Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Αρα με το εισιτηριο του βαπορετο παμε +μουρανο,μπουρανο,τορτσελο σωστα?
Αν ναι τοτε ολα καλα.
Και Lido απο οτι ειπε φιλος παραπανω δεν αξιζει σωστα?
Οσο για διαμονη και εγω βενετια εψαχνα(ειχα βαλει στο ματι αυτο
http://www3.hilton.com/en/hotels/italy/hilton-molino-stucky-venice-VCEHIHI/index.html
κριση γαρ οποτε βολευτηκαμε με αυτο απεναντι απο το σταθμο του μεστρε
http://www.hotelplazavenice.com/
.Εκτος απο το εισιτηριο του βαπορετο σκεφτομαι και για καρτα μουσειων(αν και στο παλατι των δογηδων εχω ξαναπαει).Συμφωνειτε?
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Σε αυτή την τιμή γιατί δεν ψάχνεις ένα ξενοδοχείο στη Βενετία; Υπάρχουν τόσα. Ωραία κλασικά βενετσιάνικα κτίρια. Γιατί Μέστρε;

Με ένα εισιτήριο πάτε όπου θέλετε, αλλά το εισιτήριο ισχύει για μία ώρα και δεν επιτρέπεται να είναι μετ' επιστροφής. Δηλαδή δεν μπορείς να πας και να γυρίσεις με το ίδιο εισιτήριο ακόμα κι αν είσαι μέσα στη μία ώρα που διαρκεί. Καλύτερα για τα νησιά τουλάχιστον να πάρεις κάρτα και όχι μεμονωμένα εισιτήρια. Η 12ωρη κάνει 18 ευρώ, η 24ωρη 20 ευρώ, η 36ωρη 25 ευρώ, η 48ωρη 30 ευρώ, η 72ωρη 35 ευρώ και η 7ήμερη 50 ευρώ.
Για κάρτα μουσείων δεν έχω ιδέα. Σε ποια μουσεία θέλεις να πας; Για να δούμε αν συμφέρει.
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Εδω εχει ολες τις καρτες για τα μουσεια και οχι μονο.
http://www.veneziaunica.it/en/content/main-catalogue
νομιζω αυτη με καλυπτει.

http://www.veneziaunica.it/en/ecommerce/products/pack/Musei Civici Veneziani

Οσο για τα βαπορετα μας βλεπω για τη 72ωρη ωστε να παμε μουρανο-μπουρανο-τορτσελλο με την ανεση μας.Απλα για να παμε στα νησακια απο το σταθμο των τρενων λογικα αλλαζουμε βαπορετο ή οχι?
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.700
Likes
6.314
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Συμφωνω με τον soudiano αν και μια βόλτα στο μεγαλο κανάλι με το βαπόρι το επιβάλλεται
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Κι εγώ προτείνω να την περπατήσετε, αλλά αν θες να πας στα νησιά, Murano, Burano, Torcello αλλά και San Giorgio Maggiore και Giudecca, επιβάλλεται η κάρτα. Επίσης αν έχεις πιει τα spritz και τα bellini σου στο Dorsoduro και βαριέσαι να περπατήσεις, ένα vaporetto θα το χρειαστείς. Εσείς θα μένετε και Mestre, οπότε θα πρέπει κάθε φορά να περπατάτε μέχρι το σταθμό, είναι λίγο κουραστικό. Αλλά αν θες να πας από τη Rialto προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου, ε, δεν θα πάρεις vaporetto.
Από το σταθμό των τρένων (Santa Lucia) παίρνετε το 3 ή το 4.1 ή ή το 4.2 για Murano. Από το Murano μετά το 12 για Burano. Να κατέβετε Mazzorbo. Όμορφο νησάκι, ενώνεται με το Burano με γέφυρα.
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Οταν εψαχνα τα ξενοδοχεια σε βενετια οτιδηποτε 4 αστερων και ανω ηταν ή πολυ ακριβα, η πολυ μικρα , ή πολυ κεντρικα.Δεν ηθελα τιποτα απο τα τρια για διαφορετικους λογους.
Δυστυχως ειδα ετεροχρονισμενα οτι βγηκαν καποιες προσφορες αλλα δυστυχως δεν μπορω ετσι και αλλιως την κρατηση να την ακυρωσω γιατι θα χρεωθω ολοκληρο το ποσο.
Anyway ετσι και αλλιως βενετια θα ειμαστε ολη την ημερα δε μας βλεπω να εχουμε δυναμεις για το βραδυ.
Για να ειμαι ελικρινης γλυκοκοιταζα το molino stucky που προανεφερα αλλα δυστυχως τη συγκεκριμενη περιοδο που θα παμε δεν ειχε διαθεσιμοτητα.....
Αυτο παντως θα επελεγα σημερα (βγηκε σε προσφορα) αν δεν ειχα ηδη κλεισει.
http://www.booking.com/hotel/it/roy...id=9174f8ca04f27cd888c432a78445b9de1ae07ff0X1
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Λοιπόν αφού έγινε ετσι δε πειράζει
Προτείνω να δώσεις αρκετό χρόνο στο Canareggio να το περπατήσεις , να το χαρείς και να κάτσεις για ενα απεριτιβο στη πλατεια του ghetto ebraico !
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Δεν πειράζει, αφού δεν μπορείς να το ακυρώσεις, άλλωστε φαίνεται ωραίο ξενοδοχείο.
Μια πρακτική συμβουλή για το vaporetto, επειδή ξέχασα να το γράψω χθες. Όταν αγοράσετε την κάρτα, θα την ακυρώσετε στο ειδικό μηχάνημα. Κρατάς την κάρτα στο ειδικό σημείο, τη σκανάρει, ανάβει ένα πράσινο φωτάκι νομίζω, και στην οθονούλα σου λέει μέχρι πότε ισχύει, ακριβή ώρα και ημερομηνία. Έπειτα, κάθε φορά που θα παίρνετε το vaporetto, θα περνάτε την κάρτα από το μηχάνημα. Δηλαδή δεν αρκεί που την έχετε ήδη ακυρώσει, πρέπει κάθε φορά να την ξαναπερνάτε από το μηχάνημα. Μπορεί να φαίνεται παράλογο,αφού θα την έχετε ήδη ακυρώσει, παρόλα αυτά αυτός είναι ο κανόνας και πρέπει να τον ακολουθήσετε, αλλιώς υπάρχουν ελεγκτές οι οποίοι δεν αστειεύονται.
Όσο για την κάρτα για τα μουσεία, αν έχετε σκοπό να πάτε στα περισσότερα από αυτά τα μουσεία, συμφέρει.
 

Mariaal

Member
Μηνύματα
13
Likes
5
Εγώ αυτό που έχω να τονίσω ( επειδή είδα πως έγινε ερώτηση για το φαγητό) είναι να προσέχετε πολύ που τρώτε. Εγώ σε ένα μαγαζί παρήγγειλα ένα τοστ και μου έβαλαν μέσα πόσα αλαντικά ( χωρίς να το ζητήσω). Το αποτέλεσμα ήταν εγώ να έχω εμετό και να χάσω μια μέρα στη Βενετία γιατί ήμουν στο κρεβάτι. Και να πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με το στομάχι μου. Επομένως πολλή προσοχή στο ποια εστιατόρια επιλέγετε. Επιπλέον συνηθίζουν να χρησιμοποιούν αρκετά το πιπέρι (ιδιαίτερα στις μακαρονάδες). Οπότε εαν δε θέλετε καλό θα ήταν να το επισημάνετε εξ αρχής για σιγουριά. Τέλος όσον αφορά το νερό, σε περίπτωση που δεν παραγγείλετε δεν θα σας φέρουν και όταν παραγγείλετε θα σας φέρουν ανθρακούχο. Το τελευταίο σχόλιο πιθανόν να το γνωρίζετε αν έχετε επισκεφθεί κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.447
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom