Βενεζουέλα Βενεζουέλα!! Εγώ γιατί δε φοβήθηκα καθόλου? Μήπως γιατί δεν έμεινα στο Καράκας?!!!

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Chichiriviche ΟΛΕ!!Ήρθε η στιγμή να κοιμηθούμε μπρούμυτα..

Πρώτη στάση του λεοφωρείου του πρωί στο Maracay (πριν τη Valencia) και εμείς ως άσχετοι ετοιμαζόμαστε και κατεβαίνουμε.. που να φανταστούμε ότι είχε βρει κίνηση το λεωφορείο και άργησε όποτε οι 10 ώρες είναι πια 12.:D:D Ευτυχώς την τελευταία στιγμή μας το σφυράει ο συνοδηγός και μπαίνουμε πάλι μέσα!! Τελικά φτάνουμε στη Valencia γύρω στις 11 και αναζητάμε τα τοπικά λεοφωρεία για Chichiriviche. Καιρός ήταν να μπούμε και σε ένα τυπικό λεωφορείο λατινοαμερικάνικο.. από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες και στις διαφημίσεις..:clap::clap: Έχει κι αυτό την πλάκα του!! Αυτό που δεν έχει καθόλου πλάκα είναι πως από όλα τα λεωφορεία που φεύγουν και έρχονται επιλέγεται το δικό μας για τυπικό έλεγχο από την αστυνομία.. Και χωρίς να το καταλαβούμε είμαστε όλοι πάλι έξω από το λεωφορείο χωρισμένοι σε άνδρες και γυναίκες με τα διαβατήρια στο χέρι.. να περιμένουμε στην ουρά για σωματικό έλεγχο. Άντε και τελειώσαμε και με μισή ώρα καθυστέρηση αναχωρούμε!! Δύομισι ώρες για Chichiriviche με ένα λεωφορειάκι τύπου «το Ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», η μουσική στο τέρμα και η ταχύτητα να μην πέφτει από τα 80 km/h.:evil::evil: Η διαδρομή ενδιαφέρουσα.. περνάμε παραλίες, χωριά, αίθρια μαγαζάκια με χειροποίητες αιώρες κλπ. Κρίμα που δε μπορούμε να σταματήσουμε να πάρουμε μια!!
Και ναι φτάσαμε στο περιβόητο Chichiriviche.. Το κέντρο του.. δε λέει κάτι.. (τα άλλα του όμως δεν μπορούμε καν να τα φανταστούμε).. Ωστόσο είμαστε ήδη αρκετά κουρασμένοι για περιηγήσεις και βρίσκουμε ενα ταξί να μας πάει στην Posada. Ξεκινάμε και ο ταρίφας προφανώς δεν ξέρει που είναι οπότε όποιον βλέπει στο δρόμο τον ρωτάει.. ευτυχώς ο τρίτος περαστικός ήξερε.. Βγαίνουμε λοιπόν σε ένα παραλιακό δρόμο ο οποίος όμως είναι έρημος, τα σπίτια και τα ξενοδοχεία φαίνονται σαν εγκαταλελειμένα ενώ ο καιρός είναι συννεφιασμένος και φυσάει οπότε δε βοηθάει καθόλου. Εν τέλει φτάνουμε μπροστά στην αυλή της Posada Kanosta και λίγο καχύποπτα από τα περίχωρα μπαίνουμε στην αυλή.. Ο τόπος είναι ένας μικρός παράδεισος.. στη μέση του πουθενά.. Οι φωτογραφίες ίσως και να το αδικούν.. Μια τρελή βενεζουελιανή μας υποδέχεται με φωνές που πραγματικά αναρωτιέσαι αν σε καλοσωρίζει ή αν σε βρίζει.. (ελπίζω το πρώτο βέβαια!:haha::haha:). Μας δείχνει το δωμάτιο μας που πραγματικά τα σπάει. Γενικά έχω τρελό κόλλημα με την καθαριότητα.. (σε τέτοια ταξίδια βέβαια το ξεπερνάω χωρίς να μπορώ να κάνω τπτ άλλο).. Αλλά το δωμάτιο αυτό πραγματικά μυρίζει καθαριότητα.. Το κρεβάτι είναι υπέρδιπλο.. και η διακόσμηση από μικρά πράγματα το καθένα με επιλεγμένο από ξεχωριστό γούστο.. Έχω πραγματικά ενθουσιαστεί!!
Παρά την ταλαιπωρία βέβαια των τελευταίων 24 ώρων δε νυστάζουμε.. Ο καιρός δεν είναι και για μπάνιο βέβαια οπότε λέμε να βγούμε μια βόλτα να εξερευνήσουμε την περιοχή!! Κάνουμε ένα ντους, αλλάζουμε και ρούχα και να’μαστε έξω!! Ο δρόμος είναι έρημος σα να φαίνεται ότι είμαστε off season!! Κόσμο ιδιαίτερο δεν έχει.. αλλά κάποιοι λίγοι κάνουν μπάνιο.. Η θάλασσα είναι αγριεμένη και θολή.. οπότε δε μας κάνει και πολύ κέφι.. Κάνουμε πάντως τη βόλτα μας βγάζουμε τις φωτογραφίες μας και επιστρέφουμε στην posada.. Εκεί η Patrizia μας περιμένει για να μας κεράσει μια cocada..:p:p Τέλεια.. Δεν είναι χυμός καρύδας απλά.. Είναι κάτι σαν milkshake με γεύση καρύδα.. Φοβερό με μια λέξη.. Παίρνουμε λοιπόν δυνάμεις και ξεκινάμε να παίξουμε χαρτιά.. (που φυσικά κουβαλάμε πάντα στα ταξίδια!!).. Ωστόσο η Patrizia με τα ελάχιστα αγγλικά και τα πολλά ισπανικά της έχει αντίθετη άποψη.. Θέλει να παίξουμε ένα από τα δικά της επιτραπέζια.. Οπότε παίρνουμε κι εμείς ένα που έμιαζε με scruble αριθμών.. ρίχνουμε και μια ματιά στις οδηγίες και ξεκινάμε.. Δε μπορώ να σας περιγράψω την έκφραση της όταν μας είδε να παίζουμε.. Προφανώς δεν είχαμε καταλάβει τις οδηγίες.. και το παίζαμε όπως μας βόλευε.. Άρχισε να τραβάει τα μαλλιά της και να μας «βρίζει» στα ισπανικά!! Πολλή πλάκα.. Αφού την αφήσαμε να ηρεμήσει.. την προτρέψαμε να μας δείξει και λίγο η νοηματική λίγο τα ισπανικά που είχαμε ήδη αρχίσει να μαθαίνουμε από το λεξικό.. κάτι καταλάβαμε!!
Αααααα!! ξέχασα..ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Κατά την περιήγηση μας στη σάλα με τα επιτραπέζια και τα περιοδικά.. πιάνουμε ένα βιβλίο που γράφει τα 40 καλύτερα καταλύματα στη Βενεζουέλα..2010 και το Kanosta ήταν μέσα!! Απίστευτο, ε?;);) Τελικά είμαι πολύ πολύ ευχαριστημένη με την επιλογή μου!!
Αφού παίξαμε αρκετά.. ήπιαμε και κανά δυό μπίρες.. αποφασίσαμε να την πέσουμε για λίγο πριν το δείπνο! Και αυτό κάναμε.. δε βάλαμε ούτε ξυπνητήρι.. οπότε κατά τις 8 ακούσαμε την πόρτα.. Μας καλούσε μια φωνή για να βγούμε!! Οι υπόλοιποι ένοικοι ήταν ήδη έξω και απολάμβαναν το κρασί τους με finger food πριν κάτσουμε στα τραπέζια, τα οποία ήταν διακοσμημένα με ευλαβική προσοχή!! Τι να πω.. ενθουσιάζομαι ακόμη πιο πολύ..
Μας σερβίρουν λοιπόν κι εμάς το κρασί μας.. Και κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τους υπόλοιπους που κατά τύχη έχουν φτάσει όλοι την ίδια μέρα. Ένα νεαρό ζευγάρι Φιλανδός-Πολωνή με τους γονείς του νεαρού, ένα χαριτωμένο και ευγενές ζευγάρι ηλικιωμένων Ισπανών και μια Βενεζουελιανή μόνη που ήρθε να χαλαρώσει.
Σε λίγο μας καλούν για να κάτσουμε για το δείπνο. Και ο ενθουσιασμός συνεχίζεται!!:clap::clap: Πρώτο πιάτο spaghetti al pesto.. Δεύτερο πιάτο φέτες μοσχαριού με ρύζι και σος μπαλσάμικο.. Μιλάμε για τρελές «γκουρμεδιές» και όλα πεντανόστιμα.. Και τέλος το γλυκό, κάτι που μοιάζει με κρέμα καραμελέ.. επίσης πολύ νόστιμο!!
Αφού τρώμε και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι.. αρχίζουμε να συζητάμε με τους φιλανδούς τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα.. To Chichiriviche ανήκει στο National Park Morrocoy. Εκεί ανήκει και ένα πλήθος από μικρά νησάκια που είναι αποκλειστικά για μπάνιο και άραγμα.. Με ποιο γνωστό το Cayo Sombrero.. Κανονίζουμε λοιπόν να πάρουμε όλοι μαζί (για να μοιραστούμε και τα έξοδα) μια βάρκα (με βαρκάρη-οδηγό φυσικά) για το Sombrero.. Είναι 300 bolivars το πήγαινε-έλα. Και αφού τα κανονίσαμε όλα.. ήρθε η μεγάλη στιγμή.. θα κοιμηθώ σε κανονικό κρεβάτι.. και μάλιστα μπρούμυτα..:bleh::bleh::bleh: Ποιος να το πίστευε.. ότι θα ήταν τρελή μου επιθυμία κάτι που κάνω κάθε μέρα στο σπίτι μου και ούτε δίνω σημασία..:roll::roll:
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Άραγμα στο Chichiriviche 1

Ημέρα Τετάρτη 2/3, γιατί με όλα αυτά έχω χάσει κι εγώ τις μέρες.. Ο ύπνος ήταν πολύ αναζοωγονητικός.. και ο καιρός σήμερα είναι ηλιόλουστος.. και ζεστός.. Το πρωινό έχει ξεκινήσει να σερβίρεται.. Από που να πρωτοξεκινήσω.. Ας ξεκινήσω από το πιο ανιαρό.. τον καφέ!! Και συνεχίζουμε.. ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδες που τις έχει φτιάξει μόνη της (μάγκο, παπάγια και κάτι άλλο που δεν ξέρω αλλά είναι πεντανόστιμο).. Χυμοί μάγκο και παπάγια φρεσκοστιμμένοι.. :clap::clap:Και συνεχίζουμε με ομελέτα.. και φρουτοσαλάτα..:clap::clap: Καλά θειικό πρωινό.. και όλα σπιτικά και χειροποίητα.. και στην Έλλαδα πας στην τελευταία ραχούλα και τον ξενώνα με τα 160 ευρώ τη βραδιά και έχει τις μαρμελάδες στην ατομική συσκευασία..:haha::haha: Anyway!! Τελειώνουμε το πρωινό και βάζουμε γρήγορα μαγιώ.. ο βαρκάρης – φίλος της Patrizia είναι ήδη στην αυλή και μας περιμένει.. Τελικά τα πεθερικά της Φιλανδής δε θα έρθουν. Ο «μπαμπάς» έχει στομαχικές διαταραχές (φτου φτου έξω από μας!!). Οπότε είμαστε πέντε (θα έρθει και η Βενεζουελιανή!!). Οι Ισπανοί προτίμησαν κάτι πιο κοντινό (Cayo del Sol). To Cayo Sombrero είναι το πιο μακρινό.. γύρω στα 20 λεπτά με τη βάρκα.. Φτάνουμε γύρω στις 10 και του λέμε να επιστρέψει να μας πάρει στις 4. Απίστευτο μέρος..:surf1::playball: λευκή άμμος (που τελικά δεν είναι άμμος αλλά μάλλον τριμμένα κοράλια..), φοίνικες παντού και καταγάλανα νερά.. Φυσικά δε λείπουν οι πλανόδιοι.. Νοικιάζουν ξαπλώστρες, πουλάνε παγωτά, κάνουν μασάζ και το κυριότερο.. πουλάνε πεταλίδες.. που τις ανοίγουν εκείνη την ώρα για να τις φας αλλά και αστακούς που πραγματικά δεν ήξερα ότι τρώγονται ωμοί.. Ωστόσο εμείς έχοντας στο νου το «μπαμπά-Φιλανδό» δεν πλησιάζουμε τπτ.. Και το κακό είναι πως το μπαρ του νησιού είναι κλειστό..:mad: κι εμείς έχουμε μόνο ένα μπουκάλι νερό που με τόση ζέστη έχει αρχίσει ήδη να ζεσταίνεται και ούτε μια μπύρα..:( Anyway δε μασάμε.. αντηλιακό, αντικουνουπικό και βουρ για ηλιοθεραπεία και πλατσούρισμα.. :clap::clap:Φωτογραφίες πολλές.. και λίγο διάβασμα.. (είχα εφοδιαστεί με ιστορίες Αγκάθα Κρίστι.. αυτές από το περίπτερο.. τρελαίνομαι!!)
Η ώρα περνάει πολύ ευχάριστα.. Κάνουμε και τις βόλτες μας στο νησί.. Κοράλια παντού στην αμμουδιά.. και μέσα στη θάλασσα αλλά απ’ό,τι μας είπαν τα περισσότερα είναι πια νεκρά..Να και ένα ιγκουάνα.. Το πρώτο ζώο που βλέπουμε!! Τόση ζούγκλα και το βρήκαμε στην Καραϊβική.. Τα νερά είναι μαγικά.. πεντακάθαρα.. και γεμάτα μικρά και μεγαλύτερα ψαράκια.. Έχει αρκετό κόσμο.. αλλά οι καλονές που περίμενα να δω δεν υπάρχουν..πουθενά..:roll::roll: οι περισσότερες γυναίκες της χώρας είναι παχουλές έως χοντρές θα έλεγα (πολύ ευγενικά..:D:D) Ωστόσο τα στρινκ και τάγκα πάνε κι έρχονται..:shock::shock:
Η ώρα φτάνει 4 και ο φίλος-βαρκάρης φτάνει.. γυρίζουμε στο Chichiriviche.. χορτασμένοι από ήλιο και μπάνιο. Κάνουμε μια στάση στο λιμάνι του χωριού.. παίρνουμε και ένα τηλεφωνάκι τους γονείς.. με 1 bolivar/λεπτό και γυρίζουμε.. στην posada.. Ο βαρκάρης προτείνει για αύριο Cayo Borracho. Μας λέει ότι είναι το πιο έρημο νησί.. δεν έχει τπτ αλλά είναι πολύ όμορφο, με απίστευτα νερά και μέρη.. κλπ.. κλπ.. Ψηνόμαστε τρελά.. όλοι και το ψιλοκλείνουμε.. θα καταλήξουμε βέβαια στο βραδυνό!!
Τώρα πια είμαστε για ύπνο.. ντουσάκι και ύπνο.. Το δείπνο βέβαια για άλλη μια φορά τα σπάει.. πρώτο πιάτο bruschetta και δεύτερο φιλέτο ψάρι.. Σαγκρία.. φτιαγμένη με ντόπια πορτοκάλια.. τα καλύτερα της Βενεζούελας κατά την Patrizia..

Στη συζήτηση πάνω καταλήγουμε για την επόμενη μέρα να πάμε όλοι μαζί (και οι Ισπανοί) στο Burracho..
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Άραγμα στο Chichiriviche 2

Ημέρα Πέμπτη με παραδοσιακό πρωινό.. arepas.. με τυρί, κρέας και διάφορες σως.., κλασσικά χυμοί, φρούτα.. κλπ.
Σήμερα θα εφοδιαστούμε με θερμός.. για την παραλία..:clap::clap: Η Patrizia είναι τρελά οργανωμένη.. Και ξεκινάμε όλοι για το Burracho!! Φτάνοντας δεν είμαστε τόσο ξετρελαμένοι.. Τα νέρα είναι πραγματικά εκπληκτικά αλλά το νησί έχει μόνο χαμηλή βλάστηση.. καθόλου φοίνικες και ο ήλιος καίει τρελά!! Επίσης δεν υπάρχει κανείς στο νησί απολύτως και αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα φοβίας.. στους Ισπανούς.. οι οποίοι αποφασίζουν να γυρίσουν στο Cayo del Sol που πήγαν και χθες, μαζί τους και οι Βενεζουελιανή.. Εμείς αποθαρρυνόμαστε κυρίως από τη βλάστηση και την έλλειψη σκιάς οπότε σκεφτόμαστε να τους ακολουθήσουμε ενώ οι Φιλανδοί που έχουν και μάσκες για αναζήτηση κοραλιών μένουν.
Φτάνουμε λοιπόν στο Cayo del Sol..:cool::cool: το οποίο φαίνεται πολύ οργανωμένο.. έχει μπαρ, εστιατόριο, πλανόδιους κλπ. Ωστόσο τα νερά δεν είναι τόσο καθαρά.. αλλά μπαίνουμε για μια βουτιά.. Οι Ισπανοί λένε πώς δεν έχει καμία σχέση με χθες.. χθες ήταν καθαρά τα νερά, καθαρή η παραλία.. όλα.. σήμερα μοιάζουν όλα βρώμικα.. και αποφασίζουν (βλέποντας το βαρκάρη να έρχεται για να φέρει κάποιους άλλους να του ζητήσουν να τους πάει στο Sombrero αφού η Βενεζουελιανή τους έχει πει τα καλύτερα!!) Μαζί κι εμείς..:clap::clap: εννοείται.. Τελικά το Sombrero είναι σίγουρος προορισμός.. και συνδυάζει τα πάντα!!:bleh::bleh: Σήμερα έχει και πιο πολύ κόσμο.. έχει και φαγητά.. και ποτά.. όλα μια χαρά.. Έχει και μουσική.. από ένα yacht που έχει δέσει εκεί κοντά.. Όποτε απολαμβάνουμε για μια ακόμη φορά.. και τελευταία μάλιστα τα όμορφα νερά της Καραϊβικής!!
Γυρίζουμε πίσω γύρω στις 4 και ευτυχώς χωρίς να μας πάρει τα λεφτά που θα έπρεπε για όλες τις περιφορές που μας έκανε.. Κλασσικά ο απογευματινός ύπνος επαναλαμβάνεται.. για να είμαστε φρέσκοι για το βραδυνό.. Το δείπνο έχει σούπα και μετά κρέας.. σε συνδυασμό με δροσερό ποτάκι-κοκτέιλ.
Δεν ξέρω αν φαίνεται ανιαρή και βαρετή η περιγραφή των ημερών στο Chichiriviche :roll::roll: αλλά ήταν το απόλυτο άραγμα:haha::haha:, χαλάρωμα:cool::cool: και η απόλυτη απόλαυση των γεύσεων:bleh::bleh:..
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Η Επιστροφή!! Αντίο Chichi.. Αντίο Βενεζουέλα!!

Η επόμενη μέρα είναι και η μέρα του γυρισμού.. οπότε και έχουμε κανονίσει με την Patrizia να μας πάει ένας φίλος της απευθείας Καράκας με αυτοκίνητο με 100 δολλάρια.. Φυσικά δεν είχαμε κουράγιο για 2 λεωφορεία.. και μετά ταξί για αεροδρόμιο κλπ. Αφού λοιπόν απολαμβάνουμε για τελευταία φορά το απίστευτο πρωινό.. της Patrizia και αφού βγάζουμε μια φωτογραφία μαζί της..(τρελή μορφή!!):3483: μαζεύουμε πράγματα και περιμένουμε το φίλο-οδηγό!! Η Patrizia μας ξεναγεί στα υπόλοιπα δωμάτια.. και αφού μας ρίχνει τη σπόντα ότι μας έκανε πολύ καλή τιμή κατά λάθος.. μας αποχαιρετά θερμά.. και μας παραδίδει στο φίλο-οδηγό.. ο οποίος έχει σκάσει με mini-van ξεχωριστών θέσεων που πέφτουν τα καθίσματα.. ξεχωριστό air-condition πίσω-μπρος κλπ.. μέσα στη χλίδα δηλαδή.
-----(Να κάνω μια παρένθεση εδώ σχετικά με την τιμή που πληρώσαμε στην posada.. και τη σποντίτσα που μας πέταξε (δικαίως μάλλον!!) Στην αρχή μου το είχε ξεκινήσει με 360 δολλάρια.. αλλά μου φαίνονταν πολλά όπότε το άφησα.. μετά από καιρό την ξαναρωτάω και από λάθος μάλλον μου λέει 200 (νομίζοντας 2 μέρες αντί για 3).. Ενθουσιάζομαι κι εγώ και της λέω ναι μέσα.. Μου απαντάει ότι έκανε λάθος και τελικά είναι 300... Και το παίζω κι εγώ λίγο τρελή και της λέω α κρίμα.. κι εγώ δεν έχω τόσο budget δεν το κλείνουμε στα 250 γιατί θέλω πολύ να έρθω.. Και χωρίς να το περιμένω από πουθενά.. μου απαντάει ΟΚ!!:clap::clap::clap: )--------
Το ταξίδι είναι 5 ώρες.. αλλά ευτυχώς είμαστε πολύ άνετα και ευρύχωρα.. οπότε δεν έχουμε πρόβλημα.. Χαζεύουμε τη φύση έξω, τους αστυνομικούς, τους κατοίκους των διαφόρων χωριών. Και κάποια στιγμή σταματάμε και στο βενζινάδικο.. Κι εδώ παθαίνουμε πραγματικά το σοκ!! Ο τύπος ζητάει να του το γεμίσουν.. ο μετρητής γράφει 30 λίτρα και η τιμή??? 3,16 bsf!!!!!!!!!!!!!!!!!:shock::shock::shock: Ευγενικότατος μας ρωτάει αν θέλουμε καφέ ή τπτ άλλο αλλά είμαστε σκασμένοι από το πρωινό και συνεχίζουμε το ταξίδι.. Μπαίνουμε στο Καράκας και αποθανατίζουμε τα «κακόγουστα» πολύχρωμα σπίτια των φτωχών στα προάστια της πόλης.. Κολλάμε και πάλι στην κίνηση αλλά ευτυχώς όχι όπως την πρώτη μέρα.. και τελικά φτάνουμε στο αεροδρόμιο..
Εκεί κλασσικά μας πλευρίζει και πάλι ένας μαυραγορίτης που μας λέει ότι θα πρέπει να πληρώσουμε κάτι φόρους κλπ. Και θα χρειαστούμε bolivars και αν δεν έχουμε να μας αλλάξει.. Τελικά έχει δίκιο.. Όχι μόνο άλλαξαν οι φόροι του αεροδρομίου μετά την έκδοση του εισιτηρίου οπότε πληρώνουμε στο check-in κάτι ψιλά.. Αλλά πρέπει να πληρώσουμε και 200 (αν θυμάμαι καλά) bolivars στο αεροδρόμιο.. για να μας δώσουν ένα χαρτί και να μπορούμε να φύγουμε.. Τι να πω!! Δεν το ήξερα καν.. ούτε το είχα ακούσει!! Anyway αλλάξαμε τελικά στον μαυραγορίτη μερικά δολλάρια.. με 7,5 βέβαια δε δεχόταν περισσότερο.. Και πληρώσαμε όλες μας τις υποχρεώσεις...

Μετά βασικά ήθελα να βρω και κανά αναμνηστικό!! Γενικά μαζεύω μαγνητάκια από όπου πάω.. έτσι για να έχω κάτι.. (μικρό και βολικό).. Γενικά μόνο μαγνητάκια πήραμε και κάτι κάρτες.. δεν είχε τπτ άλλο που να μας αρέσει.. Δυστυχώς δε βρήκαμε στο Chichiriviche και δεν το σκέφτηκα στη Bolivar να πάρουμε καμιά αιώρα.. που πραγματικά θα ήθελα πολύ!! Μετά τελικά δεν είχαμε και πολύ χρόνο.. πήγαμε ως «ψώνια» στο lounge της Lufthansa (αφού με τα ταξίδια που έχουμε κάνει έχουμε πάρει Aegean gold miles&bonus) αλλά δεν είχε και τπτ το ιδιαίτερο.. για φαγητό δηλαδή τπτ απολύτως ούτε ένα κρακεράκι (ακόμη και στη Γκάνα και κρακεράκια είχε και γκοφρέτες είχε δεν είχα παράπανω!!).. Τέλος πάντων ήπια όμως ένα ωραίο τοπικό λικέρ πορτοκάλι.. πολύ καλό.. Αγοράσαμε και κάτι κρακεράκι με τα τελευταία 6 bolivars που είχαμε και ήμασταν κυριλέ!! Τώρα πια το ταξίδι είχε φτάσει στο τέλος.. Σε μισή ώρα ήμασταν ήδη μέσα στο αεροπλάνο!!:pilot:
Πώς να συνοψίσω αυτό το ταξίδι πραγματικά δεν ξέρω.. Μάλλον με μια φράση που έγραψα και στο εξώφυλλο του ψηφιακού άλμπουμ που τύπωσα: «Βενεζούελα.. ένα ταξίδι όνειρο!!».. γιατί για μένα ήταν ένα όνειρο.. το πρώτο ταξίδι στη Λατινική Αμερική.. το πρώτο ταξίδι με τέτοια μεγέθη και αγνά παρθένα μέρη!! Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να ξαναπάω.. ίσως όταν καταφέρω να πάω σε όλα τα υπόλοιπα που θέλω αλλά έχει τόσα μέρη που αξίζουν να δεις και δεν τα είδαμε.. εμείς απλά πήραμε μια μυρωδιά!!:)
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
cathy-kaki σου εύχομαι να τα καταφέρεις και να γυρίσεις
όλη τη Λατίνα;)

Με χαλάρωσες τόσο...που το μόνο που σκέφτομαι
είναι μια παραλία μ ένα beach bar ..:cool:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Θελουμε φωτογραφιες τωρα.
Τα λογια δε μας ειναι αρκετα!!
Σου ευχομαι να ξαναπας στα μερη αυτα συντομα!!!

ΥΓ.Αντηλιακο,αντικουνουπικο?(στην πλαζ?)
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Έχω φτιάξει ένα προσωπικό άλμπουμ με φωτογραφίες.. και έχω βάλει και 2-3 στη γκαλερί..

Υ.Γ. Κοίτα εμείς ναι.. βάζαμε και αντικουνουπικό και στην παραλία.. ίσως είναι υπερβολικό αλλά είχε κι εκεί τρελή βλάστηση..
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Mεχεις κανει και ψαχνω!!!:clap::clap::clap::clap::clap:
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Καταγγέλω αυτή την ιστορία και προσωπικά την Κάθυ , γιατί με τις περιγραφές της μου έβαλε ιδέες οι οποίες βλάπτουν σοβαρά το πορτοφόλι μου!!
Καθυ σου εύχομαι να την γυρίσεις όλη την Λατινική Αμερική , γιατί μέσω των εξιστορήσεών σου θα ταξιδέψουμε και εμείς.
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Καταγγέλω αυτή την ιστορία και προσωπικά την Κάθυ , γιατί με τις περιγραφές της μου έβαλε ιδέες οι οποίες βλάπτουν σοβαρά το πορτοφόλι μου!!
Καθυ σου εύχομαι να την γυρίσεις όλη την Λατινική Αμερική , γιατί μέσω των εξιστορήσεών σου θα ταξιδέψουμε και εμείς.
Αγαπητή dim kyr.. Διαβάζω απ'ό,τι κατάλαβες την Ιστορία σου για Λάος, Καμπότζη και πραγματικά θαυμάζω τους ήρωες σου γιατί είναι στ' αλήθεια Ήρωες...:innocent::innocent: Στη Βενεζουέλα από την άλλη καταλαβαίνεις πως έχει τρελή χλίδα.. κυρίως σε σύγκριση.. Ωστόσο μου έχει κάτσει τρελά το Βιετνάμ και η Καμπότζη λόγω Άνγκορ.. αλλά αυτά βλάπτουν πολύ περισσότερο το πορτοφόλι μας..
Αφού κλείνεις εισιτήρια κι εσύ σαν εμένα πολύ νωρίτερα.. για τσέκαρε τις προσφορές της Lufthansa για Καράκας και Μποκοτά για αρχές του 12.. (δυστυχώς βέβαια νομίζω πως δεν είναι refundable.. αλλά αφού θα πάμε..:clap::clap: ποιος νιάζεται??:bleh::bleh:)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Κάθυ η ιστορία σου είναι υπέροχη! Με ξεσήκωσε! Άντε, και εις άλλους λατινοπροορισμούς!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.224
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom