Αυστρία Αυστρία - Ταξίδι στη Βιέννη!!

marquis

Member
Καλησπέρα σας. Για την Βιέννη έψαξα και βρήκα ότι δεν χρειΖεται κάποιο πιστοποιητικό η τεστ για το αεροπορικό ταξίδι και την είσοδο στη χώρα ;Έτσι δεν είναι; Επίσης ούτε ούτε στα καφέ και στα εστιατόρια; Για το ibis στη στη Wien Sant Markt έχει κάποιος εμπειρια; Πως φτανεις από το αεροδρόμιο Τι προτείνεται για τις μετακίνησεις 4 ημερών ; Κάποιο πακέτο εισιτηρίων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Όπως ειπώθηκε δεν χρειάζεται τίποτα για είσοδο κλπ. Για τις μεταφορές και τα συναφή κοιτάξτε πιο πάνω ποστ στο θέμα. Για το ξενοδοχείο θα σας πρότεινα να κοιτούσατε για κάτι πιο κεντρικό ή/και σε καλύτερη τοποθεσία.

Mairi-Mairi

Member
Σας ευχαριστώ για Τίς απαντήσεις. Τόσο χάλια είναι η περιοχή; Εκανα μια προ κράτηση γιατί υπάρχει πιθανότητα να μη καταφέρουμε να ταξιδέψουμε κ επειδή το εκανα χθες όλα τα πιο κεντρικά μου φαίνονταν πολύ ακριβά 😞

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλησπέρα σας. Για την Βιέννη έψαξα και βρήκα ότι δεν χρειΖεται κάποιο πιστοποιητικό η τεστ για το αεροπορικό ταξίδι και την είσοδο στη χώρα ;Έτσι δεν είναι; Επίσης ούτε ούτε στα καφέ και στα εστιατόρια; Για το ibis στη στη Wien Sant Markt έχει κάποιος εμπειρια; Πως φτανεις από το αεροδρόμιο Τι προτείνεται για τις μετακίνησεις 4 ημερών ; Κάποιο πακέτο εισιτηρίων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Για μετακινήσεις έως 7 μέρες εβγαλα για την κόρη μου ηλεκτρονικά εισιτήριο με έναρξη την ημέρα της άφιξης της. Κόστος 17,10 € για όλα τα μέσα. Έκδοση από την εφαρμογή.
Δεν είναι η Vienna Card ούτε το εβδομαδιαίο εισιτήριο που καλύπτει Δευτέρα με Δευτέρα πρωί στις 9 π.μ.
Έκοψε και από ένα συμπληρωματικό εισιτήριο 1,90 για το αεροδρόμιο προς την πόλη και αντίστροφα.

ArisAthens

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Για μετακινήσεις έως 7 μέρες εβγαλα για την κόρη μου ηλεκτρονικά εισιτήριο με έναρξη την ημέρα της άφιξης της. Κόστος 17,10 € για όλα τα μέσα. Έκδοση από την εφαρμογή.
Δεν είναι η Vienna Card ούτε το εβδομαδιαίο εισιτήριο που καλύπτει Δευτέρα με Δευτέρα πρωί στις 9 π.μ.
Έκοψε και από ένα συμπληρωματικό εισιτήριο 1,90 για το αεροδρόμιο προς την πόλη και αντίστροφα.
@Elena2508 Αυτό το συμπληρωματικό 1,90 δεν το βρίσκω ηλεκτρονικά, μήπως μπορείς να μου πεις σε ποιό app είναι και πώς ακριβώς λέγεται? Ευχαριστώ!

mourohavlos

Member
Στα μηχανήματα είχε παλαιότερα επιλογή να βάλεις ότι είσαι κάτοχος pass και σου έβγαζε/υπολόγιζε αυτόματα να πληρώσεις μόνο τη διαφορά (1.90). Ίσως υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην εφαρμογή, δεν το θυμάμαι.
Εναλλακτικά βάλε από το αεροδρόμιο προς Schwechat, που είναι στα όρια της πόλης και είσαι ΟΚ.

ggonholidays

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Καλησπέρα!! Εισηγήσεις για φαγητό στη Βιέννη; Εστιατορια, καντίνες κρασοταβερνες που δεν πρέπει να χάσουμε;

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλησπέρα!! Εισηγήσεις για φαγητό στη Βιέννη; Εστιατορια, καντίνες κρασοταβερνες που δεν πρέπει να χάσουμε;
Πες μας πότε θα πας και θα σου πω εάν θα βρεις να φας πουθενά χωρίς κράτηση εβδομάδες πριν...
Δεκέμβρη στη Βιέννη μάλλον τρως μόνο στις Χριστουγεννιάτικες αγορές ή σε κανένα ιταλικό εστιατόριο εάν βρεις τραπέζι μετά τις 11 το βράδυ...
Μιλάω ως παθούσα επισκέπτρια του Δεκέμβρη... Πανικός λέμε στη Βιέννη!!!

ggonholidays

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Πες μας πότε θα πας και θα σου πω εάν θα βρεις να φας πουθενά χωρίς κράτηση εβδομάδες πριν...
Δεκέμβρη στη Βιέννη μάλλον τρως μόνο στις Χριστουγεννιάτικες αγορές ή σε κανένα ιταλικό εστιατόριο εάν βρεις τραπέζι μετά τις 11 το βράδυ...
Μιλάω ως παθούσα επισκέπτρια του Δεκέμβρη... Πανικός λέμε στη Βιέννη!!!
Θα πάμε 31/12 με 5/1. Έχω κλείσει Figlmuller και Central.
Θα εκτιμούσα οποιεσδήποτε εισηγήσεις!!

Last edited:

DimisG

Member
Καλησπέρα,
Δεν έχω πάει την περίοδο που πας, από όσα δοκίμασα μόνο τα παρακάτω μου άρεσαν:
Α) Σάντουιτς με γύρο σε καντίνα έξω ακριβώς από την είσοδο του πάρκου Burrgarten , πάνω στην οδό Burrging
Β) Σνιτζελ + μπέργκερ στο 1516 Brewing Company στην Schwarzenbergstrasse (Έλληνας υπεύθυνος ορόφου φαγητού+μία από τις σερβιτόρες Ελληνίδα), και
Γ) hotdog🌭🌭🌭 στην καντίνα μόλις βγεις από την στάση του μετρό Schwedenplatz.
Καλά να περάσετε.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Τον Ιούνιο του 2017 έφαγα πολύ καλά σε αυτά:
Placuttas στον δρόμο από Standpark ευθεία απεναντι προ Αγιο Στέφανο (ακριβό αλλα πολύ καλό!!), Figlmuĺer (φθηνό), Landmann (λογικές τιμές και εξαιρετικό περιβάλλον με συνοδεία πιάνου).
Einstein στην περιοχή του Δημαρχείου: Νεανικό περιβάλλον με τίμιο φαγητό σε λογικές τιμές. Επίσης, ωραίο για μπυρίτσα ή κρασάκι.
Τον Δεκέμβρη του 2022 έφαγα καλά σε ένα ιταλικό εστιατόριο ακριβώς απέναντι και αριστερά από το Δημαρχείο. Τα ραβιόλια καρμπονάρα όμως ήταν λίγο βαριά για τα γούστα μας...Δεν θα τα πρότεινα...

Γενικά είχε τεράστιες ουρές σε όλα τα διάσημα καφέ τον Δεκέμβρη... Central, Sacher, Landmann.
Ευτυχώς που τα είχα επισκεφτεί όλα τον Ιούνη γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω 1 ώρα στην ουρά...

STAMMIKE

New Member
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΕΡΙΚΗ
Καλησπέρα!
Σήμερα επιστρέψαμε από Βιέννη, οπότε οι προτάσεις είναι πολύ φρέσκες! Πήγαμε για γκούλας και σνίτσελ στο cafe Tirolenhof, κοντά στο Albertina museum. Εξαιρετικό περιβάλλον, σε ταξιδεύει στο παρελθόν, και ό, τι δοκιμάσαμε μας φάνηκε νοστιμότατο. Χρειάστηκε να περιμένουμε γύρω στο μισάωρο, μιας και δεν είχαμε κάνει κράτηση. Προσοχή, σερβίρουν φαγητό ως τις 8μμ. Γλυκό, η αλήθεια, δεν δοκιμάσαμε. Πληρώσαμε γύρω στα 25€ το άτομο, με (ποτήρι) κρασί, αλλά φύγαμε χορτασμένοι. Πήγαμε και στο Central, εκεί βέβαια η αναμονή ήταν γύρω στο 40λεπτο, αλλά θεωρώ ότι άξιζε τον κόπο 🙂. Δοκιμάσαμε ένα γλυκό με βανίλια σοκολάτα (μου διαφεύγει το όνομά του), εξαιρετικό (ήταν τρίγωνο το κομμάτι, αν βοηθάει) και στρούντελ με παγωτό, το οποίο όμως δεν μας ενθουσίασε. Η ζεστή σοκολάτα εκπληκτική, καθώς και το περιβάλλον - και εδώ ταξίδι στο παρελθόν, συνοδεία πιάνου! Φάγαμε επίσης στο la burger (έχει σε διάφορα σημεία), μοντέρνο στιλ, αρκετά μεγάλες μερίδες, ιδίως αν ζητήσεις το burger να συνοδεύεται με πατάτες και σαλάτα. Για δύο burgers με πατάτες και σαλάτα και μία μπύρα πληρώσαμε περίπου 55€. Τέλος, προτείνω ανεπιφύλακτα την πιτσαρία Pizza Marie, στην Leopold strasse, από τις ωραιότερες πίτσες που έχουμε φάει! Αν πάτε, φροντίστε να έχετε κάνει κράτηση, μιας και το προτιμούν οι ντόπιοι. Δοκιμάσαμε το repieno (κάτι σαν calzone), υπέροχο!! Τα παιδιά πήραν μαργαρίτα, επίσης εξαιρετική και στενοχωρηθήκαμε που δεν είχε στον κατάλογο την πίτσα με σπανάκι και ρικότα (την διαφήμιζε ως πιάτο ημέρας), θα την δοκιμάζαμε και αυτή, σίγουρα! Πάρα πολύ καλό επίσης το τιραμισού και η μους σοκολάτας με σάλτσα κόκκινων φρούτων. Γενικά, η Βιέννη μας άρεσε πάρα πολύ, αποπνέει μια αρχοντιά άλλης εποχής... Πόσω μάλλον παραμονές Χριστουγέννων 🙂. Εύχομαι να περάσετε υπέροχα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.038
Μέλη
39.758
Νεότερο μέλος
Maria Mp

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom