Λεττονία Λιθουανία Βίλνιους ή Ρίγα???????????

themischar

Member
Καλημέρα σας!!!

Βρήκαμε και κλείσαμε με μια φίλη πολύ φθηνά εισιτήρια για 23 και 26 Ιουλίου προς και από το Βίλνιους αντίστοιχα(πετάμε από Αθήνα).Θα έχουμε 4 μέρες δεδομένου ότι οι πτήσεις μας είναι ξημερώματα (Τρίτη 23 Ιουλίου το πήγαινε και Παρασκευή 26 Ιουλίου αργά το βράδυ το έλα).Πρόκειται λοιπόν για 3 διανυκτερεύσεις.
Η ερώτησή μου είναι η εξής : Να μοιράσουμε τις μέρες (όσο αυτό είναι εφικτό) σε Βίλνιους και Ρίγα,ή να παραμείνουμε Βίλ
Τί εχετε να με συμβουλέψετε?

Ευχαριστώ πολύ!!!!!
Όπως συμβαίνει συνήθως κάτι θα χάσεις & κάτι θα κερδϊσεις.
Γι' αυτό κέρδισε, όσο θα το καταφέρεις κι' αυτό, το Βίλνιους και άφησε -χωρίς πόνο ψυχής- τη Ρίγα με κάτι άλλο π.χ Τάλλιν για την επόμενη φορά.
Καλή οργάνωση & μια μπυρίτσα στο Bambalynė (Stiklių 7, Vilnius).

duty_free

Member
Η ερώτησή μου είναι η εξής : Να μοιράσουμε τις μέρες (όσο αυτό είναι εφικτό) σε Βίλνιους και Ρίγα,ή να παραμείνουμε Βίλνιους όλες τις μέρες και να αφιερώσουμε μέρα και σε εκδρομές τριγύρω,τύπου Τρακάι?
Ευχαριστώ πολύ!!!!!
αν ειναι να φας μια μερα στο τρακαϊ (με ολες τις μερες δηλαδη στην Βίλνα) προτεινω δυο εκει και δυο σε ριγα. Ειναι αμφοτερες πανεμορφες και νομιζω ενα κλικ παραπανω, η Ρίγα. Αφου πας μεχρι εκει, συνδυασε τες και οκ, γινε λιγο βιαστικος, τρεξε αυτές τις μερες, θα πεις (κατοπιν) οτι αξιζε.

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Στην ερώτηση που κατέθεσε Ρίγα ή Βίλνιους θα προσθέσω.....

4η μέρα εδώ τις 3 έβρεχε μέσα προς τέλη Μαϊου. Θερμοκρασίες μάλλον χειμώνα για έμας τους Έλληνες. Μόλις σήμερα την 4η μέρα έβγαλε ήλιο και εναλλάσσονταν με ψιχαλες έως έντονη βροχή. Να είστε έτοιμοι για όλα!

Στο δια ταύτα τώρα όσον αφορά το τι εκτίμηση έχω για τη ρίγα....
Καταρχήν ο λόγος της επίσκεψής μου ήταν ένας το τρέξιμο και κατάφερα και συμμετείχαμε την παρέα μου σε αγώνα που διαδραματίστηκε στους δρόμους και στα σοκάκια της πόλης και μάλιστα όχι έναν αλλά δύο!!!
Άν εξαιρέσω τον αρχικό σκοπό της επίσκεψης που επικεντρώθηκε σε μία δραστηριότητα που κάνω τα τελευταία χρόνια θα σταθώ σε ένα και μόνο γεγονός το οποίο με ενθουσίασε στην πόλη!!!!!

Παγκόσμια ημέρα μουσείων το σάββατο το βράδυ και όλα τα μουσεία της πόλης ελεύθερα ανοιχτά έως τις 12:00 το βράδυ ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει στην πρωτεύουσα της λετονίας!!!
Κατάφερα και επισκέφτηκα ούτε ένα ούτε 2 ούτε 3 αλλά 11 συνολικά μουσεία!!!!
Τα περισσότερα αδιάφορα...με χιλιάδες κόσμου τουρίστες ή και ντόπιους που αψηφώντας το ψηλόβροχο ή την έντονη βροχή να συρέουν δωρεάν τελείως δωρεάν και κατά ορδές σε ό,τι μουσείο υπήρχε ανοιχτό.
Ναι η ρίγα διαθέτει πάρα πάρα πολλά μουσεία συγκριτικά με τον πληθυσμό της και με την έκταση της χώρας!!
Τόσα πολλά μουσεία δεν έχω επισκεφτεί στη ζωή μου σε κανέναν ταξίδι και ο λόγος ήταν μάλλον επειδή έβρεχε επειδή ήταν δωρεάν και όλα τα μουσεία της πόλης είναι συγκεντρωμένα σε ένα δύο οικοδομικά τετράγωνα. Τα περισσότερα αδιάφορα και μικρά
Δεν θα σας γεμίσω με πληροφορίες απλά θα σας πω ότι αυτό που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον αν και άσχετος με τη λετονική κουλτούρα και με την νοοτροπία ήταν το μουσείο του ολοκαυτώματος μουσείο της κατοχής η occupy museum από τα καλύτερα που έχω επισκεφτεί σύγχρονα μοντέρνα που από ότι κατάλαβα όλα έχουνε σχέση με την ιστορία και με την παράδοση της χώρας και αυτό το κατάλαβα από τα βλέμματα των ανθρώπων που το επισκεφτόταν.
Δεν είναι auswitch ούτε κάτι τέτοιο αλλά με πιο ήπιο και με μοντέρνο τρόπο μεταφέρουν το feeling και ιστορία του λετονικου λαού στους σύγχρονους.

Όσον αφορά την ιστορική πόλη θα πω ότι είναι πολύ όμορφη διαθέτει ποτάμια κανάλια δεν είναι λιμάνι αλλά συνορεύει και συγγενεύει με τη βαλτική θάλασσα για αυτό και βλέπεις κρουαζιερόπλοια διαθέτει μικρά boats που μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου κάτι το οποίο δεν επέλεξα.

Διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή και αμέτρητα τουριστικού τύπου μπαρ που ορδές ξενών βόρεια ευρωπαίων συχνάζουν κανουν φασαρία με τα γνωστά επακόλουθα πράγμα που δεν μου άρεσε καθόλου.
Το κόστος ζωής για έναν τουρίστα είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό του βίλνιους και αυτό γιατί είναι πιο τουριστική πόλη από το βίλνιους.
Στα αμέτρητα μπαρ και καφέ που έχουνε αποτυπώσει άλλη συφορομιίτες θα υποστηρίξω με Bold το Ala Prograts ένα υπόγειο κελάρι κάτω από το έδαφος της γης τεράστιων διαστάσεων που νομίζεις ότι μπαίνεις σε πυρηνικό καταφύγιο, με απίστευτη διαρρύθμιση ζωντανή μουσική κάποιες μέρες στην εβδομάδα και πολύ ωραίους μεζέδες και μπύρα!!!
Επιπλέον θα προσθέσω και την γνωστή αλυσίδα που για μένα είναι νόμος να επισκεφτεί κάθε τουρίστας στις λετονίας LIDO!! (Αλυσίδα self service που φημίζεται και το χαμηλό κόστος τη μέτρια προς καλή ποιότητα ε δεσμάτων και πληθώρα γεύσεων έχει πάμπολλα εστιατόρια LIDO στην Ρίγα)
Τέλος θα προσθέσω και την κεντρική κλειστή αγορά που είναι έξω από το σιδηροδρομικός σταθμό σαν το πιο must που μπορεί κάποιος να δει και να περιηγηθεί με όντως τουριστικό τρόπο ς αλλά συναντώντας και χιλιάδες ντόπιους της πόλης που περιδιαβαίνουν τους πάγκους κατανάλωσης και αντικρίζουν από ψάρια μέχρι μανιτάρια και άλλο είδους εδέσματα και ποικιλίες που υπάρχουνε στην πόλη.
Το πόσες μέρες στα αφιερώσει κάποιος για να δει την πόλη αυτή είναι προσωπικό θέμα αλλά όλα θα εξαρτηθούνε από το οικονομικό budget τον ελεύθερο χρόνο και το αντικείμενο προσέλευσης πού στη δικιά μας περίπτωση ήτανε της συμμετοχής σε αθλητικό γεγονός (ημιμαραθώνιος)
Τα μέσα συγκοινωνίας είναι τακτικά υπάρχουνε τραμ και λεωφορεία και υπάρχει μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο ειδικά τις ώρες αιχμής. Το κόστος είναι λίγο πιο ακριβό από το βίλνιους και η δυνατότητα εφαρμογής από το κινητό μου φάνηκε εξαιρετικά περίπλοκη!
Τελός αν με ρωτήσει κάποιος τι μου άρεσε περισσότερο το βίλνιους η ρίγα θα απαντήσω ότι μου άρεσε η λιθουανία και το βίλνιους η ότι οι 4 μέρες είναι πολλές για την Αστική περιπλάνηση της Ρίγα!

Υ.Γ. τέλος τα προσθέσω ότι επειδή η επίσκεψη μας ήτανε ταυτόχρονα με το σαββατοκύριακο της συμμετοχής της eurovision, η λετονή έδειξαν παγερά αδιάφοροι και φιλοευρωπαίοι με το θέμα αυτό. Δεν υπήρχε το παραμικρό σε οποιαδήποτε μορφή που να έδειχνε ενδιαφέρον, μάλλον η πόλη ή εμείς ζούσαμε σε άλλο tempo

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.041
Μέλη
39.755
Νεότερο μέλος