• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο 2016! Κάντε κλικ εδώ!

Αυξάνεστε και πληθύνεστε και κυριεύσατε τη γη

underwater

Member
Δεν είμαστε εμείς ρατσιστές. Αυτοί είναι Εβραίοι...
Κι έλεγα πώς και δεν είχε σκάσει ακόμα μύτη κανείς να πει κάτι τέτοιο. Άλλωστε όποιος έχει το θράσος να μην ξεπλένει τους Ισραηλινούς θεωρείται αντισημίτης. :lol:
 

Ntt

Member
Από ταξιδιωτικής άποψης, στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ όλοι ήταν αρκετά ευγενικοί και γενικά μπορούσαμε να ρωτήσουμε πληροφορίες χωρίς να φοβόμαστε τις απαντήσεις τους. Επίσης όσο περπατούσαμε δεν νιώσαμε κανένα κίνδυνο, ούτε αισθανθήκαμε φόβο. Επίσης όσο μπορούσαν προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν στα αγγλικά και υπήρχε καλή συνεννόηση.

Καθώς έτυχε να γνωρίζω έναν Ισραηλινό με την οικογένεια του και μας φιλοξένησε για 1 νύχτα, μπορώ να πω ότι όσο συζητούσαμε με την γυναίκα του ήταν πολύ "φυσιολογικός στις απόψεις του". Ο άνθρωπος μας έβγαλε έξω για φαγητό και κέρασε αν και κάναμε κίνηση να πληρώσουμε (ίσως αποτελεί εξαίρεση για Εβραίο :p )

Από πολιτικής / στρατιωτικής άποψης κτλ τους θαυμάζω.
Ίδρυσαν ένα κράτος, έγιναν πολύ ισχυρός λαός. Κατάφεραν να επιβληθούν στην περιοχή τους, λίγο να τους είχε μοιάσει η Ελλάδα, δεν θα είχε φτάσει ποτέ τόσο χαμηλά.
 

tripakias

Member
Από πολιτικής / στρατιωτικής άποψης κτλ τους θαυμάζω.
Ίδρυσαν ένα κράτος, έγιναν πολύ ισχυρός λαός. Κατάφεραν να επιβληθούν στην περιοχή τους, λίγο να τους είχε μοιάσει η Ελλάδα, δεν θα είχε φτάσει ποτέ τόσο χαμηλά.
Αφωνος...
 

Ntt

Member
Για να ξανά βρεις το λόγο σου να συμπληρώσω, ότι δεν προσπερνάω όλα τα αρνητικά που έχουν κάνει. Αυτό που όμως συνάντησα εγώ ήταν ένα πολύ οργανωμένο κράτος (τις 5 ημέρες που βρέθηκα Τελ Αβίβ και στις γύρω περιοχές). Και νομίζω κάθε οργανωμένο κράτος είναι άξιο θαυμασμού (φυσικά και αυτοί έχουν κάνει πολλά αίσχη). Φυσικά όταν λέω να τους μοιάσει η Ελλάδα εννοώ πολιτικά και τεχνολογικά. Το να βλέπεις ένα τόσο μικρό κράτος να είναι στην κορυφή της έρευνας και ανάπτυξης είναι τρομερό, όπως επίσης και η τεχνολογία τους. Επίσης από συζήτηση που είχα, όλοι οι πολιτικοί τους (με μελανά σημεία) κοιτούν πάντα να βγαίνει το κράτος μπροστά και όχι το προσωπικό εγώ (βλέπε Ελλάδα). Σταματάω την κουβέντα εδώ για να μην βγούμε και άλλο εκτός θέματος.
 
Last edited:

panpan

Member
(πχ όσοι έχουν φτάσει από Ευρώπη λέγονται Ασκενάζι)
Υπάρχουν και οι Σεφραδίτες και οι Ρωμανίτες.
Πραγματι υπαρχουν παρα πολλοι εβραιοι που δηλωνουν αθεοι (καπου ειχα διαβασει πως ειναι περιπου οι μισοι) αλλα δεν εχει να κανει με αθεϊα οπως την αντιλαμβανομαστε εμεις. Ειναι μια δικη τους πρωτοτυπη αθεϊα.
Σαν την δική μας ένα πράμα.Κάποιοι (Έλληνες) δηλώνουν άθεοι,αλλά γιορτάζουν στην γιορτή τους
(Του αγίου Τάδε)Βαφτίζουν τα παιδιά τους(Για το καλό,τι θα πει η γειτονιά) Παντρεύονται με
θρησκευτικό γάμο.Την Μ.Παρασκευή πάνε σε εκδηλώσεις κρεοφαγίας αλλά την επόμενη ημέρα είναι
στην ανάσταση κλπ.Κατά τ'άλλα δηλώνουν άθεοι (σικ).
Πάντως κι εγώ που συνεργάζομαι με άτομα Εβραικής καταγωγής,στην πλειοψηφία ήταν μια χαρά
άνθρωποι.
Ναι είναι δύσκολοι άνθρωποι,με τις ιδιαιτερότητες τους,αλλά και ποιος λαός δεν έχει τα δικά του;
 

panpan

Member
Πολιτικα τι θα ηθελες να μοιασει η Ελλαδα; Τι τους ζηλεψες;
Αν και απεχθάνομαι την πολιτική το 1969 πρωθυπουργός του Ισραήλ ήταν γυναίκα όταν
πριν λίγα χρόνια στην Ελλάδα 1952 είχαν πάρει το δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες αλλά 'ξέχασαν'
να τις βάλουν στους εκλογικούς καταλόγους.
Κι ένα δεύτερο.Το 1998 πήρε μέρος η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ στην eurovision.Μπορείς να φανταστείς τους δικούς μας πολιτικούς και τις αντιδράσεις τους για μια τέτοια συμμετοχή;
Τουλάχιστον σε κάποια θέματα οι δικοί τους πολιτικοί είναι πιο ανοιχτόμυαλοι.
Και δεν μιλάω για την αποποινικοποίηση της χρήσης της ιατρικής μαριχουάνας και της έρευνας
που γίνετε στον τομέα αυτό.
 

fenia42

Member
Πολιτικά μοιάζουμε με το ισραηλ,είμεθα αμφότεροι αμερικανικά προτεκτοράτα.
Όχι και να θαυμάζουμε ένα κράτος που ιδρύθηκε καταπατώντας ξένη γη και ανθρώπους επειδή πριν 2500 χρόνια ήταν κάποτε δική του γη.
Ρατσίστρια θα ήμουν αν έλεγα ότι όλοι οι Εβραιοι είναι ίδιοι. Εγώ μίλησα για γενικά χαρακτηριστικά του λαού που οφείλονται στη δομή της θρησκείας και που ισχύουν για μεγάλη μερίδα ανθρώπων.
Όσο για το Τελ Αβιβ πραγματικά αποτελεί πρότυπο πόλης που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα αλλά το ένα δεν αναιρεί τα υπόλοιπα.
 

Ntt

Member
Πολιτικα τι θα ηθελες να μοιασει η Ελλαδα; Τι τους ζηλεψες;
Τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ είχε ανάπτυξη της τάξης του 2.5 - 3% και ανεργία 4%.Επίσης οι κάτοικοι του απολαμβάνουν βιοτικό επίπεδο τύπου Ελβετίας, Νορβηγίας κτλ.
Εδώ να τονίσουμε ότι η γη τους, δεν τους παρέχει και πολλά (π.χ. δεν έχουν πετρέλαιο).
Κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να αυξήσουν τον τουρισμό τους, παρόλο που είναι γύρω τους χώρες που έχουν επιθετική συμπεριφορά.
Μπορώ να πω ότι ένιωσα τεράστια ασφάλεια από την στιγμή της προσγείωσης στο αεροδρόμιο.
Όλα αυτά έχουν προκύψει από πολιτικές ενέργειες.

Πολιτικά μοιάζουμε με το ισραηλ,είμεθα αμφότεροι αμερικανικά προτεκτοράτα.
Καλά δεν θα έλεγα ότι το Ισραήλ είναι προτεκτοράτο της Αμερικής, πιο πολύ με εργοδότη της μοιάζει, ενώ η Ελλάδα με προτεκτοράτο.
 

panpan

Member
Πολιτικά μοιάζουμε με το ισραηλ,είμεθα αμφότεροι αμερικανικά προτεκτοράτα.
'Αστειευόμενος' θα μπορούσα να πω ότι η Αμερική είναι προτεκτοράτο του Ισραήλ.
Εγώ μίλησα για γενικά χαρακτηριστικά του λαού που οφείλονται στη δομή της θρησκείας και που ισχύουν για μεγάλη μερίδα ανθρώπων.
Μα,πηγαίνουμε σε ένα χώρο-μέρος-τοποθεσία ,που γι αυτούς είναι ιερός-χώρος λατρείας και
τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι μέλη τσίρκου,φωτογραφίζοντας τους ή σχολιάζοντας την
ενδυμασία τους,ή ακόμα βγάζοντας φωτογραφία τα παιδιά τους χωρίς να πάρουμε την άδεια των γονέων.Αναρτούμε τις φωτογραφίες τους στο Φβ,ινστα,κλπ χωρίς την άδεια τους την στιγμή που
τα δικά μας τα παιδιά,ή δεν τα αναρτούμε,ή καλύπτουμε το πρόσωπο τους.
Και θέλουμε να είναι ευγενικοί μ'αυτήν την εις βάρος τους συμπεριφορά.
Δεν μιλάω επί προσωπικού,αλλά γενικά.Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα μας πείσει.
 

fenia42

Member
Προφανώς και φωτογραφίζουμε διακριτικά και δε γελάμε μαζί τους και με τους εκάστοτε πολίτες που είναι διαφορετικοί από εμάς. Πρέπει να τα διαχωρίσεις λίγο, δε τους κορόιδεψε κανεις.
Και στο Ιράν προσωπικά μου έκανε εντύπωση το τσαντόρ και φωτογράφισα (διακριτικά) τις γυναίκες, στο Κιργσταν τα κοκκινομάγουλα παιδάκια,στην Ιορδανια τα κορίτσια που πήγαιναν με τη στολή στο σχολείο κοκ.
Παραδίπλα από το Τοίχος των δακρύων είναι ο παναγιος τάφος και πιο πέρα διαφορα τζαμιά. Έχεις την εντύπωση ότι οι επισκέπτες φωτογραφίζουν μόνο τα σχετικά με τη θρησκεία τους; Εντελώς άτοπο το σχόλιό σου.
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.250
Μηνύματα
707.096
Μέλη
35.025
Νεότερο μέλος
Dor.theo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom