Ντουμπάι Αφήγηση από Ντουμπάι

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
έχει και επιστροφη χωρις stopover. απλα προσπαθω να αποφασισω αν αξιζει η σταση. ως 35-40 αντεχω. απο κει και πανω οχι. τελος παντων για μετακινηση ταξι? η αγορα για χρυσο λεει? μια και θα εχω 1-2 παραγγελίες..ήπιες πάντως. έχει διαφορά από εδώ?
Αν τελικά το κάνεις το stopover, πάρε μαζί σου και μια ζακέτα. Έχουν το κακό συνήθειο να βάζουν τέρμα τα aircondition με συνέπια οι χώροι να έχουν θερμοκρασία γύρω στους 18-20 βαθμούς: οτι πρέπει για να την αρπάξεις δηλαδή έτσι όπως θα είσαι ιδρωμένος από έξω. Για χρυσό δεν ξέρω τι παίζει στο Ντουμπάι. Είχα αγοράσει στο Ομάν, το 2006, και απ' οτι μου είχαν πει κάποιοι φίλοι που ασχολούνται επαγγελματικά με τον χρυσό, η τιμή που πλήρωσα ήταν πολύ καλή. Φαντάζομαι οτι κάπου στα ίδια θα κυμαίνεται και το Ντουμπάι. Αλλά ως γνωστόν παζάρι και πάλι παζάρι.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
οκ. thnks ΕΡΣΗ.
είναι πρόκληση γιατί ξέρω ότι δεν θα πάω ποτέ αλλιώς. με προβλημάτισε η ζέστη αλλά και επί καυσώνων εδώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. το ταξίδι πρέπει να το "πληρώσω" με χρυσό. διάβασα για τις αγορές με χρυσό αλλά ήθελα και μια γνώμη από το άλλο φύλο αν αξίζει τον κόπο. για τα αξιοθέατα δεν καίγομαι. στο Mall και αν αξίζει κάτι άλλο λίγο χρόνο.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Κι εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους 40+ της Αθήνας και μου αρέσει πολύ η ζέστη...αλλά Ντουμπάι τον Ιούλιο, απλά ξέχνα το....δεν έχει σχέση με ότι ξέρεις...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
τι εννοείς, +υγρασία? για πειτε κανένα τιπ τι κάνουμε σε 10-12 ώρες και για τον καιρό στο τέλος.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
οκ.thnks. ο κύβος ερρίφθη. θα το κάνω το stopover. indoors. θα πάρω και τα σκι μαζί μου..
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.422
Likes
7.768
Και εγώ θα συμφωνήσω ότι ο καιρός δεν παλεύεται στο Ντουμπάϊ τον Ιούλιο!
Εγώ έχω μείνει Απρίλιο και μεταξύ 13.00-16.00 έπρεπε οπωσδήποτε να είσαι σε εσωτερικό χώρο. Επίσης, Ιούλιο ξαναβρέθηκα κι εγώ σε stop over και μάλιστα νύχτα και η θερμοκρασία ήταν 45 βαθμοί......ήταν αφόρητη η κατάσταση...από το αεροπλάνο μέχρι να φτάσω στο λεωφορειάκι, δηλ. ούτε 2΄ απόσταση ένιωσα να κόβεται η ανάσα μου. Δεν είναι δηλαδή ότι απλά ζεσταίνεσαι είναι ότι δεν μπορείς να ανασάνεις!
Ωστόσο, επειδή κατά πώς φαίνεται την απόφασή σου την πήρες κινήσου καλύτερα σε εμπορικά κέντρα, άντε και στην παραθαλάσσια περιοχή της Τζουμέϊρα όπου είναι τα διάφορα χλιδάτα ξενοδοχεία για να πιείς κανά χυμό, καφέ κ.λ.π.
Το δε "gold souk", το παζάρι για το χρυσό είναι όντως ευκαιρία για όποιον ενδιαφέρεται. Εγώ δεν αγόρασα κάτι γιατί δεν είμαι φαν, αλλά μία φίλη που ήταν μαζί "σήκωσε" πολλά πράγματα!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
οκ.thnks. ο κύβος ερρίφθη. θα το κάνω το stopover. indoors. θα πάρω και τα σκι μαζί μου..
Νοικιάζουν εκεί, μην ανησυχείς.....πάρε και ένα ταξί και πες του να σε γυρίσει να δεις τη πολή πριν βολτάρεις στα εμπορικά....σε εντυπωσιάζει ο οικοδομικός οργασμός (ουρανοξύστες, νησάκια στη θάλασσα κτλ)
 

vouvali

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΛΥΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπουένος Αιρες Αργεντινή
Τέλη Ιουλίου στο Ντουμπάι, σκέτη τρέλα !!!!

προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει το stopover 12 ωρών τέλη Ιουλιου...με βοηθάτε λίγο εσείς που έχετε πάει?
τι αξίζει να δει κανείς σε τόσες ώρες (06.00-17.30)? μετακινήσεις?
thnks!
Έίχα πάει Ντουμπάι αρχές Απριλίου, όπου η ζέστη ήταν ανεκτή, πάντως ευχαρίστως έκανα το πρώτο μου μπάνιο για φέτος.
Και αρκεί να σου πω ότι με τους Αραβες που μίλησα, διότι βρέθηκα εκεί στα πλαίσια ενός συνεδρίου, οπότε είχα την ευκαιρία να συζητήσω με ντόπιους, και όταν μιλάμε για ντόπιους εννοούμε βαθύπλουτους πετρελαιάδες, αυτοί λοιπόν εγκαταλείπουν τη χώρα για τρεις μήνες Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο, διότι δεν υποφέρεται η ζέστη, για το λόγο αυτό κατακλύζουν Παρίσι, Λονδίνο (μου λύθηκε και η απορία γιατί το καλοκαίρι η Champs Elysee είναι γεμάτη Ferrari με ξένες πινακίδες). Οπότε θα συμβούλευα να μην το σκεφτείς να βγεις από το αεροδρόμιο, ακόμα και για 12 ώρες, κατ'άρχήν διότι δεν έχει τίποτα να δεις το εξαιρετικό, αλλά κυρίως διότι θα αναθεματίσεις από την ταλαιπωρία της ζέστης. Εξάλλου το αεροδρόμιο είναι εξαιρετικό και με αρκετές επιλογές για αγορές. Κυρίως ξεκουράσου για να συνεχίσεις το ταξείδι σου, προς άλλα πιο αξιόλοα μέρη !
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ευχαριστώ για την απάντηση, αν και ο κύβος ερρίφθη όπως είχα γράψει πιο πάνω. και είναι στην επιστροφή. είπα μια βόλτα με τον τρόπο που είπε ο GTS πριν να την κάνω. πάντως 12 ώρες δεν κάθομαι στο αεροδρόμιο, μια βόλτα θα την κάνω και ειδικά στα εμπορικά..
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Να πας στο εμπορικό με τη πίστα σκι....όπως και να'χει, διαφέρει απ'τ'άλλα....
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Photography trip
Να πας στο εμπορικό με το χιονοδρομικό (Mall of Emirates) και για δροσιά στις νεροτσουλήθρες Wild Wadi στην περιοχή Jumeirah! Και όταν θα βρεθείς εκεί βγάλε μια φώτο το περίφημο Burj al Arab, κάνε τη βόλτα σου στο εκπληκτικό Madinat Souk που είναι δίπλα και πιες ένα ρόφημα στο απίστευτο Madinat Jumeirah resort! Νομίζω ένα 10ωρο σου φτάνει και δεν θα καταλάβεις το πώς πέρασε η ώρα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.622
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom