Ισπανία Βαρκελώνη και πως να δεις αγώνα στο Camp Nou

Μηνύματα
46
Likes
60
Επόμενο Ταξίδι
τωρα με ΔΝΤ... βρασε ρυζι
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
Κοντεύει να καλοκαιριάσει, όλο κ κάποιος από εσάς θα πεταχτεί μέχρι την Βαρκελώνη…. Ας σας δώσω κ εγώ μερικές πληροφορίες για την πόλη, έτσι όπως την είδα το Πάσχα που μας πέρασε (Απρίλιος 2010)

Φετινός προορισμός για Πασχαλινό 5ήμερο ταξιδάκι λοιπόν, η Βαρκελώνη… Μ. Σάββατο βλέπεις έπαιζε η playstation-ική Barca (μην κοιτάς τώρα που αποκλείστηκε από την Inter…) κ υπήρχαν πιθανότητες να την δούμε κ ζωντανά! (να μη σας κρατάω σε αγωνία, τελικά την είδαμε!)

Έχοντας ψαχουλέψει αρκετά μέσα στο forum, βρήκα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες, σχετικά με τα μέρη που αξίζει να δεις σ’ αυτή την πολύχρωμη πόλη. Δεν θα σε κουράσω επαναλαμβάνοντας το πόσο όμορφα είναι όλα, θα παραθέσω μόνο κάποιες πληροφορίες, που ενδεχομένως να βοηθήσουν λίγο παραπάνω!

Πριν ξεκινήσω, θα κάνω μια μικρή παρένθεση για να υμνήσω τα ταξιδιωτικά γραφεία κ τη συνέπειά τους:
Συνηθισμένοι στο να έχουμε το δικό μας πρόγραμμα, και δεδομένου ότι οι πτήσεις δεν βόλευαν (φτάναμε πολύ αργά το βράδυ και φεύγαμε πολύ νωρίς το πρωί), αποφασίσαμε να κλείσουμε «διακοπές» (όχι οργανωμένη εκδρομή, με τις ξεναγήσεις, αλλά μόνο τα εισιτήρια κ το ξενοδοχείο) από «το γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο της πόλης», με πτήση charter, απευθείας για Βαρκελώνη. Κι ενώ στην αρχή μας διαβεβαίωναν πως το ξενοδοχείο είναι κεντρικό, με εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τελικά βρεθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο, ωραίο μεν, αλλά τέρμα Θεού με Διαόλου Μάνα γωνία, με την πλησιέστερη στάση μετρό στα 15’ περπάτημα (που είχε κ ανηφόρα!)…. Τρέχα γύρευε να βγάλεις άκρη… Η αρνητική μου εικόνα για το συγκεκριμένο γραφείο ενισχύθηκε κ από τον «έμπειρο και καταρτισμένο» συνοδό της εκδρομής, ο οποίος δεν μιλούσε ισπανικά (!), μιλούσε σπαστά αγγλικά (!!) και με το ζόρι έπιανες το νόημα όταν μιλούσε ελληνικά (ο_Ο), μιλάμε για μεγάλο ρήτορα!...
Εάν υπάρχει κάποιος που υποπτεύεται ποιο γραφείο είναι αυτό κ θέλει να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες… πολύ ευχαρίστως!


Anyway… ας πάμε τώρα στο ψητό!
Βαρκελώνη!!

  • Με το ζόρι θα βρεις κάποιον να μιλάει αγγλικά! Λίγο ενοχλητικό εδώ που τα λέμε για μια τόσο τουριστική περιοχή... δεν θα ήταν υπερβολικό να έκανες μια εξάσκηση στις χειρονομίες, θα χρειαστούν!

  • Περί αξιοθέατων… κολοκυθόπιτα! Όλη η πόλη είναι πανέμορφη και από πού να πρωταρχίσεις! Αν η παραμονή σου είναι για λίγες μέρες, αξίζει νομίζω να πάρεις τα διώροφα τουριστικά λεωφορεία (22? για μια μέρα, 29? για 2 μέρες). Έχει 2 διαφορετικές διαδρομές και μπορείς να γυρίσεις όλη την πόλη, να κατέβεις όπου θες για να χαζέψεις κ να πάρεις το επόμενο, με το ίδιο εισιτήριο. Με το εισιτήριο, παίρνεις κ ένα καρνέ με διάφορα εκπτωτικά κουπονάκια για διάφορα μουσεία και πάρκα. Αξίζει τον κόπο! Για να ανέβεις στο Tibidabo, θα κατεβείς στην ομώνυμη στάση, στα δεξιά όπως κοιτάς την πόρτα του πάρκου θα δεις την ουρά για το τραμ. Παίρνεις το τραμ (3? το κανονικό, 2? αν έχεις τα κουπονάκια που είπαμε), σ ανεβάζει ως ένα σημείο κ μετά παίρνεις οδοντωτό (4? χωρίς εκπτώσεις κ αηδίες, αν δε σ αρέσει η κοροϊδία των εισιτηρίων, παίρνεις τον ανήφορο με το ποδάρι!). πάντως αξίζει να ανέβεις εκεί, έχει φοβερή θέα, έχει κ λούνα παρκ (μην περιμένεις να μπεις τζάμπα).

  • Θα έχεις ακούσει για την Barcelona Card… δεν την πήραμε – ευτυχώς – γιατί Μ. Παρασκευή, Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα είναι αργία για τους Καταλανούς και όλα τα καταστήματα κ τα μουσεία είναι κλειστά. Μην μπερδευτείς με το πότε είναι το δικό μας Πάσχα κ πότε το δικό τους. Φέτος έπεσαν μαζί (Καθολικό κ Ορθόδοξο) κ κοινώς, την πατήσαμε! Για τα μετρό κ τα λεωφορεία πάντως μπορείς να πάρεις εισιτήρια των 10 διαδρομών με περίπου 7,5?, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παραπάνω του ενός ατόμων, ή εισιτήριο για 2 ή 5 μέρες… Μην αγχωθείς με τις ζώνες, στην πράσινη είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα αξιοθέατα κ οι καλύτεροι περίπατοι.

  • Στη Ramplas έχει πιο πολύ κόσμο απ ότι φαντάζεσαι… Για το αν είναι όντως επικίνδυνα το βράδυ, δεν το αντιλήφθηκα.. Αν και κυκλοφορήσαμε στα στενά τις μικρές ώρες, πέρα από μια μάλλον «τυπική» ερώτηση για το αν ενδιαφερόμαστε για χασίς ή κόκα (αλλά Άμστερνταμ φάση), δεν συνέβη τίποτα ανησυχητικό ή παράξενο. Ασφαλώς, το να έχεις το νου σου τριγύρω δεν θα έβλαπτε, για κάποιο λόγο θα απέκτησε αυτή τη φήμη το μέρος.. ας μην είσαι εσύ αυτός που θα το ανακαλύψει!

  • Σίγουρα αξίζει κ με το παραπάνω ένα πρωινό αφιερωμένο στο πάρκο Ciutadella και το ζωολογικό κήπο που βρίσκετε μέσα σ αυτό (16? αν θυμάμαι καλά για το zoo). Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν (καλοσύνες!!) κ το απόγευμα που βρεθήκαμε εμείς εκεί ήταν γεμάτο νεαρόκοσμο σε παρέες που έπαιζαν μουσική, ποδόσφαιρο, έναν ακροβατικά κ διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα! Εκεί τριγύρω υπάρχει κ μια λιμνούλα κ για 3? το άτομο νοικιάζεις βαρκούλες κ τραβάς κουπί για μισή ώρα. Αν είναι απόγευμα και έχει καλό καιρό, μη διστάσεις, τα χρώματα είναι υπέροχα εκεί! (θα ξεχάσεις κ ότι ξανά-πλήρωσες)

  • Για τις λάτρεις του shopping, μέσα στα στενά του Barri Gotic, πέραν των εικόνων (εκεί μόνο έβγαλα καμία 50ρια φωτογραφίες), υπάρχουν πολλά μαγαζάκια με ρούχα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πολύ πιο ψαγμένα κ όμορφα από το στιλ «Zara» κτλ. Δεν μπόρεσα να ψωνίσω κάτι από εκεί γιατί ήταν κλειστά κ δεν μπόρεσα να δω κ τις τιμές τους… Στην Ισπανία γενικότερα θα βρείτε σε αφθονία κ τα Disegual, υπέροχα πολύχρωμα κ παρδαλά ρούχα, σε τιμές μάλλον ίδιες με τις δικές μας, αλλά σε υπερδιπλάσια ποικιλία! Μιλάμε για ολόκληρα καταστήματα, όχι μικρούλες μπουτίκ – shop in shop - που έχουμε εδώ…. Η χαρά της παρδαλής (εγώ είμαι αυτή)!! Τα τουριστικά μαγαζάκια της Ramplas τα διαχειρίζονται όλα ινδοί, οι οποίοι καταλαβαίνουν ελληνικά κ είναι ιδιαίτερα φιλικοί προς τη ράτσα μας. Κάντε άφοβα παζάρια!

  • ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ BARCELONA!!!!!
    Οπλίσου με υπομονή και συγκρατήσου!! Δεν είσαι ούτε στη Τούμπα, ούτε σε κανένα άλλο γήπεδο της ελληνικής επικράτειας! Μιλάμε για μια υπερομάδα, ίσως την καλύτερη ομάδα -σε επίπεδο συλλόγων- του κόσμου, η οποία κρατάει το επίπεδό της …σε όλα τα επίπεδα! Μην περιμένεις να δεις οπαδούς να βγάζουν τα λαρύγγια τους στις κερκίδες, μην περιμένεις φωνές, βρίσιμο, πανό, μπουκάλια, βεγγαλικά, μην περιμένεις τίποτα απ όλα αυτά. Και αν είσαι τυχερός και δεις όλα αυτά που είδαμε κ εμείς, προσπάθησε να φέρεις κάτι από όλο αυτό το κλίμα πίσω…
    Για το πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί εισιτήριο για έναν αγώνα της Barca, εξαρτάται από τη σπουδαιότητα του αγώνα.. Έχε υπόψη σου ότι η ομάδα έχει πάνω από 80.000 εισιτήρια διαρκείας κ οι ελεύθερες θέσεις είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες! Γενικώς, το πιο συνετό πιστεύω πως είναι να κλείσεις εισιτήρια από το internet. Σε αυτή την περίπτωση, κ αν θέλεις παραπάνω από ένα εισιτήρια, μπορεί να παρατηρήσεις ότι οι θέσεις θα είναι αρκετά απομακρυσμένες η μια από την άλλη.
    Εμείς είχαμε την τύχη να δούμε την Barca κόντρα στην Atletic Bilbao, 3 μέρες πριν τον μεγάλο αγώνα με την Arsenal για το C.L. Αυτό έκανε το ούτως ή άλλως πριζομένους οπαδούς ακόμα πιο τρελαμένους! Αλλά κ πάλι σου λέω, καμία σχέση με τα δικά μας τα δεδομένα. Οικογένειες, παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά, μωρά, είτε της μιας ομάδας είτε της άλλης, όλοι μαζί, στα μετρό, στην πόλη, με τα κασκολάκια τους, τις μπλούζες τους, τις σημαίες τους…. και κανείς δεν γύρισε να κοιτάξει ή να μιλήσει σε αντίπαλο. Άντε εσύ που είσαι πχ βάζελος να κυκλοφορήσεις στον Πειραιά με μπλούζα του Καραγκούνη (ακραίο παράδειγμα, ξέρω)…..!
    Στο internet, επειδή καθυστερήσαμε τελικά να συνεννοηθούμε με την παρέα μας, δεν βρήκαμε εισιτήρια. Μας έβγαζε 2 – 3 κενές θέσεις σε όλο το γήπεδο!! Το μυστήριο αυτό έχει εξήγηση, έχει να κάνει με τον αριθμό διαρκείας που δηλώνουν ότι δεν θα παραβρεθούν στον αγώνα, κ έτσι θέσεις αδειάζουν μέχρι κ την τελευταία μέρα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων!
    Δεν κλείνουμε λοιπόν εισιτήρια, θα πάρουμε από εκεί!
    Δεδομένου ότι σχεδόν κανείς δεν μιλούσε αγγλικά, δεν μπορείς καν να συνεννοηθείς για το πού πρέπει να πας για να πάρεις το εισιτήριο. Υπάρχει άλλο γκισέ για όσους έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίου από internet, άλλο γκισέ, σε άααααααλλη μεριά του γηπέδου για όσους έχουν διαρκείας, από αλλού πουλούσαν εισιτήρια μόνο για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια… κ μέσα σε όλα αυτά, έχεις κ τους «μαυραγορίτες»! Διάφοροι τύποι που σου λένε “noooooo, no tickets, this only!!” εννοώντας ότι δεεεεν θα βρεις εισιτήριο, άμα θες να μπεις, πάρε απ τα δικά μου (σε διπλάσια τιμή!)
    Αυτό που έχω να καταθέσω εγώ, αν πραγματικά θέλεις να δεις αυτή την ομάδα να παίζει μπροστά στα μάτια σου, να τραγουδήσεις μαζί με άλλους 85000 blaugranas τον ύμνο της Barca, τότε μην τρως παπά!
    Περίμενα σε μια ουρά στην πίσω μεριά του γηπέδου, κοντά στην πόρτα 114 αν θυμάμαι καλά, κ όλοι οι μπροστινοί μου με διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχουν εισιτήρια ούτε για δείγμα! Περίμενα με ιώβεια υπομονή τη σειρά μου, για να ρωτήσω μετά από 45 λεπτά μόνη μου τον υπάλληλο (να κ ένας που μιλάει αγγλικά παρεμπιπτόντως!) ο οποίος μου είπε τελικά ότι κ το internet. Θέσεις υπάρχουν αλλά είναι μακριά η μια από την άλλη. No problem! Με 77? ο καθένας, μπήκαμε σαν κύριοι – κ όχι σαν μοσχάρια – καθίσαμε στα καρεκλάκια μας, κ γενικώς θαυμάσαμε μεγαλεία…. Φαντάσου, security εκεί που καθόμουν εγώ ήταν μια …μάλλον ηλικιωμένη κυρία, η οποία μου έβαλες κ τις φωνές στα καταλονικά γιατί σηκωνόμουν από τη θέση μου κ πήγαινα στην παρέα μου… κ παρεμπόδιζα την κυκλοφορία!

    Το λέω κ το τονίζω λοιπόν, αν πραγματικά θέλεις να μπεις, μην απογοητευτείς. Αν δεν έχεις κλείσει εισιτήρια από το internet, πήγαινε κατευθείαν στα γκισέ (με παγουρίνο κ ξηρά τροφή).
    Α!! Στα γκισέ πληρώνεις με πιστωτική κάρτα ΜΟΝΟ!! Έχε το κ αυτό υπ όψη σου!
Αυτά αγαπητέ αναγνώστη!
Καλά να περάσεις!

_____________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Unported
 

Attachments

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Συνονοματη ευχαριστουμε για την ωραια ιστορια και τις πληροφοριες.Ο αντρας μου θα τις εκτιμησει ιδιαιτερα χιχιχιχ
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
δεν λεω τρελαινοναι για τις ταξιδιωτικες ιστοριες με αλατοπιπερακι αλλα ως Μαθηματικος θα εκτιμησω την δικια σου που ειναι τοσο σαφης και λιτη :clap:
ευχαριστουμε:D και μενα το αισθημα θα εκτιμησει τις πληροφοριες για την αχωνευτη ομαδα :D
 
Μηνύματα
46
Likes
60
Επόμενο Ταξίδι
τωρα με ΔΝΤ... βρασε ρυζι
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
δεν λεω τρελαινοναι για τις ταξιδιωτικες ιστοριες με αλατοπιπερακι αλλα ως Μαθηματικος θα εκτιμησω την δικια σου που ειναι τοσο σαφης και λιτη :clap:
ευχαριστουμε:D και μενα το αισθημα θα εκτιμησει τις πληροφοριες για την αχωνευτη ομαδα :D

οποία χαρά! μετά από τόσα χρόνια, μια μαθηματικός μου λέει "μπράβο" (έστω και για "άσχετο" λόγο) !!
:clap:
 

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, ελπίζω να τις χρησιμοποιήσω λείαν συντόμως.
ευχαριστώ
 

dimivam

Member
Μηνύματα
24
Likes
2
Επίσης, εισιτήρια μπορείτε να βρείτε και σε μαγαζιά τύπου Fnac. Στο γήπεδο μας ζητούσαν πιστωτική κάρτα και επειδή είχα πάει συνοδός σε 50 παιδιά, δεν είχαμε τις ανάλογες πιστωτικές. Στο Fnac, βρήκα εισιτήρια για αγώνα C.L. 2 μέρες πριν, όλοι στην ίδια θύρα, με 65 Ευρώ!
 
Μηνύματα
46
Likes
60
Επόμενο Ταξίδι
τωρα με ΔΝΤ... βρασε ρυζι
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
Επίσης, εισιτήρια μπορείτε να βρείτε και σε μαγαζιά τύπου Fnac. Στο γήπεδο μας ζητούσαν πιστωτική κάρτα και επειδή είχα πάει συνοδός σε 50 παιδιά, δεν είχαμε τις ανάλογες πιστωτικές. Στο Fnac, βρήκα εισιτήρια για αγώνα C.L. 2 μέρες πριν, όλοι στην ίδια θύρα, με 65 Ευρώ!
κατόπιν εορτής κ εμείς μάθαμε ότι εισιτήρια μπορείς να βρεις από διάφορα μέρη, (μαγαζία, καταστήματα, μπουτίκ κτλ) κ καλό θα ήταν να κάνει κανείς εκτεταμένη έρευνα, αν δεν βρει από το internet.. αλλά εμείς είμασταν γενικώς άτυχοι σ αυτό το θέμα γιατί πέσαμε στις αργίες του Πάσχα, που ήταν όλα κλειστά!...
 
Μηνύματα
20
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
MILANO
Ταξίδι-Όνειρο
HOLLYWOOD
Βαρκελώνη

Η πληροφορίες ήταν κατατοπιστικές θα της έχω στο my brain όταν θα κάνω
ταξιδάκι!
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
... κ μέσα σε όλα αυτά, έχεις κ τους «μαυραγορίτες»! Διάφοροι τύποι που σου λένε “noooooo, no tickets, this only!!” εννοώντας ότι δεεεεν θα βρεις εισιτήριο, άμα θες να μπεις, πάρε απ τα δικά μου (σε διπλάσια τιμή!)
Ευτυχώς ορισμένες φορές η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς…

Η δεύτερη φορά στη ζωή μου που πήγα σε γήπεδο ποδοσφαίρου ήταν σε αγώνα Champions League της περιόδου 2001/2002 στον αγώνα Barcelona-Galatasaray στο Camp Nou (ακόμη θυμάμαι μια Ισπανίδα γιαγιά δίπλα μου που σηκωνόταν αραιά και που και τα έχωνε στο διαιτητή… να αναφέρω ότι τα απλά εισιτήρια στο Camp Nou ήταν αρκετά ακριβά μιας και όλοι σχεδόν οι οπαδοί είχαν διαρκείας… ας είναι καλά ένα παλικάρι έξω από το γήπεδο που μας έβαλε μέσα με το διαρκείας των γονιών του με 5000 πεσέτες (δηλ. 10.000 δρχ.) το ζευγάρι με θέσεις στο κέντρο του γηπέδου…)

Φυσικά πέσαμε και σε περίπτωση μιας και το παλικάρι μας έβαλε μέσα με συνοπτικές διαδικασίες, καθήσαμε όλοι στις θέσεις μας (δίπλα-δίπλα...) και μετά του πληρώσαμε το παραπάνω ποσό! :xmas_mrgreen:
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom