Αυστραλια 7 μερες μερικες ερωτησεις

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Πριν ένα μήνα μπήκα Σιγκαπούρη και συμπλήρωσα την ηλεκτρονική αίτηση για την είσοδο στη χώρα μέσα στο αεροπλάνο, δεν ισχύει αυτή τη στιγμή αυτό με τις 3 μέρες πριν.

Για να πας στη πόλη έχει λεωφορεία που κάνουν νομίζω 2 Σιγκαπουριανά δολάρια, δηλαδή λιγότερο από 1,5 ευρώ. Όπως προειπώθηκε, μπορείς να πληρώσεις απευθείας με τη κάρτα σου σαν tap & go. Αλλά και το Grab (αντίστοιχο του Uber) είναι οικονομικό, η διαδρομή αεροδρόμιο-Marine Bay δεν κάνει πάνω από 15 ευρώ. Για 8 ώρες νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κατέβεις Chinatown, να περπατήσεις λίγο στο Business Center και μετέπειτα να πας Marina Bay, να δεις το light show εάν έχει βραδιάσει και μετά επιστροφή στο αερόδρομιο.

tatooine

Member
Πριν ένα μήνα μπήκα Σιγκαπούρη και συμπλήρωσα την ηλεκτρονική αίτηση για την είσοδο στη χώρα μέσα στο αεροπλάνο, δεν ισχύει αυτή τη στιγμή αυτό με τις 3 μέρες πριν.
Μέσα σε τρις μέρες.
  • You can submit your arrival card information 3 days prior to your date of arrival (including the date of arrival) in Singapore.

intefix

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστραλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ρωσσία
Σήμερα αύριο θα βγάλω τα εισιτήρια. Ακόμα να ξεκαθαρίσει η παρέα μου από Ελλάδα. Βλέπω να έχω τον ανιψιό μου που θα προστεθεί τον Ιούλιο και θα τον έχω τις μισές μέρες. Κάπου είδα ότι είχε και αναμονή 23-24 ώρες για κάποια μέρα στην επιστροφή. Η ακόμα καλύτερα έλεγα να έσπαγα τη επιστροφή και να μείνω 2-3 μέρες Σιγκαπούρη. Πιστεύω να αξίζει. Θα είχα επιβάρυνση; θα το δω.
Πάμε στο ταξίδι. Για Μελβούρνη θα είμαι 15 μέρες περίπου. Εκτός τα απαραίτητα συγγενολόγια λέμε να πάμε δυτικά . Επίσης σκεφτόμουνα και Τασμανία 2-3 μέρες ΑΝ βγαίνει.
Λέμε να κάνουμε road tip Μελβούρνη - Σιδνευ. 4-5 μέρες Ελπίζω να αξίζει.
Γύρω από Σίδνευ θα έχω 10 μέρες περίπου. Ελπίζω να έχει αξιόλογα φυσικά τοπία τριγύρω.
Μετά το κλικ...σεισμός 6,2 εδώ Κρήτη

Last edited:

intefix

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστραλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ρωσσία
Καλημέρα και πάλι. Έκλεισα τα εισιτήρια τελικά 1μήνας + για Αυστραλία. Όπως λέω και παραπάνω τελικά θα έρθει αργότερα ο Βασίλης 1/7 και θα επιστρέψουμε μαζί 16/7. Ερωτήσεις..

Στην επιστροφή Σιδνευ- Σιγκαπούρη έχουμε τελικά 22 ώρες transit. Επίτηδες το διάλεξα Φτάνουμε 03.10 και φεύγουμε 01.50. Τι αξίζει να δει κάποιος στη πόλη για 1 μέρα;

Last edited:

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρεϊνιόν
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Κάπου είδα ότι είχε και αναμονή 23-24 ώρες για κάποια μέρα στην επιστροφή. Η ακόμα καλύτερα έλεγα να έσπαγα τη επιστροφή και να μείνω 2-3 μέρες Σιγκαπούρη. Πιστεύω να αξίζει. Θα είχα επιβάρυνση; θα το δω.
Στην επιστροφή Σιδνευ- Σιγκαπούρη έχουμε τελικά 22 ώρες transit. Επίτηδες το διάλεξα Φτάνουμε 03.10 και φεύγουμε 01.50. Τι αξίζει να δει κάποιος στη πόλη για 1 μέρα;
Στο κομμάτι της Σιγκαπούρης δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ. Επιβάρυνση θα έχει σίγουρα, μπορεί να γλίτωσες κάτι έξτρα στα αεροπορικά, αλλά η χώρα είναι πιο ακριβή από την Αυστραλία.

Σιγκαπούρη κι εγώ βρέθηκα από σπόντα και αυτοσχεδίασα, καθώς όπως είπα ήξερα ελάχιστα για αυτήν πριν πάω. Επισκέφθηκα το Gardens by the Bay, αλλά έχω ακούσει ότι έχει και έναν από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου, ενώ αφού έχετε τόσες ώρες μπορείτε να πάτε άνετα και στο Sentosa.

Πάντως και το αεροδρόμιο είναι εξαιρετικό, μπορείτε να φάτε ώρες και εκεί.

Πάμε στο ταξίδι. Για Μελβούρνη θα είμαι 15 μέρες περίπου. Εκτός τα απαραίτητα συγγενολόγια λέμε να πάμε δυτικά . Επίσης σκεφτόμουνα και Τασμανία 2-3 μέρες ΑΝ βγαίνει.
Λέμε να κάνουμε road tip Μελβούρνη - Σιδνευ. 4-5 μέρες Ελπίζω να αξίζει.
Γύρω από Σίδνευ θα έχω 10 μέρες περίπου. Ελπίζω να έχει αξιόλογα φυσικά τοπία τριγύρω.
Στο κυρίως ταξίδι, τώρα. Έχεις 1 μήνα, τον οποίο σκέφτεσαι να τον σπάσεις 15-15 σε Βικτώρια και Νέα Νότια Ουαλία.
Αν θέλεις να δεις τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, εγώ θα αφιέρωνα το ελάχιστο 4 και 5 μέρες αντίστοιχα για τις ίδιες τις πόλεις. Χοντρικά, δηλαδή, 10 μέρες για τις 2 πρωτεύουσες.
Ωραία η Τασμανία, όμως καθαρά λόγω καιρού θα την άφηνα για το εκεί καλοκαίρι. Αν πήγαινα, θα της αφιέρωνα κατ'ελάχιστο μια εβδομάδα. Hobart (με ή χωρίς το Port Arthur), Launceston, μαζί με τα Εθνικά Πάρκα που καταλαβαίνω σε ενδιαφέρουν, δεν βγαίνει σε 2-3 μέρες. Αν και γεωγραφικά κοντά στη Βικτώρια, εγώ ίσως να τη συνδύαζα με Αδελαΐδα και νότια Νότια Αυστραλία, παρά με τη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία. Και σίγουρα το εκεί καλοκαίρι.

Αν με το "πάμε δυτικά" εννοείς τον Great Ocean Road, είναι μια φημισμένη διαδρομή προς τη Νότια Αυστραλία, με δύο όμως αστερίσκους: πρώτον τον καιρό (καθώς απ'όσο ξέρω η Τασμανία στα ανοικτά δεν προστατεύει και πολύ) και δεύτερον την απομάκρυνσή σας από το Σίδνεϊ. Θυμάμαι ο @Defkalion και ο @travelbreak τον είχαν οδηγήσει, οπότε ίσως θα μπορούσαν να συμβουλέψουν σχετικά με αυτή τη διαδρομή.

Εγώ θα σκεφτόμουν και δύο ακόμα εναλλακτικές.

1. Χρυσοθηρία στην Βικτώρια (Ballarat, Maldon, Bendigo). Την Mornington, θα την άφηνα, καλύτερα όχι εκεί χειμώνα. Ίσως μετά να έπρεπε να ξαναβγώ Μελβούρνη για να συνεχίσω παραλιακά, κάνοντας το γύρω των Βικτωριανών Άλπεων. Στην παραλιακή διαδρομή, θα έκανα στάσεις σε Paynesville, Mallacoota, Merimbula και στο Jervis Bay για τις φάλαινες. Από το Jervis Bay, ίσως να έκανα μια παράκαψη 100km προς την Καμπέρα. Μετά το Jervis Bay, θα έκανα μια στάση και στο Kiama.

2. Αν θέλεις να επικεντρωθείς στις 2 πρωτεύουσες (Μελβούρνη και Σίδνεϊ) και μετά να πετούσες για Κουίνσλαντ. Νομίζω τα Cairns και Townsville είναι οι κύριες πύλες για τον Μεγάλο Κοραλιογενή Ύφαλο, αν και σε αυτά τα μέρη δεν έχω πάει ακόμα. Για εκεί θα είσαι στην καλύτερη εποχή.

Εγώ είχα κινηθεί και γύρω από το Brisbane και τη Noosa τον Οκτώβρη '22, αλλά με τις μέρες που έχεις στη διάθεσή σου, το τμήμα αυτό του νότιου Κουίνσλαντ είναι μικρό.

Κλασική εκδρομή από το Σίδνεϊ, είναι τα Blue Mountains, αλλά οι συγγενείς μας που μένουν εκεί μας είχαν πει ότι γίνεται πολύ ντόρος για το τίποτα και είναι περισσότερο τουριστοπαγίδα, οπότε και τελικά δεν πήγαμε. Αν και, όπως πάντα, διαφορετικά τα βλέπει ο επισκέπτης και διαφορετικά ο ντόπιος.

Πάντως, όσο έχω ψάξει, καλύτερο road trip θεωρώ το Perth - Broome, εκπληκτικές στάσεις στο ενδιάμεσο (και μόνο ο Shark Bay και ο Ningaloo σχεδόν θα με έκαναν να θυσίαζα το Σίδνεϊ :haha:), μια χαρά για τις μέρες σου και την εποχή, αλλά θέλει χρόνο ο σχεδιασμός του, που δεν ξέρω αν τον έχεις μέχρι το ταξίδι.

Last edited:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το great ocean road είναι μέσα στις 2-3 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο για αυτοκίνητο, αξίζει σίγουρα. Μπορείς να αφιερώσεις 1-2 μέρες για να μείνεις κάπου το βράδυ και να επιστρέψεις στη Μελβούρνη με την άνεσή σου.

Εδώ ένα μικρό βίντεο που είχα φτιάξει όταν πήγαμε με τον @Traveller

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.046
Μέλη
39.765
Νεότερο μέλος
savpap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα