Αυστραλία Αυστραλία-East Coast

liz

Member
Μηνύματα
159
Likes
343
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Καιρό είχαμε να σε διαβάσουμε! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά μοναδικές! Περιμένω να μάθω τι κάνατε στη συνέχεια!


Υ.Γ. Τη φωνή στο δικό μας gps τη φωνάζουμε μαρίκα! :haha::haha::haha:
Χαχα! Άσχετο, αλλά Μαρίκα λένε μια από τις γιαγιάδες μου...το τί γέλιο πέφτει όταν το λέω στους ισπανόφωνους φίλους μου...
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Καλά να περνάς κι άσε τους Ισπανούς να γελάνε:clap::clap:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Ενταξει παιδια ....σπουδες στην Αυστραλια..απλα δεν υπαρχει.....ενας στους ποσους να πω...?
Μπραβο σου και καλη συνεχεια.
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Ισπανίας
πανεμορφες φωτογραφιες!!ωραια ταξιδι...

:)
 

liz

Member
Μηνύματα
159
Likes
343
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Ενταξει παιδια ....σπουδες στην Αυστραλια..απλα δεν υπαρχει.....ενας στους ποσους να πω...?
Μπραβο σου και καλη συνεχεια.
Κι όμως το κάνει πολύς κόσμος. Υπάρχουν και φθηνές σχολές που αποκαλούμε μεταξύ μας visa-schools όπου πηγαίνουν όσοι θέλουν να μείνουν κι άλλο στη χώρα για διάφορους λόγους :)
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Εκανες το ονειρο μου πραγματικοτητα!! Ελπιζω να το κανω και εγω!! Περιμενω την συνεχεια!
 

liz

Member
Μηνύματα
159
Likes
343
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Fraser Island

“K’gari” που θα πει παράδεισος ήταν η ονομασία που είχαν δώσει στο νησί Fraser οι Αβορίγινες Butchulla. Σύμφωνα με έναν μύθο των αυτοχθόνων, έτσι ονομαζόταν το όμορφο πνεύμα που βοήθησε τον Yindingie, αγγελιοφόρο του θεού Beeral που κατοικούσε στον ουρανό, να δημιουργήσει τη γη. Αφού ο Yindingie, έκρινε πως το πνεύμα είχε εργαστεί αρκετά, του επέτρεψε να ξεκουραστεί. Το K’gari ξάπλωσε σε κάποια βράχια καταμεσής της θάλασσας και μόλις ξύπνησε αντίκρυσε με θαυμασμό όσα ειχε φτιάξει ο Yindingie και τον παρακάλεσε να το αφήσει να μείνει εκεί παντοτινά. Εκείνος συμφώνησε, όμως το K’gari δεν μπορούσε να παραμείνει εκεί με τη μορφή πνεύματος κι έτσι το μεταμόρφωσε σ’ ένα ειδυλλιακό νησί με δέντρα, λίμνες και λουλούδια, προσθέτοντας τελικά πουλιά, ζώα κι ανθρώπους για να το συντροφεύουν.

Με την αποίκηση των Ευρωπαίων και μετά από συγκρούσεις κι ασθένειες, ο αριθμός των Butchulla μειώθηκε σε μόλις 230 άτομα το 1880. Οι τελευταίοι Αβορίγινες έφυγαν από το νησί το 1904 και σήμερα ελάχιστοι απόγονοι τους βρίσκονται εκεί.

Άνεμοι, κύματα και ωκεάνια ρεύματα μετέφεραν επί εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια άμμο από την νοτιοανατολική Αυστραλία και την Ανταρκτική (προτού οι 2 ήπειροι χωριστούν) εναποθέτοντάς την πάνω σε μια λοφώδη έκταση που είχε δημιουργηθεί λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας, δίνοντας στο νησί την σημερινή του μορφή. Τροπικά δάση φυτρώνουν στους αμμόλοφους του σε ύψος που ξεπερνά τα 200 μέτρα και την επιφάνειά του στολίζουν πάνω από εκατό λίμνες γλυκού νερού. Όσον αφορά την πανίδα και την χλωρίδα, εδώ συναντώνται μεταξύ άλλων wallabies, πόσουμ, τα τελευταία καθαρόαιμα ντίνγκο και πάνω από 865 είδη φυτών.

Αυτές ήταν ελάχιστες από τις πληροφορίες που είχα διαβάσει προτού φαγωθώ να πάω στο K’gari (που πήρε την σημερινή του ονομασία από τηv συνονόματη ναυαγό Eliza Fraser) κι επιτέλους ήμουν στο φέρυ που με μετέφερε εκεί παρέα με τους συνταξιδιώτες μου και τα οχήματά μας που είχαμε στο μεταξύ φορτώσει με προμήθειες για 3 μέρες: φαγητό, νερό, κρασί, μπύρες κι από έναν μικρό σάκο μόνο με τα απαραίτητα για τον καθένα. Πατάμε το πόδι μας στο νησί, παθαίνει κάποια βλάβη ένα από τα οχήματα, παίζουμε βόλεϋ περιμένοντας να φέρουν κάποιο άλλο στη θέση του και γνωριζόμαστε καλύτερα με τα μέλη της ομάδας μας με τα οποία είχαμε ευτυχώς πολύ καλή χημεία: στην παρέα μας προστέθηκαν τρεις Βρετανοί, δυο εκ των οποίων είχαν αναλάβει την οδήγηση και που μας έκαναν να ξεραινόμαστε στο γέλιο με το βρετανικό τους χιούμορ, μια Μεξικάνα και μια Ινδή που επιθυμούσε να την φωνάζουμε Ash (προφέραμε πάντα το «σ» όσο πιο παχύ γίνεται για ευνόητους λόγους). Ένας από τους οδηγούς πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στο γκρουπ μας το όνομα τιμ-ταμ, εμπνευσμένος από τις αγαπημένες του γκοφρέτες και κάπως έτσι μπήκαμε στα άδυτα του νησιού καθώς ταρακουνιόμασταν πάνω-κάτω, πάνω-κάτω, εξαιτίας του ανώμαλου εδάφους, περικυκλωμένοι από δέντρα.

Στο φέρυ:

afarm3.static.flickr.com_2246_5705919264_e0c626e3ec.jpg

afarm3.static.flickr.com_2595_5705921728_66e70118e1.jpg

Φτάνοντας:

afarm4.static.flickr.com_3611_5705369999_b806edac79.jpg

afarm4.static.flickr.com_3156_5705914258_8b3815506f.jpg

Πρώτος προορισμός η λίμνη Wabby, η οποία συνορεύει με δάσος ευκαλύπτων από τη μια πλευρά και με έναν τεράστιο αμμόλοφο από την άλλη. Κατεβαίνουμε από τα οχήματά μας κι ακολουθούμε μια από τις διαδρομές που οδηγούν στην λίμνη και που περνούν μέσα από την βλάστηση του νησιού. Μετά από μια ώρα περίπου φτάνουμε με τον Πορτογάλο και τον Ολλανδό στον αμμόλοφο (παντού σχεδόν φτάναμε πρώτοι-πρώτοι, δεν κρατιόμασταν), πετάμε τους σάκους κάτω, αρχίζουμε να τρέχουμε πάνω-κάτω σαν πεντάχρονα και μετά κατηφορίζουμε προς την λίμνη, πετάμε και τα ρούχα μας και βουτάμε στα πρασινωπά νερά της. Παίρνουμε την μπάλα μας που θα γινόταν μια από τις μασκότ της εκδρομής, παίζουμε βόλεύ όλοι μαζί, τσαλαβουτάμε από ‘δω κι από ‘κει κι αφού παγώσαμε τελείως ξαπλώσαμε στην άμμο για να ξεκουραστούμε και να στεγνώσουμε.

afarm3.static.flickr.com_2217_5705349153_dedc5b99e2.jpg

afarm3.static.flickr.com_2784_5705372299_3a647ff4f8.jpg

afarm4.static.flickr.com_3624_5705916918_78bb5efc5f.jpg

afarm4.static.flickr.com_3488_5705351541_22f64fca63.jpg

Μετά από λίγες ώρες πήραμε το μονοπάτι της επιστροφής και κατευθυνθήκαμε στο κάμπινγκ μας περνώντας από την 75-mile beach, την τεράστια παραλία που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του νησιού. Εκεί κάναμε μια στάση στο ναυάγιο Maheno (= νησί στη γλώσσα των Μαορί) που ξέβρασε στην ακτή ένας κυκλώνας το 1935.

afarm3.static.flickr.com_2525_5705939508_84963d4ffc.jpg

afarm3.static.flickr.com_2010_5705352099_e00c6e77ec.jpg

Οι οδηγοί έπρεπε να κάνουν ελιγμούς για ν' αποφεύγουν τους «δρομείς», the runners, δηλαδή το θαλασσινό νερό που έφτανε στην ακτή και που μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο βανάκι μας, καθώς και να προσέχουν γι’ αεροπλάνα που μπορεί να προσγειώνονταν στην παραλία, αλλά οι υπόλοιποι μην έχοντας τέτοιες έγνοιες κοιτούσαμε τον ωκεανό και τους ψαράδες και φυσικά δεν πέρασε από κανενός τον νου να βουτήξει γιατί πέρα από τα επικίνδυνα θαλάσσια ρεύματα, στα νερά συχνάζουν πολλοί καρχαρίες.

afarm4.static.flickr.com_3260_5705467609_4e59a5af6e.jpg

afarm4.static.flickr.com_3374_5706033610_5c3b09fea8.jpg


Φτάσαμε στην κατασκήνωση λίγο πριν νυχτώσει, βάλαμε τους υπνόσακους μέσα στη μεγάλη σκηνή μας, χωρητικότητας 8 ατόμων κι αρχίσαμε να μαγειρεύουμε το βραδινό μας. Αφού φάγαμε, καθαρίσαμε αμέσως, πετάξαμε τα υπολλείματα σε μεγάλους κάδους κι ασφαλίσαμε ότι φαγώσιμο είχε απομείνει μέσα στο αυτοκίνητο, μαζί με τα αποσμητικά και τα καλλυντικά μας. Οι περισσότεροι κάθισαν γύρω από τη μεγάλη φωτιά στο κέντρο του κάμπινγκ, ενώ κάποιοι πήραμε από μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί ανά χείρας κι ακολουθήσαμε το μονοπάτι που οδηγούσε στην παραλία φωτίζοντας με έναν μικρό φακό για να βλέπουμε στο απόλυτο σκοτάδι. Μόλις φτάσαμε στην παραλία τεράστια χαμόγελα ζωγραφίστηκαν μεμιάς σε ολονών τα πρόσωπα αντικρύζοντας τον ξάστερο ουρανό έχοντας ως μοναδική μουσική υπόκρουση τα κύματα που έσκαγαν με δύναμη λίγα μέτρα από τα πόδια μας. Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και τα κορμιά μας φαίνονταν μαύρα μπροστά από το έναστρο στερέωμα - αυτό ήταν που όριζε το περίγραμμα των σωμάτων μας θυμίζοντάς μου σκηνή από ταινία:
123.jpg

Camping:
afarm3.static.flickr.com_2605_5705885209_681f8c6abc.jpg

Το μεγάλο φαγοπότι:
afarm3.static.flickr.com_2295_5706031664_56c72136fb.jpg

Την επόμενη μέρα μετά το τελετουργικό «βάρβαρο ξύπνημα, ρίχνω νερό στα μούτρα μου να συνέλθω, ορμάω στο πρωϊνό» σειρά είχε το Eli Creek, το μεγαλύτερο ρυάκι γλυκού νερού στο νησί που ξεπετάξαμε στα γρήγορα για να κατευθύνθουμε στο Indian Head, το ανατολικότερο από τα 3 μόλις συμπλέγματα βράχων του Fraser Island που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της 75-mile beach. Το μέρος ονομάστηκε έτσι από τον James Cook γιατί περνώντας από εκεί στις 19 Μαϊου του 1770 είδε μερικούς Αβορίγινες μαζεμένους στην κορυφή του. 240 χρόνια μετά το επισκεφτήκαμε εμείς για να απολαύσουμε τη θέα και τόσο πολύ μας άρεσε που χάσαμε τους υπόλοιπους που είχαν στο μεταξύ κατέβει και πήγαιναν ποδαράτο στον επόμενο προορισμό της ημέρας. Βρήκαμε έναν από τους οδηγούς που περίμενε πίσω στο αυτοκίνητο και μας έδειξε ποιο μονοπάτι να πάρουμε για να τους βρούμε. Ξανά λοιπόν, άμμο πήραμε, άμμο αφήσαμε και φτάσαμε στο Champagne Pools, το μοναδικό μέρος στο νησί που μπορεί κάποιος να βουτήξει στη θάλασσα. Βράχια έχουν κλείσει ένα πολύ μικρό κομμάτι της ακτής, σχηματίζοντας δυο μικρές φυσικές πισίνες και καθώς σκάει το κύμα στα βράχια, αφρός που μοιάζει με αυτόν της σαμπάνιας σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού. Περάσαμε λίγες ωρίτσες κι εκεί περιμένοντας κάθε φορά με ανυπομονησία τα κύματα «νατο!νατο!» «να κι ένα μεγάλο!» «έρχεται!» «μπλουμ» που μας παρέσερναν με φόρα πίσω στην ακτή και φτου κι απ΄την αρχή ξαναπλησιάζαμε τα βράχια και περιμέναμε το επόμενο παίζοντας με τις μπουρμπουλήθρες. Πριν βραδιάσει πήραμε τον δρόμο της επιστροφής περπατώντας για καμιά ώρα κατά μήκος της παραλίας καθώς ο οδηγός μας εντόπιζε φάλαινες στο βάθος που ποτέ δεν προλαβαίναμε να δούμε. Μέχρι να τις πάρουμε χαμπάρι, είχαν εξαφανιστεί. Φτάνουμε στα οχήματα που είχαν κολλήσει στην άμμο. Σκάβουμε και σπρώχνουμε κι αφού καταφέραμε να τα ξεκολλήσουμε, επιστροφή στην κατασκήνωση όπου πτώματα από την κούραση και την πείνα ετοιμαστήκαμε για το μεγάλο φαγοπότι Νο2 και άραγμα γύρω απ’τη φωτιά. Δυστυχώς εκείνο το βράδυ είχε συννεφιά και δεν είχαμε για δεύτερη φορά την τύχη να δούμε τον πανέμορφο ουρανό που είχαμε δει το προηγούμενο βράδυ.

Πηγαίνοντας στο Eli Creek:

afarm4.static.flickr.com_3585_5706032252_52b190c59b.jpg



Στο Indian Head:

afarm4.static.flickr.com_3389_5705457969_66b86b8b21.jpg


afarm3.static.flickr.com_2196_5705459261_d1b41e8f74.jpg


View attachment afarm3.static.flickr.com_2325_5706025544_a0a3d8d966.jpg


afarm4.static.flickr.com_3173_5706036530_9a320e129a.jpg




afarm4.static.flickr.com_3408_5706027792_aedbe4ee4c.jpg



afarm3.static.flickr.com_2128_5705463171_05ef8b3d2e.jpg


afarm3.static.flickr.com_2730_5705471703_f8c7b24e49.jpg

afarm3.static.flickr.com_2180_5706035822_9ea0a2767b.jpg

Πηγαίνοντας προς Champagne Pools:

afarm3.static.flickr.com_2119_5706029424_cecf563623.jpg


afarm3.static.flickr.com_2485_5705464289_39272621ca.jpg


afarm3.static.flickr.com_2563_5706030476_5634f1f91e.jpg


Champagne Pools:

afarm4.static.flickr.com_3295_5706031228_654e9fc997.jpg


afarm3.static.flickr.com_2521_5705864769_782fec8438.jpg



afarm4.static.flickr.com_3519_5706431392_c7dac4b40f.jpg


Ξημέρωσε και η τρίτη μέρα, μαζέψαμε τα μπογαλάκια μας και μπρος για την λίμνη Allom ή αλλιώς Turtle lake που στα μαύρα νερά της ζουν πολλές μικρές χελώνες. Εκεί είδαμε και την χελώνα Darth Vader:

afarm4.static.flickr.com_3356_5705886165_4ae99ea2bd.jpg

Λίμνη Allom:
afarm3.static.flickr.com_2265_5705885829_2ecc251b17.jpg

Στο δρόμο για τον τελευταίο μας προορισμό, τη λίμνη Birrabeen, είδαμε κι ένα ντίνγκο ενώ ο Πορτογάλος παραληρούσε «θέλω ένα ντίνγκο, είναι τόσο χαριτωμένα!» για να λάβει στραβές ματιές από τους υπόλοιπους.

afarm3.static.flickr.com_2578_5706233584_2eba7c321a.jpg

Φτάνοντας στη λίμνη, κάποιοι πήγαμε στην τουαλέτα που βρισκόταν ένα δεκάλεπτο μακριά προς την αντίθετη κατεύθυνση αλλά βγαίνοντας συνειδητοποίησα πως είχα μείνει μόνη. Περπατάω, περπατάω, περπατάω προς την κατεύθυνση όπου υποτίθεται πως ήταν η λίμνη, πέρασε κάνα μισάωρο μα λίμνη δεν έβλεπα. Ως συνήθως είχα χαθεί (κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ) και γυρνώντας ξανά πίσω βλέπω πως το μονοπάτι ήταν ακριβώς εκεί που είχαμε παρκάρει αλλά δεν το είχα προσέξει. Βρίσκω τους υπόλοιπους «αχά!και νομίσαμε πως σ’έφαγε κανένα ντίνγκο» και η προσοχή μου στρέφεται αμέσως στα πεντακάθαρα νερά της λίμνης που ήταν όλη δική μας (είναι λιγότερο δημοφιλής από τη λίμνη McKenzie-όπου τώρα περιόρισαν τον αριθμό των ημερήσιων επισκεπτών). Προς μεγάλη μου έκπληξη ήμουν από τους ελάχιστους που βούτηξαν-μα πώς κρατιούνται...

afarm3.static.flickr.com_2140_5705669251_cd7fbc4237.jpg



afarm3.static.flickr.com_2606_5706235086_58f185433e.jpg

afarm3.static.flickr.com_2545_5706235834_b94f69d749.jpg

Έφτασε η ώρα να φύγουμε κι από ‘κει κι αφού ξαναπήραμε το φέρυ, επιστρέψαμε στο Hervey Bay, ανασυγκροτηθήκαμε, αποχαιρετήσαμε τους συνταξιδιώτες του τελευταίου τριημέρου και το βράδυ είμασταν στον σταθμό περιμένοντας το νυχτερινό λεωφορείο με το οποίο θα φτάναμε το επόμενο πρωϊ στην Airlie Beach: την βάση μας πριν τα νησιά Whitsundays, όπου θα γυρνοβολάγαμε για τρεις μέρες και θα "νοικιάζαμε" το ολόδικό μας νησί για μια μέρα.​
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις περιπέτειες σου! Για τις φωτογραφίες δεν έχω λόγια!
 
  • Like
Reactions: liz

voulina

Member
Μηνύματα
143
Likes
91
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λιουμπλιάνα
Μπράβο Λιζ, κι εγώ σε ζηλεύω που σπουδάζεις στο Sydney! Έχω μια φίλη που έκανε το διδακτορικό της στο UTS και την επισκέφτηκα πέρσι τα Χριστούγεννα για 2 εβδομάδες και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από αυτή την πόλη και τον τρόπο ζωής εκεί! Μου άρεσε πολύ η πολυπολιτισμικότητα, η ποικιλία, η θάλασσα, το πράσινο, η αίσθηση της ‘άπλας’ που υπήρχε στην πόλη και φυσικά τα Σαββατιάτικα παζάρια στο Paddington και το Glebe. Άλλο πράγμα όμως να ζεις σε μια πόλη και άλλο απλά να την επισκέπτεσαι για λίγες ημέρες! Σου εύχομαι καλή συνέχεια στις σπουδές σου και στη ζωή σου εκεί και όταν βρίσκεις χρόνο να μας ενημερώνεις για τις δραστηριότητές σου!! ;-)
ΥΓ: Το αγαπημένο μου μαγαζί στην πόλη είναι το ‘Japan City’..
 
  • Like
Reactions: liz

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Τι να πω για τις φωτογραφιες !!!Ονειρεμενες !
Να κανω μια αδιακριτη και πεζη ερωτηση ..αλλα ειμαι περιεργη.
Σπουδαζεις εκει με καποια υποτροφια ?Ποσο στοιχιζουν τα διδακτρα δηλαδη?Μου φανταζουν πολυ ακριβη διαδικασια οι σπουδες εκει....αυτο θελω να πω.
 
  • Like
Reactions: liz

liz

Member
Μηνύματα
159
Likes
343
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Εκανες το ονειρο μου πραγματικοτητα!! Ελπιζω να το κανω και εγω!! Περιμενω την συνεχεια!
Εύχομαι να το πραγματοποιήσεις σύντομα! Η Αυστραλία είναι πανέμορφη.

Τι να πω για τις φωτογραφιες !!!Ονειρεμενες !
Να κανω μια αδιακριτη και πεζη ερωτηση ..αλλα ειμαι περιεργη.
Σπουδαζεις εκει με καποια υποτροφια ?Ποσο στοιχιζουν τα διδακτρα δηλαδη?Μου φανταζουν πολυ ακριβη διαδικασια οι σπουδες εκει....αυτο θελω να πω.
Όχι δεν έχω υποτροφία, αλλά αν έχει κανείς τα λεφτά για τα δίδακτρα, που διαφέρουν φυσικά από παν/μιο σε παν/μιο, (το είχα πάρει απόφαση πριν 3-4 χρόνια ότι θα φύγω για μάστερ εξωτερικό με την προοπτική να μείνω μόνιμα και βλέπουμε και είχα αρχίσει να βάζω λεφτά στην άκρη) και μετά βρει μια δουλειά με το που έρθει για να καλύπτει τα έξοδα του εδώ, τα βγάζει πέρα. Το Σύδνεϋ είναι ακριβή πόλη, αλλά και οι αμοιβές είναι πολύ καλές. Ακόμη οι σπουδές μου κράτησαν 2 εξάμηνα (έχω τελειώσει πλέον) και τότε τα δίδακτρα ήταν και πιο φτηνά-τα έχουν ανεβάσει πλέον-διαφορετικά δεν θα μου ήταν δυνατόν να τις πραγματοποιήσω εδώ.

Μπράβο Λιζ, κι εγώ σε ζηλεύω που σπουδάζεις στο Sydney! Έχω μια φίλη που έκανε το διδακτορικό της στο UTS και την επισκέφτηκα πέρσι τα Χριστούγεννα για 2 εβδομάδες και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από αυτή την πόλη και τον τρόπο ζωής εκεί! Μου άρεσε πολύ η πολυπολιτισμικότητα, η ποικιλία, η θάλασσα, το πράσινο, η αίσθηση της ‘άπλας’ που υπήρχε στην πόλη και φυσικά τα Σαββατιάτικα παζάρια στο Paddington και το Glebe. Άλλο πράγμα όμως να ζεις σε μια πόλη και άλλο απλά να την επισκέπτεσαι για λίγες ημέρες! Σου εύχομαι καλή συνέχεια στις σπουδές σου και στη ζωή σου εκεί και όταν βρίσκεις χρόνο να μας ενημερώνεις για τις δραστηριότητές σου!! ;-)
ΥΓ: Το αγαπημένο μου μαγαζί στην πόλη είναι το ‘Japan City’..
Και μένα μου αρέσει η αίσθηση "άπλας" που αναφέρεις. Στο "Japan City"δεν έχω πάει, αλλά θα το κάνω:)(βαριέμαι φοβερά τα ψώνια - φίλη μου με κοίταζε σαν εξωγήϊνο όταν μου είπε πριν μερικούς μήνες να την συναντήσω στο Mayer- ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά του κέντρου και της ζήτησα να μου θυμίσει τί είναι αυτό και πού βρίσκεται γιατί δεν είχα πάει ποτέ).
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Μόλις διάβασα την ιστορία σου και είδα τις φωτογραφίες!!! Περιττό να πω πως εχω πάθει πλάκα! Περιμένω κι αλλο!!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.545
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom