Ιταλία Αχ Νάπολη, που σε κατηγορούν!

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!

Πριν λίγα χρόνια, που η κόρη μου επισκέφθηκε τη Νάπολη, μου δήλωσε:
- Μαμά πρέπει να πας. Θα σου αρέσει.
- Κι αυτά που λένε για σκουπίδια … εγκληματικότητα … ;
- Μην ακούς τίποτα! Είμαι βέβαιη πως εσένα θα σου αρέσει!
Πόσο δίκιο είχε και πόσο με ξέρει το καμάρι μου! :)

Και αρχίζοντας από τα περί εγκληματικότητας και λοιπών κινδύνων: Δεν κατάλαβα και δεν είδα τίποτα. Εννοείται πως δεν περπάτησα νύχτα σε μέρη περίεργα όπως δεν κάνω και στην Αθήνα. Τις δύο ημέρες που ήμουν εκεί κινήθηκα κεντρικά και τουριστικά… Μπήκα σε λεωφορεία και μετρό… Περπάτησα τον ατελείωτο. Δεν ένοιωσα να απειλούμαι από κάτι. Ούτε περισσότερο απ’ ότι στη πόλη μου. Αφήστε που καθώς χάζευα με τις φωτογραφίες και τις βιτρίνες παίζει κάτι στιγμές να ήμουν και εντελώς αφηρημένη! :rolleyes-80:
Τώρα για τα σκουπίδια, τι να πω; Εντάξει. Είναι βρώμικη. Αλλά στην Αθήνα ζω, δεν σοκάρομαι κιόλας! Αν μου ζητούσατε να κάνω μια παρομοίωση θα έλεγα ‘Το κέντρο της Αθήνας στο χειρότερό της ή σε ημέρες απεργίας’ :(

Για να είμαι πάντως ακριβής στη γειτονιά Spaccanapoli, στην via Tribunali και στους γύρω δρόμους περπάτησα ημέρα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάω και νύχτα παρόλο που το ήθελα, οπότε μάλλον δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Να, ένας λόγος για να ξαναπάω!
Επίσης μου είχαν πει να αποφύγω το νερό της βρύσης. Μια χαρά ήταν το νεράκι. Έπινα κανονικότατα. Εγώ ξέρω ένα πράγμα. Όταν ταξιδεύω δεν μου συμβαίνει τίποτα! Ούτε μικρόβια κολλάω … ούτε τα μυο-σκελετικά μου με πιάνουν … ούτε τρελούς συναντώ …
Όλα τα περίεργα στη γειτονιά και στη πόλη μου, μου συμβαίνουν. :haha:


 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Τέλος πάντων. Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή.
Όταν τον Σεπτέμβριο ακυρώθηκε το ταξίδι της παρέας στη Βαλτική, η πρώτη εναλλακτική για να εκμεταλλευτούμε τα εισιτήρια και σε κάτι κοντινό, ήταν η Ιταλία. Τότε θυμήθηκα την πρόταση του παιδιού μου και την έριξα στο τραπέζι. Η παρέα ευέλικτη και ενθουσιώδης.
-Θα προσπαθήσω να φτιάξω χαλαρό πρόγραμμα, δήλωσα.
Αλλά βρε παιδιά αφού όμως θα πάμε ως εκεί, εεε …. να μην βάλουμε και λιιίγο Costa Amalfitana;
Εεε … και ολίγον από Κάπρι;
- Φυσικά, ήρθε η απάντηση (χωρίς φόβο αλλά με πάθος).
Εμ, αν δεν ταιριάζαμε ….. ;)
Είχαμε ακριβώς 5,5 ημέρες. Τι τις θέλω τις δηλώσεις; Τρεχάτε ποδαράκια και αυτοκινητάκι μας λοιπόν!!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Κυριακή 4/6 Προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο της Νάπολης. Παραλαμβάνουμε το αυτοκίνητο και περί τις 11.00΄ βάζουμε στο gps Βεζούβιος και … βουρ! Μακράν η καλύτερη στιγμή μου σε κάθε ταξίδι. :clap:
Τα εισιτήρια για την είσοδο στο πάρκο αγοράζονται υποχρεωτικά on line και τυπώνονται διότι στη περιοχή δεν έχει ίντερνετ. Ένας τύπος στο πάρκινγκ μας είπε να παρκάρουμε όπου βρούμε και μας έδειξε μια εφαρμογή, την οποία κατεβάσαμε αφού φύγαμε και πλέον έπιανε το ίντερνετ. Την επομένη ήρθε η χρέωση στην πιστωτική (4,60 €). Στη συνέχεια μπήκαμε σ’ ένα από τα λεγόμενα ταξί που πηγαινοέρχονται συνέχεια και δέχονται μόνο μετρητά (3€/άτομο με επιστροφή) και σε λίγα λεπτά αντικρίσαμε την είσοδο του πάρκου.
Αφού κάναμε μια μικρή στάση στη πρώτη καντίνα για παγωτάκι και νεράκι (οι τιμές φυσιολογικές) ξεκινήσαμε. Η τύχη ήταν με το μέρος μας. Είχαμε αρκετά καθαρή ατμόσφαιρα. Τόσο ήλιο δε και τόση συννεφιά όση χρειαζόταν για να βγει η ανηφόρα. Η θέα δε απίστευτη!

IMG_20230604_135013.jpg
!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.141
Likes
20.431
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
😍😍😍
Πριν λίγα χρόνια, που η κόρη μου επισκέφθηκε τη Νάπολη, μου δήλωσε:
- Μαμά πρέπει να πας. Θα σου αρέσει.
Δίκιο έχει το κορίτσι! Και εγώ θέλωωωωωω και ακόμα πηγαίνω.....
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Αφού φωτογραφίσαμε την καλντέρα …
IMG_20230604_133428.jpg


.... πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
Κάναμε χαλαρά περί τα 15 λεπτά να ανεβούμε και κάτι λιγότερο για να κατέβουμε. Χρειάζεται απαραίτητα παπούτσι αθλητικό και ενδεχομένως και κάτι να στηρίζεσαι γιατί σε πολλά σημεία της κατηφόρας γλιστράει.
Εγώ ένα ζόρι στις κατηφόρες το έχω πάντα και σε κάποια σημεία γλιστρούσα αρκετά αλλά το στήριγμα της ζωής μου, το έχω και στήριγμα στις κατηφόρες. Γι αυτό καλού - κακού τον παίρνω μαζί μου. Χα, χα!

IMG_20230604_134557.jpg
IMG_20230604_135031.jpg
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Στο gps γράφουμε Sorrento.Το διασχίζουμε και συνεχίζουμε. Είχα κλείσει ένα διαμέρισμα από την Airbnb με δύο κρεβατοκάμαρες στη περιοχή Massa Lubrense έξω από το Sorrento. Τακτοποιούμαστε, ξεκουραζόμαστε και βραδάκι πια παίρνουμε το λεωφορείο (εισιτήρια στα καπνοπωλεία αλλά και από τον οδηγό με μετρητά) και κατεβαίνουμε στο Sorrento για φαγητό. Είχα εντοπίσει κάποιες πιτσαρίες κι εκεί που καθίσαμε μάλλον ήμασταν οι μοναδικοί τουρίστες.

Στους δρόμους της πόλης, όπως παντού στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, είχαν μεγάλη γιορτή λόγω της νίκης της ποδοσφαιρικής τους ομάδας. Εκείνο το βράδυ στο Sorrento γινόταν ο κακός χαμός από κορναρίσματα και σημαίες. Αλλά κι όπου αλλού κινηθήκαμε αυτές τις ημέρες ήταν παντού στολισμένα με τα χρώματα της ομάδας (λευκό/γαλάζιο) και τις φωτογραφίες όλων των παικτών (του Μαραντόνα συμπεριλαμβανομένου). Ακόμα και οι αυλές τους!!

IMG-5e3fb34e300f5513197db291b0484071-V.jpg

Ο καλός μου πολύ το χαιρόταν.
IMG_20230604_224336.jpg
Εμένα ναι μεν μου αρέσουν τα πανηγύρια αλλά τα ποδοσφαιρικά με αφήνουν αδιάφορη. Τα πιτσιρίκια όμως ήταν τόσο χαριτωμένα! Χαλάλι τους που μας ξεκούφαναν!!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
.... όπου εγώ κι η φίλη μου πετύχαμε κι έναν γάμο! Κούκλα η νύφη και οι παράνυφες, ωραίος και ο μπαμπάς της έτσι;
IMG_20230605_120128.jpg


Αλλά όταν ξεκινάμε για Positano πιάνει ψιλόβροχο. Τυχερή η νύφη που πρόλαβε να μπει στο τσακ! Μια έννοια την είχα την κοπέλα. Και τον μπαμπά της όμως ;)
Φθάνοντας στο Positano, η βροχή συνεχίζεται και αποφασίζουμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας και να συνεχίσουμε μέχρι το Αμάλφι. Στην επιστροφή ... βλέποντας και κάνοντας...
Αλλά ως γνωστόν "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Ίσως λόγω καιρού, ίσως λόγω εποχής στο δρόμο και στην περιοχή γενικότερα δεν συναντήσαμε την φοβερή κίνηση που περιμέναμε.
Απολαμβάναμε λοιπόν την διαδρομή με τα σχετικά Ααααα! Ωωωωω!

IMG_20230605_125218.jpg
IMG_20230605_130141.jpg
 
Last edited:

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Διασχίζουμε το Praiano και λίγο πιο κάτω, σε μια στροφή, η βροχή μας κάνει την χάρη και σταματάει. Και μάλιστα αρκετά πριν ένα σημείο sos (δηλ. σημείο που έχω καημό να δω οπωσδήποτε). Εν προκειμένω το Fiordo di Furore. Ένα στενό φιορδ, με μια μικροσκοπική παραλία, ακριβώς πριν ένα τούνελ. Εδώ το τούνελ ....
IMG_20230605_135530.jpg


Στη παραλία υπάρχει πρόσβαση από τον δρόμο, κατεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια. Το θέμα είναι πως δεν βρίσκεις χώρο να παρκάρεις εκτός αν είσαι με μοτοσυκλέτα. Για αυτοκίνητο ούτε λόγος! Ακριβώς απέναντι δε, υπάρχει και στάση λεωφορείου κι είδα πολλούς να περιμένουν.

IMG_20230605_135511.jpg
IMG_20230605_135521.jpg
IMG_20230605_135555.jpg
IMG_20230605_135605.jpg
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Ούτε λόγος είπα, για αυτοκίνητο; Χε! Χε! :twisted:
Εμείς παρκάραμε ωραιότατα. Ιδού το ιδιοφυές μου (!) σχέδιο: Ακριβώς 300 μέτρα πριν είχα εντοπίσει στους χάρτες ένα ξενοδοχείο, το Hotel la Locanda del Fiordo-Furore. Κάνουμε στάση στο μικρούλι του πάρκινγκ, πάω μόνη μου και ρωτάω αν μπορούμε να πιούμε καφέ.
- Όχι. Μόνο φαγητό, μου απαντάει
- Μήπως καφέ και γλυκό; Επιμένω με το καλό μου χαμόγελο. :innocent:
- Εντάξει, μου λέει. Μου επιτρέπει επίσης να αφήσουμε και το αυτοκίνητο. :clap:
Παραγγέλνουμε κι αμέσως μετά – ανά δύο – πάμε στο σημείο, βγάζουμε τις φωτογραφίες μας και επιστρέφουμε κυριλέ! :cool: Με συγχαίρετε. Το ξέρω. Ευχαριστώ! :haha:
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.451
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom