Αργεντινη vs Βραζιλία

Αργεντινή vs Βραζιλία


  • Total voters
    46

tatooine

Member
Μηνύματα
1.445
Likes
5.287
Έχω πάει από 4 φόρες σε κάθε χώρα, στην Αργεντινή έμεινα και τρεις μήνες μια απ' αυτές

"Η ΓΝΩΡΙΜΊΑ... ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΌΛΗΣ"
WITMAN
Rossario η πόλη του Τσε.
Για το ροζάριο καμιά αντίρρηση άλλα για τον τσε, ΤΣΟΥ.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Γιατί η σουρεαλιστική επιχειρηματολογία του δεν σου έκανε εντύπωση; Ο φίλος μου που δεν έχει καλή άποψη για την χώρα, ο κολλητός μου που δέχτηκε ληστεία εκεί και μετά από την άλλη το μουντιαλ και η εθνική τους.
Τιτάνας! Πάλι καλά που δεν επέλεξε βάσει σημαίας ή εθνικού ύμνου!
Αν επέλεγα βάσει σημαίας θα ψήφιζα Αργεντινή. Πάντα με ελκύει περισσότερο ο ήλιος από το σκοτάδι.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ιδίως η σημαία της Βραζιλίας είναι από τις ωραιότερες του κόσμου.
Ισχύει, είναι πανέμορφη πιο ωραία από της Αργεντινής αλλά ο ήλιος είναι αξία ανεκτίμητη.
 
  • Like
Reactions: GTS

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.680
Likes
50.540
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να αξιολογήσω κι εγώ:

Φύση: Εύκολα η Βραζιλία, έχει τα πάντα. Από μοναδικά μέρη που δε βρίσκεις πουθενά αλλού (Lencois Maranhenses για παράδειγμα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ), μέχρι τα εκπληκτικά αλπικά τοπία στο νότο (αλλάζουν τα τοπία με φοβερή ταχύτητα, συν τη δυνατότητα να πάρεις το tren de las nubes), ερήμους, Αμαζόνιο, χιονοδρομικά κέντρα, κοιλάδες, τροπικά βουνά, νησάρες, το αρχιπέλαγος Νορόνια, απίθανα ποτάμια, μερικά από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο, το Pantanal, τα τεπούι. Τι να λέμε, η περιοχή του Bonito από μόνη της κάνει μια Αργεντινή ολόκληρη. Η δε διαδρομή από το Σάο Πάολο στο Ilha Grande είναι τοπ-10 καλύτερων οδικών διαδρομών που έχω δει ποτέ μου. Α ναι ξέχασα, η χώρα έχει και παραλίες, δεν τις πήρα καν υπόψη. Ούτε καν το καλύτερο φυσικό τοπίο σε πόλη στον κόσμο, που είναι το Ρίο με τα χέρια κάτω.

Η καημένη η Αργεντινή είναι εντυπωσιακά βαρετή για χώρα τέτοιου μεγέθους. Θα έπαιρνε κανένα πόντο για το Ιγκουασού, αλλά φευ, τα ίδια έχει και η Βραζιλία. Από τα υπόλοιπα ξεχωρίζει σίγουρα το Perito Moreno (συγκλονιστικό) και μένει η απογοήτευση όοοοοοοοολης της χώρας από τη μέση και πάνω (δεν υποφέρεται, μια ατελείωτη πεδιάδα), βραβείο για τα πιο αδιάφορα τοπία με κάργα διαφήμιση (Σάλτα, Χουχούι κλπ, για γέλια, ειδικά σε σύγκριση με όλους τους γείτονες), το χάλι της Γης του Πυρός και το πιο αδιάφορο κομμάτι της Παταγονίας (το εντυπωσιακό το έχει η Χιλή). Α, οι καλύτερές τους παραλίες είναι... στην Ουρουγουάη :haha: .

Δεν υπάρχει σύγκριση, 1-0 οι Βραζιλιάνοι.


Αρχαιολογία: Τις λες και πάτους και τις δύο, και μάλιστα σε κομμάτι της γης με τρομερό ανταγωνισμό από γείτονες. Πώς τα κατάφεραν να έχουν η μία ως σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο το Quilmes (είναι πάντως καλύτερο από ό,τι φαίνεται στις φωτογραφίες) οι δε άλλοι την Pedra Furada, είναι αξιοσημείωτο. Θα δώσω τον πόντο στην Αργεντινή γιατί είναι ένα κλικ λιγότερο ανύπαρκτοι αρχαιολογικά. Αν η Βραζιλία είχε αρχαία επιπέδου Περού ή έστω Κολομβίας θα ήταν χώρα για τοπ-10 εύκολα κιόλας.

1-1 ισοφαρίζουν οι Αργεντίνοι

Αρχιτεκτονική: Το ισχυρό χαρτί της Αργεντινής είναι το Μπουένος Άιρες. To οποίο είναι κλάσεις ανώτερο αρχιτεκτονικά από κάτι Ρίο και (μπλιαχ) Σάο Πάουλο και μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η ίδια αναγωγή γίνεται σε όλη τη χώρα. Μπα, πάτος η Αργεντινή, της οποίας τα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά επιτέυγματα περιορίζονται... στη ΜΕντόζα ( ; ) , τη Σάλτα (5-10 κτίρια ανάμεσα σε κτίρια βγαλμένα από τον Περισσό) και το Μπαριλότσε ή κανένα σαλέ στην Ανγκοστούρα. Μένει πολύ πίσω από τη Βραζιλία που μόνο από το Minas Gerais χαλαρά μαζεύει 15 χωριά-κωμοπόλεις που όμοιά τους δεν έχει η Αργεντινή, την Olinda, το Paraty, το Σαλβαδόρ ντε Μπαια, το Blumenau, όλα με διαφορετικό χαρακτήρα.

2-1 με ευκολία οι Βραζιλιάνοι

Άνθρωποι: Δε θα πω πολλά, από τη μια έχουμε τους γλυκύτατους, χαλαρούς, σέξι, παιχνιδιάρηδες Βραζιλιάνους κι από την άλλη τους... Αργεντίνους χωρίς σχόλιο. Πέραν της ιδιοσυγκρασίας (επιθετικότητα, ξερολίαση, ξινίλα, μουρμούρα vs η χαρά της ζωής) έχουν και πολύ περισσότερο ενδιαφέρον οι Βραζιλιάνοι ως κοινωνία με πολύ περισσότερο αφρικάνικο, γιαπωνέζικο, ινδιάνικο, γερμανικό στοιχείο ανακατεμένα σε σχέση με τη μονοτονία/αχρωμία των Αργεντίνων με ό,τι αυτό συνεπάγεται μουσικά, γαστρονομικά, θρησκευτικά.

3-1 για πλάκα οι Βραζιλιάνοι

Κόστος: Στην Αργεντινή πήγα πιο πρόσφατα (στο βορά, πριν λίγους μήνες) και η οικονομία κατέρρεε και παρά την προσπάθεια οι τιμές να προλάβουν την κατρακύλα του νομίσματος, πλέον είναι μια χώρα φτηνή που, όπως και η Βραζιλία, έχει πολύ συχνά διακυμάνσεις στο κόστος της, λόγω εχμ... πώς να το πω... μπαχαλοειδούς οικονομίας (κι ήρθε κι ο αλυσσοπρίονος). Προς το παρόν ο πόντος θα πάει στην Αργεντινή.

3-2 μειώνουν οι Αργεντίνοι

Ασφάλεια: Καμία από τις δύο δεν είναι ασφαλής (το Μπουένος Άιρες έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, φίλοι που εργάζονται στην πρεσβεία μας και μένουν κι εργάζονται και σε καλές γειτονιές έχουν αναφέρει πλείστα οσα περιστατικά), το Ροζάριο είναι πια εδώ και τρία χρόνια πάντα στο τοπ-20 πιο επικίνδυνων πόλεων στον πλανήτη, αλλά η Βραζιλία εξακολουθεί να έχει τα θλιβερά πρωτεία στο έγκλημα. Ωστόσο, καμία από τις δύο δεν είναι μη ταξιδεύσιμη, μια χαρά έχω ταξιδέψει και τις δύο (τη Βραζιλία πια αρκετές φορές επί εβδομάδες) χωρίς θέμα, με βασικές προφυλάξεις.

Πόντος για την Αργεντινή που ισοφαρίζει στο 3-3


Μοναδικότητα: Η Αργεντινή πολιτιστικά, γεωγραφικά, αρχιτεκτονικά δεν έχει κάτι μοναδικό να επιδείξει, μια μεγαλύτερη εκδοχή της Ουρουγουάης είναι, δε θα δεις και κάτι που δε θα δεις αλλού, ειδικά αν είσαι Ευρωπαίος μια βαρεμάρα στη βγάζει. Η Βραζιλία είναι άλλο πράγμα, εξωτικό, μια μίξη πολιτισμών με φοβερή βιοποικιλότητα, μοναδικά τοπία, ξεχωριστή κουζίνα, μια γλωσσική ανωμαλία στην ήπειρο, ακόμη και πολιτιστικά πάντα ήταν κάτι ξέχωρο στην ήπειρο.

Εύκολα παίρνει προβάδισμα η Βραζιλία, 4-3


Αυθεντικότητα: Εδώ βαθμολογώ δυο πράγματα:
1) το κατά πόσο διατηρούνται παραδοσιακές μορφές ζωής, έθιμα κλπ
2) το κατά πόσο η χώρα είναι overrun από τον τουρισμό και τα αξιοθέατά της έχουν προσαρμοστεί σε αυτό

Η Βραζιλία έχει αρχέγονες φυλές, βουντού, δοξασίες, σαμάνους, parintins, δε συγκρινεται με την "ευρωπαϊκή" (ντεμέκ) κουλτούρα των γειτόνων της. Υπερτουρισμό δεν μπορώ να πω πως έχει καμία από τις δύο αλλά η Βραζιλία έχει πολύ περισσότερα απίθανα μέρη που απορείς πώς και δεν πάει κανένας.

5-3 η Βραζιλία

Φαγητό: Η Αργεντινή έχει την ιταλική κουζίνα (αδιάφορη και μάλιστα καχέκτυπο της ορίτζιναλ) και ξύγκια. Α και πολύ τουπέ για τα κρέατά τους, που είναι υποδεέστερα και σε ποικιλία και σε ποιότητα από της Βραζιλίας, μη σου πω και της Ουρουγουάης. Η Βραζιλία έχει μια cornucopia από πιάτα, εντελώς διαφορετική κουζίνα στο βορά από το νότο, συνδυασμό τροπικών, ασιατικών, πορτογαλικών, ισπανικών ακόμη και βορειοευρωπαϊκών γεύσεων, όλα ανακατεμένα, κάνουν φοβερά πράγματα, από τιςς σάλτσες μέχρι το acai τα έχουν όλα, στους Αργεντίνους μόνο στο παγωτό θα έδινα ένα πόντο, αλλιώς δεν μπορούν τα παλικάρια και είναι και μονότονοι. Απέναντι σε άλλη χώρα θα έπαιρναν κανένα πόντο για το όντως καλό κρέας τους, αλλά τους συγκρίνεις με τη Βραζιλία και πάλι χάνουν.

Νταμπλ σκορ η Βραζιλία, 6-3

Ποικιλία:
Απόσταγμα των υπολοίπων είναι, μια πολύ ιο άχρωμη χώρα όπως η Αργεντινή, από την ενδυμασία μέχρι τα τοπία και το φυλετικό δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Βραζιλία. Στη Βραζιλία σε μια εβδομάδα πας σε σύμπλεγμα νησιών στη μέση του Ατλαντικού, κάνεις σκι, ψαρεύεις πιράνχας και άμα λάχει κουτρουβαλάς στους αμμόλοφους του Lencois για να καταλήξεις στο Μπονίτο να κάνεις rapelling στο πιο όμορφο σπήλαιο του κόσμου ή snorkelling στον πιο πολύχρωμο ποταμό στην ήπειρο. Στην Αργεντινή θα πας στα βουνά, θα πας να δεις κανένα παγετώνα... αυτάααααααα, τα υπόλοιπα είναι μια ατέλειωτη βαρετή κοιλάδα, ξεραϊλα και το χειρότερο κομμάτι της Παταγονίας.

7-3 η Βραζιλία

ΣΥΝΟΛΟΝ: Με τη δική μου υποκειμενική βαθμιλογία, η Βραζιλία είναι #20 σε σύνολο 126 χωρών και η Αργεντινή #80. Άδικη σύγκριση, πιο ντέρμπι θα ήταν η Βραζιλία απέναντι σε κανένα Μπελίζ (αγαπώ), Γουατεμάλα, Κολομβία, Χιλή, η Αργεντινή είναι πολύ κάτω.
 
Last edited:

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.607
Likes
9.864
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
@Yorgos Συμφωνώ στο 90% από όσα λες Τζορτζ με δυο επισημάνσεις.

1. Την Αργεντίνικη Παταγονία την έχεις υποτιμήσει πολύ. Το El Chalten και το El Bolson είναι πραγματικά παράδεισος των hikers. Σε 4ωρα-5ωρα hikes από El Chalten βγαίνεις σε κορυφογραμμές με θέα σε 5-6 παγετώνες και λίμνες που χαζεύει το μάτι σου. Στην μεριά της Χιλής, σε εκείνη την περιοχή, πρέπει να κάνεις 3μερα (W trek) ή 7μερα ( Ο τρεκ) για να δεις αντίστοιχα μέρη.

Επίσης, για ειδήμονες, το Perito Moreno είναι γνωστό κυρίως λόγω προσβασιμότητας, στη περιοχή έχει δεκάδες άλλους αντίστοιχους παγετώνες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι, ενδεικτική η παρακάτω φωτογραφία.

1708098345104.png


Επίσης για την Γη του Πυρός, δεν είναι μόνο η κονκάρδα "welcome to the Southernmost city in the world", έχει πολλά πολλά παραπάνω να προσφέρει, σιγούρα δεν είναι χάλι. απλά οι περισσότεροι κοιτάζουν να βάλουν σφραγίδα στο διαβατήριο και να μπουν στο κρουαζιερόπλοιο για Ανταρκτική... Γούστα είναι αυτά.

2. Από που έχει πρόσβαση για το tren a las nubes όταν ξεκινάει από Σάλτα που δεν έχει καμία σχέση με Βραζιλία;

1708098478953.png
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.317
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Για το ροζάριο καμιά αντίρρηση άλλα για τον τσε, ΤΣΟΥ.
Τα κεφαλαία γράμματα γιατί είναι copy past από το κείμενο.
Εκτός των παραπάνω, στο BΑires νομίζεις ότι είσαι Ισπανία, δε ξεχωρίζεις εμφανισιακά και ενδυματολογικά να δίνεις στόχο στους μοναχικούς σου περιπάτους.
Στη Βραζιλία, εκτός από την πολυχρωμία, συμβουλή : Αποφεύγετε ερημικούς δρόμους ακόμα και μέρα στην Κόπα Καμπάνα .
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.863
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom