Αϊτή: Καταστροφικός σεισμός 7,3 Ρίχτερ

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
γιατι αλλωστε εγραψα οτι ελπιζουμε και ευχομαστε ολοι αυτοι που ειναι στο χερι τους να βοηθησουν να μην μεινουν μονο στα λογια.
συνηθως σε τετοιες μεγαλες καταστροφες δυστυχως υπαρχουν καποιοι που προσπαθουν να εκμεταλευτουν την κατασταση και να αποκομισουν οσα περισσοτερα για αυτους αδιαφοροντας για τον πονο των φτωχων.
αλλα τι να πεις.......αμα καποιος δεν εχει κοινωνικη συνειδηση απλα δεν εχει.

οσο για το αν φτιαξει η ελλαδα με ενα τετοιο σεισμο.......μακαρι να μην μας τυχει γιατι με τοσους χαραμοφαηδες που εχουμε ακομα και αυτοι που θα ζησουν θα πεθανουν χωρις καμια βοηθεια!
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Sorry def off topit: Δεν πιστευω να σου περναει απο το μυαλο πως θα φτασει στην Αιτη εστω το 10% των χρηματων που υποσχονται;
Από την Ελλάδα δεν πιστεύω ότι θα πάει τίποτα εκεί, γιατί θα τα φάνε τα δικά μας τσακάλια.

Από τους άλλους πιστεύω ότι θα πάνε πολλά, γιατί το είδα και στη Σρι
Λάνκα πως ανοικοδομήθηκαν ολόκληρες περιοχές και πως βελτιώθηκε η ζωή των παράκτιων κοινοτήτων μετά το τσουνάμι.

Αν όντως πάει το 10%, οι Αϊτινοί θα στήσουν χορό. Ποτέ άλλοτε αυτή η χώρα δεν θα δει τόσα πολλά χρήματα μαζεμένα.

Το θέμα είναι αν οι ΙΔΙΟΙ οι Αϊτινοί τα διαθέσουν στους πληγέντες. Εδώ όντως μου περνάνε από το μυαλό πολύ περισσότερα από ότι νομίζεις.
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συμφωνω απολυτα,κι εγω πιστευω πως το κλειδι ειναι οι ιδιοι. Στην ερωτηση "τι εκανα αυτη η χωρα και της αξιζει τετοια δυστηχια;" ειναι πως μεγαλωσε, ανεθρεψε και γαλουχισε τετοιους πολιτες. Αυτα τα λεω με πολυ σεβασμο στο μερος οπου περασα εναν χρονο απο την ζωη μου. Δεν υπαρχει καν η δικαιολογια της φτωχειας αφου εχουμε παραδειγματα χωρων που σε περιοδους οικονομικης εξαθλιωσης, μεταναστευσης ειδαμε να συμβαινουν μεγαλες πολιτιστικες και ιδεολογικες "επαναστασεις". Το γεγονος οτι αποδεχονται την μοιρα τους και αφηνουν την χωρα στο ελεος του καθενα σημαινει πως αυτη την μοιρα αξιζουν.
Και φυσικα τα παραδεγματα ειναι πολλα και εκτος Αιτης, π.χ Στην Λαικη Δημοκρατια του Κονγκο, μαυροι βασανιζουν μεχρι θανατου παιδια με την δικαιολογια πως ειναι δαιμονισμενα, μαυροι ερχονται σε επαφη με Αμερικανους και Ευρωπαιους για να τους προσφερουν απλοχερα τον πλουτο της χωρας, μαυροι εφοδιαζουν τους ανταρτες και τον στρατο με οπλα για να συνεχιζεται ο εμφυλιος και αυτοι να εξυπερετουν τα οικονομικα τους συμφεροντα.
Το να ριχνουμε το "αναθεμα" στον ισχυρο και λυπομαστε τον αδυναμο ειναι συνηθως αυτο που βολευει, αλλα μηπως να αναρωτηθουμε ποιος εκανα ισχυρο τον "ισχυρο" και ποσο προσπαθησε ο αδυμανος να ξεφυγει;
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο οι άστεγοι
Το να βιώνει κανείς τις συνέπειες του σεισμού στην Αϊτή από το επίπεδο του δρόμου είναι ήδη φρικτό: σοροί που εξέχουν από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, επιζώντες με επιδέσμους που περπατούν συγχυσμένοι σε σκηνουπόλεις, η οσμή της αποσύνθεσης και του θανάτου. Αλλά όταν δει κανείς από ψηλά πόσο τεράστια είναι η καταστροφή συνειδητοποιεί για τα καλά τι συνέβη στην φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου.
Από ένα ελικόπτερο του Αμερικάνικου στρατού, είναι ορατό ότι συνοικίες ολόκληρες του Πορτ-ο-Πρενς έχουν γίνει συντρίμμια. Παραγκουπόλεις έχουν κυριολεκτικά παρασυρθεί και κατρακυλήσει στις πλαγιές λόγων. Οι σκουριασμένες στέγες από τσίγκο έχουν πάνω τους συντρίμμια, σαν να τα σκόρπισε ένα πελώριο χέρι. Τα περισσότερα σημάδια ζωής συγκεντρώνονται στα πολύχρωμα κολλάζ , τις σκηνές όπου χιλιάδες μένουν προσωρινά.
Από ψηλά ο καθεδρικός ναός του Πορτ-ο-Πρενς μοιάζει σαν κάποιος να τον πάτησε. Το εκτυφλωτικά άσπρο προεδρικό μέγαρο μοιάζει γαμήλια τούρτα που έχει πέσει στο πάτωμα. Πολυώροφα γκαράζ και σουπερμάρκετ ισοπεδώθηκαν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα.
Ο υπουργός Υγείας Άλεξ Λάρσεν δήλωσε ότι τα τρία τέταρτα της πρωτεύουσας της Αϊτής θα πρέπει να ξανακτιστούν απ' την αρχή. Ακόμα και σε μια χώρα λιγότερο φτωχή και στερημένη από εφόδια κι εξοπλισμό, θα ήταν πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς από πού ν' αρχίσει. Χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες ημέρες πριν οι πρώτες ομάδες ξένων διασωστών να φθάσουν στο πεδίο και τα πρώτα δεξαμενοφόρα φορτηγά να αρχίσουν να διανέμουν νερό.
Οι εκτιμήσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό μπορεί να φθάσει τους 200.000 νεκρούς, εάν επαληθευτούν, θα σημαίνουν ότι το πλήγμα αυτό θα είναι ένα από τα 10 χειρότερα στην καταγεγραμμένη ιστορία--και σημειώθηκε σε μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.
Οι αρχές της Αϊτής έχουν ήδη θάψει 40 χιλιάδες πτώματα πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε τη χώρα και θεωρούν ότι τουλάχιστον άλλες 140 χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να έχουν πεθάνει καταπλακωμένοι σπό τόνους τσιμέντων και χωμάτων, σύμφωνα με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν μείνει άστεγοι ενώ οι τραυματίες από το αεισμό ξεπερνούν ήδη τις 250 χιλιάδες.
Χιλιάδες άτομα που έχουν τραυματιστεί πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, δήλωσε ο υπεύθυνος των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα" στην Αϊτή Στέφανο Ζανίνι, σε τηλεφωνική επικοινωνία του από την αϊτινή πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς.
Ένα πρόχειρο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εγκαταστάθηκε στην Αϊτή για να παράσχει βοήθεια στους πληγέντες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού.
Η έδρα της κυβέρνησης έχει μεταφερθεί σε ένα αστυνομικό σταθμό κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας ενώ όλα τα στάδια και οι αθλητικοί χώροι έχουν μετετραπεί σε υπαίθρια νοσοκομεία.
Ορισμένα επεισόδια πλιάτσικου και βίας που αναφέρθηκαν την Παρασκευή ενέτειναν τις ανησυχίες, παρότι η διεθνής δύναμη τα υποβάθμισε. Αστυνομία δεν ήταν ορατή πουθενά, ούτε κυβερνητικός έλεγχος, πόσο μάλλον σχέδιο αντιμετώπισης της καταστροφής και σχέδιο για το πώς θα συνέλθει η χώρα.
Κάθε πέντε λεπτά ένα όχημα σταματά έξω από την πύλη του νεκροταφείου στο Πορτ-ο-Πρενς για να παραδώσει κι άλλα πτώματα που θάβονται σε μαζικούς τάφους, για να καθαριστούν οι δρόμο από τις σορούς. "Χάσαμε κάθε αξιοπρέπεια στο θάνατο", είπε ένας γηραιός άνδρας που έπνιξε μετά βίας τα δάκρυά του μπροστά στο θέαμα. Μια νεαρή γυναίκα κατέρρευσε ουρλιάζοντας "είναι ο πατέρας μου, ο αγαπημένος μου πατέρας", μπροστά στο μαζικό τάφο γεμάτο πτώματα. Μια γυναίκα κατέβηκε και ξάπλωσε ανάμεσα στα πτώματα--είπε ότι ένοιωθε πιο άνετα εκεί. Τελικά την τράβηξαν να βγει.
"Έχουμε χάσει τα μυαλά μας. Ο θάνατος μας τρέλανε", έλεγε ένας άνδρας βλέποντας τη σορό ενός συγγενή του να μεταφέρεται στον τάφο.
Ο κίνδυνος επιδημιών παραμένει, με χιλιάδες σορούς στους δρόμους, καλυμμένες από σκόνη και μύγες.
Οι κρίσιμες 48 πρώτες ώρες για την επιβίωση όσων καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια έχουν περάσει, όπως και το οριακό περιθώριο των τριών ημερών. Αυτό δε σημαίνει ότι οι προσπάθειες των διασωστών --τουλάχιστον 17 διεθνών ομάδων στις οποίες θα προστεθούν άλλες 10 τις επόμενες ημέρες-- σταματούν. Όμως ειδικοί λένε ότι το ποσοστό επιβίωσης ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι πάνω από 72 ώρες μειώνεται ταχύτατα, λόγω της αφυδάτωσης. Η τροφή είναι λιγότερο επείγουσα. Ένα υγιές άτομο μπορεί να ζήσει ως και τρεις εβδομάδες χωρίς να φάει. Αλλά ακόμα κι αν οι επιζώντες διασωθούν, κινδυνεύουν να πέσουν θύματα του λεγόμενου "συνδρόμου της συνθλιβής"--οι πιεσμένοι ιστοί του σώματος εκλύουν ουσίες που τα νεφρά δεν μπορεί να αντέξουν όταν το θύμα απελευθερώνεται.
Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν βρεθεί ζωντανοί μετά από έξι ημέρες, αν κι υπάρχουν εξαιρέσεις. Μετά το σεισμό στην Κίνα το 2008, ο οποίος είχε στοιχίσει 80.000 ζωές, διασώστες ανέσυραν ζωντανή μια γυναίκα εννιά ημέρες αργότερα. Ενώ, το 1977, σε ένα σεισμό στη Ρουμανία, υπήρξε διάσωση εγκλωβισμένου θύματος μετά από 11 ημέρες. Το 1985 στο Μεξικό, πολλά βρέφη είχαν αντέξει μια εβδομάδα χωρίς τροφή.
Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι θα στείλει στην Αϊτή μια ομάδα ειδικών στην αναγνώριση πτωμάτων.
.ana-mpa.gr
 

curio

Member
Μηνύματα
26
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
συνεχιζω Αφρικη
Ταξίδι-Όνειρο
Αβάνα
Από την Ελλάδα δεν πιστεύω ότι θα πάει τίποτα εκεί, γιατί θα τα φάνε τα δικά μας τσακάλια.

Από τους άλλους πιστεύω ότι θα πάνε πολλά, γιατί το είδα και στη Σρι
Λάνκα πως ανοικοδομήθηκαν ολόκληρες περιοχές και πως βελτιώθηκε η ζωή των παράκτιων κοινοτήτων μετά το τσουνάμι.

Αν όντως πάει το 10%, οι Αϊτινοί θα στήσουν χορό. Ποτέ άλλοτε αυτή η χώρα δεν θα δει τόσα πολλά χρήματα μαζεμένα.

Το θέμα είναι αν οι ΙΔΙΟΙ οι Αϊτινοί τα διαθέσουν στους πληγέντες. Εδώ όντως μου περνάνε από το μυαλό πολύ περισσότερα από ότι νομίζεις.
Απο όσα έχουμε διαβάσει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις που η βοήθεια δεν φτανει. Έτσι έχει σημασία το πώς επιλέγεις να βοηθήσεις. Π.χ. το να δίνεις προιόντα ή χρήματα σε ένα λογαριασμο που δεν γνωρίζεις ποιοί και πως θα τον διαχειριστούν δεν είναι οτι πιό αξιόπιστο. Υπάρχουν αρκετοί αξιόπιστοι πάροχοι βοήθειας που ειναι οργανωμένοι και αξιόπιστοι (υποψιασμένοι για την δική μας αλλα και την ντόπια διαφθορά) π.χ. Γιατροί χωρίς σύνορα που τους παρακολουθώ χρόνια αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι. Γιατί πιό σημαντικό ακόμα είναι να μην γενικεύσουμε ότι ολα είναι διεφθαρμένα γιατι τότε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ρε παιδιά δεν έχουμε πει να μην αντιγράφουμε συνέχεια κείμενα από άλλες ιστοσελίδες;
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Απο όσα έχουμε διαβάσει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις που η βοήθεια δεν φτανει. Έτσι έχει σημασία το πώς επιλέγεις να βοηθήσεις. Π.χ. το να δίνεις προιόντα ή χρήματα σε ένα λογαριασμο που δεν γνωρίζεις ποιοί και πως θα τον διαχειριστούν δεν είναι οτι πιό αξιόπιστο. Υπάρχουν αρκετοί αξιόπιστοι πάροχοι βοήθειας που ειναι οργανωμένοι και αξιόπιστοι (υποψιασμένοι για την δική μας αλλα και την ντόπια διαφθορά) π.χ. Γιατροί χωρίς σύνορα που τους παρακολουθώ χρόνια αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι. Γιατί πιό σημαντικό ακόμα είναι να μην γενικεύσουμε ότι ολα είναι διεφθαρμένα γιατι τότε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.
Κανένας δεν γενίκευσε τίποτα. Οι ξένοι που είναι οργανωμένοι δίνουν ραπόρτο και για το κάθε σεντ που εισπράττουν. Οι δικοί μας είναι λίγο φεύγα. Καλά για τους Αϊτινούς τώρα τι να πούμε...
Aπό ότι ξέρω πριν μερικά χρόνια έγινε ο κακός χαμός με μια τέτοια "φερέγγυα" οργάνωση και μάλιστα με το ελληνικό τμήμα της.
Την ιστορία δεν την θυμάμαι καλά, αλλά είχε να κάνει με γιατρούς.
Τώρα ήταν οι Γιατροί Χωρίς σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, ή οι Γιατροί του Κάτω Κατσικοχωρίου, δεν παίρνω και όρκο.
Υπάρχουν εδώ μέσα πολύ ειδικότεροι που μπορούν να μας διαφωτίσουν ( αν θέλουν βέβαια, γιατί το σκάνδαλο που έγινε τότε ήταν εθνική ντροπή).
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.298
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Υπάρχουν εδώ μέσα πολύ ειδικότεροι που μπορούν να μας διαφωτίσουν ( αν θέλουν βέβαια, γιατί το σκάνδαλο που έγινε τότε ήταν εθνική ντροπή).
Την οργή της ελληνικής κοινωνίας προκάλεσε η απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" να διαγράψει το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης, επειδή παρέκαμψε την εντολή της να μη σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Σερβία. Η κυβέρνηση εξέφρασε την έκπληξή της και έκανε λόγο για δυσάρεστη εξέλιξη, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα και φορείς.
Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-22
Το Ελληνικό τμήμα είχε διαγραφεί από το κίνημα το Νοέμβριο του 1999, μετά από έντονη διαφωνία σχετικά με την επιχειρησιακή εφαρμογή των αρχών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την ανεξαρτησία και την ουδετερότητα στην κρίση του Κοσόβου.
http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=864&Itemid=236
 

curio

Member
Μηνύματα
26
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
συνεχιζω Αφρικη
Ταξίδι-Όνειρο
Αβάνα
Φίλε traveladdict δεν γενίκευσες αλλά διευκρίνησα γιατί κάποιος που διαβάζει το μήνυμά σου μπορούσε εύκολα να το κάνει.

Φίλε Sanmion, ευχαριστώ για τη σωστή διευκρίνση. Η διαγραφή του Ελληνικού τμήματος απο την αντίστοιχη διεθνή οργανωση δεν είχε καμμία σχέση με σκάνδαλο ή οποιαδήποτε είδους κακοδιαχείρηση. Οι λόγοι ήταν καθαρά πολιτικοί και το εαν η βοήθεια στη Σερβία ήταν ντροπή ή επιβεβλημένη εξαρτάται απο την πολιτική τοποθέτηση του καθενός. http://www.travelstories.gr/members/traveladdict-618.html http://www.travelstories.gr/members/traveladdict-618.html
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν θυμαμαι καλα μεγαλο προβλημα σχετικα με την αδιαφανεια στα οικονομικα θεματα ειχε δημιουργηθει με τον οργανισμο "Αλληλεγγυη" της Εκκλησιας.
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Επειδη το θεμα μας δεν ειναι η οικονομικη διαχειρηση οργανωσεων, def ο φιλος σου μιλησε με τους συγγενεις του; Πως ειναι τα πραγματα εκει;
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Μικρό θαύμα η ανάσυρση Αϊτινού από τα ερείπια 12 ημέρες μετά την καταστροφή,

Πορτ -ο- Πρενς
http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=1098198&lngDtrID=245http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=1098198&lngDtrID=245Νεαρός άνδρας που είχε παγιδευτεί 12 ημέρες κάτω από τα ερείπια κτιρίου στην Αϊτή ανασύρθηκε ζωντανός από Έλληνες και Γάλλους διασώστες.
Παράλληλα όμως, τα σωστικά συνεργεία έχουν σταματήσει επισήμως τις έρευνες για επιζώντες στρέφοντας την προσοχή τους στην -καθοριστικής σημασίας, στην παρούσα φάση- παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ανοικοδόμησης, καθώς οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια έχουν πλέον σχεδόν εκμηδενιστεί.
Ο 24χρονος Γουίζμοντ Εξάντους είχε την «τύχη» να παγιδευτεί σε σημείο όπου είχε πρόσβαση σε τρόφιμα.
Ο Εξάντους, ταμίας του ψιλικατζίδικου που λειτουργούσε στο ισόγειο του πανδοχείου Napoli Inn, κατάφερε να επιβιώσει χάρη στα τρόφιμα και τα αναψυκτικά που υπήρχαν στο κατάστημα.
Παρόλα αυτά, μετά από 12 ημέρες είχε πάθει το λεγόμενο «σύνδρομο της κατάχωσης»: δεν ήξερε τι ώρα ήταν ούτε ακριβώς πού βρισκόταν.
«Πεινούσα πολύ, αλλά ονειρευόμουν κάθε νύχτα την στιγμή που θα με ανακάλυπταν» ανέφερε μετά τη διάσωσή του.

Η σωτηρία ήρθε από μακριά
Τον 24χρονο ανέσυρε συνεργείο Ελλήνων και Γάλλων διασωστών.
Τα δέκα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες) ταξίδεψαν μέχρι την Καραϊβική, για να βρεθούν στο πλευρό των ανθρώπων της. Το ταξίδι των κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), Αθανάσιος Σωτηράκης, περιέγραψε ότι τα μέλη της αποστολής έφτασαν πρώτα αεροπορικώς στον Αγιο Δομίνικο κια από εκεί «βρίσκοντας με χίλια ζόρια ένα μεταφορικό μέσο, που στοίχισε 1.000 ευρώ, κατάφεραν μετά από ένα ταξίδι άνω των 10 ωρών να φτάσουν στον καταυλισμό των Ηνωμένων Εθνών», σε μια περιοχή που τρανταζόταν διαρκώς από μετασεισμούς, με κομμένες τηλεπικοινωνίες, με ελάχιστα μέσα να διευκολύνουν τη δουλειά τους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, όταν η αποστολή ενημερώθηκε από τον Έλληνα δημοσιογράφο, Σωτήρη Δανέζη, ότι ακούγονται αχνές φωνές μέσα στα ερείπια του πανδοχείου Napoli Inn, χρειάστηκε να επικοινωνήσει μέσω βραχέων με το κέντρο επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης κι αυτό στη συνέχεια να επικοινωνήσει με το αρμόδιο «στρατηγείο» των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο με τη σειρά του ανταποκρίθηκε και ανέλαβε να στείλει στην περιοχή και άλλη βοήθεια. Αϊτή μέσω Θεσσαλονίκης δηλαδή.
Χάρη στον συντονισμό αυτό, στην περιοχή έφτασαν 20μελής ομάδα Γάλλων και διασώστες από την Αμερικανική Ομάδα Διάσωσης USAR-1.
Επόμενος στόχος της της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι τώρα η δημιουργία ενός χώρου για φιλοξενία και ψυχιατρική υποστήριξη παιδιών, που έχασαν τους γονείς τους στην καταστροφή, αντίστοιχου με τη μονάδα που έγινε ήδη στην Ινδονησία.
Newsroom ΔΟΛ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.240
Μηνύματα
884.611
Μέλη
38.931
Νεότερο μέλος
sylvia Boufea

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom