοντας κόσμο, μια φίλη πλεον Ελληνίδα στο Τρινιδαδ, η οποία έμενε για διακοπές στη κολλητή της (Ολλανδέζα) που παντρεύτηκε Κουβανό και μέσω αυτού μάθαμε και γνωρίσαμε πολλά.
Ακόμα όμως και η επαφή με τους κατόχους των σπιτιών είχε το ενδιαφέρον της. Γενικότερα είδα τη συντριπτική πλειοψηφία με πολύ μεγάλη εξωστρέφεια, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε γνώση κάποιας γλώσσας εκατέρωθεν προκειμένου να συνεννοηθούμε. ;)
Μέχρι και το γέλιο της κυρίας και της κορούλας της σε ένα μικρό μαγαζάκι στο Τρινιδαδ που παίρναμε και ξαναπαίρναμε τις θερβεθας (όταν καταλαβε τι είμαστε) μου φάνηκε ειλικρινέστατο.
 

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.677
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Υπερεκτιμημενη θεωρω την Μαδριτη,μια τεραστια πολη,με μεγαλα ψηλα κτιρια,εκκλησιες και για μενα τουλαχιστον δεν ειχε κατι να μου πει.
Αντιθετως λατρεψα τη Σεβιλη και δεν το περιμενα,υπεροχη πολη,γραφικη,ανθρωπινη,ειχε ενα ομορφο πορτοκαλι φως για καποιο λογο...
Το ιδιο και η Μαλτα,ευχαριστη εκπληξη στα χρωματα της αμμου και της θαλασσας,για καποιο λογο η Μαλτα μου θυμιζει την δικη μας την Συρο που επισης ηταν ευχαριστη εκπληξη.
Αβινιον Νοτια Γαλλια επισης γραφικη πολη γεματη ιστορια και γεφυρες με τον ροδανό να χυνεται παντου,γενικα το υγρο στοιχειο οπου κι αν ειναι,ειναι μια ευχαριστη εκπληξη για μενα.
Λατρεψα την Πορτογαλια,κι ειδικα το Πορτο,την Βουδαπεστη επισης που ηταν ντυμενη στα λευκα οταν ειχα παει,ξενερωσα στην Σμυρνη,αλλο περιμενα,αλλο εζησα,αλλα μου αρεσε πολυ η Κωνσταντινουπολη,που ευτυχως κραταει ακομα μια ανατολιτικη μαγεια,και μια μυρωδια μπαχαρικων και λουλουδιων σε καποια μερη της.(με εξαιρεση την ψαριλα στον βοσπορο).
Η Ολλανδια μια μικρη χωρα εμπνευση,αλλα δεν ξερω αν αντεχα να μεινω περισσοτερο εκει...
Και το Μπεργκαμο παιδια,ηταν μια πολυ ευχαριστη εκπληξη,περα απο καθε προσδοκια,περιμενα να δω κατι βαρετο,αλλα τελικα ευτυχως που μπορεσα και πηγα,αξιζε πραγματικα!
ολη η Ιταλια θεωρω πως εχει πολλα να μας πει,δεν την βαριεσαι ευκολα,εκτος απο καποιες ωρες που εχει πολυ κοσμο...σε συγκριση με την Ελλαδα η Ιταλια εχει πολυ πιο καθαρες και περιποιημενες πολεις απ την Αθηνα και τη Θεσσαλονικη...αλλα μεταξυ μας τις Ελληνικες ακρογιαλιες,να σκαει το κυμα χαλαρα διπλα στα ποδια σου,να μπορεις να επιλεξεις αναμεσα απο χιλιαδες μερη να κολυμπησεις,να μην φοβασαι,καρχαριες,αγρια νερα,τσουχτρες και μεδουσες πχ μαλτα,και να μπορεις να βγεις απ το νερο αλλα και να μπεις οποτε θες ητε ειναι μερα ητε ειναι νυχτα,ε μονο η Ελλαδα εχει!
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Είχες εύκολη επαφή με ντόπιους η μόνο αυτούς που συναντά ο κάθε ταξιδιώτης? δηλαδή αυτούς που τον εξυπηρετούν?

Το πιο εύκολο πράγμα είναι στην Κούβα αυτό. Μένεις σε casas particulares που μένουν και οι ιδιοκτήτες. Τα δωμάτια είναι ανεξάρτητα με δική τους τουαλέτα αλλά μοιράζεσαι τους υπόλοιπους χώρους. Μπορούν να σου φτιάξουν και πρωινό ή άλλο γεύμα. Σε όλα όσα μείναμε οι ιδιοκτήτες ήταν οι πρώτοι που ήθελαν κουβέντα. Και μισή τιμή να είχαν τα ξενοδοχεία, θα έμενα σε casas particulares μόνο και μόνο γι'αυτό.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Σε ευχαριστώ για την ανάγνωση ! Και λίγα είπα ...😈
Τωρα βγαινω off-topic...αλλα για τους ποδοσφαιροφιλους του site, γιατι νομιζετε ξοδευουν πακτωλο δισεκατομμυριων στη Σιτι και την Παρι τα Εμιρατα και το Καταρ ;
Ολα ειναι στο πλανο του ξεπλυματος της εικοονας αυτων των κρατων στα ματια των Δυτικων....να ακους ΗΑΕ και να σκεφτεσαι Γκουαρντιολα και Burj Khalifa, να ακους Καταρ και να σκεφτεσαι Μεσι και Μουντιαλ...οχι τα βαρβαρα καθεστωτα τους.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Πολλα like από μένα που έγραψες για τις "συνθηκες" των ΗΑΕ, το ξεπλυμα που γίνεται στα ΗΑΕ από τη Δύση είναι εμετικό, ευτυχως που καποιως τα γραφει δηλαδη....για τη Σαουδικη Αραβια και το Καταρ κατι ακουγεται που και που για τα "καθεστωτα" τους, για τα Εμιρατα μουγκα...
Συμφωνώ. Το καθεστώς των ΗΑΕ τελικά μόνο στα φράγκα διαφέρει από αυτό π.χ. των Ταλιμπάν ή (το αμέσως προηγούμενο) του Σουδάν. Και παρόμοια ισχύουν και για τη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες νότια του Περσικού κόλπου. Και τα φράγκα σημαίνουν και PR (όχι μόνο στη Δύση, αλλά ΚΑΙ στη Δύση).

Πείτε με ακραίο, αλλά είναι αυτός λόγος για να μην πας να το δείς; Το να πας εκεί να δεις πως ζούνε, να έχεις δική σου αντίληψη για το πως διατηρούν (ή όχι) την ιστορία τους, σημαίνει κι ότι επικροτείς το καθεστώς; Εσείς ταξιδεύετε μόνο σε μέρη που είναι υπέροχα, wow, τέλεια, δημοκρατικά και ελεύθερα;
 
Μηνύματα
410
Likes
1.352
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Aντιστοιχα και εγω εχω μικρες ενστασεις για το Ντουμπαι.Καθε προορισμος εχει κατι τελειως διαφορετικο να δωσει και ειναι και αντιστοιχα διαφορετικες οι εμπειριες που θα αποκομισει ο επισκεπτης.Eiναι σαν να πας στην Μοσχα με mood κυκλαδιτικα σοκακια και ρομαντικες αγκαλιες με ηλιοβασιλεμα ή οπως γραψαν να πας στην siam reap και να θες να δεις μεγαλουπολη με ουρανοξυστες,θα ξενερωσεις .Για να επιλεξεις εναν προορισμο ξερεις τι πας να δεις.Δεν χρειαζεται να εχει ενα μερος μονο παγκοσμιας κλασης μουσεια ή αρχαια παγκοσμιας κληρονομιας για να επισκεπτεις.Με την ιδια λογικη να μην πας διακοπες στην Σεριφο ή στην Αμοργο γιατι δεν εχει μνημεια της unesco.Καθε προορισμος εχει κατι αλλο,αλλος παραλιες,αλλος αρχαια ,αλλος μεγαλουπολη ,αλλος φυση.
Υπαρχει και κατι αλλο πολυ σημαντικο που δεν το ειδα πουθενα να χαλαρωσεις και να περασεις απλα καλα.Ντουμπαι ειλικρινα διασκεδασα την ζωη μου,περασα σουπερ γελασαμε με την ψυχη μας στα διαφορα attractions ,επαθα σοκ οταν ειδα τον Burj Khalifa και απλα πηραμε εστω και μια γευση πως ειναι να σαι πλουσιος για 4 μερες .Που ειναι το κακο?Ενα κομματι του κοσμου ειναι και αυτο που οι ανθρωποι ζουν ετσι,ταξιδι δεν ειναι και αυτο?Τι σημαινει τεχνητο και το taj mahal ανθρωπος το δημιουργησε,σε λιγα χρονια και αυτα θα εχουν παλιωσει.Για μενα η αισθηση να οδηγαω λες και ειμαι σε videogame μπορει να με κανει να νιωσει εστω και τεχνητα ωραια.Θα το ξαναεπισκεπτομουν ?Οχι.Αλλα τις λιγες μερες περασα καλα και ας ημουν 100 % τουριστας (γιατι αυτο ειμαι οσο και να χτυπιεμαι και οχι ντοπιος.)Και ναι εχω παει και στη Ρωμη,εχω δει τον Αιφελ και παρολιγον Ερμιταζ λογω covid.Yπαρχουν σημαντικοτερα αξιοθεατα ανα τον κοσμο που πρεπει καποιος να επισκεπτει.Και να χαλαρωσεις ομως και λιγο με το ταιρι σου να κανετε μια βολτα και να χαζοτουριστεψετε σε κανα μαγαζι δεν ειναι κατακριτεο που και που σε ολα τα μερη ανα τον κοσμο.

Και για να τελειωσω η ερημος απο οσο ξερω δεν ειναι τεχνητη και η αισθηση να βρισκεσε στην μεση της ερημου ειναι μοναδικη.Για μενα το Ντουμπαι και το Αμπου Νταμπι ειναι οτι πιο ευκολο για εναν αρχαριο ταξιδιωτη να ζησει αυτη την εμπειρια μιση ωρα απο το καταλυμμα του ,με τιμες 30 ευρω και με ασφαλεια,σε σχεση με αλλες αραβικες χωρες σε σχεση πχ με Αιγυπτο,Μαροκο που θελει μερες με γκρουπ βαθια στην ερημος και μερες και χρημα.Δεν ειναι η ιδια εμπειρια με τις χωρες που αναφερα αλλα μια καλη προσιτη γευση της ερημου την περνεις.

Γνωμη μου εννοειται καταλαβαινω σε καποιος γιατι δεν αρεσει ,αλλα μην κρινουμε τοσο απολυτα προορισμους.
 
Μηνύματα
116
Likes
980
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαγαδασκάρη
Συμφωνώ. Το καθεστώς των ΗΑΕ τελικά μόνο στα φράγκα διαφέρει από αυτό π.χ. των Ταλιμπάν ή (το αμέσως προηγούμενο) του Σουδάν. Και παρόμοια ισχύουν και για τη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες νότια του Περσικού κόλπου. Και τα φράγκα σημαίνουν και PR (όχι μόνο στη Δύση, αλλά ΚΑΙ στη Δύση).

Πείτε με ακραίο, αλλά είναι αυτός λόγος για να μην πας να το δείς; Το να πας εκεί να δεις πως ζούνε, να έχεις δική σου αντίληψη για το πως διατηρούν (ή όχι) την ιστορία τους, σημαίνει κι ότι επικροτείς το καθεστώς; Εσείς ταξιδεύετε μόνο σε μέρη που είναι υπέροχα, wow, τέλεια, δημοκρατικά και ελεύθερα;
Θα σου πω το σκεπτικό μου: εγώ πήγα όντως να δω πως ζούνε, την αντίληψη τους για τη ζωή κλπ και αυτό που αντίκρυσα και ένιωσα είναι μία απίστευτη φαιδρότητα εκ μέρους τους,πλούτος που δεν τον έχουν κερδίσει, αναχρονισμός κλπ. Νομίζω ότι ναί, κάπου πρέπει να το λάβεις και αυτό υπόψην σου: ποιά είναι αυτή η κοινωνία που πας και δίνεις τα χρήματα σου σαν επισκέπτης. Το ξέρω ότι το παράδειγμα που θα δώσω είναι ακραίο αλλά αν πχ οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ανοίξουν και αρχίσουν να διαχειρίζονται ξενοδοχεία και έστω ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια σου σαν ταξιδιώτη, θα πήγαινες να επισκεφτείς τη χώρα ξέροντας τα όσα ξέρεις; Αντίστοιχα έχω γνωρίσει ταξιδιώτες που δεν θα ταξίδευαν πχ στην Βιρμανία λόγω του καθεστώτος εκεί επι του παρόντος. Σίγουρα και αυτοί οι προορισμοί προσφέρουν μία καινούργια εμπειρία στον κάθε επισκέπτη αλλά ο κόσμος είναι ατελείωτος και πιστεύω ότι προορισμοί σαν το Ντουμπαι αξίζουν μία από τις τελευταίες θέσεις στις λίστες προτεραιότητας με μέρη για να δει κανείς.

Εν τέλει όλες οι χώρες τις περιοχής έχουν δικτάτορες ή βασιλιάδες ή δεν ξέρω και εγώ τι, αλλά πολλές είναι πάμφτωχες και αδυνατόν να προσφέρουν μόρφωση και εργασία στους πλυθησμούς τους, κάτι που θα έκανε και τις κοινωνίες τους ίσως περισσότερο δημοκρατικές, φιλελεύθερες και πλουραλιστικές. Αντιδημοκρατική είναι και η Κίνα ή το Βιετνάμ αλλά έχω πάει και φυσικά και θα πήγαινα ξανά αν μου δινόταν η ευκαιρία. Αντιθέτως τα Εμιράτα (ή οι γειτονικές χώρες του Περσικού κόλπου) είναι πάμπλουτα, οι πολίτες του πηγαίνουν στα καλύτερα πανεπιστήμεια, ταξιδεύουν παντού για την πλάκα τους, έχουν όλες τις πόρτες ανοιχτές και ξοδεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο ΑΛΛΑ συνεχίζουν να πρεσβεύουν ότι πιο οπισθοδρομικό από επιλογή ( του κράτους/καθεστώτος, ίσως και του λαού που εφόσων ζει πλουσιοπάροχα όλα τα άλλα δεν τον πειράζουν) και μόνο.
 
Last edited:
Μηνύματα
116
Likes
980
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαγαδασκάρη
Aντιστοιχα και εγω εχω μικρες ενστασεις για το Ντουμπαι.Καθε προορισμος εχει κατι τελειως διαφορετικο να δωσει και ειναι και αντιστοιχα διαφορετικες οι εμπειριες που θα αποκομισει ο επισκεπτης.Eiναι σαν να πας στην Μοσχα με mood κυκλαδιτικα σοκακια και ρομαντικες αγκαλιες με ηλιοβασιλεμα ή οπως γραψαν να πας στην siam reap και να θες να δεις μεγαλουπολη με ουρανοξυστες,θα ξενερωσεις .Για να επιλεξεις εναν προορισμο ξερεις τι πας να δεις.Δεν χρειαζεται να εχει ενα μερος μονο παγκοσμιας κλασης μουσεια ή αρχαια παγκοσμιας κληρονομιας για να επισκεπτεις.Με την ιδια λογικη να μην πας διακοπες στην Σεριφο ή στην Αμοργο γιατι δεν εχει μνημεια της unesco.Καθε προορισμος εχει κατι αλλο,αλλος παραλιες,αλλος αρχαια ,αλλος μεγαλουπολη ,αλλος φυση.
Υπαρχει και κατι αλλο πολυ σημαντικο που δεν το ειδα πουθενα να χαλαρωσεις και να περασεις απλα καλα.Ντουμπαι ειλικρινα διασκεδασα την ζωη μου,περασα σουπερ γελασαμε με την ψυχη μας στα διαφορα attractions ,επαθα σοκ οταν ειδα τον Burj Khalifa και απλα πηραμε εστω και μια γευση πως ειναι να σαι πλουσιος για 4 μερες .Που ειναι το κακο?Ενα κομματι του κοσμου ειναι και αυτο που οι ανθρωποι ζουν ετσι,ταξιδι δεν ειναι και αυτο?Τι σημαινει τεχνητο και το taj mahal ανθρωπος το δημιουργησε,σε λιγα χρονια και αυτα θα εχουν παλιωσει.Για μενα η αισθηση να οδηγαω λες και ειμαι σε videogame μπορει να με κανει να νιωσει εστω και τεχνητα ωραια.Θα το ξαναεπισκεπτομουν ?Οχι.Αλλα τις λιγες μερες περασα καλα και ας ημουν 100 % τουριστας (γιατι αυτο ειμαι οσο και να χτυπιεμαι και οχι ντοπιος.)Και ναι εχω παει και στη Ρωμη,εχω δει τον Αιφελ και παρολιγον Ερμιταζ λογω covid.Yπαρχουν σημαντικοτερα αξιοθεατα ανα τον κοσμο που πρεπει καποιος να επισκεπτει.Και να χαλαρωσεις ομως και λιγο με το ταιρι σου να κανετε μια βολτα και να χαζοτουριστεψετε σε κανα μαγαζι δεν ειναι κατακριτεο που και που σε ολα τα μερη ανα τον κοσμο.

Και για να τελειωσω η ερημος απο οσο ξερω δεν ειναι τεχνητη και η αισθηση να βρισκεσε στην μεση της ερημου ειναι μοναδικη.Για μενα το Ντουμπαι και το Αμπου Νταμπι ειναι οτι πιο ευκολο για εναν αρχαριο ταξιδιωτη να ζησει αυτη την εμπειρια μιση ωρα απο το καταλυμμα του ,με τιμες 30 ευρω και με ασφαλεια,σε σχεση με αλλες αραβικες χωρες σε σχεση πχ με Αιγυπτο,Μαροκο που θελει μερες με γκρουπ βαθια στην ερημος και μερες και χρημα.Δεν ειναι η ιδια εμπειρια με τις χωρες που αναφερα αλλα μια καλη προσιτη γευση της ερημου την περνεις.

Γνωμη μου εννοειται καταλαβαινω σε καποιος γιατι δεν αρεσει ,αλλα μην κρινουμε τοσο απολυτα προορισμους.
Να σου πω, διαφωνώ. Δεν κρίνω όσους πάνε και περνάνε καλά, και εγώ ο ίδιος άλλωστε πήγα να δω πως είναι, αλλά λέω ότι η εμπειρία με άφησε ασυγκίνητο (εξηγώ το γιατί) και θεωρώ ότι αλλού μπορείς να πας και περάσεις καλύτερα. Επιπλέον μετά την ενημέρωση μου γύρω από τα πολιτικοκοινωνικά της χώρας από φίλους που ζούνε εκεί και από ντοκυμαντέρ κ δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, ομολογώ ότι βρίσκω τον προορισμό πολύ απωθητικό και σε ιδεολογικό επίπεδο.

Η σύγκριση με την Σέριφο ή την Αμοργό μου φαίνεται άτοπη. Τα ελληνικά νησιά έχουν μία φυσική ομορφιά και μαγεία και έναν αγχολυτικό τρόπο ζωής που δεν βρίσκεις πουθενά στον κόσμο, αν και ομολογώ πως αν και εκεί επικρατούσε ο διαχωρισμός ανθρώπων και οι διακρίσεις που ισχύουν στο Ντουμπάι, θα το ξανασκεφτόμουνα πριν πάω.

Τέλος το taj mahal είναι μνημείο που ένας αυτοκράτορας έχτισε στη μέση του πουθενά στη μνήμη της αποθανούσας συζήγου του, είναι ένα μνημείο στην αγάπη ουσιαστικά...το Burj Kalifa έιναι ένας ουρανοξύστης που έχτισε ένα παμπλουτο πετρελαιοεμιράτο για να δείξει ότι απλά ότι μπορεί...υπάρχει άλλη ιστορική βαρύτητα και συμβολισμός πιστεύω.

Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι στο Ντουμπάι κάνεις τα όσα κάνεις με απόλυτη ασφάλεια και ίσως αποτελεί μία πρόγευση των όσων μπορεί κανείς να βιώση στον αραβικό κόσμο. Απλά θεωρώ ότι ίσως αξίζει να παιδευτείς λίγο περισσότερο και απλά να οργανώσεις την απόδραση σου αλλού.

Καθαρά προσωπική μου γνώμη όλα αυτά, σεβαστή και η δική σου φυσικά.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Παρακολουθώ τη συζήτηση με ενδιαφέρον, τη γνώμη μου για το Ντουμπάι την γράφω αναλυτικά στη δική μου ιστορία πριν από 12 χρόνια και πρόσφατα που ξαναπήγα (αναγκαστικά πάντα) η γνώμη μου άλλαξε ελαφρως προς το χειρότερο. Τότε έγραφα:

"Το Ντουμπαι δε με επεισε ότι αξιζει κατι περισσοτερο από ένα απλο στοποβερ , αλλα σιγουρα με εντυπωσιασε. Δε γινεται να μη σε εντυπωσιασουν η φαντασια και δημιουργικοτητα των αρχιτεκτονων που δε γνωριζει ορια σε υψος , ντιζαιν , μεγεθη , και πρωτοτυπα σχεδια. Μια πολη κατασκευασμενων θαυματων , τοσο αψογα φιαγμενη και μελετημενη που μοιαζει να μην εχει καμια ατελεια από αυτές που όμως κανουν τις πολεις να μοιαζουν προσιτες και αληθινες. Μοιαζει να μην εχει καμια ατελεια κι όμως κατι σημαντικο του λειπει. Κατι που αν κατασκευαζοταν ο σειχης σιγουρα θα ειχε πληρωσει για να το αποκτησει το καμαρι του."

ΥΓ: στις ιστορίες για Ασία υπάρχουν τα ΗΑΕ αλλά και το Ντουμπάι σα χώρα. Ας το φτιάξει κάποιος :)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
αν πχ οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ανοίξουν και αρχίσουν να διαχειρίζονται ξενοδοχεία και έστω ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια σου σαν ταξιδιώτη, θα πήγαινες να επισκεφτείς τη χώρα ξέροντας τα όσα ξέρεις;
Φυσικά. Εδώ έχω πάει αλλού κι αλλού... :)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Παρατηρω εκπληκτη οτι καποιες φορες επαναλαμβανεται η επωδος "παμε και αφηνουμε τα λεφτα μας σε τετοια καθεστωτα" για μερικους προορισμους.
Λες και περιμεναν τους ταξιδιωτες για να πλουτισουν. Η γενικα λες και διαλεγουμε προορισμους ως επενδυτες/ παμπλουτιδηδες, λες και υπαρχει η λογικη της αποικιοκρατιας στα ταξιδια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom