Αργεντινή vs Χιλή.

Αργεντινή vs Χιλή.


  • Total voters
    31

alma

Member
Μηνύματα
3.025
Likes
11.144
Ωωω από εκεί που είχαμε σχεδόν double score υπέρ της Χιλής τώρα είμαστε στήθος με στήθος!
Που να μπει κι ο @Traveller να κάνει σχόλια, να δεις πόσο μπροστά θα βρεθεί η Αργεντινή. Άσε που θα γίνει όντως war το θέμα.
 

McElk

Member
Μηνύματα
838
Likes
648
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Εντάξει 9-10 μέρες έμεινα όλο κι όλο σε Μπουένος Άιρες, Σαντιάγκο και Βαλπαραΐσο και ήταν αρκετά πριν την χρεωκοπία της Αργεντινής το 2001 οπότε ήταν άλλη κατάσταση.

Το Μπουένος Άιρες ήταν η πόλη που είπα «εδώ θα μπορούσα να ζήσω στην υπόλοιπη ζωή» (και ας πήγαινα από χοληστερίνη! :haha:) Μου φάνηκε εξαιρετικά οικεία.

Κάτι ήξερε ο Ωνάσης . Η ψήφος λοιπόν στην Αργεντινή.

Στο Σαντιάγκο αγόρασα ένα παντελόνι από κατάστημα. Όταν το πρόβαρα μου έκανε εντύπωση το πόσο βαθιές ήταν οι τσέπες. Έφταναν λίγο πάνω από το γόνατο!

-Γιατί ρε παιδιά;

-Για τους πορτοφολάδες!

(όπως θα λέγαμε Ιταλοί μακαρονάδες, οι Χιλιανοί ήταν διαβόητοι …πορτοφολάδες – συνέβη και μπροστά μου περιστατικό!)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
7.003
Likes
34.623
Επόμενο Ταξίδι
Σαουδική Αραβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα

10900km

Member
Μηνύματα
374
Likes
3.892
Αργεντινή, για τον ίδιο λόγο που φεύγοντας από καταφύγιο αδέσποτων σκύλων έχεις υιοθετήσει ένα ασχημούτσικο με τρία πόδια που σε είδε κι έχωσε τη μουσούδα του ανάμεσα στα κάγκελα για να σου γλείψει το χέρι κουνώντας σου την ουρά του, αντί για έναν αρτιμελή σκύλαρο με τα όλα του που με το ζόρι σήκωσε τα μάτια του να σε κοιτάξει.

Με τα υπέρ και τα κατά των δύο όπως τα έγραψε ο Γιώργος δεν διαφωνώ πουθενά, αλλά αφενός προσωπικά “κρίνω” τις χώρες με άλλα κριτήρια, κι αφετέρου πέρα από τα μετρήσιμα στοιχεία τού στιλ “πόσα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς έχει κάθε χώρα", προσωπικά “μετράω” πολύ περισσότερο κάτι που είναι μη μετρήσιμο, το πώς αισθάνεσαι ενώ βρίσκεσαι σε μία χώρα, τι “σου βγάζει”.

Στη Χιλή θα ξαναπήγαινα, της βρήκα πολλά θετικά τον μήνα που πέρασα εκεί το 2012. Αν όμως γιατρός μού έλεγε ότι μου μένουν έξι μήνες, εκεί δεν θα χαράμιζα ούτε ώρα. Στην Αργεντινή θα φρόντιζα να περνούσα τουλάχιστον έναν από εκείνους τους έξι μήνες (κατά προτίμηση τον τελευταίο, για να “έμενα” εκεί), παρά τα αμέτρητα και ώρες-ώρες εξοργιστικά στραβά της.

Εννοείται ότι από άνθρωπο που αισθάνεται λύπη που δεν γεννήθηκε Αργεντινός, δεν θα παίρνατε αντικειμενική απάντηση...
 

Nick_St

Member
Μηνύματα
99
Likes
1.400
Ονειρεμένο Ταξίδι
Venezuela
Αφού το αφεντικό του thread επιτρέπει κριτήρια όλων των ειδών, με καθαρά ταξιδιωτικά κριτήρια λοιπόν ψήφισα Αργεντινή για τους Cebollitas, την Rosario Central, τον Juan Martin Del Potro και την Pampita. Και για να γίνει λίγο ντέρμπι, αλλά από ότι βλέπω περάσαμε και μπροστά.

Δεν έχω πάει σε καμία, όμως έχω γνωρίσει και φιλοξενήσει άτομα και από τις δύο χώρες μέσω CS. Εξαιρετικά μικρό το δείγμα για να κρίνω, αλλά θα πω ότι οι αργεντίνοι ήταν τελείως "χυμαδιό" (όλοι τους πορτένιος) σε αντίθεση με τις κοπέλες από τη Χιλή που ήταν πολύ μετρημένες και σοβαρές.

Anyway, προφανώς και η Χιλή φαντάζει να κερδίζει κατά κράτος όσον αφορά αξιοθέατα και μέρη να επισκεφθείς. Από αυτά που έχω ακούσει πάντως κι έτσι όπως φαντάζομαι τις χώρες με τα καλά και τα κακά τους, η Αργεντινή είναι αυτή που με "τραβάει" πολύ περισσότερο. Καλά να 'μαστε και τελειώνοντας το φανταριλίκι ευελπιστώ να φύγω για Λατ.Αμ. και να τις γυρίσω εκτενώς αμφότερες. Ίσως τότε αναθεωρήσω την ψήφο, αν και δύσκολα, η Pampita δεν χάνει.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.025
Likes
11.144
Ήδη έχουμε ισοπαλία!
Ήδη πέρασε μπροστά η Αργεντινή.

Συμφωνώ πως δεν κρίνουμε μόνο από τα μνημεία Ουνέσκο και άλλα μετρήσιμα, αλλά ακόμα κι έτσι έχει ένα σωρό η Αργεντινή. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχει γύρω στα 11, χώρια της άυλης κληρονομιάς που κι εκεί έχει μερικά όπως το τανγκο. Η φύση είναι όλη τρομερή αν και δυστυχώς δεν έχω επισκεφτεί όλα όσα ήθελα. Οι καταρράκτες Ιγκουασού είναι από τα εντυπωσιακότερα σημεία του πλανήτη που έχω δει, ειδικά στο κομμάτι της Αργεντινής.

Από την άλλη και τα πολιτιστικά μνημεία όπως τα Μισιόνες είναι κάτι το μοναδικό που αν δεν το ζήσεις και δεν το δεις με ξενάγηση μαθαίνοντας για την ζωή και την κοινωνία που υπήρξε εκεί, απλώς οι περιγραφές θα είναι φτωχές. San Ignacio Mini αγαπάμε, το είχα γράψει και σε ιστορία.

Από αυτά που δεν έχω επισκεφτεί θα ήθελα πολύ να πάω χερσόνησο Βαλντές, είναι από τα ταξίδια- όνειρα για μένα. Η άγρια φύση, ο ωκεανός, οι θαλάσσιοι ελέφαντες, οι θαλάσσιοι λέοντες και άλλα μεγάλα θηλαστικά στο φυσικό τους περιβάλλον, είναι κάτι που δεν το βλέπεις κάθε μέρα.

Κι μπορεί η Αργεντινή να λέγεται "παράδεισος για τους παλαιοντολόγους" αλλά κι εμείς που δεν είμαστε παλαιοντολόγοι θέλουμε να δούμε από κοντά τα εντυπωσιακότερα απολιθώματα δεινοσαύρων.Η Παταγονία με τις συνεχείς ανακαλύψεις, εμπλουτίζει τα μουσεία της χώρας.

Οι άνθρωποι υπέροχοι, σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου, οι πόλεις με μεγάλη ποικιλομορφία από το κομψό Μπουένος Άιρες, μέχρι την Κόρδοβα με τις Sierras της και την αρχιτεκτονική με επιρροές αποικιακές, νεογοτθικές, νεοκλασσικές κλπ., γέμισα εικόνες. Καλά για όσους αγαπούν μεγάλες πρωτεύουσες, διαφορετικές γειτονιές, ψώνια από ευρηματικούς σχεδιαστές, στυλάτα αντικείμενα σπιτιού, το Μπουένος Άιρες είναι παράδεισος.


Ομολογώ ξεκάθαρα πως ως τώρα Χιλή δεν έχω πάει. Δεν με τράβηξε αρκετά από όσα είδα, διάβασα και μελέτησα πριν πάω Νότιο Αμερική. Θα ήθελα να πάω κάποτε, απλώς δεν ήταν τόσο ψηλά στα ταξιδιωτικά μου σχέδια , όσο ήταν δεκάδες άλλες χώρες ανα τον κόσμο που προτίμησα να επισκεφτώ.Ούτε κανένας από τους φίλους μου, ειδικά τους Βορειοευρωπαίους που ταξιδεύουν πολύ και έχουν γυρίσει όλη τη Λατινική Αμερική, έβαζε ψηλά τη Χιλή. Όλοι μου την έβαζαν πολύ πιο κάτω από Αργεντινή. Ακόμα κι οι Άγγλοι φίλοι που έχουν την ιστορική αντιπάθεια λόγω Φόκλαντ (Μαλβίνας) και περίμενα να έχουν μια προκατάληψη εναντίον των Αργεντίνων, πάλι αναφανδόν υπέρ Αργεντινής ήταν και από άποψη ανθρώπων και από άποψη τοπίων . Ωστόσο κάποτε ελπίζω να καταφέρω να πάω και Χιλή, αν και πάλι θα μοιράσω μάλλον τις μέρες με Αργεντινή.
 
Last edited:

Hugin

Member
Μηνύματα
568
Likes
1.672
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Καλά να 'μαστε και τελειώνοντας το φανταριλίκι ευελπιστώ να φύγω για Λατ.Αμ. και να τις γυρίσω εκτενώς αμφότερες.
Λατ, Αμ να πας.... με latam μην πας!!!! :D:D:D

Οταν στη κουβέντα μπαινει το Νησί άνετα κερδίζει η Χιλή αλλα είναι πολύ μεγάλο το κόστος σε ένα ήδη ακριβό ταξίδι.
Στην επαρχία της Αργεντινής νομίζω θα έμενε άνετα ο μέσος Έλληνας και θα το γλεντούσε.
Τεσπά η ψήφος πάει στη Χιλή!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
7.003
Likes
34.623
Επόμενο Ταξίδι
Σαουδική Αραβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ωωω από εκεί που είχαμε σχεδόν double score υπέρ της Χιλής τώρα είμαστε στήθος με στήθος!
Ε τότε θα χάσουμε, οι Αργεντίνες έχουν μεγαλύτερο στήθος, το σωστό να λέγεται.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
7.003
Likes
34.623
Επόμενο Ταξίδι
Σαουδική Αραβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Που να μπει κι ο @Traveller να κάνει σχόλια, να δεις πόσο μπροστά θα βρεθεί η Αργεντινή. Άσε που θα γίνει όντως war το θέμα.
ΚΑλά, δεν είναι και υπέρ της Αργεντινής ότι τη στηρίζει ο ανθρωποδιώχτης.
 

Taksidiwtis

Member
Μηνύματα
62
Likes
139
Εγώ έχω βρεθεί πολλές φορές και στις 2 χώρες Οι οποίες είναι υπέροχες.
Η Χιλή έχει πολλά διαφορετικά τοπια σε μικρή έκταση και εύκολια να την γυρίσεις όλη σε μικρό χρονικό διάστημα .Ξεκινας με την Panamericana στο βορά και την έρημο Atacama και καταλήγεις στο Punta Arenas στην Παταγονίας μέσω της carettera Austral.
Ειναι η ποιο ακριβη χωρα μαζι με την βραζιλια στην νοτιο αμερικη.
Απο φαγητα περα απο το ψαρι το ποιο διασημο της ειναι το completo ενα hotdog που λεγετε και italiano.
H Αργεντινη ειναι τεραστια χωρα και μονο οτι θα βρεθεις στο μυθικο Buenos Aires ειναι ενας λογος για να πας.Ο κοσμος ειναι ανοιχτος,αλεγκρο και αν πιασεις κουβεντα για το ποδοσφαιρο αμεσως γινεσε φιλος με ολους.
Απο φαγητα to γνωστο asado και κανενα μπισκοτακι alfajores και φυσικα θα πιεις mate και branca fernet η fernet con coca.
Η Αργεντινη ειναι λιγο ποιο επικινδυνη στο Buenos aires αλλα εγω ποτε δεν συναντησα προβληματα οπου και να βρεθηκα στην Νοτιο Αμερικη.Και θα πηγαινα ξανα και ξανα και ας μην εχω δει αλλες ηπειρους.(Το καλοκαιρι ισως φυγω για 6/8 μηνες γτ μου εχει λειψει οχι μονο τα ταξιδια αλλα και η Λατινικη Αμερικη)
Και οι 2 χωρες ειναι υπεροχες αν και υπαρχει μια διαμαχη για την παταγονια μεταξυ τους αποκαλουνται primos δλδ ξαδερφια.
Για εμενα το Peru ομως ειναι το διαμαντι της ηπειρου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.514
Μηνύματα
767.766
Μέλη
36.026
Νεότερο μέλος
gothotn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom