Αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα...Ποιους αγαπάμε περισσότερο;

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Από όσους έχω πάει: (Ακρόπολη, Δελφοί, Ολυμπία, Επίδαυρος, Βεργίνα, Φίλιπποι, Ρωμαϊκή αγορά Θεσ/νίκης):

Ακρόπολη... γιατί είναι η Ακρόπολη.
Δελφοί... γιατί το μέρος δεν παίζεται
Βεργίνα... γιατί το μουσείο με τους τάφους μέσα στην τούμπα είναι εκπληκτικό, από τα καλύτερα που έχω επισκεφθεί στον κόσμο.
Επίδαυρος... γιατί μια παράσταση εκεί είναι κάτι το διαφορετικό.
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κατ' εμέ πιο σημαντικός και πιο αγαπημένος αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα είναι το Ακρωτήρι της Σαντορίνης.
Γιατί έχει κανείς μια πολύ καλή εικόνα για το πως ήταν μια ολόκληρη αρχαία Ελληνική πολιτεία, που ξεκίνησε να κατοικείται ήδη από το 4500 πχ και καταστράφηκε το 1613πχ., δηλαδή 1700 περίπου χρόνια πριν από την καταστροφή της Πομπηϊας και 1200 περίπου χρόνια πριν από την κατασκευή του Παρθενώνα. Γιατί οι άνθρωποι είχαν τέτοιο πολιτισμό, ώστε κατασκεύαζαν διώροφα και τριώροφα κτίρια, τα διακοσμούσαν υπέροχα, είχαν δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, λιμάνι κλπ. Γιατί οι τοιχογραφίες είναι αφάνταστης τέχνης για την εποχή και είναι προφανές ότι αποτέλεσαν στοιχείο έμπνευσης και αντιγραφής για τους Ρωμαίους στην Πομπηϊα και αλλού. Γιατί μικρό μόνο μέρος της πόλης έχει ανασκαφεί και δεν ξέρουμε ακόμα τι θα βρεθεί ακόμα.

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_c_c0_Akrotiri_spring.jpg


aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_e_e2_NAMA_Akrotiri_2.jpg_357px_NAMA_Akrotiri_2.jpg


aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_2_2a_NAMA_Akrotiri_3.jpg_456px_NAMA_Akrotiri_3.jpg


aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_1_11_Akrotiri_blue_monkeys.jpg


aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_f_ff_Akrotiri_fisherman.jpg


aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_0_09_AKROTIRI_SHad0389dc5198e107b10265d347a4c28f.jpg
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Νομίζω πως θα μου αρέσει πολύ η Σαμοθράκη που δε με έχει αξιώσει η τύχη να πάω.
Πες μου πότε θα πας, για να σου κάνω ιδιωτική ξενάγηση.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
View attachment 15432
Ξέχασα και ένα άλλο αγαπημένο μου μέρος, Ηραίο....στην Περαχώρα Λουτρακίου, από το 850 π.Χ. Εκεί έκρυψε και η Μήδεια τα παιδιά της, θαρρώ...
http://www.mythicalpeloponnese.gr/blog/αρχαιολογικός-χώρος-ηραίου-περαχώρα/
Μου θύμισε την σχετική ιστορία, που έβλεπα σε ένα ντοκιμαντέρ και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Σύμφωνα με την παράδοση λοιπόν, ο Ιάσονας και η Μήδεια αφού κάναν τις δολοπλοκίες τους στην Ιωλκό και εκδικήθηκαν τον Πελία, βρήκαν καταφύγιο στην Κόρινθο. Εκεί έζησαν για ένα διάστημα ευτυχισμένοι, μέχρι που ο Ιάσονας εγκατέλειψε τη Μήδεια για να μνηστευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα, Γλαύκη. Η Μήδεια τότε της έστειλε δηλητηριασμένο χιτώνα σαν δώρο για το γάμο της, ο οποίος έβγαζε φλόγες και την έκαψε. Συμφωνα με τον Παυσανία:

"Ακολουθώντας από την αγορά άλλη κατεύθυνση προς τη Σικυώνα, συναντά κανείς στα δεξιά του δρόμου ναό και χάλκινο άγαλμα του Απόλλωνα και λίγο πιο πέρα κρήνη που λέγεται της Γλαύκης· γιατί σ' αυτή, όπως λένε, ρίχτηκε πιστεύοντας ότι τα νερά της θα τη θεράπευαν απ’τα δηλητήρια της Μήδειας. Πέρα από την κρήνη αυτή βρίσκεται το λεγόμενο Ωδείο. Δίπλα σ' αυτό είναι το μνήμα των παιδιών της Μήδειας, που λέγονταν Μέρμερος και Φέρης. Λέγεται ότι οι Κορίνθιοι τα σκότωσαν με λιθοβολισμό εξαιτίας των δώρων που έφεραν στη Γλαύκη.

Επειδή όμως ο θάνατος τους ήταν βίαιος και άδικος, τα παιδιά των Κορινθίων θανατώνονταν εξαιτίας αυτών, ώσπου ο θεός έδωσε χρησμό και ορίστηκαν ετήσιες θυσίες και στήθηκε φόβητρο, που διατηρείται ως τις μέρες μας, με την εικόνα γυναίκας που έχει όσο το δυνατόν πιο τρομακτική όψη. Επειδή η Κόρινθος καταστράφηκε από τους Ρωμαίους και εξοντώθηκαν οι παλιοί Κορίνθιοι, οι έποικοι δεν τελούν πια ούτε τις θυσίες ούτε τα παιδιά τους κόβουν τα μαλλιά τους ούτε φορούν μαύρα ρούχα."
 

Panos_Red

Member
Μηνύματα
67
Likes
136
Επόμενο Ταξίδι
Ταιλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Με σειρά προτίμησης η Ακρόπολη για το δέος που ένιωσα όταν ανέβηκα για πρώτη φορά,ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,η αρχαία Ολυμπία,οι Δελφοί και η Βεργίνα!
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.297
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Να προσθέσω και τα μνημεία της πόλης μου, όλα αγαπημένα. Κάθε φορά που περπατάω ανάμεσά τους τα χαζεύω και χαμογελώ.. τη ρωμαϊκή γέφυρα, το ρωμαϊκό ωδείο, τον ρωμαϊκό ιππόδρομο,το Φρούριο και τόσα άλλα που συνεχώς αποκαλύπτονται κάθε φορά που κάποιο παλιό κτίριο της Πάτρας γκρεμίζεται..(όταν επισκεφθώ τον μυκηναϊκό οικισμό της Βούντενης θα έχω και για αυτόν μια άποψη..)
 

melissokomos

Member
Μηνύματα
110
Likes
125
Επόμενο Ταξίδι
Δέχομαι προτάσεις
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Δήλος ,ολόκληρη πολιτεία σε καλή κατάσταση. Εντυπωσιάστηκα. Για μένα απο αυτά που έχω επισκεφθεί στην Ελλάδα αμέσως μετά την Ακρόπολη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.761
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom