Αυστρία Ουγγαρία Από Βιέννη προς Βουδαπέστη και τούμπαλιν

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η Black Mambaθα πάει Αύγουστο μήνα απότε θα είναι κλειστή η Όπερα, αλλιώς θα ήταν πολύ όμορφη εμπειρία, τό κτίριο είναι φαντασμαγορικό και οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν σχέση με την Όπερα της Βιέννης. Πάντως αν κανείς πήξει στη Βουδαπέστη μια όμορφη ημερήσια εκδρομή είναι στο Szentendre μια μικρή πόλη πολύ γραφικη δίπλα στη Βουδαπέστη. Εμείς πήγαμε με τον προαστιακό και γυρίσαμε με πλοίο από το Δούναβη και ήταν πολύ όμορφα.
Szentendre, Hungary Tourism | PlanetWare
και Szentendre - Wikipedia, the free encyclopedia
καθώς και http://web.axelero.hu/rozsasand/szentendre/index.html
 

xaris13

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Βοήθεια για Βιέννη Βουδαπέστη

Παιδιά καλησπέρα,
Ψάχνω εδώ και πολλές μέρες να βρω λύση στο πρόβλημά μου, αλλά στο φορουμ εδώ νομίζω πως μπορώ επιτέλους να βρω τη λύση. Σας παραθέτω τον εξής προβληματισμό μου: φτάνω με πτήση της Aegean στη Βιέννη στις 10/02 στις 19:20. Έτσι λέει το πρόγραμμα. Εγώ έχω κλείσει για Βουδαπέστη όμως, δεν φαντάστηκα πως ίσως να είχα πρόβλημα ο χαζός. Απ'οτι κατάλαβα, αυτό που πρέπει να κάνω -όπως είπε και ένας πιο πριν- είναι να πάω μέσω λεωφορείου στην Westbahnof και από εκεί να πάρω τρένο. Το κοντινό τρένο όμως φεύγει στις 19:50 και φοβάμαι πως είναι αδύνατον να το προλάβω. Ή μήπως το προλαβαίνω, τι λέτε; Αν δεν το προλάβω, μετά έχει στις 20:33 όπου για έναν περίεργο λόγο, αντί να κάνει 3 ώρες τη διαδρομή, την κάνει 8,5 και φτάνει στις 5:05. Πώς γίνεται αυτό; Ούτε ο καρβουνιάρης του Τρικούπη δεν το έκανε αυτό. Περιμένει σε κανέναν σταθμό άραγε για ανταπόκριση; Τι να κάνω; Να κοιμηθώ στη Βιέννη και να φύγω την άλλη μέρα το πρωι; Άρα, από το αεροδρόμιο, να μην πάω στο Westbahnof αλλά να πάρω λεωφορείο για το κέντρο; Έχω πελαγώσει πραγματικά και νομίζω πως θα τα κάνω θάλασσα και δεν θα κάνω την βέλτιστη κίνηση.... σώστε με ελληνόπουλα!
 

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
1)Ή μήπως το προλαβαίνω, τι λέτε;

2)Αν δεν το προλάβω, μετά έχει στις 20:33 όπου για έναν περίεργο λόγο, αντί να κάνει 3 ώρες τη διαδρομή, την κάνει 8,5 και φτάνει στις 5:05.Πώς γίνεται αυτό;Περιμένει σε κανέναν σταθμό άραγε για ανταπόκριση; Τι να κάνω; Να κοιμηθώ στη Βιέννη και να φύγω την άλλη μέρα το πρωι; Άρα, από το αεροδρόμιο, να μην πάω στο Westbahnof αλλά να πάρω λεωφορείο για το κέντρο;

3)Έχω πελαγώσει πραγματικά και νομίζω πως θα τα κάνω θάλασσα και δεν θα κάνω την βέλτιστη κίνηση.... σώστε με ελληνόπουλα!

1)Κατά τη γνώμη μου δεν προλαβαίνεις με τίποτα,ακόμη και αν δεν έχεις να
παραλάβεις αποσκευές.

2)Έχεις δύο connection.Πιστεύω ότι το link θα σου λύσει μερικές απορίες.
DB BAHN - TravelService - Your timetable

3)Χαλλλαρά!Μην αγχώνεσαι,προσωπικά θα ήθελα να ζήσω την περιπέτεια
του σιδηροδρόμου.;)

Το βασικό πρόβλημα μου,αν έφευγα με το τρένο των 20:33,θα ήταν τι θα έκανα τρεισήμισι ώρες στο Komarom.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
πολύ μπουρδουκλωμένα μας τα λές Χάρη:haha:,τι εννοείς πας Βιέννη αλλά έχεις κλείσει για Βουδαπέστη;πρέπει νάσαι εκεί για κάποιο λόγο,έχεις πληρωμένο ξενοδ από την πρώτη μέρα;
Γιατί αλλιώς,το πιό λογικό είναι να μείνεις Βιέννη χαλαρά κι ωραία το πρώτο βράδυ,να κάνεις μιά βόλτα την άλλη μέρα πρωί και ξεκινάς με το πάσο σου για Βουδαπέστη...
 

xaris13

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστώ παιδιά. Το πρόβλημα είναι ότι είχα κάνει κράτηση για 7 μέρες Βουδαπέστη. Ευτυχώς, βρήκα μια άκρη να τιςς κάνω 6 και να μείνω Βιέννη... πιστεύω πάντως να μην έχω θέμα να βρω εισιτήρια την άλλη μέρα με το τρένο για Βουδαπέστη, έτσι; Δεν πιστεύω...
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
καλημερα σε ολους!βουδαπεστη πηγα απριλιο 2009 και ηταν τελεια.αν και οι αναφορες των υπολοιπων ειναι πολυ κατατοπιστικες θα συμπληρωσω λουτρα του ξενοδοχειου gellert (τελεια), διασχιζοντας την γεφυρα που βρισκεται απ εξω στην αντιπερα οχθη και στο δεξι χερι υπαρχει η βαρβακειος της πολης.εχει πολλα καλουδια και αξιζει μια επισκεψη.στο τελος της utca σε ενα καθετο δεξια για απιστευτες μεριδες και καλες τιμες εστιατοριο fatal νομιζω.αξιζει και η βραδυνη βολτα στο καστρο η στο λοφο gellert για να θαυμασεις τη υπεροχη θεα με τα φωταγημενα παλατια.προσωπικα μου αρεσε και το terror house ενας χωρος οπου χρησιμοποιηθηκε απο τους γερμανους και απο τους κομμουνιστες για φυλακες και σε βαζει σε σκεψη.φαινεται ξεκαθαρα οτι για τους ουγγρους η κομμουνιστικη περιοδος αφησε περισσοτερα μελανα σημαδια στην ιστορια τους απ΄οτι οι ναζι κατι που μου εκανε πολυ εντυπωση.ομορφα ηταν και σε ενα καστρο στο παρκο πανω απο την πλατεια των ηρωων αλλα δεν θυμαμαι ονομα.οπωσδηποτε να πας new york cafe.αν μπορεσεις κανε εκδρομη σε εστεργκομ (ανεβα στον τρουλο της εκκλησιας εκπληκτικη θεα) βισεγκραντ(στον απεναντι λοφο εχει ενα τραινακι οπου μπαινουν 2 ατομα σε ανεβαζει στην κορυφη και κατεβαινεις την πλαγια , πλακα ειχε!)και αγιο ανδρεα.εμεις ειχαμε την τυχη να σπουδαζει εκει ο ξαδερφος της κοπελας μου ο οποιος εμενα σε ενα νησι μιση ωρα περιπου απο τη βουδαπεστη προς το βισεγκραντ.περασαμε το ποταμι με μια πλωτη πλατφορμα και αυτο που αντικρυσαμε ηταν τελειο.η βλαστηση στους χωματινους δρομους ηταν τοσο πυκνη που δημιουργουσε ενα τουνελ κατω απο το οποιο περνουσαμε και παντου μικρα ξυλινα σπιτακια.ονειρο!
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
21/2 παω 5 μερες βιεννη και θα ηθελα τη βοηθεια σας για μια μονοημερη εκδρομη.εχω αποκλεισει σαλτσμπουρκγ γιατι συνδιαζεται καλυτερα με μοναχο που ειναι στα μελλοντικα μου σχεδια.εχω δια βασει καλα λογια για μπρατισλαβα.καποιο ορεινι θερετρο υπαρχει?η καποια αλλη πολη της αυστριας.γκρατσ αξιζει?
 

eua9

Member
Μηνύματα
85
Likes
12
παιδιά κοιτάω να βγάλω εισιτήρια τρένου απο βιέννη βουδαπέστη και επιστροφή και δεν βγάζω άκρη με τις τιμές και τα δρομολόγια .. μπορεί να με βοηθήσει κάποιος για να μην κάνω καμία φάβα.. κοιτάω για 04/05 πρωί και επιστροφή 06/05 απόγευμα.. βοηθήστε λίγο γιατί αγχώνομαι! ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

alkistismaria

Member
Μηνύματα
528
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Θέλουμε να πάμε ταξίδι το καλοκαίρι 2 άτομα Βιέννη Βουδαπέστη θα έχουμε στη διάθεση μας 7 βράδια.Να πάω 3 βράδια Βιέννη και 4 Βουδαπέστη ή το αντίστροφο?
Τα εισιτήρια μου κοστίζουν Αθήνα Βιέννη Βουδαπέστη Αθήνα 251.86
ενώ Αθήνα Βουδαπέστη Βιέννη Αθήνα 297,86
Τι να διαλέξω?Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί θέλω να κλείσουμε τα αεροπορικά
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πήγαινε Βιέννη-Σάλτσμπουργκ ή κάτι άλλο τελοσπάντων εντός της χώρας και γύρνα πάλι από Βιέννη.Μπορείς να πεταχτείς και μέχρι τη Μπρατισλάβα.
Προσωπικά θεωρώ ότι η Βουδαπέστη είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική φούσκα της Ευρώπης.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.734
Μέλη
38.901
Νεότερο μέλος
udemeetim036

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom