Dina Z
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Δευτέρα 5 Ιουνίου Πρωινός καφές στο λιμάνι του Sorrento και βόλτα ...

.... όπου εγώ κι η φίλη μου πετύχαμε κι έναν γάμο! Κούκλα η νύφη και οι παράνυφες, ωραίος και ο μπαμπάς της έτσι;

Αλλά όταν ξεκινάμε για Positano πιάνει ψιλόβροχο. Τυχερή η νύφη που πρόλαβε να μπει στο τσακ! Μια έννοια την είχα την κοπέλα. Και τον μπαμπά της όμως
Φθάνοντας στο Positano, η βροχή συνεχίζεται και αποφασίζουμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας και να συνεχίσουμε μέχρι το Αμάλφι. Στην επιστροφή ... βλέποντας και κάνοντας...
Αλλά ως γνωστόν "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Ίσως λόγω καιρού, ίσως λόγω εποχής στο δρόμο και στην περιοχή γενικότερα δεν συναντήσαμε την φοβερή κίνηση που περιμέναμε.
Απολαμβάναμε λοιπόν την διαδρομή με τα σχετικά Ααααα! Ωωωωω!

Διασχίζουμε το Praiano και λίγο πιο κάτω, σε μια στροφή, η βροχή μας κάνει την χάρη και σταματάει. Και μάλιστα αρκετά πριν ένα σημείο sos (δηλ. σημείο που έχω καημό να δω οπωσδήποτε). Εν προκειμένω το Fiordo di Furore. Ένα στενό φιορδ, με μια μικροσκοπική παραλία, ακριβώς πριν ένα τούνελ. Εδώ το τούνελ ....

Στη παραλία υπάρχει πρόσβαση από τον δρόμο, κατεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια. Το θέμα είναι πως δεν βρίσκεις χώρο να παρκάρεις εκτός αν είσαι με μοτοσυκλέτα. Για αυτοκίνητο ούτε λόγος! Ακριβώς απέναντι δε, υπάρχει και στάση λεωφορείου κι είδα πολλούς να περιμένουν.

Ούτε λόγος είπα, για αυτοκίνητο; Χε! Χε!

Εμείς παρκάραμε ωραιότατα. Ιδού το ιδιοφυές μου (!) σχέδιο: Ακριβώς 300 μέτρα πριν είχα εντοπίσει στους χάρτες ένα ξενοδοχείο, το Hotel la Locanda del Fiordo-Furore. Κάνουμε στάση στο μικρούλι του πάρκινγκ, πάω μόνη μου και ρωτάω αν μπορούμε να πιούμε καφέ.
- Όχι. Μόνο φαγητό, μου απαντάει
- Μήπως καφέ και γλυκό; Επιμένω με το καλό μου χαμόγελο.

- Εντάξει, μου λέει. Μου επιτρέπει επίσης να αφήσουμε και το αυτοκίνητο.

Παραγγέλνουμε κι αμέσως μετά – ανά δύο – πάμε στο σημείο, βγάζουμε τις φωτογραφίες μας και επιστρέφουμε κυριλέ!