Αυστρία Αυστρία - Ταξίδι στη Βιέννη!!

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
@skoumpi Μου 'κανες την καρδιά περιβόλι:shock::cry:!!! Και πάνω που είπαμε έλα μωρέ ας τις θυσιάσουμε τις 2 ωρίτσες...1 φορά θα πάμε όπερα...αλλά όχι και να φτάσει η σειρά σου και να φας τέτοια απογοήτευση μετά από τόση ώρα...τραγικό. Και σκεφτόμαστε και για Κυριακή 22 δηλαδή την τελευταία πριν τα Χριστούγεννα... Άρα φοβάμαι πως θα έχω την ίδια μοίρα με εσένα...
Τι να σου πω... άμα έχει καλό καιρό και αντέχεις το κρύο πήγαινε νωρίτερα μήπως και προλάβεις. Αλλά ρώτα και αυτούς απ' εξω πόσο πουλάν τα εισιτήρια στη μαύρη αγορά....Ισως και να βρεις σε συμπαθητική τιμή/ Τώρα που το θυμήθηκα αυτο που ήταν χαζομαρίτσα ηταν το μουσείο μουσικής (εμένα δεν μου άρεσε) στην παρέα είχαμε μια μουσικό που ήθελε να το δει. Άμα είσαι μέχρι 10 χρονών μπορεί και να περάσεις ωραία αλλιώς όχι... Αλλά εκει δίπλα ήπιαμε μπύρες και φάγαμε πολύ ωραια σε μια παμπ που δούλευαν και πολλά παιδιά από Ελλάδα (1516 Brewing Company )
 

eva@travel

Member
Μηνύματα
52
Likes
9
@Elena2508 Στο σάιτ του Αγίου Στέφανου γράφει πως πληρώνεις μόνο για κατακόμβες και τρούλους. Είχα την εντύπωση πως τον ναό θα τον δούμε δωρεάν. Μωρέ ας έβρισκα έστω μειωμένης ορατότητας και δεν θα είχα παράπονο. Δεν υπάρχει για καμια μέρα από όσες διαθέτω κανένα εισιτήριο. Εκτός αν μπορώ να μπω σε λίστα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

@skoumpi Ναι θα ρωτήσω και αυτούς, εάν διαλέξουμε αυτή τη δύσκολη οδό τελικά και δεν περιοριστούμε σε μια απλή ξενάγηση. Δεν μπορούμε να κατασταλάξουμε ακόμη. Αυτό το μουσικής δεν το σκεφτήκαμε καν. Εμείς είμαστε μεταξύ ιστορίας της τέχνης και φυσικής ιστορίας. Σε 1 μας παίρνει να πάμε εξάλλου! Αααα τη μπυραρία αυτή την προτείνουν πολλοί. Θα τη βάλουμε στο πρόγραμμα. Σε ευχαριστώ πολύ!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.941
Likes
40.786
@paefstra Eυχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Είχαμε πάει στη Βουδαπέστη και είδαμε την όπερα ως ξενάγηση αλλά δεν είχα σκεφτεί τότε να παρακολουθήσουμε κάποια παράσταση. Όσο για άλλα εισιτήρια δεν ξέρω πόσο ακριβότερα μπορεί να είναι τώρα την τελευταία στιγμή. Θα το ψάξω λίγο.

@karfitsa Ευχαριστώ πολύ. Και εμείς για τα 22 πάμε. Αλλά από μουσεία σαν να μας ελκύει το φυσικής Ιστορίας λίγο παραπάνω σαν ιδέα.

@skoumpi Μου 'κανες την καρδιά περιβόλι:shock::cry:!!! Και πάνω που είπαμε έλα μωρέ ας τις θυσιάσουμε τις 2 ωρίτσες...1 φορά θα πάμε όπερα...αλλά όχι και να φτάσει η σειρά σου και να φας τέτοια απογοήτευση μετά από τόση ώρα...τραγικό. Και σκεφτόμαστε και για Κυριακή 22 δηλαδή την τελευταία πριν τα Χριστούγεννα... Άρα φοβάμαι πως θα έχω την ίδια μοίρα με εσένα...
Βαλε για μια ωρα στο youtube να ακουσεις το συγκεκριμενο εργο. Αν ενθουσιαστεις, τοτε να καθησεις και 2,5 ωρες στην ουρα, να φας και 2 ωρες ορθοστασια σε θεωρειο, να πουλησεις και το ενα σου νεφρο στη μαυρη αγορα κλπ. Αν ομως δεν το αντεξεις ως μουσικο ειδος, τοτε να εισαι βεβαιη οτι θα καταστρεψετε ενα βραδυ που θα περνουσατε με τροπο που σας ευχαριστει.
 

Wanderer42

Member
Μηνύματα
13
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Μόναχο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία - Ανταρκτική
Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και κατατοπιστική απάντηση. Η άποψή σου για το ποιο από τα 2 μουσεία να προτιμήσουμε;
Τα δύο αυτά μουσεία δεν είναι συγκρίσιμα. Θέλετε τέχνη (πινακοθήκη και αρχαιολογικό μουσείο) ή φυσική ιστορία (δεινόσαυρους, απολιθώματα και πετρώματα);
To Kunsthistorisches θεωρείται απ'τις σημαντικότερες πινακοθήκες παγκοσμίως. Έχει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Brueghel στον κόσμο, έναν από τους ωραιότερους πίνακες του Vermeer (μόλις 34 υπάρχουν, όλοι αριστουργήματα), τρεις εξαιρετικούς Caravaggio και πληθώρα άλλων αριστουργημάτων ζωγραφικής. Διαθέτει επίσης εξαιρετική αρχαιολογική συλλογή, ανάμεσα στην οποία και δύο υπέροχα θραύσματα από την ζωφόρο του Παρθενώνα, γεγονός που δεν το γνωρίζουν πολλοί και όταν τα βρείτε σίγουρα θα είστε μόνοι που θα τα παρατηρείτε. Η συλλογή του επίσης με διακοσμητική τέχνη (βάζα, κρύσταλλα, μπιμπελό, αγαλματίδια, tableware από ατόφιο χρυσάφι και τα τοιαύτα) θεωρείται από τις κορυφαίες - εκεί βλέπει κανείς αυτά που δεν θα δει πια στα παλάτια των Αψβούργων, όπου έχουν αφήσει μόνο τα έπιπλα.
Το Naturhistorisches έχει εξαιρετικές συλλογές γεωλογίας (πετρώματα και πετράδια να δουν τα μάτια σας), ανθρωπολογίας, παλαιοντολογίας, απολιθώματα, δεινόσαυρους (και animatronic), καθώς και την λεγόμενη Αφροδίτη του Willendorf, ένα παλαιολιθικό αγαλματίδιο εξαιρετικής τεχνοτροπίας, τα χαρακτηριστικά της οποίας επηρέασαν την μοντέρνα τέχνη. Στον κάτω όροφο. Ο πάνω όροφος έχει βαλσαμωμένο ό,τι ζώο, πτηνό και ζωύφιο μπορεί να φανταστεί κανείς - δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις αγαπημένο ή σιχαμένο ζώο και να μην το βρεις εκεί πέρα να βγεις φωτογραφία.
Όπως βλέπεις, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Διαλέγετε και παίρνετε. Και τα δύο έχουν εντυπωσιακά καφέ κάτω από τον κεντρικό τους τρούλο. Tα δυο κτίρια είναι στην ουσία αρχιτεκτονικώς πανομοιότυπα ανάκτορα, λίγο πιο πλουμιστό στις λεπτομέρειες το Kunsthistorisches και λόγω θέματος - μέρος της οροφής της κεντρικής σκάλας έχει ζωγραφιστεί από τον Klimt.

Βρήκα τα σάιτ των περισσότερων εκκλησιών και είναι όντος αναλυτικά. Προσπαθώ να βγάλω άκρη σχετικά με ωράρια και τιμές. Μήπως γνωρίζει κάποιος σε ποιες εκκλησίες μπαίνουμε δωρεάν; Αν έψαξα σωστά, δωρεάν μπαίνουμε μόνο σε Άγιο Στέφανο, Votivkirche, Peterskirche και ελληνική εκκλησία Αγίας Τριάδας; Κάποια άλλη χωρίς εισιτήριο και άξια επίσκεψης;
Όλες οι εκκλησίες στη Βιέννη είναι δωρεάν. Εξαίρεση αποτελούν το κεντρικό κλίτος του Αγίου Στεφάνου (το βλέπεις κι απ'το πλάι, δεν τίθεται θέμα) και - νομίζω - η Karlskirche, η οποία πρέπει να βρίσκεται και υπό ανακαίνιση (σκαλωσιές μέσα και άλλα τέτοια ωραία). Η Peterskirche είναι ένα μπαρόκ αριστούργημα και η Votivkirche είναι πολύ εντυπωσιακή επίσης. Μια από τις αγαπημένες μου που δεν είναι πολύ γνωστή είναι η Jesuitenkirche, επίσης η Schottenkirche. Γενικώς όπου βλέπετε εκκλησία να μπαίνετε, σχεδόν όλες έχουν κάτι να προσφέρουν στο μάτι.

Η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισες σχετικά με την όπερα αλλά θέλουμε να το κάνουμε. Μόνο για την εμπειρία και φυσικά μόνο για μισή με μια ωρίτσα (όσο αντέξουμε όρθιοι). Να μείνουμε αμίλητοι για λίγο δεν μας πειράζει. Με προβλημάτισες όμως σχετικά με τις αίθουσες που θα χάσουμε. Το φουαγιέ και τις εντυπωσιακές σκάλες δεν θα τις περάσουμε πηγαίνοντας σε παράσταση; Εν τέλει, αν πάμε όντος σε παράσταση, ποια θα προτείνατε από τις παραπάνω; Αρκούν 80 λεπτά πριν εκεί; Και επίσης, να κλείσουμε και την ξενάγηση για να μην χάσουμε τους άλλους χώρους;
Εφόσον πάτε συνειδητοποιημένοι του πως θα πρέπει να συμπεριφερθείτε (οι Έλληνες δυστυχώς έχουν πολύ κακή φήμη γενικώς ως τουρίστες, αλλά και συγκεκριμένα ως τουρίστες στην αυστριακή όπερα - νομίζουν ότι πάνε σε επιθεώρηση και επιτρέπεται ο σχολιασμός μέχρι που τους τη λένε), δοκιμάστε το. Έχω παρακολουθήσει παραστάσεις με κανονικό εισιτήριο, αλλά όχι με ορθίων και για τις λεπτομέρειες δεν μπορώ να φανώ πολύ χρήσιμος, πέραν του σχολίου ότι οι ουρές είναι συνήθως τεράστιες και τα εισιτήρια ορθίων πολύ λίγα. Προσωπικά, δεν θα καθόμουν μία και δύο ώρες σε ουρά (είτε στην Βιέννη, είτε οπουδήποτε αλλού), πόσο μάλλον για κάτι τέτοιο αν δεν με ενδιέφερε πραγματικά - θα προτιμούσα να κάνω μια βόλτα ή να δω κάτι άλλο, ο χρόνος των διακοπών μας είναι πεπερασμένος. Αν είστε αποφασισμένοι, πηγαίνετε αρκετά νωρίτερα.
Όσον αφορά τις παραστάσεις, το Orlando είναι μονδέρνα όπερα, άρα μάλλον περίεργη μουσική και οι περισσότερες πιθανότητες να βρείτε μικρότερη ουρά για εισιτήρια.
Το Le Corsaire δεν είναι όπερα αλλά μπαλέτο (άρα μόνο μουσική και χορός, όχι άριες) και κατά μία έννοια πολύ πιο εύπεπτο και ενδιαφέρον, αρκεί να έχετε καλή θέα προς την σκηνή.
Η Boheme είναι από τις γνωστότερες όπερες και έχει εξαιρετική μουσική και εκεί προβλέπω να γίνεται ο μεγαλύτερος χαμός στην ουρά.

Τώρα αν βρείτε εισιτήριο, ενδέχεται, ανάλογα του για που είναι το εισιτήριο αυτό, να μην σας επιτραπεί να ανεβείτε από την κεντρική σκάλα αλλά από μια από τις πλαϊνές (πιο δεύτερες), π.χ. αν σας δώσουν εισιτήριο όχι πλατείας αλλά για κάποιον από τους πλαϊνούς εξώστες. Από εκεί υπάρχουν κάποιες πόρτες προς τα πιο πλουμιστά μέρη, οι οποίες άλλοτε είναι ανοιχτές και περνάτε για φωτογραφίες και άλλοτε όχι. Πάντως, αν έχετε πάει στην Όπερα του Παρισιού, της Βιέννης σαν κτίριο είναι μια σχετική απογοήτευση - δεν είναι τυχαίο ότι ο ένας από τους δύο αρχιτέκτονές της δεν άντεξε την κριτική και αυτοκτόνησε.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.033
Η Karlskirche, η οποία πρέπει να βρίσκεται και υπό ανακαίνιση (σκαλωσιές μέσα και άλλα τέτοια ωραία).
Η Karlskirche, που πήγα την περασμένη Παρασκευή πληρώνοντας 8 ευρώ, δεν έχει σκαλωσιές μέσα εκτός από τις σκαλωσιές που χρειάζεται το ασανσέρ που σε ανεβάζει μέχρι τον τρούλο για να δεις τις τοιχογραφίες και μέρος θέας της πόλης. Αυτό που με εξέπληξε, ευχάριστα μάλλον,είναι δύο τεράστιες μπάλες, που βρίσκονται στο εσωτερικό, που μάλλον είναι μέρος ενός πρότζεκτ.
IMG_20191211_135238~2.jpg
 

Iliaxtida

Member
Μηνύματα
29
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
άγνωστο (?)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βαρκελώνη και Σκωτία
Καλησπέρα και από μένα! Διάβασα όλες τις σελίδες και πραγματικά ευχαριστούμε όσους μπαίνουν στον κόπο να δώσουν πληροφορίες!
Η δικιά μου ερώτηση είναι η εξής: Εμείς φτάνουμε Βιέννη 10 Γενάρη. Η πόλη είναι ακόμα στολισμένη ή θα χάσουμε όλο το θέαμα το χριστουγεννιατικο;
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Καλησπέρα και από μένα! Διάβασα όλες τις σελίδες και πραγματικά ευχαριστούμε όσους μπαίνουν στον κόπο να δώσουν πληροφορίες!
Η δικιά μου ερώτηση είναι η εξής: Εμείς φτάνουμε Βιέννη 10 Γενάρη. Η πόλη είναι ακόμα στολισμένη ή θα χάσουμε όλο το θέαμα το χριστουγεννιατικο;
Δε νομίζω να προλάβετε τη χριστουγεννιατικη ατμόσφαιρα... Κάποιες απο τις αγορές κλείνουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα κάποιες παραμένουν μεχρι Πρωτοχρονιά και φυσικά ξεστολιζονται και οι πόλεις!!!! Νομίζω πως και στην Ελλάδα 10/1 δεν βρίσκεις στολισμένες πόλεις ή κάνω κάποιο λάθος??
 

Elenikomp

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Καλησπέρα και από μένα! Διάβασα όλες τις σελίδες και πραγματικά ευχαριστούμε όσους μπαίνουν στον κόπο να δώσουν πληροφορίες!
Η δικιά μου ερώτηση είναι η εξής: Εμείς φτάνουμε Βιέννη 10 Γενάρη. Η πόλη είναι ακόμα στολισμένη ή θα χάσουμε όλο το θέαμα το χριστουγεννιατικο;
Παντως χθες το βραδυ την χριστουγεννιάτικη αγορά στο δημαρχειο την μαζεψαν..
 

maraki99

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σας, ειμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω αν καποιος γνωρίζει αν μετράει το ελληνικό πάσο για καλύτερες τιμες σε αξιοθέατα της Βιέννης.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.201
Καλησπέρα σας, ειμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω αν καποιος γνωρίζει αν μετράει το ελληνικό πάσο για καλύτερες τιμες σε αξιοθέατα της Βιέννης.

Πριν μερικά χρόνια μετρούσε.Φαντάζομαι ότι θα μετράει ακόμη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.799
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom