Βοσνία-Ερζεγοβίνη Κροατία Μαυροβούνιο Ουγγαρία Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία Βαλκανικές ασκήσεις επί χάρτου... με ολίγη Βουδαπέστη.

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Δεν ξέρω για ποιο λόγο είδα καθυστερημένα το μήνυμά σου αυτό, πάντως καθυστερημένα θα σου απαντήσω γιατί δεν μπορώ να μην το κάνω.
Σχετικά με την Πολωνία...
Δεν νομίζω ότι υστερείς στο να φτιάχνεις ωραία οδικά προγράμματα. Το αντίθετο μάλιστα. "Σέρνεις" μαζί σου και 17 άτομα κάτι που εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω με τίποτα. Εδώ με τα 5 δυσκολεύομαι.
Θα μπορούσα να προτείνω όμως το εξής συμβιβαστικό σενάριο: να μελετήσουμε και οι δύο πρόγραμμα έως Πολωνία ανταλλάσσοντας απόψεις και όταν καταλήξουμε να πας εσύ τον Αύγουστο που το συνηθίζεις και εγώ τον Σεπτέμβριο όπως πάντα και να συναντηθούμε κάπου π.χ. στη Σερβία για φαγητό όλοι μαζί και να τα πούμε. Θα αναλάβεις όμως εσύ να κλείσεις το τραπέζι για 17+5 = 22 άτομα. ;);):haha::haha:
Πολύ ευχαρίστως να αλληλοσυμπληρώσουμε τα προγράμματά μας, αν και το βλέπω δύσκολο να πάμε κι εμείς το 2018 Πολωνία, γιατί τρέχουν 3 σχέδια::shock:
ένα της κόρης μου για Ρουμανία, ένα συνδυαστικό και δύσκολο να αναλύσω αυτή τη στιγμή δικό μου και ένα του ανιψιού μου - που μπήκε κι αυτός στο παιχνίδι - για Σλοβενία, Αυστρία.
Ποιος θα επικρατήσει δεν γνωρίζω, ίσως ο ισχυρότερος, :rolleyes: ίσως να το πάρουμε δημοκρατικά και να ψηφίσουμε. Ποιος ξέρει, θα δούμε.:rolleyes-80:
Όσο για την συνάντηση, πολύ ευχαρίστως αν συμπέσουν κάπου τα σχέδιά μας, να ενώσουμε τις παρέες μας και να τα πούμε μετά φαγητού και γιατί όχι και χορού.:haha::haha:
 
Last edited:

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Ημέρα 10η: Η επιστροφή.

Σήμερα έχουμε να διανύσουμε 600 χιλιόμετρα μέχρι τα Γιάννενα όπου και θα κάνουμε την τελευταία διανυκτέρευση του ταξιδιού μας, οπότε έχουμε πρωινή αναχώρηση.

Πρώτα βέβαια επισκέφτηκα την Pekara Branković, στον άδειο πρωινό πεζόδρομο, για ταξιδιωτικές προμήθειες και λίγες φωτογραφίες, και στην κυριολεξία σήκωσα το μαγαζί παίρνοντας ότι μου «γυάλισε» χωρίς να ξέρω τι είναι.

IMG_20170827_081840.jpg
IMG_20170827_081922.jpg
IMG_20170827_082728.jpg
IMG_20170827_082806.jpg


Πριν φύγουμε όμως από την πόλη, είχαμε δύο εκκρεμότητες. Η πρώτη ήταν ο πύργος των κρανίων (Cele Kula), λίγο πιο έξω από την πόλη, στον δρόμο για την Νίσκα Μπάνια.

IMG_20170827_092122.jpg


Αντιγράφω λοιπόν από το περσινό μου κείμενο, οι φωτογραφίες όμως αυτή την φορά είναι δικές μου.

Ο Πύργος των Κρανίων είναι ένα ιστορικό μνημείο της πρώτης σερβικής επανάστασης . Το μνημείο στήθηκε από τους Οθωμανούς μετά την νικηφόρα μάχη τους επί των επαναστατημένων Σέρβων, το οποίο έχτισαν με τα κρανία των ηττημένων (συνολικά 952 κρανία) – τα υπόλοιπα τα είχαν στείλει πεσκέσι στον σουλτάνο. Όταν η Νις έγινε μέρος της Σερβίας το 1878 το Σερβικό κράτος κατασκεύασε ναό στο σημείο. Σήμερα το τμήμα που διασώζεται αποτελεί μουσείο κι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Σερβίας.

IMG_20170827_092625.jpg


Ο αρχηγός των εξεγερμένων Σέρβων:
IMG_20170827_092253.jpg


Σήμερα είναι Κυριακή, ο κόσμος μάλλον ακόμα κοιμάται, γι’ αυτό η πόλη είναι σχεδόν άδεια, λίγες γριούλες πηγαίνουν στην εκκλησία, ενώ εμείς κατευθυνόμαστε στο πάρκο όπου βρίσκεται το μνημείο. Στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, η υπάλληλος είναι ανένδοτη και δεν δέχεται €, μας ζητάει 150 δηνάρια για τους ενήλικες και 130 για τα παιδιά. Ευτυχώς λίγο πιο πέρα έχει 2-3 ανταλλακτήρια, οπότε επιστρέφουμε με τα δηνάρια στο χέρι, και τότε αποφασίζει ότι θα πληρώσουν μόνο οι μεγάλοι. :rolleyes-80:
Δεν της χαλάμε χατίρι και κατευθυνόμαστε στο κτίριο το οποίο μοιάζει εξωτερικά με εκκλησία, αλλά εσωτερικά καμία σχέση δεν έχει, απλά νομίζω ότι στεγάζει τον «πύργο», για να μην καταστραφεί.

IMG_20170827_092745.jpg


Η δεύτερη εκκρεμότητά μας είναι το πάρκο με τα ιαματικά νερά στη Νίσκα Μπάνια, που πολύ άρεσε στα παιδιά πέρυσι και απαίτησαν να το επισκεφτούμε ξανά. Αφού λοιπόν πλατσουρίσαμε τα πόδια μας στο ζεστό νερό, πιάσαμε την κουβέντα με τους επισκέπτες ενός γκρουπ από την Πάτρα, φάγαμε κι ένα παγωτό (τα πολυσυζητημένα από τα παιδιά, Frikom), πήραμε την απόφαση να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να ξεκινήσουμε για την επιστροφή.

IMG_20170827_101803.jpg


Πέρυσι όταν άρχιζε το ταξίδι μας:
telos.jpg


Φέτος όταν αυτό τελειώνει::(:cry:

IMG_20170827_100713.jpg


Οι δρόμοι, ευτυχώς ήταν άδειοι, τα συνοριακά περάσματα το ίδιο, οπότε ανέλπιστα νωρίς μπήκαμε στην Ελλάδα. Τόσο νωρίς που απόρησα με τον εαυτό μου, πως και δεν είχα βάλει τίποτα άλλο να δούμε ενδιάμεσα.:rolleyes:
Τέλος πάντων, βγάλαμε την καθιερωμένη τελευταία αποχαιρετιστήρια φωτογραφία, και ο καθένας κίνησε για εντελώς διαφορετικό προορισμό.

Το ταξίδι μας έλαβε τέλος και σε λίγο καιρό θα ονειρευόμαστε και θα σχεδιάζουμε -ήδη το έχουμε κάνει- νέα ταξίδια. Μακάρι να είμαστε καλά να καταφέρουμε να τα πραγματοποιήσουμε και να σας τα διηγηθούμε.


Ακολουθεί μίνι απολογισμός.
 
Last edited:

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ – ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Για όσους τους αρέσουν οι αριθμοί και τα στατιστικά:

Χιλιόμετρα : 4.250
Πέρασμα από 6 χώρες και 9 συνοριακά περάσματα
Καύσιμα: 225 € 385 litra LPG
Διόδια Ελλάδα: 51,5€
Διόδια εξωτερικό: 43,21€
Διαμονή: 373€
Βραδινό φαγητό: 216€
Είσοδοι σε αξιοθέατα με πάρκινγκ: 97€
ΜΜΜ Ουγγαρίας: 24,5€
ΜΜΜ Κροατίας: 2,1€
Ταξιδιωτική ασφάλεια: 67€
(τα έξοδα είναι για 4μελή οικογένεια)

Το ταξίδι μας αυτό ήταν μεγάλο, κουραστικό και με πολλά χιλιόμετρα.
Πριν ξεκινήσουμε είχα πολλές αμφιβολίες και δισταγμούς για το αν έπρεπε να είναι αυτή η διαδρομή, ή κάποια πιο σύντομη και ξεκούραστη. Επειδή όμως κάνουμε μόνο ένα ταξίδι στο εξωτερικό τον χρόνο και τα χρόνια περνούν, δεν ήθελα να αφήσω πολλά πράγματα από όσα είχα προγραμματίσει έξω. Τελικά το πήρα πάνω μου και πραγματοποιήθηκε όπως ακριβώς το διαβάσατε. Εφόσον τα Βαλκάνια είναι για εμάς ένας βασικός προορισμός αλλά και διάδρομος επικοινωνίας με την υπόλοιπη Ευρώπη, εξέλαβα το ταξίδι και σαν μία αναγνωριστική διαδρομή ώστε στο μέλλον να γνωρίζουμε που ακριβώς αξίζει να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο. Μετά από 2 λοιπόν ταξίδια, νομίζω ότι κατέχω αυτή τη γνώση, και σε κάποιο επόμενο πέρασμα θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε περιοχές που αυτά τα χρόνια δεν σταθήκαμε όσο τους άξιζε. Τελικά, προσωπικά καθόλου δεν μετάνιωσα.

Ένα λάθος που μου καταλογίζω είναι ότι δεν έβαλα ενδιάμεσα τουλάχιστον μία ημέρα χαλαρή, χωρίς οδήγηση ώστε να ξεκουραστούμε και να ανακτήσουμε δυνάμεις. Δυστυχώς σε κάθε αυτοκίνητο υπήρχε μόνο ένας οδηγός, ο οποίος έπρεπε να βγάλει όλα αυτά τα χιλιόμετρα και στο τέλος γύρισε εξουθενωμένος.
Λανθασμένα αρχικά θεώρησα τις τρεις ημέρες της Βουδαπέστης πιο χαλαρές, αφού δεν θα είχαμε οδήγηση, όμως εκείνες τις ημέρες καλύψαμε αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια οπότε η ξεκούραση πήγε περίπατο.
Βέβαια όταν περάσουν λίγες ημέρες από την επιστροφή, μένουν μόνο οι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις και ότι καθένας αποκόμισε από το ταξίδι και ξεχνιέται η όποια κούραση.

Έτσι λοιπόν, όλοι αν και κουρασμένοι γύρισαν πολύ ευχαριστημένοι και δεν άκουσα κάποια παράπονα – τις ενδόμυχες σκέψεις τους δεν τις γνωρίζω - αν και κάποιες τις φαντάζομαι.:)

Σαν ομάδα ήμασταν αρκετά σφιχτή και παρόλο που είχαμε τόσα παιδιά μαζί μας καταφέρναμε να είμαστε όλοι συνεπείς στα ραντεβού και τις ώρες συνάντησης και αναχώρησης, γιατί διαφορετικά θα είχε πλήρη αποτυχία το ταξίδι μας.

Κάθε ταξίδι μας κάνει σοφότερους και πλουσιότερους σε γνώσεις και αισθήματα. Παίρνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω, ελπίζω να καταφέρω να ετοιμάσω ένα πιο πετυχημένο ταξίδι για το 2018 που θα μας προσφέρει νέες εμπειρίες και εικόνες. Έχω βλέπετε αναλάβει να ικανοποιήσω τόσους ανθρώπους και αυτό είναι ένα μεγάλο, αλλά κατά βάθος ευχάριστο, βάρος για εμένα. Οι μεγάλες ομάδες έχουν κάποια προβλήματα, αλλά και πολλά θετικά, όπως έχω ξαναγράψει.

Ευχαριστώ όσους έκαναν τον κόπο να διαβάσουν την ιστορία μου, να απαντήσουν με μηνύματα και να εμψυχώσουν με like, και ελπίζω κι εγώ να βοηθήσω κάποιους με τις πληροφορίες μου να πραγματοποιήσουν το δικό τους ταξίδι, βασιζόμενο στα δικά τους θέλω και ανάγκες.

Υγεία και καλά ταξίδια σε όλους.

Η ιστορία μου τελείωσε, οπότε μπορεί να μεταφερθεί στις ολοκληρωμένες.
 
Last edited:

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
ελπίζω κι εγώ να βοηθήσω κάποιους με τις πληροφορίες μου να πραγματοποιήσουν το δικό τους ταξίδι


Εμένα πάντως σίγουρα με βοήθησες. Χρειάστηκε μάλιστα να διαβάσω την ιστορία σου και δεύτερη φορά για να κρατήσω και σημειώσεις. :lol::lol:
Εκτός του ότι η γραφή σου προσφέρει μια ξεκούραστη ανάγνωση, προσφέρει παράλληλα και πολύτιμες πληροφορίες και μάλιστα για προορισμούς που δεν είναι “πρώτης γραμμής”, κάτι που για μένα τουλάχιστον είναι πολύ συναρπαστικό!

Ήδη έχω “μαζέψει” προορισμούς και από τα δύο οδικά σου και προσπαθώ να φτιάξω και εγώ ένα δικό μου Βαλκανικό πρόγραμμα. Είμαι λοιπόν σε φάση που προσπαθώ να συνδυάσω τα Devil’s town, Μοναστήρι Sopocani, τη Μαύρη λίμνη του Durmitor, την Tara bridge, το Σεράγιεβο, τους καταρράκτες Pliva, το χωριό του Κουστουρίτσα , τη γέφυρα Sokolovic, το πάρκο Kravice και ελπίζω να μην προκύψει τίποτα άλλο γιατί ήδη δυσκολεύομαι να φτιάξω πρόγραμμα… :rolleyes-80::rolleyes-80:

Ευτυχώς, εσύ μου έχεις κάνει την ταξιδιωτική μου ζωή πιο εύκολη, οπότε όπως καταλαβαίνεις θα περιμένω με αρκετή αδημονία εκτός από τα δικά μου… και τα δικά σου ταξίδια…:icon_redface::icon_redface:για να παίρνω ιδέες και να «κλέβω» προγράμματα… ;);)

Θα πρέπει όμως στο επόμενο ταξίδι να κάνεις καλύτερο deal με την παρέα σου. Από τη στιγμή που σηκώνεις όλο το βάρος της διοργάνωσης θα πρέπει και να σε υπακούουν … τυφλά. :icon_redface::icon_redface: Πολύ κρίμα που χάσατε το ράφτινγκ και το παραποτάμιο κάμπινγκ. Τουλάχιστον έδωσες ιδέες σε … άλλους!

Να έχουμε πάντα όμορφα ταξίδια! :):)
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Εμένα πάντως σίγουρα με βοήθησες. Χρειάστηκε μάλιστα να διαβάσω την ιστορία σου και δεύτερη φορά για να κρατήσω και σημειώσεις. :lol::lol:
Εκτός του ότι η γραφή σου προσφέρει μια ξεκούραστη ανάγνωση, προσφέρει παράλληλα και πολύτιμες πληροφορίες και μάλιστα για προορισμούς που δεν είναι “πρώτης γραμμής”, κάτι που για μένα τουλάχιστον είναι πολύ συναρπαστικό!

Ήδη έχω “μαζέψει” προορισμούς και από τα δύο οδικά σου και προσπαθώ να φτιάξω και εγώ ένα δικό μου Βαλκανικό πρόγραμμα. Είμαι λοιπόν σε φάση που προσπαθώ να συνδυάσω τα Devil’s town, Μοναστήρι Sopocani, τη Μαύρη λίμνη του Durmitor, την Tara bridge, το Σεράγιεβο, τους καταρράκτες Pliva, το χωριό του Κουστουρίτσα , τη γέφυρα Sokolovic, το πάρκο Kravice και ελπίζω να μην προκύψει τίποτα άλλο γιατί ήδη δυσκολεύομαι να φτιάξω πρόγραμμα… :rolleyes-80::rolleyes-80:

Ευτυχώς, εσύ μου έχεις κάνει την ταξιδιωτική μου ζωή πιο εύκολη, οπότε όπως καταλαβαίνεις θα περιμένω με αρκετή αδημονία εκτός από τα δικά μου… και τα δικά σου ταξίδια…:icon_redface::icon_redface:για να παίρνω ιδέες και να «κλέβω» προγράμματα… ;);)

Θα πρέπει όμως στο επόμενο ταξίδι να κάνεις καλύτερο deal με την παρέα σου. Από τη στιγμή που σηκώνεις όλο το βάρος της διοργάνωσης θα πρέπει και να σε υπακούουν … τυφλά. :icon_redface::icon_redface: Πολύ κρίμα που χάσατε το ράφτινγκ και το παραποτάμιο κάμπινγκ. Τουλάχιστον έδωσες ιδέες σε … άλλους!

Να έχουμε πάντα όμορφα ταξίδια! :):)
Grerena καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Νομίζω ότι όλοι όσοι κάνουν τον κόπο να γράφουν ταξιδιωτικές ιστορίες χρειάζονται μία ενθάρρυνση για να συνεχίσουν να το κάνουν.

Λίγα σχόλια για τα γραφόμενά σου.
Πολλοί φαντάζομαι παίρνουν ιδέες που ταιριάζουν στα γούστα τους από τις ταξιδιωτικές ιστορίες των άλλων. Το ίδιο κάνω βέβαια και εγώ.;)
Ο δικός μου τρόπος να κρατάω σημειώσεις είναι ο εξής:

Ψάχνοντας έναν τόπο ή διαβάζοντας μία ιστορία (για μέρη που υπάρχει πιθανότητα να πάω), σημειώνω τα μέρη που μου φαίνονται ενδιαφέροντα, πάρκινγκ κτλ, με ένα αστεράκι στον χάρτη του Google.
(Εάν διαβάζω βέβαια μια ιστορία του Yorgos, του hydronetta ή κάποιου άλλου, για απίθανο για εμένα προορισμό, απλώς απολαμβάνω την ιστορία):):)

Έτσι πλέον ο χάρτης μου μοιάζει κάπως έτσι:

1.JPG


Παρακάτω είναι σε μεγέθυνση το σημείο του χάρτη που φαίνονται τα αστεράκια που συμπλήρωσα από την διαδρομή του τελευταίου δικού σου ταξιδιού. (Έχω προλάβει να διαβάσω μέχρι το Μόναχο)

2.JPG


Στόχος μου λοιπόν, είναι να ενώσω σε μία κυκλική συνήθως διαδρομή, όσο είναι αυτό δυνατόν, περισσότερα αστεράκια, ελπίζοντας κάποια στιγμή να περάσω από όλα, γεγονός που είναι αδύνατον καθώς κατά έναν ανεξήγητο τρόπο τα αστεράκια συνεχώς πολλαπλασιάζονται.:haha::haha:

Στα σημεία λοιπόν από τα δικά μου ταξίδια, που σου φάνηκαν ενδιαφέροντα, θα σου πρότεινα μια και θα βρίσκεσαι εκεί κοντά, να μην παραλείψεις και την λίμνη Semeteško jezero με τα κινούμενα νησιά και γιατί όχι αν μπορείς να μείνεις ένα βράδυ εκεί, μου φάνηκε πολύ ειδυλλιακό το μέρος. Το ταξίδι αυτό μου φαντάζει κάπως έτσι:

3οκ.JPG


Βέβαια και πάλι πολλά αστεράκια μένουν απέξω :icon_evil: αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.:cry:

Τώρα για το θέμα της υπακοής των συνταξιδιωτών μου, εγώ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο μα τόσο υπάκουοι.:bleh::bleh:

Το ράφτινγκ και το κάμπινγκ κυρίως απορρίφθηκε για οικονομικούς λόγους. Το πακέτο που τους πρότεινα ( διαμονή – βραδινό – πρωινό – μεσημεριανό και ράφτινγκ), ήταν στα 55 – 60 € το άτομο που αν το πολλαπλασιάσεις με το 4 ή το 5 για κάθε οικογένεια, ήταν ένα μεγαλούτσικο ποσό. (βέβαια ήλπιζα σε κάποια έκπτωση λόγω γκρουπ).
Δεν θα μου ξεφύγει βέβαια, είναι μέσα στα προσεχή μου πλάνα.
Ποιος ξέρει, ίσως το έχετε κάνει πρώτοι εσείς και μου πείτε εντυπώσεις.:rolleyes:
Καλή συνέχεια.
 
Last edited:

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Εγω πάντως σας διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον και τους δυο και το ξέρετε..
δεν με πειράζει με ποια σειρά θα πάτε, το σίγουρο είναι ότι θα προλάβω(πριν πάω εγώ) να διαβάσω και των δυο τις ιστορίες οπότε όλα καλά..θα ειμαι πιο ενημερωμένη!!:bleh::bleh:
Δυστυχώς ή και ευτυχώς ως μελλουσα μανούλα πια (τα δίδυμα θα γεννηθούν τον Απρίλιο)καλωσορίστε με στο club των οδικών ταξιδίων και εμένα μόλις ξεπεταχτούν λίγο...(Αχ τερμα η Κούβα, το Μπαλί και η Ταυλάνδη:(αλλά και τι να κάνουμε)
@vasiliss η αλήθεια είναι ότι και γω σε θαυμάζω που μπορείς και κανονίζεις,συντονίζεις και προσαρμόζεις ταξίδια για τόσα άτομα και για όλες τις ηλικίες, και με τόση επιτυχία εδώ για μια εκδρομή πάμε καμια καθαρά Δευτέρα και γίνεται χαμός γιατί άλλος θέλει το ένα και άλλος το άλλο.Μπράβο σου εγώ είμαι σίγουρη πως δεν θα κατάφερνα κάτι τέτοιο..οπότε το ότι πέσατε έξω μόνο σε ένα ραφτινγκ είναι θαύμα για μένα..:):) Ευχομαι μόνο οι συνταξιδιώτες σου να κταλαβαίνουν και να εκτιμούν αυτή σου την προσπάθεια..
Ευχαριστούμε για την υπέροχη ιστορία και εύχομαι του χρόνου να διαβάσω άλλο ένα όμορφο πετυχημένο roadtrip!!
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Εγω πάντως σας διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον και τους δυο και το ξέρετε..
δεν με πειράζει με ποια σειρά θα πάτε, το σίγουρο είναι ότι θα προλάβω(πριν πάω εγώ) να διαβάσω και των δυο τις ιστορίες οπότε όλα καλά..θα ειμαι πιο ενημερωμένη!!:bleh::bleh:
Δυστυχώς ή και ευτυχώς ως μελλουσα μανούλα πια (τα δίδυμα θα γεννηθούν τον Απρίλιο)καλωσορίστε με στο club των οδικών ταξιδίων και εμένα μόλις ξεπεταχτούν λίγο...(Αχ τερμα η Κούβα, το Μπαλί και η Ταυλάνδη:(αλλά και τι να κάνουμε)
@vasiliss η αλήθεια είναι ότι και γω σε θαυμάζω που μπορείς και κανονίζεις,συντονίζεις και προσαρμόζεις ταξίδια για τόσα άτομα και για όλες τις ηλικίες, και με τόση επιτυχία εδώ για μια εκδρομή πάμε καμια καθαρά Δευτέρα και γίνεται χαμός γιατί άλλος θέλει το ένα και άλλος το άλλο.Μπράβο σου εγώ είμαι σίγουρη πως δεν θα κατάφερνα κάτι τέτοιο..οπότε το ότι πέσατε έξω μόνο σε ένα ραφτινγκ είναι θαύμα για μένα..:):) Ευχομαι μόνο οι συνταξιδιώτες σου να κταλαβαίνουν και να εκτιμούν αυτή σου την προσπάθεια..
Ευχαριστούμε για την υπέροχη ιστορία και εύχομαι του χρόνου να διαβάσω άλλο ένα όμορφο πετυχημένο roadtrip!!
Δυστυχώς ή και ευτυχώς ως μελλουσα μανούλα πια (τα δίδυμα θα γεννηθούν τον Απρίλιο)καλωσορίστε με στο club των οδικών ταξιδίων και εμένα μόλις ξεπεταχτούν λίγο...(Αχ τερμα η Κούβα, το Μπαλί και η Ταυλάνδη:(αλλά και τι να κάνουμε)
(Αχ τερμα η Κούβα, το Μπαλί και η Ταυλάνδη:(αλλά και τι να κάνουμε)
Αχ τέρμα και τα ταξίδια με την μηχανή:cry:.
Εμένα πάντως πολύ μου έχουν λείψει.
Βέβαια σαν το μεγάλο ταξίδι που θα κάνετε σαν γονείς δεν υπάρχει άλλο κανένα.;)
Με το καλό να έρθουν τα νέα "φαντάζομαι" ταξιδιάρικα μέλη στην οικογένειά σας.:clap::clap:
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Grerena καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Νομίζω ότι όλοι όσοι κάνουν τον κόπο να γράφουν ταξιδιωτικές ιστορίες χρειάζονται μία ενθάρρυνση για να συνεχίσουν να το κάνουν.

Λίγα σχόλια για τα γραφόμενά σου.
Πολλοί φαντάζομαι παίρνουν ιδέες που ταιριάζουν στα γούστα τους από τις ταξιδιωτικές ιστορίες των άλλων. Το ίδιο κάνω βέβαια και εγώ.;)
Ο δικός μου τρόπος να κρατάω σημειώσεις είναι ο εξής:

Ψάχνοντας έναν τόπο ή διαβάζοντας μία ιστορία (για μέρη που υπάρχει πιθανότητα να πάω), σημειώνω τα μέρη που μου φαίνονται ενδιαφέροντα, πάρκινγκ κτλ, με ένα αστεράκι στον χάρτη του Google.
(Εάν διαβάζω βέβαια μια ιστορία του Yorgos, του hydronetta ή κάποιου άλλου, για απίθανο για εμένα προορισμό, απλώς απολαμβάνω την ιστορία):):)

Έτσι πλέον ο χάρτης μου μοιάζει κάπως έτσι:

View attachment 219672

Παρακάτω είναι σε μεγέθυνση το σημείο του χάρτη που φαίνονται τα αστεράκια που συμπλήρωσα από την διαδρομή του τελευταίου δικού σου ταξιδιού. (Έχω προλάβει να διαβάσω μέχρι το Μόναχο)

View attachment 219673

Στόχος μου λοιπόν, είναι να ενώσω σε μία κυκλική συνήθως διαδρομή, όσο είναι αυτό δυνατόν, περισσότερα αστεράκια, ελπίζοντας κάποια στιγμή να περάσω από όλα, γεγονός που είναι αδύνατον καθώς κατά έναν ανεξήγητο τρόπο τα αστεράκια συνεχώς πολλαπλασιάζονται.:haha::haha:

Στα σημεία λοιπόν από τα δικά μου ταξίδια, που σου φάνηκαν ενδιαφέροντα, θα σου πρότεινα μια και θα βρίσκεσαι εκεί κοντά, να μην παραλείψεις και την λίμνη Semeteško jezero με τα κινούμενα νησιά και γιατί όχι αν μπορείς να μείνεις ένα βράδυ εκεί, μου φάνηκε πολύ ειδυλλιακό το μέρος. Το ταξίδι αυτό μου φαντάζει κάπως έτσι:

View attachment 219674

Βέβαια και πάλι πολλά αστεράκια μένουν απέξω :icon_evil: αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.:cry:

Τώρα για το θέμα της υπακοής των συνταξιδιωτών μου, εγώ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο μα τόσο υπάκουοι.:bleh::bleh:

Το ράφτινγκ και το κάμπινγκ κυρίως απορρίφθηκε για οικονομικούς λόγους. Το πακέτο που τους πρότεινα ( διαμονή – βραδινό – πρωινό – μεσημεριανό και ράφτινγκ), ήταν στα 55 – 60 € το άτομο που αν το πολλαπλασιάσεις με το 4 ή το 5 για κάθε οικογένεια, ήταν ένα μεγαλούτσικο ποσό. (βέβαια ήλπιζα σε κάποια έκπτωση λόγω γκρουπ).
Δεν θα μου ξεφύγει βέβαια, είναι μέσα στα προσεχή μου πλάνα.
Ποιος ξέρει, ίσως το έχετε κάνει πρώτοι εσείς και μου πείτε εντυπώσεις.:rolleyes:
Καλή συνέχεια.


Δεν έχω λόγια... Μου έφτιαξες πρόγραμμα; Είσαι φοβερός και ταχύτατος...Και θα σβήσουν πολλά αστεράκια δικά μου με αυτή τη διαδρομή;);)
Ευχαριστώ πολύ και για το πρόγραμμα και για την παρότρυνση. :)
Όταν θα γράψω ιστορία για αυτό το ταξίδι...θα στην αφιερώσω....:icon_redface:
Καλή συνέχεια και σε σένα!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Βασίλη το ταξίδι σου ήταν πάρα πολύ όμορφο, οι φωτογραφίες υπέροχες, οι περιγραφές και οι πληροφορίες που δίνεις είναι πολύτιμες και η οργάνωση σου ΑΘΛΟΣ !!!
Εύχομαι να έχεις πάντα όμορφα και ασφαλή ταξίδια και εγώ θα διαβάζω τις διηγήσεις σου ανελλιπώς ;):)
 

angelmatador7

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Μπράβο. Οι εικόνες που μας μεταφέρατε και η λεπτομερής περιγραφή του ταξιδιού σας, μας δίνουν ένα κίνητρο για το επόμενό μας road trip, σε περιοχές των Βαλκανίων, που δεν γνωρίζαμε καν.
Ευχαριστούμε.
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Μπράβο. Οι εικόνες που μας μεταφέρατε και η λεπτομερής περιγραφή του ταξιδιού σας, μας δίνουν ένα κίνητρο για το επόμενό μας road trip, σε περιοχές των Βαλκανίων, που δεν γνωρίζαμε καν.
Ευχαριστούμε.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Τα Βαλκάνια έχουν όμορφες πόλεις αλλά ακόμη πιο όμορφη φύση και προσφέρονται για οικονομικά road trip.
Αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα ταξίδια, μην διστάσετε να το οργανώσετε.
 

Βαγγω

Member
Μηνύματα
105
Likes
264
Συγχαρητήρια!!!! ακομη ενα οδικο καταπληκτικό ταξιδι σας που μας ανοιξε την όρεξη αλλά εχει γεμίσει και τον δικό μας οδικο χάρτη με νεα μέρη και διαδρομές. Μαλλον είναι μεγάλη ικανότητα να ΜΗΝ προσπαθήσεις να τα χωρέσεις ολα μα όλα σε ενα ταξίδι. Σκεφτόμαστε και εμείς να κάνουμε ενα παρόμοιο ταξίδι τον Αύγουστο και εχω αρχίσει απο τώρα τον προγραμματισμό. Ευχαριστούμε για την βοήθεια . :clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.678
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom